تحصیل رشته معماری در آلمان

مشاور مهاجرت تحصیلی
مشاور مهاجرت تحصیلی
تحصیل رشته معماری در آلمان
فهرست مطلب

مشاور مهاجرتی

تحصیل رشته معماری در آلمان یکی از محبوب ترین رشته های تحصیلی در دنیا می باشد که افراد زیادی از سراسر جهان به خصوص از کشورمان آرزوی تحصیل در آن را دارند ، این رشته به دلیل جذابیت بالایی که دارد در کنار کیفیت فوق العاده دانشگاه ها و شهریه مناسب مراکز اموزشی در به یکی از پر درخواست ترین و البته مناسب ترین رشته های تحصیلی برای دانشجویان خارجی بدل گشته است ، این موارد فقط گوشه ای از محاسن تحصیل رشته معماری در آلمان می باشد که در ادامه با موارد بیشتری نیز آشنا خواهیم شد.

در این مقاله از کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) به تحصیل رشته معماری در آلمان خواهیم پرداخت و شرایط ، قوانین ، دانشگاه های برتر و بازار کار این رشته را مورد بررسی قرار خواهیم داد ، تا با اطلاعات کامل تری برای پذیرش و مهاجرت به این کشور اقدام نمایید.

پیشنهاد ما این است که مقاله تحصیل در آلمان را در کنار این محتوا بخوانید تا با تمام شرایط و قوانین مهاجرت به این کشور آشنا شوید.

تحصیل و دریافت مدرک از سوی مراکز آموزشی معتبری چون دانشگاه های آلمان می تواند باعث به سرعت جذب شدن شما در بازارهای کاری در هر کجای جهان به خصوص در اروپا و آمریکا شود و درآمدهای مناسبی رابرای شما فراهم آورد ، این کشور همیشه به داشتن دانشگاه های نمونه در زمینه معماری مشهور بوده است و کم نبودند افرادی که از کشورهای برتر معماری چون آمریکا ، ایتالیا و اسپانیا برای تحصیل و دریافت مدرک به آلمان سفر کرده اند.

مدارک پذیرش رشته معماری در آلمان

تمامی متقاضیانی که خواهان تحصیل رشته معماری در آلمان می باشند باید حتما قبل از هرگونه اقدامی نسبت به استعلام مدارک مورد درخواست دانشگاه های مورد نظر خود اقدام نمایند ، زیرا برخلاف ساده و غیر مهم تصور شدن این موضوع ، تهیه و ارسال مدارک از اهمیت بالایی برخوردار است.

هرگونه نقص یا اشتباهی در ارسال مدارک مورد درخواست دانشگاه ، حتی می تواند پروسه ثبت نام و پذیرش شما را به کل کنسل کند ، پس لازم می باشد که از یک مشاور یا کارشناس مسلط و باتجربه در این زمینه در حین انجام مراحل پذیرش کمک بگیرید.

معمولا علاوه بر مدارکی که برای ثبت نام در تمامی دانشگاه ها الزامی می باشد ، برخی مراکز نسبت به درخواست مدارک خاص خود نیز اقدام می کنند ، به همین خاطر استعلام و مکاتبه با مرکز آموزشی مورد نظر از اهمیت بسیاری برخوردار است ، توجه داشته باشید که مدارک ارسالی در هنگام ارسال درخواست پذیرش به صورت الکترونیک ، اعتبار کمی برای دانشگاه های این کشور دارد و در هنگام پذذیرش و ثبت نام حضوری باید قطعا اصل مدارک را نیز به دانشگاه ارائه نمایید ، در ادامه به مهم ترین مدارک پذیرش رشته معماری در آلمان اشاره خواهیم نمود.

مدارک مورد نیاز

  • مدرک دیپلم دوره پیش دانشگاهی و پایان دبیرستان با ترجمه معتبر
  • ریز نمرات دیپلم و سال های دبیرستان به همراه ترجمه
  • پاسپورت با مدت اعتبار مورد درخواست
  • ارائه مدارک هویتی اشخاص با ترجمه معتبر ( کارت ملی ، شناسنامه )
  • مدرک زبان معتبر انگلیسی یا آلمانی ( تافل ، آیلتس و غیره )
  • نمونه فعالیت ها و پروژه های معماری متقاضی
  • ارائه هر گونه رزومه تحصیلی ( افتخارات ، جوایز ، مقالات ، پژوهش ها چه داخلی و چه خارجی )
  • ارائه گواهی سلامت بین الملل
  • ارائه انگیزه نامه قوی و محکم (مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و گاها کارشناسی )
  • ارائه توصیه نامه از اساتید یا مرکز آموزشی پیشین ( برای دوره کارشناسی ارشد یا دکتری )
  • ارائه تمکن مالی به مبلغ مورد درخواست
تحصیل رشته معماری در آلمان

کالج T-Kurs معماری

با توجه به نوع رشته انتخابی مورد علاقه خودتان در دانشگاه ، شما باید پیش از ورود به دانشگاه های آلمان در یکی از کالج های این کشور به گذراندن دوره های مقدماتی با به نوعی پیش دانشگاهی این رشته بپردازید ، 5 نوع کالج برای ورود به دانشگاه های آلمان وجود دارند که کالج T-Kurs یکی از این 5 نوع کالج می باشد و مختص رشته های مهندسی ، علوم کامپیوتر و معماری می باشد.

