تحصیل رشته حقوق در ترکیه یکی از بهترین و مورد علاقه ترین رشته های تحصیلی این کشور است که دانشجویان داخلی و خارجی بسیاری همه ساله برای تحصیل در آن درخواست می نمایند.
این رشته یکی از معتبرترین رشته های تحصیلی است که در دانشگاه های ترکیه ارائه و تدریس می شود و می تواند آینده بسیار خوبی را نیز برای فارغ التحصیلان خود در این کشور رقم بزند.
از میزان جذابیت این رشته همین بس که پس از رشته های پزشکی و دندانپزشکی این رشته از پر متقاضی ترین رشته در دانشگاه های ترکیه می باشد. البته این نشان دهنده وجود رقابت برای ورود و تحصیل این رشته است که شاید کمی پذیرش در آن را در مقایسه با سایر رشته های تحصیلی سخت تر نماید.
شما با تحصیل رشته حقوق در ترکیه از مدارک بسیار معتبری برخوردار خواهید شد که زمینه ورود به یکی از پر درآمدترین مشاغل این کشور را فراهم می آورد. باید بدانید که وکلا و قضات علاوه بر جایگاه و شان اجتماعی بسیار بالایی که در ترکیه دارند، درآمدهای بسیار خوبی را نیز به دست می آورند.
البته نباید فراموش کنید که ای رشته نیاز به تلاش فراوانی دارد و میزان هوش، ذکاوت و استعداد شما نیز در موفقیت شغلیتا بسیار موثر خواهد بود. با تیم مشاورین شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) همراه شوید تا تحصیل رشته حقوق در ترکیه را کاملا بشناسید. ضمنا مقاله تحصیل در ترکیه را نیز حتما مطالعه نمایید.
بهترین اقدام برای شما عزیزان این است که پیش از مهاجرت و هرگونه اقدام شرایط کار در حوزه مورد تخصص و یا مورد علاقه خود را در شهرهای مختلف نیز بررسی نموده تا بتوانید بهترین مقصد و پس از آن بهترین کارفرما را به دست آورید تا به شغلی با درآمد کافی رسیده و زندگی مناسبی برای خود در این کشور فراهم سازید.
قوانین پذیرش گرایش های حقوق در ترکیه
تحصیل رشته حقوق در ترکیه نیازمند ارائه مدارک و شرایط مشخصی است که این مدارک و شرایط ممکن است برای هر دانشگاه و مرکزی آموزشی متفاوت و با یکدیگر دارای تفاوت هایی باشد. پس در همین اول توجه داشته باشید که باید حتما مدارک و شرایط لازم را از دانشگاهی استعلام نمایید که قصد تحصیل در آن را دارید.
مانند تمام کشورها ارائه مدرک دیپلم دوره دبیرستان و ریز نمرات مقاطع این دوره از شروط اصلی ورود به این رشته در مراکز آموزش عالی ترکیه می باشد. همچنین متقاضیان خارجی باید نسبت به معادل سازی مدرک خود در نظام آموزشی ترکیه اقدام کنند که باتوجه به کشور مبدا و نوع دیپلم شرایط متفاوتی وجود خواهد داشت.
مثلا ممکن است که مدرک دیپلم برخی از کشورها کاملا به طور مستقیم قابل معادل سازی بوده و دانشجو بتواند مستقیما وارد دانشگاه شده و این رشته را تحصیل نماید. اما معمولا باتوجه به اینکه قوانین پذیرش گرایش های حقوق در ترکیه با سیستم آموزشی کشورمان متفاوت است، دیپلم کشورمان قابل معادل سازی مستقیم نیست.
به همین خاطر دانشجویان ایرانی باید حتما یک دوره آمادگی پیش از دانشگاه را که معمولا 1 سال به طول می انجامد را قبل از شروع تحصیل رشته حقوق در ترکیه پشت سر گذاشته و جهت شرکت در آزمون ورودی این رشته و تحصیل در دانشگاه های ترکیه آمادگی لازم را کسب نمایند. در این دوره دروس پایه و اصلی به همراه زبان ترکی به متقاضیان اموزش داده می شود.
