بله، دانشجویان ایرانی باید به مدت 1 سال در دوره ام کورس و پیش از دانشگاه شرکت کنند تا بتوانند برای تحصیل رشته دندانپزشکی در آلمان اقدام کنند.
تحصیل دندانپزشکی در آلمان در دانشگاه های دولتی رایگان و در دانشگاه های خصوصی حداکثر تا 15 هزار یورو هزینه دارد.
بله، اما نه به طور مستقیم، بلکهباید پس از پایان تحصیل در آلمان شاغل شد و پس از مدت زمانی معلوم برای اقامت دائم اقدام کرد.
باید گفت به طور بسیار محدود و شاید فقط در دانشگاه های خصوصی، چون دانشگاه های دولتی دوره کارشناسی دندانپزشکیرا به زبان آلمانی ارائه می کنند.
بله، دانشجویان باید در انتهای دوره M-Kurs در آزمون نهایی آن شرکت کنند و برخی دانشگاه ها نیز شرکت در آزمون TMS را ار متقاضیان درخواست می کنند.
شما می توانید با مشورت و کسب راهنمایی از مشاورین مهاجرت تحصیلی شرکت رجبی با توجه به رزومه و شرایط خود، در یکی از دانشگاه های معتبر آلمان به تحصیل این رشته بپردازید و پس از آن در هرکجای جهان به کار مشغول شوید. اخذ مدرک دندانپزشکی در آلمان شما را از یک رتبه و جایگاه بالا در این کشور و کل اروپا برخوردار خواهد ساخت.
دلایل ایرانی ها برای دندانپزشکی خواندن در آلمان
آلمان به عنوان یکی از قطب های علمی و پزشکی جهان، همواره مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی، به ویژه علاقه مندان به رشته دندانپزشکی بوده است. اما دانشجوهای دندانپزشکی ایرانی در آلمان چه دلیلی برای انتخاب این کشور به عنوان مقصد نهایی خود داشته اند؟ یقینا استفاده از تجربه دانشجوهای ایرانی برای تحصیل دندانپزشکی آلمان می تواند بر تحصیل و مهاجرت شما بسیار تاثیرگذار باشد.
اما یکی از دلایل تحصیل دندانپزشکی در آلمان از سوی ایرانی ها، امکان تحصیل رایگان در دانشگاه های دولتی این کشور است، ضمن این که هزینه های زندگی در آلمان نسبت به برخی کشورهای دیگر اروپایی، مقرون به صرفه تر نیز هست. اعتبار و کیفیت آموزش بالا در کنار آزمایشگاه ها، کلینیک ها و تجهیزات دندانپزشکی در دانشگاه های آلمان افراد را به یک دندانپزشک بسیار با دانش و باتجربه مبدل می کند.
همچنین با توجه به اهداف اغلب هموطنانمان که به قصد رشد و تجربه زندگی بهتر قصد تحصیل و مهاجرت به خارج از ایران را دارند، تحصیل دندانپزشکی در آلمان دارای بازار کار بسیار خوب و فراهمی است و از جمله مشغل پر درآمد نیز محسوب می شود. به اضافه این که تحصیل در چند دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت و علوم کشورمان، امکان بازگشت و کار در ایران را نیز برای افراد فارغ التحصیل شده در این رشته فراهم می آورد.
عمده دلایل ایرانی ها برای دندانپزشکی خواندن در آلمان می تواند بسیار وسیع تر و بیش تر از این موارد باشد که ما چند مورد از مهم ترین را گفتیم. واقعیت امر این است که باتوجه به این که آلمان یکی از بهترین کشورهای جهان در بسیاری از حوزه ها و زمینه ها تلقی می شود، قطعا تحصیل در دانشگاه های آن نیز جز اولین انتخاب ها و مقاصد هموطنانمان می باشد.