همانطور که گفتیم این دوره مانند دوره پیش دانشگاهی در کشورمان است و دانششجویان به مدت 1 سال و دو ترم به آموزش دروس پایه و مهم در رشته معماری خواهند پرداخت که معمولا دروس ریاضی ، فیزیک ، شیمی و زبان المانی می باشد و پس از آن باید در ازمون نهایی این دروه ( T-course ) شرکت کرده و نمره قبولی را به دست آورند تا قادر به ادامه تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان باشند ، توجه داشته باشید که هرچه نمره پایانی بالاتر باشد شانس قبولی در دانشگاه های برتر بیش تر است و همچنین در صورت مردود شدن در آزمون بازهم قادر به گذراندن دوباره دوره و شرکت در آزمون خواهید بود.

کالج مونیخ ، کالج کوبورگ ، کالج هامبورگ ، کالج زاکسن و غیره برگزار کننده این دوره ها می باشند و برای ورود به کالج T-Kurs معماری باید مدرک زبان آلمانی با حداقل نمره B1 را داشته و در آزمون ورودی قادر به اخذ نمره قبولی شوید.

بهترین دانشگاه های معماری آلمانی

سیستم آموزشی دانشگاه های المان یکی از بهترین وکارآمدترین سیستم های آموزشی جهان می باشد که معمولا در تمامی مراکز آموزش عالی به یک نوع و شبیه به یکدیگر اجرا می شود ، پس به نوعی تحصیل رشته معماری در آلمان در هر دانشگاهی از کیفیت و سطح بسیار بالایی برخوردار است و نباید زیاد نگران تحصیل در دانشگاه های تراز اول و برتر آن بود ، با این که قطعا تحصیل در مراکز برتر و تراز اول می تواند تاثیر بهتری در آینده اشخاص داشته باشد.

بهترین دانشگاه های معماری آلمانی

در ادامه این قسمت بهترین دانشگاه های معماری آلمان را به طور مفید و مختصر معرفی خواهیم نمود و اطلاعات کوتاهی را در اختیارتان قرار خواهیم داد ، کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی رجبی همواره آماده ارائه اطلاعاتی کامل در رابطه با تمامی مراکز آموزشی ارائه دهنده رشته معماری به شما عزیزان هستند.

دانشگاه فنی برلین

دانشگاه فنی برلین به عنوان یکی از برترین دانشگاه های المان از سال 189 در پایتخت این کشور شروع به فعالیت کرده و جز 100 دانشگاه برتر جهان در تدریس رشته معماری می باشد و هم اکنون از دیدگاه موسسه معتبر QS و تایمز به ترتیب در جایگاه 148 و 149 امین دانشگاه برتر دنیا شناخته شده است.

برنامه لیسانس معماری این دانشگاه دانشجویان را به دانش و مهارت هایی که برای طراحی معماری و توسعه شهری نیاز دارند مجهز می کند و این برنامه مدرک ترکیبی منحصر به فردی از خلاقیت هنری و دانش مهندسی را ارائه می دهد ، حرفه معماری به طور مداوم در حال تغییر است به همین دلیل است که تمرکز برنامه کارشناسی ارشد معماری این مرکز پروژه محور و تحقیقاتی می باشد ، شما به عنوان یکی از وظایف معمار می آموزید که با توجه به تغییرات ، فرهنگی ، سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی و آکولوژیکی بتوانید نوع طراحی و نحوه طراحی و ایده پردازی جدیدی را اغاز نمایید

این دانشگاه یکی از پر اعتبار ترین دانشگاه های معماری المان است که به زبان آلمانی دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد این رشته را برای علاقمندان برگزار می نماید و دوره کارشناسی 3 سال و دوره کارشناسی ارشد آن 2 سال به طول خواهد انجامید.

دانشگاه دورتموند

دانشگاه دورتموند در سال 1968 میلادی در شهر دورتموند شروع به فعالیت کرد و سالانه نزدیک به 5 هزار دانشجوی جدید را پذیرش می نماید ، این مرکز آموزشی بیش از 3 هزار دانشجوی بین المللی را هم اکنون پذیرا می باشد و یکی از برترین مراکز ارائه دهنده رشته معماری در آلمان است ، دانشگاه دورتموند در حال حاضر از منظر موسسه معتبر QS جز 500 دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است.