تحصیل کارشناسی رشته حقوق در ترکیه
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقاطع مختلفی از کارشناسی تا دکترا امکان پذیر می باشد که تحصیل کارشناسی رشته حقوق در ترکیه از علاقمندان بسیاری برخوردار است. همانطور که پیش تر اشاره کردیم ورود به این مقطع نیازمند گذراندن دوره پیش از دانشگاه به مدت یک سال خواهد داشت که در کالج های معتبر زیر نظر دانشگاه امکان پذیر است.
همچنین متقاضیان جهت پذیرش دوره لیسانس حقوق در ترکیه باید حتما در آزمون ورودی این رشته شرکت کرده و موفق به کسب قبولی و نمره لازم شوند. علاقمندان باید در یکی از آزمون های YOS یا SAT شرکت نمایند که بستگی به این دارد که دانشگاه انتخابی شما نتیجه کدام آزمون را مورد تایید قرار خواهد داد.
همچنین لازم به ذکر است که تحصیل کارشناسی رشته حقوق در ترکیه به زبان ترکی و انگلیسی مقدور می باشد و دانشگاه ها مدرکی جهت اثبات تسلط به زبان لازمه را از دانشجویان درخواست می کنند که مدارک تافل و آیلتس برای زبان انگلیسی مورد قبول واقع می شوند.
اما باید توجه داشته باشید که اکثر دوره های کارشناسی حقوق در ترکیه به زبان ترکی ارائه می شوند و دوره های انگلیسی زبان بسیار محدود می باشند. همچنین تحصیل این دوره 4 سال به طول خواهد انجامید و پس از دریافت مدرک می توانید برای دریافت مجوز وکالت نیز اقدام نمایید. در کشور ترکیه برای دریافت مجوز وکالت نیازی به داشتن مدرک کارشناسی ارشد حقوق نیست و همان مدرک کارشناسی کافی می باشد.
کارشناسی ارشد حقوق در ترکیه
افرادی که موفق به دریافت مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاه های ترکیه شده باشند، به راحتی می توانند جهت شروع تحصیل در کارشناسی ارشد حقوق در ترکیه اقدام نمایند. همچنین اگر مدرک کارشناسی حقوق از دانشگاهی خارج از ترکیه دارید، باید حتما استعلام کرده و بررسی نمایید که آیا مدرک شما در دانشگاه مقصد معتبر می باشد یا خیر!
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در دوره فوق لیسانس نیازمند 2 سال زمان بوده و به زبان های انگلیسی و ترکی به دانشجویان ارائه می شود. البته با این تفاوت که در این مقطع تعداد دوره های انگلیسی زبان بسیار از مقطع کارشناسی بیش تر است. حتی در صورت تحصیل به زبان ترکی نیز باز باید تا حدی به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید.
دوره کارشناسی ارشد حقوق در ترکیه دانشجویان را وارد شاخه های تخصص این رشته می کند و آنان می توانند باتوجه علاقه خود در یکی از گرایش های این رشته شروع به تحصیل کرده و دروس را به صورت تخصصی تری فرا بگیرند. پس از اتمام این دوره افراد به یک متخصص حقوقی در زمینه تحصیلی خود مبدل خواهند شد.
دقت داشته باشید که تمامی گرایش ها در یک دانشگاه ارائه نمی شود، بلکه هر مرکز باتوجه به اساتید و هیئت علمی خود برخی از گرایش ها ارائه می نماید. برای کسب اطلاعات بیش تر در اینباره و شناخت آن ها با مشاورین هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی تماس حاصل فرمایید.