شرایط عمومی تحصیل دندانپزشکی در آلمان
رشته دندانپزشکی در آلمان برای ایرانی ها یک انتخاب عاقلانه و بسیار هوشمندانه خواهد بود که آن ها را از تحصیل رایگان و بسیار معتبر برخوردار می سازد. ورود به رشته دندانپزشکی با دیپلم ایران امکان پذیر است اما نه به صورت مستقیم، بلکه افراد باید حتما در دوره های پیش از دانشگاه برای رشته دندانپزشکی شرکت کنند تا به نوعی آماده ورود و تحصیل در نظام آموزشی این کشور شوند.
ارائه مدرک دیپلم پایان دوره دبیرستان یکی از مهم ترین شرایط تحصیل دندانپزشکی در آلمان تلقی می شود که نیاز به معدل و نمرات مناسبی نیز خواهد داشت. از دیگر شرایط مورد نیاز جهت تحصیل دندانپزشکی در آلمان کسب دانش زبان آلمانی در حد کافی و بالایی است که بتوانید مطالب درسی را فراگرفته، در آزمون ها شرکت کنید و در نهایت با بیماران ارتباط برقرار کرده و آنان را درمان نمایید.
دانشجویان ایرانی با گذراندن دوره های پیش پزشکی (M-Kurs) در کالج های آلمان و پذیرش در این رشته باید دو دوره پیش بالینی و بالینی را پشت سر بگذارند تا به عنوان یک دندانپزشک فارغ التحصیل شوند. همچنین در ادامه نیز می توانید با ادامه تحصیل به یک متخصص تبدیل شوید که با توجه به گرایش انتخابی شما، نیاز به 5 تا 6 سال دیگر زمان تحصیل در دوره تخصص دارد.
مراحل اپلای رشته دندانپزشکی در آلمان
مراحل پذیرش دندانپزشکی در آلمان باتوجه به ملیت، دانشگاه و شرایط متقاضیان می تواند تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشد. اما به طور معمول مراحل ورود به رشته دندانپزشکی آلمان از ایران بدین صورت است که متقاضیان پیش از ورود به دانشگاه نیاز به شرکت در یک دوره آمادگی پیش از دانشگاه دارند که برای رشته های پزشکی در آلمان با نام دوره های M-Kurs شناخته می شود.
این دوره اغلب 1 ساله بوده و در آن دروس اصلی و زبان آلمانی به دانشجویان آموزش داده می شود. پذیرش در این دوره باتوجه به کالج انتخابی دارای شرایط مختص به خود است و باید مدرک آلمانی سطح B1 را نیز ارائه دهید. در نهایت پس از اتمام دوره باید در آزمون نهایی برای ورود به دانشگاه شرکت کرد که با نام FSP شناخته می شود و نمره دریافتی در آن تاثیر بسیار زیادی بر قبولی شما در این رشته خواهد داشت.
در صورت قبولی در آزمون شما می توانید بر اساس کالج و دانشگاه انتخابی خود به تحصیل دندانپزشکی در آلمان مشغول شوید. البته از دیگر شرایط اپلای دندانپزشکی آلمان باید به ارائه انگیزه نامه مدرک زبان آلمانی، شرکت در مصاحبه ورودی و دیگر موارد اشاره کرد که پس از قبولی در آزمون باید جهت ثبت نام به دانشگاه انتخابی ارائه شود.
طول دوره تحصیل رشته دندانپزشکی آلمان
در اغلب دانشگاه ها مدت دندانپزشکی خواندن در آلمان برای ایرانی ها پنج سال و شش ماهه زمان می برد و به دو بخش پیش بالینی و بالینی تقسیم می شود که در بخش پیش بالینی به مدت پنج ترم علوم طبیعی، مواد پزشکی و دندانپزشکی تدریس می شوند و بعد از پایان این دوره، آزمون اولیه برگزار می گردد.
پس از شرکت در آزمون اولیه افراد پذیرفته شده در این آزمون وارد مرحله دوم تحصیل دندان پزشکی در آلمان شامل سخنرانی ها، سمینارها و آموزش عملی می شوند. در پایان این مرحله نیز همانند دوره قبل یک آزمون گرفته می شود که با قبولی در آن، مدرک دندانپزشکی به فرد اعطا می گردد و دانشجو می تواند در رشته هایی مانند جراحی دهان و دندان، ارتودنسی و غیره تخصص بگیرند.