دپارتمان معماری و مهندسی عمران دانشگاه دورتموند شامل دو رشته معماری و طراحی شهری و همچنین مهندسی عمران می شود ، یکی از ویژگی های مهم این بخش ، ارتباط نزدیک میان این دو رشته است که باعث شده دانشجویان هر دو رشته در بعضی دروس با یکدیگر آموزش ببینند و همچنین باعث بهره مندی از دانش و علوم یکدیگر شده است ، این مدل تدریس در آلمان منحصر به فرد است و مفهومی آموزشی را در بر می گیرد که همکاری بین رشته ای و کار تیمی را تقویت می کند و در عین حال آموزش حرفه ای کامل را در رشته مربوطه ارائه می دهد.

در این مرکز قادر خواهید بود از دوره کارشناسی تا دکتری معماری را به زبان آلمانی آموزش ببینید ، البته برخی از دروس و دوره دکتری به زبان انگلیسی نیز به علاقمندان ارائه می شود.

دانشگاه صنعتی دارمشتات

دانشگاه صنعتی یا فنی دارمشتات یک مرکز آموزشی تحقیقاتی در شهر دارمشتات آلمان می باشد که در سال 1877 تاسیس گردیده است ، در دانشکده معماری این دانشگاه دانشجویان تکنیک‌های طراحی خود را بیشتر پرورش می‌دهند و به یک معمار خلاق و پر از ایده های ناب تبدیل می شوند.

یکی از تفاوت های تحصیل معماری در این دانشگاه با دیگر مراکز ، ارائه معماری کامل مدرن به صورت تخصصی در کنار معماری های سنتی و قدیمی می باشد ، به گونه ای که می توان گفت هیچ دانشگاهی به اندازه این دانشگاه تا این حد به معماری مدرن بها نمی دهد و هیچ دانشجویی در آلمان نمی تواند به اندازه دانشجویان دانشگاه صنعتی دارمشتات از معماری مدرن سر شار و دارای علم ودانش باشد.

این مرکز نیز دوره کارشناسی را به زبان آلمانی و دوره کارشناسی ارشد را به زبان های آلمانی و انگلیسی به دانشجویان تدریس می کند ، برنامه کارشناسی ارشد این موسسه در معماری برای تعمیق و گسترش دانش و مهارت در مورد برنامه ریزی ، طراحی ، تجسم و ساخت ساختمان ها طراحی شده است ، این برنامه با ادغام و مطالعه عمیق دو حوزه موضوعی طراحی سازه و برنامه ریزی شهری مشخص می شود ، همچنین دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد باید یک دوره 12 هفته ای را به کارآموزی زیر نظر اساتید خود بپردازند.

دانشگاه هامبورگ

دانشگاه هامبورگ در سال 1919 تاسیس گردید و هم اکنون بزرگترین مرکز تحقیقات و پژوهش در شمال آلمان محسوب می گردد که بیش از 5 هزار دانشجوی خارجی را در خود جای داده است ، این دانشگاه برخلاف سابقه کوتاهی که دارد افتخارات بسیاری را به دست آورده و از اساتید معتبر و سرشناسی برای تدریس به دانشجویان خود بهره می گیرد ، این مرکز هفتمین دانشگاه برتر آلمان و جز 200 دانشگاه برتر جهان می باشد.

دوره کارشناسی این دانشگاه بیش تر بر اصول طراحی و ایجاد خلاقیت در دانشجویان و یادگیری تکنیک ها و قواعد طراحی در معماری دارد ، اما طبق نظر دپارتمان معماری این دانشگاه با دریافت مدرک کارشناسی ارشد فرد تبدیل به یک معمار معتبر خواهد شد ، دوره های کارشناسی‌ ارشد معماری این دانشگاه بر روی مهارت‌ های عملی تمرکز دارند و دانشجویان در این دوره با مفاهیم عمیق‌تری از معماری و رابطه آن با جامعه و فرهنگ آشنا می‌شوند ، در دوره کارشناسی ارشد دانشجویان فرا خواهند گرفت چگونه با دستگاه‌های چاپ سه بعدی و کارگاه‌های مواد کار کنند.

این دو مقطع به زبان آلمانی و برخی از دروس کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی برای دانشجویان برگزار می شوند ، توجه داشته باشید که دانشگاه هامبورگ یکی از مراکز آموزشی بسیار مناسب برای تحصیل دوره کارشناسی ارشد رشته معماری می باشد.

اگر به رشته های فنی و صنعتی هم علاقه مندید ، یکی از برترین دانشگاه های آلمان در این زمینه دانشگاه درسدن است ، مقاله دانشگاه صنعتی درسدن آلمان را بخوانید تا با رشته های ارائه شده در این دانشگاه نامی بیشتر آشنا شوید.