تحصیل دکترا حقوق در ترکیه
آخرین و بالاترین مقطع جهت تحصیل رشته حقوق در ترکیه دوره دکترای تخصصی این رشته می باشد که در مقابل مقاطع پیشین از ظرفیت های بسیار کمتر و محدودتری در هر دانشگاه برخوردار است. البته این فقط مختص رشته حقوق نمی باشد، بلکه دوره دکترا دارای ظرفیت های بسیار کمی در هر رشته است.
تحصیل دکترا حقوق در ترکیه نیازمند 4 سال زمان بوده و در اکثر مراکز آموزش عالی به زبان انگلیسی ارائه می شود. البته فرصت تحصیل به زبان ترکی نیز وجود دارد، اما این دوره به جهت نیاز مراجعه به مراجع انگلیسی زبان، در هر صورت نیازمند تسلط به این زبان می باشد.
برترین دانشگاه های حقوق ترکیه
کشور ترکیه دارای نظام آموزشی معتبری است که از برترین و بهترین سیستم های آموزشی جهن الگو برداری شده و برنامه ریزی گردیده است. به همین خاطر دانشگاه های آن را می توانید در میان برترین دانشگاه های اروپا یافته و رتبه های مناسبی از آن ها را نیز در بین دانشگاه های جهان مشاهده نمایید.
به خصوص این که تحصیل رشته حقوق در ترکیه پس از رشته های پزشکی معتبرترین رشته تحصیلی در این کشور شناخته می شود. اما باید بدانید که این دانشگاه ها از لحاظ اعتبار و دیگر مواردی همچون امکانات، کیفیت خدمات، اساتید، هزینه، رشته ها و غیره نیز با یکدیگر دارای تفاوت هایی هستند که شناخت آن ها بسیار مهم می باشد.
قطعا شما هرچه از مرکز معتبرتری مدرکتان را دریافت کنید، شانس بیش تری جهت یافتن شغل و کسب درآمد بالاتر خواهید داشت. به همین خاطر حتما با مشاورین شرکت رجبی مشاوره کرده و باتوجه به شرایط و مدارکتان برای بهترین دانشگاه ممکن اقدام نمایید. در ادامه برترین دانشگاه های حقوق ترکیه را مشاهده می نمایید:
نام دانشگاه | رتبه در جهان |
---|---|
دانشگاه کوچ | 521 |
دانشگاه بیلکنت | 542 |
دانشگاه استانبول | 576 |
دانشگاه حاجت تپه | 688 |
دانشگاه مارمارا | 833 |
دانشگاه آنکارا | 881 |
دانشگاه اسکی عثمانگازی | 984 |
دانشگاه آنادولا | 1001 |
هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه
یکی از بزرگ ترین مزیت های تحصیل رشته حقوق در ترکیه که تاثیر بسیار زیادی نیز در جذب دانشجویان بین المللی دارد، میزان شهریه تحصیل و هزینه های زندگی در این کشور می باشد که بسیار مناسب و ارزان است. بله، هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقایسه با کشورهای اروپا ارزان و مناسب است و این برای دانشجویان ایرانی اهمیت بسیاری دارد.
باید توجه داشته باشید که معمولا شهریه دانشگاه های دولتی در ترکیه بسیار مناسب تر از دانشگاه های خصوصی بوده و مبلغ ارزان تری را دریافت می کنند. همچنین تحصیل به زبان انگلیسی این رشته از شهریه های گران تری در مقایسه با شهریه های تحصیل به زبان ترکی برخوردار است که تمامی این ها را باید برای انتخابتان مد نظر قرار دهید.
تحصیل رشته حقوق در ترکیه باتوجه به نوع دانشگاه، مقطع و زبان تحصیل می تواند سالانه از 300 دلار تا 20 هزار دلار شهریه را در بر بگیرد. البته باید بگوییم که شهریه برخی دانشگاه های دولتی بقدری ارزان است که حتی می توان آن را رایگان در نظر گرفت که پذیرش در این مراکز به مراتب سخت تر و بسیار رقابتی تر هم می باشد.