برنامه تحصیلی دانشجویان در مدت زمان تحصیل دندانپزشکی در آلمان را می توان بدین شرح توصیف کرد:
- مرحله پیش بالینی (سال اول تا دوم): تمرکز بر علوم پایه مانند آناتومی، فیزیولوژی، بیوشیمی و مواد دندانپزشکی.
- مرحله بالینی (سال سوم تا پنجم): آموزش بالینی در زمینه های مختلف مانند دندانپزشکی ترمیمی، جراحی دهان، ارتودنسی و پروتزهای دندانی.
- سال عملی (سال پنجم تا انتها): سال آخر شامل آموزش عملی تمام وقت در کلینیک های دانشگاهی یا مطب های دندانپزشکی وابسته است.
شرط سنی تحصیل دندانپزشکی در آلمان برای ایرانی ها
در رابطه با محدودیت سنی دانشکده های دندانپزشکی آلمان باید بگوییم که حداقل سن متقاضی باید 18 سال باشد اما حداکثر سن مجازی اعلام نشده است و متقاضیان با هر سن می توانند درخواست خود را ثبت کنند. اما با این که حداکثر سن دانشگاه های دندانپزشکی آلمان لحاظ نشده است ولی سن افراد قطعا در پذیرش آنان تاثیر دارد.
بهترین بازه سنی برای پذیرش و تحصیل دندانپزشکی آلمان 18 تا 22 سال است و افراد با بیش از 27 سال سن شانس بسیار کمی برای پذیرش خواهند داشت. علاوه بر این باید به گپ تحصیلی خود نیز توجه داشته باشید، زیرا اگر گپ تحصیلی شما بیش از 3 یا حداکثر 4 سال باشد، شانس پذیرش تان جهت تحصیل دندانپزشکی در آلمان بسیار کم خواهد شد. حتی در صورتی که دارای گپ تحصیلی بیش از 3 سال هستید، حتما با ارائه مدارکی آن را توجیه کنید.
حداقل معدل رشته دندانپزشکی در دانشگاه های آلمان
شرط معدل برای تحصیل دندانپزشکی در آلمان معمولا از سوی دانشگاه ها این کشور به طور دقیق اعلام و یا درخواست نشده است اما به طور قطع باید معدل بالای 12 را داشته باشید. اما حداقل معدل دیپلم برای دندانپزشکی آلمان قطعا بالاتر از این مقدار خواهد بود چون پذیرش در این رشته بسیار رقابتی است.
معمولا توصیه می شود که 75% از نمرات را حداقل کسب کرده باشید و معدل 2.7 از 4 را ارائه دهید. اما طبق سوابق پذیرش و تجاربی که طی سالیان فعالیت در این حوزه کسب کرده ایم، معدل دیپلم متقاضیان برای رشته دندانپزشکی در آلمان بهتر است بالای 18 باشد تا شانس رقابت با سایر متقاضیان را داشته باشید. حتی در برخی دانشگاه های رتبه بالا معدل بالای 19 نیز مورد نیاز خواهد بود.
البته برای پذیرش دوره های کالج M-Kurs نیز حداقل معدل دیپلم بالای 17 شانس شما را بسیار بالا می برد. دقت داشته باشید که معدل نهایی شما از دوره کالج و آزمون FSP نقش بسیار بیش تری بر پذیرشتان می گذارد تا معدل دیپلم، پس تمام تلاش خود را به کار گیرید که در این دوره بهترین نتایج را اخذ کنید.
مدارک اخذ پذیرش دندانپزشکی در آلمان
دانشجویان خارجی برای پذیرش و تحصیل دندانپزشکی در آلمان و همچنین گذراندن دوره های ام کورس باید مدارکی را تهیه و جمع آوری کرده و به این مراکز ارائه دهند.