هزینه تحصیل معماری در آلمان

تحصیل رشته معماری در آلمان بسیار ارزان و مقرون به صرفه تر از اکثر کشورهای اروپایی است ، زیرا دولت تحصیل در دانشگاه های دولتی را رایگان اعلام کرده و تمام هزینه های آن را پوشش می دهد.

هزینه تحصیل معماری در آلمان

برای دریافت مدرک در دوره کارشناسی این رشته در دانشگاه های دولتی سالانه حداکثر 500 یورو و برای گذراندن دوره کارشناسی ارشد سالانه حداکثر 600 یورو هزینه خواهید داشت ، که این مبلغ برای خدمات ثبت نام و مراحل دفتری و اداری و بعضا بیمه دانشجویی و استفاده از خدمات دانشجویی می باشد.

البته توجه داشته باشید که هزینه تحصیل معماری در آلمان در دانشگاه های غیر دولتی بسیار گران تر بوده و دانشجویان باید کاملا شهریه را پرداخت کنند ، شهریه دانشگاه های غیر دولتی برای رشته معماری سالانه از 10 هزار یورو تا 25 هزار یورو متغیر می باشد و تحصیل این رشته به زبان انگلیسی در این مراکز باز به مراتب گران تر از تحصیل به زبان آلمانی می باشد ، اما دانشگاه های دولتی تفاوت چندانی میان تحصیل به زبان انگلیسی و آلمانی قائل نمی شوند و ارائه رشته معماری به زبان انگلیسی نیز در دانشگاه های دولتی بسیار ارزان می باشد.

بورسیه تحصیلی

تمامی دانشگاه های آلمان بورسیه هایی برای دانشجویان رشته معماری ارائه می دهند که این بورس های تحصیلی به دانشجویان واجد شرایط و ممتاز اعطا می گردد ، به طور کلی دریافت بورسیه تحصیلی در آلمان مراحل سخت و شرایط بسیار خاصی دارد و شما باید از رزومه تحصیلی بسیار عالی و درخشانی برخوردار باشید تا موفق به کسب آن گردید.

برخی از بورسیه های مهمی که به دانشجویان رشته معماری در آلمان تعلق می گیرد به شرح زیر است:

  • بورس فارغ التحصیلی DAAD STIBET ، این کمک هزینه تحصیلی تنها ، به دانشجویانی که پایان نامه خود را ثبت نام کرده اند و نیاز مالی دارند ارائه شده می شود
  • صندوق بورسیه DAAD STIBET Matching: یک بار در سال ، در ماه های سپتامبر و اکتبر درخواست دانشجویان بین المللی را برای بورسیه DAAD STIPET III بررسی و قبول می شود ، این بورسیه به دانشجویانی که نیاز به کمک مالی و حمایت توسط یک شرکت مالی را دارند تعلق می گیرد، که هزینه ها بین شرکت و صندوق بورسیه DAAD تقسیم خواهد شد.
  • بورسیه تحصیلی Deutschlandstipendium: این بورسیه تحصیلی به دانشجویان بسیار متعهد ، با استعداد و دانشجویانی که موفق به ثبت تحقیقات علمی شده اند و مشکلات مالی دارند، تعلق می گیرد، مبلغ این بورسیه 300 یورو در ماه است که حداقل در دو ترم ارائه می شود،
  • بورس تحصیلی MAWISTA: این بورسیه تحصیلی به دانشجویان بین المللی که همراه یک کودک ، برای تحصیل به خارج از کشور آلمان سفر می کنند در نظر گرفته شده است، مبلغ این بورسیه 500 یورو در ماه و برای یک دوره 12 ماهه است.

زبان تحصیل معماری در آلمان

زبان تحصیل معماری در آلمان در دانشگاه ها و مراکز آموزشی ، زبان آلمانی می باشد و این رشته در دوره کارشناسی در تمامی مراکز دولتی و غیر دولتی به این زبان تدریس می شود ، اما بعضی از دانشگاه ها نسبت به تدریس رشته معماری به زبان انگلیسی جهت دانشجویان بین المللی نیز اقدام به عمل می آورند که در این صورت باید مدرکی معتبر جهت داشتن تسلط کافی برای درک و فهم مفاهیم درسی و صحبت به این زبان به دانشگاه اقدام نمایید ، معمولا مدارک مورد درخواست برای زبان انگلیسی مدارک تافل و آیلتس می باشند.

زبان تحصیل معماری در آلمان

برای تحصیل به زبان آلمانی نیز باید مدرکی معتبر و با نمره مورد درخواست از سوی دانشگاه ارائه نمایید ، توجه داشته باشید که دوره های کارشناسی ارشد و دکتری رشته معماری در اکثر مراکز اموزشی علاوه بر زبان آلمانی به زبان انگلیسی نیز تدریس می شوند.

برای تحصیل رشته معماری در آلمان ، اگر ازتسلط کافی در هر کدام یک از زبان های آلمان یا انگلیسی برخوردار نیستید ، می توانید در کالج های زبان یا آموزشگاه های زبان در این کشور پیش از شروع تحصیل در دانشگاه ثبت نام نموده و نسبت به تقویت زبان خارجه خود اقدام کنید ، فقط توجه داشته باشید که هزینه های این دوره ها بسیار گران تر از دوره های داخل کشور می باشد.

چارت درسی معماری در دانشگاه های آلمان

رشته معماری یعنی هنر و علم طراحی ساختمان و در تحصیل رشته معماری در آلمان نیز شما با این دو اصل به طور کاملا به روز و بسیار دقیق آشنا خواهید شد ، معمارها با استفاده از خلاقیت و درک عملی سازه ها و متریال های ساخت ساختمان های نوین و ترکیب عناصر هنری و فیزیکی یک فضای مناسب با روحیات ، اخلاق و سلیقه اشخاص برای زندگی و یا کار آنان طراحی می نمایند.

چارت درسی معماری در دانشگاه های آلمان

افرادی که رشته معماری را انتخاب می کنند ، باید نسبت به علوم و هنرها اشتیاق داشته باشند ، زیرا این دو عامل ، دو عنصر عصلی رشته معماری را تشکیل می دهند ، همچنین عوامل مهم دیگر موفقیت در این رشته عبارتند از مهارت در ریاضیات ، مهندسی ، هنر و درک تکنولوژی ، مشکلات اجتماعی مدرن و شناخت سلیقه های نسل جدید.

رشته معماری نیز دارای گرایش ها و شاخه های متفاوتی است که در ادامه به آن می پردازیم ، اما در کنار دروس و علومی که پایه معماری می باشد و همه گرایشها باید آنان را بیاموزند هر یک از این شاخه ها دروس تخصصی خاص خود دارا هستند که باید هر دانشجویی بر اساس رشته خود انان را بیاموزد ، در ادامه چارت درسی معماری در دانشگاه های آلمان را به طور خلاصه به شما معرفی خواهیم کرد.

چارت رشته معماری در آلمان

  • طراحی معماری
  • فضای معماری
  • گونه شناسی ساختمان
  • طرح و ساخت وساز
  • برنامه ریزی شهری
  • مبانی از تاریخ معماری
  • طراحی با کامپیوتر
  • قرون وسطی و دوران روشنگری
  • هنرهای تجسمی
  • طراحی سازه
  • فیزیک ساختمان ها
  • تکنولوژی ساخت و ساز
  • تئوری‌های طراحی
  • مصالح ساختمانی
  • ساخت و ساز و عناصر ساختمانی
  • ارتباطات تصویری

از دیگر کشورهایی که برای تحصیل رشته معماری می تواند بسیار مناسب و عالی باشد ، انگلستان است ، دانشگاه های معتبر و نامی انگلستان با امکانات بی نظیرشان می توانند آینده تحصیلی و کاری شما را متحول کنند ، مقاله تحصیل رشته معماری در انگلستان را بخوانید.

هزینه خرید ابزار معماری در آلمان

رشته معماری را می توان جز رشته های عملی در دانشگاه در نظر گرفت که برای تحصیل آن باید ابزار و تجهیزاتی را فراهم نمود ، برای تهیه این ابزار باید هزینه هایی را متقبل شد ، البته آلمان همانطور که گفتیم جز کشورهای با رفاه در جهان بوده و میزان قیمت کالاها در آن گران نبوده و دستخوش تورم و تغییرات ناگهانی نمی شود و همچنین از هر نوع وسیله انواع و اقسام برندها و انواع کیفیت ها موجود می باشد و دانشجویان قادر خواهند بود تا بر اساس میزان بودجه خود نسبت به تهیه اقلام مورد نظر خود افدام نمایند.

اگر قصد تحصیل رشته معماری در آلمان و یا هر کشور دیگری را دارید باید این موضوع را مد نظر قرار دهید ، البته لازم به ذکر است که معمولا تهیه اقلام اساسی و مهم فقط یکبار نیاز بوده و با تهیه یکباره آن دیگر نیاز به خرید دوباره نمی باشد ، همچنین نیازی به تهیه تمامی اقلام به صورت هم زمان نیست و در هر ترم به مرور زمان باید نسبت به تهیه آنان اقدام کنید ، در ادامه هزینه خرید ابزار معماری در آلمان را برای شما تهیه و جمع آوری کرده ایم.