مدارک اپلای جهت تحصیل دندانپزشکی در آلمان ممکن است با توجه به دانشگاه های مختلف و یا شرایط و ملیت متفاوت افراد با یکدیگر تفاوت هایی داشته باشند، پس حتما این موضوع را به طور دقیق از مرکز انتخابی خود استعلام نمایید. ا
ما به طورکلی مدارک مورد نیاز جهت تحصیل دندانپزشکی در آلمان به صورت عمومی و برای تمامی دانشگاه ها بدین شرح است:
- کپی پاسپورت متقاضی
- عکس با ابعاد مورد درخواست دانشگاه
- مدرک دیپلم یا مدرک پذیرش در دانشگاه دندانپزشکی کشورمان
- هرگونه مدارک مرتبط تحصیلی و یا فعالیت های اضافه و داوطلبانه
- مدرک معتبر زبان آلمانی یا انگلیسی
- رسید پرداخت اپلیکیشن فی
- پرداخت هزینه ترم
- تهیه بیمه درمانی مناسب
تحصیل دندانپزشکی در آلمان به زبان انگلیسی
تحصیل دندانپزشکی به زبان انگلیسی در آلمان بسیار محدودتر از ارائه آن به زبان آلمانی است و دانشگاه های دولتی این رشته را به زبان آلمانی آموزش می دهند. معمولا دانشگاه های انگلیسی زبان دندانپزشکی در آلمان شامل دانشگاه های خصوصی می شود و تعداد کمی را نیز در بر می گیرد. همچنین شهریه تحصیل به زبان انگلیسی این رشته گران تر و بیش تر از زبانی آلمانی خواهد بود.
اما دوره های کارشناسی ارشد یا همان تخصص دندانپزشکی در آلمان را می توان گسترده تر و بیش تر به زبان انگلیسی تحصیل کرد و دانشگاه های متعددتری این دوره ها را به زبان انگلیسی یا انگلیسی-آلمانی به دانشجویان ارائه می کنند. پس اگر قصد ورود به دوره اول و کارشناسی دندانپزشکی در آلمان را دارید، بهتر است زبان آن را آلمانی در نظر بگیرید.
آزمون های ورودی تحصیل دندانپزشکی در آلمان
باید توجه داشته باشید که تحصیل دندانپزشکی در آلمان بدون آزمون هماهنگ یا آزمونی نظیر کنکور در کشورمان است و متقاضیان راحت تر و بدون استرس و دلهره کمتری می توانند برای پذیرش و ورود به این رشته تلاش کنند. دقت داشته باشید که شرایط پذیرش و آزمون ورودی دندانپزشکی در آلمان در هر دانشگاه متفاوت و مختص به خود است.
توجه کنید که تحصیل دندانپزشکی در آلمان بدون آزمون به طور کل امکان پذیر نیست، چون دانشجویان ایرانی باید حداقل در آزمون پایان دوره کالج M-Kurs یا همان FSP شرکت کنند و سطح دانش و آموخته های آنان بررسی و مشخص شود. اما قطعا شرکت در این دوره کالج شما را از آمادگی بسیار بالایی برای ورود و تحصیل دندانپزشکی در آلمان برخوردار می سازد.
اما برخی دیگر از دانشگاه های آلمان نیز از متقاضیان درخواست می کنند تا در آزمون Medizinertest یا TMS شرکت کرده و باتوجه به نتیجه آن پذیرش افراد را بررسی می کنند. این آزمون توسط موسسه تحقیقات آزمایش و استعدادهایِ دانشگاه هایدلبرگ (ITB) طراحی و برگزار می شود که این آزمون مشخص می کند شخص تا چه میزان قادر به درک و تفسیر صحیح اطلاعات پیچیده در هرگونه متن، جدول و یا داده های گرافیکی است و در واقع صلاحتی لازم جهت ورود و تحصیل دندانپزشکی در آلمان را دارد یا خیر.
البته باید خاطر نشان کنیم که برخی از دانشگاه ها مدارک و آزمون های معتبری همچون Test AS، OSD، DSH، TELC، Goethe و غیره را نیز ممکن است از دانشجویان درخواست کنند تا از سطح دانش زبان آلمانی آن ها اطمینان خاطر کسب کنند.