قیمت ابزار اساسی و مهم معماری در آلمان

در پایان سال 2021 قیمت ابزار مهم و اساسی مورد نیاز برای تحصیل رشته معماری در آلمان به شرح زیر است :

  • خط کش فلزی در 4 اندازه 10 یورو
  • مداد و خودکار از 1 تا 10 یورو
  • چاقوی مدل سازی 4 تا 9 یورو
  • کیف ابزار معماری 20 تا 100 یورو
  • تخته طراحی ژئو برد 30 یورو
  • دفتر طراحی 10 تا 30یورو
  • خط کش تی 5 تا 50 یورو
  • خط کش مهندسی 10 یورو
  • کاتر 10 تا 20 یورو
  • ماژیک 12 رنگ 20 یورو
  • میز کار معماری 200 تا 1000 یورو
  • نقاله 2 یورو به بالا
  • گونیا 60 و 90 درجه 5 یورو تا 50 یورو

این تفاوت قیمت های موجود به دلیل گوناگونی برند تولیدی و همچنین تفاوت در جنس ساختن ابزار است ، بعضی از این ابزار همانطور که می دانید به صورت پلاستیکی ، چوبی و حتی فلزی تولید می شوند، که هرکدام قیمت خاص خود را دارند.

گرایش های رشته معماری در آلمان

رشته معماری یکی رشته های وسیع و پر شاخه می باشد که با افزایش وسعت ساخت و ساز و مدرنیزه شدن زندگی انسان ها به طور خیلی سریعی در حال گسترش است ، در حال حاضر نیز این رشته تنوع گسترده ای دارد و یکی از مزیت های تحصیل رشته معماری در المان ، تدریس و ارائه گرایش و شاخه های مهم و پرکاربرد این رشته در دانشگاه های این کشور است ، هر دانشگاه این کشور بر اساس شرایط خود نسبت به تدریس گرایش خاصی از این رشته در مقاطع تحصیلات عالیه اقدام می کند.

گرایش های رشته معماری در آلمان

معمولا دانشجویان در دوره های کارشناسی ارشد و دکتر به صورت تخصصی وارد گرایش های مورد علاقه خود می شوند و در دوره کارشناسی معمولا گرایش خاصی برای رشته معماری در نظر گرفته نمی شود و همه مشترکا به تحصیل رشته معماری می پردازند ، در ادامه این قسمت برخی از مهم ترین و پر کاربردترین گرایش های رشته معماری در آلمان را برای شما تهیه کرده ایم تا قبل از هر اقدامی از گزینه های قابل دسترس در این کشور با خبر شوید.

گرایش های پر کاربرد

  • تاریخ و تئوری معماری
  • طراحی زیرساخت
  • معماری و طراحی شهری
  • تکنولوژی ساخت و ساز
  • شهرسازی
  • معماری داخلی
  • طراحی محیط زیست
  • طراحی ساختمان تجاری
  • معماری منظر
  • معماری و مطالعات شهری
  • طراحی صنعتی
  • برنامه ریزی شهری و منطقه ای

اگر به رشته های مهندسی مثلا مهندسی برق علاقه دارید می توانید در همین سایت به جستجو پرداخته و اطلاعات خود را به روز کنید ، مقاله دانشگاه های مهندسی برق آلمان را بخوانید تا با برترین دانشگاه های ارائه دهنده رشته های مهندسی در این کشور آشنا شوید.

تحصیل دکترا معماری در آلمان

تحصیل دکترای معماری در آلمان عالی ترین و بالاترین درجه تحصیلی و تخصص در هنر و علم معماری می باشد که می تواند شما را با اینده بسیار خوبی مواجه نماید ، این دوره یک دوره پژوهشی می باشد که با همکاری و زیر نظر یکی از اساتید و دکترای دپارتمان معماری شما را قادر به تحقیق و پژوهشی مستقل در زمینه ای از رشته معماری می نماید ، این دوره معمولا 3 سال و به صورت پاره وقت 5 سال به طول می انجامد و در سال آخر باید پایان نامه خود را ارائه کنید.

برای پذیرش در این دوره بهتر است که با دانشگاه های استاد محور مکاتبه نمایید زیرا در این صورت با پذیرش از سوی استاد به جهت استاد راهنما بودن شما قادر به ثبت نام در دانشگاه خواهید بود ، اما در مراکز دانشگاه محور دانشگاه نیز علاوه بر استاد باید با پذیرش شما موافقت نماید.

توجه کنید که رزومه و تسلط به زبان در پذیرش در مقطع دکتری این رشته از تاثیر بسیاری برخوردار است و باید بتوانید که با ارائه رزومه خود دانشگاه و استاد مورد نظرتان راضی به همراهی در دوره دکتری نمایید ، همچنین در این دوره باید به زبان انگلیسی نیز تسلط کافی داشته باشید چون اکثر دوره های دکترای معماری به زبان انگلیسی برگزار می شود ، مدرک دکتری برای افرادی خواهان تدریس در دانشگاه ها و مراکز آموزشی معماری هستند بسیار لازم و مهم است.