سرفصل دروس دندانپزشکی در آلمان
سیلابس دروس رشته دندانپزشکی در آلمان به طورکلی از کلیات و اصول یکسانی برای آموزش به دانشجویان بهره می برد و موضوعات و دانشی که به آنان در نهایت منتقل و آموزش داده می شود، یکسان هستند. اما ممکن است چارت درسی رشته دندانپزشکی در دانشگاه های آلمان در برخی از دروس عمومی یا تخصصی تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند.
برنامه دندان پزشکی آلمان به یک بخش پیش بالینی با دوره های عملی و نظری و یک بخش بالینی با گرایش عملی قابل توجه تقسیم می شود. در بخش پیش بالینی این برنامه، دانشجویان ابتدا دروس و فعالیت های نظری را تکمیل می کنند و بعداً دوره های عملی را تکمیل می نمایند. این دوره ها شامل دوره های ترمینولوژی پزشکی، فیزیک، شیمی و پروپادوتیک دندانپزشکی، و همچنین بیوشیمی، آناتومی و فیزیولوژی است.
بخش بالینی برنامه شامل آموزش در مورد بیمار است و دانشآموزان در اکثر دوره های مرکز پزشکی دندانپزشکی، دهان و فک و صورت شرکت میکنند و مهارتهایی را که در طول آموزش های پیش بالینی میآموزند، بر روی مدل ها به کار میبرند. همچنین دوره های تئوری در موضوعاتی مانند آسیب شناسی، رادیولوژی، پوست یا ارتودنسی نیز برگزار می شود. از جمله مهم ترین دروسی که به دانشجویان در طی این دوره آموزش داده می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آناتومی دهان و دندان: مطالعه دقیق ساختار دهان، دندان ها، فک ها و اعصاب مرتبط.
- فیزیولوژی دهان
- بیماری های دهان و دندان
- مواد دندانپزشکی
- طراحی و ساخت پروتزهای دندانی
- اندودانتیکس: درمان ریشه دندان.
- پریودانتیکس: درمان بیماری های لثه و بافت های نگهدارنده دندان.
- جراحی دهان و فک و صورت
- رادیولوژی دهان و فک و صورت
- بیهوشی در دندانپزشکی
شهریه تحصیل دندانپزشکی در دانشگاههای آلمان
هزینه تحصیل دندانپزشکی در آلمان بدون آزمون بسیار مناسب و مقرون به صرفه است و این یکی از اصلی ترین دلایل انتخاب این کشور برای تحصیل رشته دندانپزشکی است. باید دقت کنید که هزینه تحصیل دندانپزشکی در دانشگاه های آلمان با توجه به نوع دانشگاه مشخص می شود که در این جا دانشگاه های دولتی رایگان و دانشگاه های خصوصی غیر رایگان هستند.
بله درست است، هزینه تحصیل دندانپزشکی در آلمان در دانشگاه های دولتی رایگان است؛ یعنی شهریه ای بابت تحصیل این رشته از شما دریافت نخواهد شد. اما دانشگاه های خصوصی شهریه تحصیلی را از دانشجویان خود دریافت می کنند که بازهم شهریه این مراکز در مقایسه با سایر کشورهای برتر اروپا بسیار مناسب تر و پایین تر است.
هزینه تحصیل در آلمان رشته دندانپزشکی در زمره گران ترین رشته های تحصیلی است و در دانشگاه های خصوصی حداکثر سالانه به 15 هزار یورو خواهد رسید که در مقایسه با برخی کشورها که مبالغی در حدود 40 تا 50 هزار یورو شهریه اخذ می کنند، بسیار ارزان تر است.
تحصیل رایگان دندانپزشکی در آلمان
همانطور که اشاره کردیم، تحصیل رشته دندان پزشکی در دانشگاه های دولتی آلمان برای دانشجویان داخلی و خارجی رایگان است. اما با این که بورسیه ای از دانشجویان دریافت نمی شود، مبلغی هر ترم به ازای هزینه های ثبت نام، امور دانشجویی، بلیت حمل و نقل عمومی و غیره از دانشجویان دریافت خواهد شد که البته مبالغ گرانی نیستند.
هر دانشگاه باتوجه به قوانین و شرایط خود مبلغی را در نظر می گیرد که معمولا کمتر از 500 یورو می باشد، به جز دانشگاه های ایالت بادن وورتمبرگ که به ازای هر ترم مبلغی در حدود 1500 یورو بابت این موارد از دانشجویان دریافت می کنند. در ادامه هزینه ترمی که در برخی دانشگاه های آلمان برای تحصیل دندانپزشکی باید بپردازید را مشاهده می کنید:
نام دانشگاه | شهریه ترمی |
دانشگاه پزشکی هانوفر | 342 یورو |
دانشگاه ژولیوس ماکسیمیلیان (JMU) وورتسبورگ | 162.90 یورو |
دانشگاه مارتین لوتر هاله-ویتنبرگ | 56.10 یورو |
دانشگاه فرایبورگ | 180 + 1500 یورو |
دانشگاه لایبنیتس هانوفر | 428.75 یورو |
دانشگاه آزاد برلین | 304,40 یورو |
دانشگاه فنی براونشوایگ | 383 یورو |
گرفتن بورسیه دندانپزشکی در آلمان
برخی از دانشگاه های کشور آلمان در حال حاضر بورسیه هایی برای رشته دندانپزشکی به دانشجویان اختصاص می دهند. اما با توجه به تحصیل رایگانی که در دانشگاه های دولتی برای این رشته وجود دارد معمولا کمتر دانشجویانی در پی دریافت بورسیه های تحصیلی هستند. ضمن این که پذیرش در این بورسیه ها بسیار رقابتی و سخت است.
این بورسیه ها می توانند هزینه ترمی یا شهریه تحصیلی دانشگاه و یا مخارج اقامتی و زندگی دانشجویان را پوشش دهند که بستگی به نوع و شرایط بورسیه دارد. برای شناخت بهتر انواع بورسیه های موجود برای رشته های پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های آلمان حتما مقاله تحصیل پزشکی ما را مطالعه کنید تا جزئیات دقیق آن را بهتر بشناسید.
بهترین دانشکده های دندانپزشکی در آلمان
تحصیل در بهترین دانشگاه های آلمان در رشته دندانپزشکی، مدارک بسیار معتبری را به شما اعطا خواهند کرد که در تمام اروپا و اغلب کشورهای جهان قابل ارائه می باشند. در ادامه رنکینگ دانشگاه های دندانپزشکی آلمان و رتبه آنان در بین دانشگاه های برتر جهان، نشان می دهد که نظام پزشکی و دندانپزشکی این کشور در چه مقام های بالایی در جهان ایستاده است:
نام دانشگاه | رتبه جهانی در رشته دندانپزشکی در QS |
دانشگاه فرایبورگ | 100 – 51 |
دانشگاه گوته فرانکفورت | 100 – 51 |
دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ | 100 – 51 |
دانشگاه بن | 100 – 51 |
دانشگاه های دندانپزشکی آلمان مورد تایید ایران
تحصیل در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم و وزارت بهداشت کشورمان، اخذ مدرک در رشته های پزشکی و دندانپزشکی آن ها را معتبر می سازد و دانشجویان ایرانی در صورت دریافت مدرک از این دانشگاه ها قادر به ارائه مدرکشان در داخل کشور و فعالیت و اشتغال هستند. دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت کشورمان در آلمان به شرح زیر هستند:
دانشگاه آلبرت لودویگز فرایبورگ | دانشگاه بیله فلد | دانشگاه کریستین آلبرشتز زو کیل |
دانشگاه چریته پزشکی برلین | دانشگاه ابرهارد کرلز توبینگن | دانشگاه آزاد برلین |