مزایا و معایب تحصیل معماری در آلمان

آلمان را می توان جز 5 کشور برتر از لحاظ پذیرش دانشجوی خارجی در دنیا قرار داد و دلیل اصلی آن کیفیت و هزینه مناسب تحصیل در این کشور است ، تحصیل رشته معماری در آلمان نیز از دسته رشته های با کیفیت ارائه شده در دانشگاه های این کشور می باشد که دانشجویان با تحصیل در آن به نتایج و مزایای بسیار مناسبی دست خواهند یافت ، مزایایی که تاثیر بسیار زیادی در هنگام تحصیل و حتی پس از آن بر زندگی افراد خواهد داشت.

مزایا و معایب تحصیل معماری در آلمان

البته دقت داشته باشید که با توجه به شرایط هر فرد امکان وجود معایب و سد هایی در مسیر تحصیل و یا مراحل پذیرش دانشجویان در این کشور وجود خواهد داشت ، که اطلاع از آنان باعث آمادگی قبلی و یافتن راه حلی برای مقابله با آنان خواهد شد ، در این قسمت مزایا و معایب تحصیل معماری در المان را ارائه خواهیم نمود ، همچنین شما می توانید در صورت وجود شرایط و یا مشکلی خاصی در این رابطه با مشاورین ما در موسسه مهاجرتی رجبی تماس حاصل فرموده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

مزایا

  • تحصیل و زندگی در یکی از بهترین و مدرن ترین کشورهای حال حاضر جهان
  • سیستم آموزشی کاملا پیشرفته با بهترین میزان راندمان و سطح سواد خروجی فارغ التحصیلان
  • دانشگاه های سرشناس و بسیار با کیفیت در ارائه رشته معماری
  • اعتبار و ارزش بالای مدارک اعطایی از سوی مراکز آموزشی در اروپا و جهان
  • تحصیل بسیار ارزان و حتی رایگان در دانشگاه های دولتی این کشور
  • ارائه رشته معماری به زبان انگلیسی برای علاقمندان
  • اعطای بورسیه های تحصیلی به دانشجویان واجد شرایط
  • خدمات و امکانات مناسب برای دانشجویان بین المللی
  • امنیت بالای جانی و مالی در این کشور
  • فاصله مناسب زمانی و مکانی آلمان با کشورمان
  • بازار کار مناسب پس از پایان تحصیلات
  • دسترسی به کشورهای اروپا و حوزه شنگن برای کار ، ادامه تحصیل و حتی تفریح
  • احترام و جایگاه اجتماعی افراد تحصیل کرده در آلمان
  • امکان اشتغال و کسب درآمد کمکی برای زندگی در حین تحصیل
  • امکان اشتغال پس از پایان تحصیلات و رسیدن به اقامت دائم پس از چند سال زندگی

معایب

  • نیاز به یادگیری و صحبت به زبان آلمانی هرچند کم و محدود
  • زبان المانی جز زبان های سخت و مشکل در جهان است
  • مردم آلمان خیلی سرد بوده و با مهاجران دوستانه برخورد نمی کنند
  • مراحل پذیرش سخت در رشته معماری

بازار کار آلمان پس از تحصیل رشته معماری

تحصیل رشته معماری در آلمان در صورت تحصیل در مراکز آموزش عالی دولتی ، هزینه زیادی ندارد و درآینده می تواند درآمد بالایی را برای متخصصین و مهندسین این حوزه فراهم آورد ، رشته معماری جز رشته هایی می باشد که میزان خلاقیت ، نبوغ و ذوق هنری اشخاص می تواند تاثیر بسیاری در کیفیت کار و میزان درآمد آنان داشته باشد ، هرچه شما از نمونه کارهای مورد پسندتر و با کیفیت تری برخوردار باشید ، قطعا پیشنهاد شغلی وکاری بهتری نیز خواهید داشت.

معماران در آلمان می توانند در زمینه های زیادی از مشاغل خصوصی تا دولتی مشغول به کار شوند و البته نباید از سطح مدرک نیز غافل شویم ، مدارک دانشگاهی بالاتر قطعا می تواند فرصت های شغلی را بیشتر و بهتر کند ، بازارکار آلمان پس از تحصیل رشته معماری بسیار مناسب است و شما پس از پایان تحصیلات و دریافت مدرک بدون مشکل خواهید توانست که مشغول به کار شوید و با گذر زمان و کسب تجربه بیش تر فرصت های بهتری را نیز به دست آورید ، در ادامه این قسمت به برخی از مشاغلی که از درخواست بیش تری در حیطه معماری برخوردار هستند و درآمد حاصله از آنان خواهیم پرداخت.