دانشگاه فردریش الکساندر ارلانگن نورنبرگ | دانشگاه گوته فرانکفورت | دانشکده پزشکی هانوفر |
دانشگاه هومبولت زو برلین | دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینز | دانشگاه یوستوس لیبیگ گیسن |
دانشگاه فناوری کارلسروهه | دانشگاه مارتین لوتر هال ویتنبرگ | دانشگاه اتو فون گوریکه ماگدبورگ |
دانشگاه فیلیپس ماربورگ | دانشگاه روهر بوخوم | دانشگاه RWTH دانشگاه آخن |
دانشگاه فنی برلین | دانشگاه فنی مونیخ | دانشگاه فنی درسدن |
دانشگاه فناوری دورتموند | دانشگاه سارلند | دانشگاه دوسلدورف |
دانشگاه هامبورگ | دانشگاه ینا | دانشگاه کنستانز |
دانشگاه کلن | دانشگاه دویسبورگ اسن | دانشگاه گوتینگن |
دانشگاه گریفسوالد | دانشگاه هوهنهایم | دانشگاه هامبورگ |
دانشگاه لایپزیگ | دانشگاه لوبک | دانشگاه مونستر |
دانشگاه مونیخ | دانشگاه روستوک | دانشگاه وورزبورگ |
دانشگاه بن | دانشگاه رگنسبورگ | دانشگاه اولم |
دانشگاه ویتن هردکه | دانشگاه مونستر | دانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ |
گرایش های دندانپزشکی در آلمان
دوره عمومی رشته دندان پزشکی در آلمان دارای گرایش خاصی نخواهد بود و در تمامی دانشگاه ها به صورت عمومی و یک دوره ثابت به دانشجویان ارائه می شود. اما در صورت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر، رشته های تخصص دندانپزشکی در آلمان دارای گرایش های متفاوتی بوده و هر دانشجو می تواند در زمینه و حوزه ای که علاقمند است به تحصیل مشغول شود. با تحصیل دندانپزشکی در آلمان در دوره تخصص دانشجویان به یک متخصص در حوزه ای مشخص تبدیل خواهند شد و دیگر یک دندانپزشک عادی و عمومی نخواهند بود.
البته دقت داشته باشید که رشته ها و گرایش های مختلفی ممکن است در دانشگاه ها تدریس شوند ،به همین خاطر حتما تمامی دانشگاه های دندانپزشکی را بررسی کرده و گرایش های آنان در دوره تخصص را بشناسید، سپس انتخاب نمایید. در ادامه لیست تخصص های رشته دندانپزشکی در آلمان را مشاهده می کنید:
- تحلیل و درمان عملکردی دندان
- زیبایی و عملکرد دندان
- پروتز دندان
- ایمپلنتولوژی و جراحی دندان
- کارشناسی ارشد فناوری دندانپزشکی
- لیزر در دندانپزشکی
- کارشناسی ارشد دندانپزشکی زیبایی
- کارشناسی ارشد ایمپلنتولوژی دهان
- ایمپلنتولوژی دهان و پریودنتولوژی
- دندانپزشکی کودکان
- پریودنتیکس و ایمپلنت درمانی
- پریودنتولوژی
- دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
- ارتودنسی تخصصی
آوسبیلدونگ دندانپزشکی در آلمان
بسیاری از دانشجویان علاقمند به شرکت در دوره های آوسبیلدونگ را دارند که در حال حاضر در رشته های مختلفی در کشور آلمان به علاقمندان ارائه می شود. نکته مهمی که در رابطه با گذراندن دوره آوسبیلدونگ دندانپزشکی در آلمان باید مدنظر قرار بدهید این است که این رشته یک رشته تخصص و دانشگاهی است که در دوره های آوسبیلدونگ به افراد ارائه نمی شود.
اما دوره ای با نام آوسبیلدونگ دستیار دندان پزشکی در آلمان (ZFA) به افراد ارائه می شود که مدت زمان آن 3 سال بوده و در آن افراد به دستیار حرفه ای تبدیل می شوند که به راحتی و بدون هیچ ابهام و سر درگمی قادر به فعالیت نزد دندانپزشکان خواهند بود و امور دیگری همچون ثبت اطلاعات، بررسی آزمایش ها، آماده سازی لوازم و غیره را به راحتی به انجام برسانند.