مشاغل مرتبط با معماری در آلمان

دانشجویان پس از پایان تحصیل رشته معماری در آلمان ، به یک متخصص در طراحی ساختمان مبدل خواهند شد و قادر خواهند بود تا در حرفه های زیر با درآمد های زیر مشغول به کار شوند:

  • مهندس معماری 2500 تا 7000 یورو در ماه
  • استاد معماری ( مدرک دکتری و تحصیل در دانشگاه ) 4 هزار تا 15 هزار یورو در ماه
  • معماری شهرسازی 1900 تا 6000 یورو ماهانه
  • طراح 2000 تا 6800 یورو در ماه
  • ناظر اجرای طرح 1500 تا 5000 یورو ماهانه
  • طراح فنی ساختمان ها 2200 تا 6000 یورو ماهانه

بازار کار آلمان بازار بزرگ و پیچیده ای است برای اینکه بدانید چگونه باید در این بازار کار پیدا کنید و مشاغل مورد نیاز این کشور چیست ، مقاله کار در آلمان را بخوانید.

سوالات پر تکرار تحصیل معماری در آلمان

با ما در شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) همراه بودید و مطالب مفیدی در خصوص تحصیل رشته معماری در آلمان را مرور کردید ، رشته مورد علاقه تان را در بخش دیدگاه بنویسید تا شما را راهنمایی کنیم.

برترین دانشگاه برای تحصیل رشته معماری در آلمان کدام است؟

دانشگاه فنی برلین به عنوان یکی از برترین دانشگاه های المان از سال 189 در پایتخت این کشور شروع به فعالیت کرده و جز 100 دانشگاه برتر جهان در تدریس رشته معماری می باشد و هم اکنون از دیدگاه موسسه معتبر QS و تایمز به ترتیب در جایگاه 148 و 149 امین دانشگاه برتر دنیا شناخته شده است.

رنک دانشگاه هامبورگ برای تحصیل رشته معماری در آلمان به چه صورت است؟

این مرکز هفتمین دانشگاه برتر آلمان و جز 200 دانشگاه برتر جهان می باشد.

هزینه تحصیل رشته معماری در آلمان چقدر است؟

برای دریافت مدرک در دوره کارشناسی این رشته در دانشگاه های دولتی سالانه حداکثر 500 یورو و برای گذراندن دوره کارشناسی ارشد سالانه حداکثر 600 یورو هزینه خواهید داشت ، شهریه دانشگاه های غیر دولتی برای رشته معماری سالانه از 10 هزار یورو تا 25 هزار یورو متغیر می باشد و تحصیل این رشته به زبان انگلیسی در این مراکز باز به مراتب گران تر از تحصیل به زبان آلمانی می باشد.

زبان تحصیل رشته معماری در آلمان چیست؟

زبان تحصیل معماری در آلمان در دانشگاه ها و مراکز آموزشی ، زبان آلمانی می باشد و این رشته در دوره کارشناسی در تمامی مراکز دولتی و غیر دولتی به این زبان تدریس می شود ، اما بعضی از دانشگاه ها نسبت به تدریس رشته معماری به زبان انگلیسی جهت دانشجویان بین المللی نیز اقدام به عمل می آورند که در این صورت باید مدرکی معتبر جهت داشتن تسلط کافی برای درک و فهم مفاهیم درسی و صحبت به این زبان به دانشگاه اقدام نمایید ، معمولا مدارک مورد درخواست برای زبان انگلیسی مدارک تافل و آیلتس می باشند.

حقوق یک معمار در آلمان چقدر است؟

1. مهندس معماری 2500 تا 7000 یورو در ماه 2. استاد معماری ( مدرک دکتری و تحصیل در دانشگاه ) 4 هزار تا 15 هزار یورو در ماه 3. معماری شهرسازی 1900 تا 6000 یورو ماهانه 4. طراح 2000 تا 6800 یورو در ماه 5. ناظر اجرای طرح 1500 تا 5000 یورو ماهانه 6. طراح فنی ساختمان ها 2200 تا 6000 یورو ماهانه

کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی رجبی ، تمام تلاش خود را کرده تا بتوانند شما را به بهترین نحو ممکن با تحصیل رشته معماری در آلمان اشنا کرده و اطلاعات مفید و پر کاربردی را در اختیارتان قرار دهند ، در صورتی که نیاز به مشورت دارید با مشاورین ما در دفاتر تهران و شیراز تماس حاصل کرده و از راهنمایی های آنان در این زمینه بهره مند شوید ، همچنین می توانید با تحصیل مقاله مهاجرت به آلمان ، اطلاعات بسیار جامع و کاملی در زمینه ورود و اخذ اقامت در این کشور بدست آورید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منو
خانه