پس دقت کنید که برای تبدیل شدن به یک دندانپزشک در کشور آلمان فقط باید در دانشگاه های این کشور مشغول به تحصیل شوید و دوره های آوسبیلدونگ شما را به یک دندانپزشک مبدل نخواهد ساخت.
درآمد دندانپزشکان در آلمان
خوشبختانه رشته دندانپزشکی در آلمان علاوه بر این که دارای بازار کار فراهم و بسیار مناسبی است، از درآمد بالا و قابل قبولی نیز بهره می برد. البته قطعا وجود درآمد بالا یکی از دلایل اصلی وجود تقاضاهای بسیار برای تحصیل این رشته می باشد، حتی برخی منابع درآمد دندانپزشکی در کشور آلمان را در زمره پر درآمدترین مشاغل این کشور نیز قرار می دهند.
به طورکلی میزان تحصیلات و سابقه کار تاثیر زیادی بر درآمد دندانپزشکان دارد، به همین خاطر یک فرد تازه فارغ التحصیل شده نباید توقع درآمد یک دندانپزشک با ده سال تجربه یا بالاتر را داشته باشد. طبق آمار در سال 2024 به طور متوسط در آمد دندانپزشکان در آلمان ماهانه 8,660 یورو به طور متوسط به ثبت رسیده است.
البته درآمد و حقوق دندانپزشکان در آلمان می تواند از حداقل 3,980 یورو در ماه تا حداکثر 13,800 یورو در ماه را نیز در بر بگیرد اما در نهایت درآمد هر فرد وابسته به عوامل مختلفی است. ضمنا دانشجویان دندانپزشکی از سال دوم نیز می توانند به عنوان دستیار دندانپزشک نیز مشغول به کار پاره وقت شوند و درآمدی را برای مخارج خود به دست آورند. میزان درآمد دانشجویان می تواند از ساعتی 13 یورو تا 20 یورو برای این کار متغیر باشد.
اقامت پس از تحصیل دندانپزشکی در آلمان
اغلب دانشجویان ایرانی پس از اتمام تحصیلات و اخذ مدرک دندانپزشکی خود تلاش می کنند تا به اقامت خود در آلمان ادامه داده و در همان جا بمانند، اما ویزای تحصیلی یک ویزای موقت است و پایان می پذیرد. خوشبختانه اخذ اقامت آلمان از طریق تحصیل دندانپزشکی امکان پذیر است و برای آن باید پس از پایان تحصیلات، یک شغل مناسب یافته و در آن استخدام شوید.
در این صورت ویزای تحصیلی تان به ویزای کار تغییر پیدا کرده و شما می توانید در آلمان کار کنید و به راحتی به زندگی ادامه دهید و در نهایت پس از 5 سال کار و پرداخت مالیات به اقامت دائم آلمان برسید. حتی در صورت علاقه، 3 سال پس از اخذ اقامت دائم نیز می توانید برای دریافت تابعیت و پاسپورت آلمان اقدام کنید.
باید بگوییم که خوشبختانه بازار کار دندانپزشکی در آلمان بسیار مناسب و فراهم است و این کشور حتی از کمبود دندانپزشک نیز رنج می برد، نیازی که پیش بینی می شود در آینده افزایش پیدا کند. پس به هیچ عنوان نگران کار و اشتغال خود پس از تحصیل دندانپزشکی در آلمان نباشید و فقط برای رسیدن به آن تلاش کنید.
در این مطلب خلاصه ای از شرایط تحصیل رشته دندانپزشکی در آلمان را گفتیم، برای اطلاع دقیق از شرایط و مدارک لازم جهت تحصیل در هریک از دانشگاه های دندانپزشکی آلمان حتما با کارشناسان شرکت رجبی در دفاتر تهران و شیراز تماس حاصل کنید و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.