جدول زیر شهریه سالانه این رشته در برخی دانشگاه ها را نشان می دهد:
دانشگاه | شهریه سالانه رشته حقوق |
---|---|
دانشگاه ازمیر | کارشناسی 8000 دلار |
کارشناسی ارشد | 6000 تا 7500 دلار |
دانشگاه مدنیت | 2760 لیر |
دانشگاه کوچ | 8500 دلار (4500 دلار با تخفیف) |
دانشگاه باهچه شهیر | 8200 دلار |
دانشگاه حاجی تپه | 112770 لیر |
چارت درسی رشته حقوق کشور ترکیه
همانطور که تا این بخش گفتیم علاقمندان به تحصیل رشته حقوق در ترکیه می توانند این رشته را از دوره کارشناسی آغاز نموده و در صورت علاقه تا پایان دوره دکترا ادامه دهند. اما نکته ای که وجود دارد، معمولا هریک از دانشگاه های این کشور چارت درسی مختص به خود را دارا بوده و نحوه آموزش خود را دارند. با اینکه در دوره کارشناسی افراد با عمومیت حوزه حقوق آشنا شده و کارشناس حقوق خواهند شد. اما در دوره های تحصیلات تکمیلی باید بر روی یک حوزه و شاخه خاص از علم حقوق مشغول به تحصیل شوند و دروس مرتبط با همان شاخه را نیز آموزش دیده و مطالعه نمایند.
- قانون مدنی
- قانون اساسی
- حقوق روم
- قانون حقوق بشر
- اصطلاحات و اصول اولیه حقوقی
- تاریخچه حقوق ترکیه
- مقدمه ای بر علوم سیاسی
- حقوق عمومی بین المللی
- سیستم حقوقی آنگلوساکسون
- قانون تعهدات مقررات عمومی
درآمد وکلا در کشور ترکیه
باید بگوییم یکی از دلایلی که تحصیل رشته حقوق در ترکیه دارای متقاضیان بسیاری می باشد، این است که حقوق دانان و وکلا در این کشور از درآمدهای خوب برخوردار هستند. به طور کلی طبق آمار همواره وکلا در میان مشاغل پر درآمد در این کشور قرار داشته اند و معدود مشاغلی درآمدهایی بالاتر را به دست آورده اند.
البته به طور یقین میزان درآمد این افراد به میزان تحصیلات، میزان سابقه و تجربه و همچنین به محل کار و حوزهی فعالیت نیز بستگی بسیاری دارد. اما طبق شواهد و آمار وکلا و حقوق دانان در ترکیه می توانند حداقل ماهانه 7500 لیر درآمد را به دست آورند که این میزان برای وکلای پر سابقه می تواند حتی به مبلغ 25400 لیر در ماه نیز برسد.
اما به طور متوسط درآمدی که می توان برای این گروه از متخصصین حقوق متصور شد ماهانه 16 هزار لیر می باشد. این میزان درآمد کاملا درآمد مناسب و رو به بالایی بوده و از بسیاری از مشاغل در این کشور درآمد بالاتری را عاید شما خواهد کرد. اما برای آشنایی بیش تر در ادامه تاثیر میزان سابقه بر میزان درآمد وکلا در کشور ترکیه را مشاهده می کنید:
بازار کار ترکیه پس از تحصیل رشته حقوق
شاید مطلع باشید که بازار کار در کشور ترکیه طی چندین سال گذشته با کمی تشویش رو به رو شده و نرخ بیکاری نیز گاها با افزایش های ناگهانی مواجه بوده است. اما باید بگوییم که بازار کار در این کشور در مقایسه با کشورمان دارای شرایط بسیار بهتری بوده و هنوز فرصت های کاری در آن دیده می شود.
اما نکته قابل توجه اینکه همواره شرایط کار و استخدام برای افراد دارای تخصص و دارای تحصیلات دانشگاهی بسیار بهتر از افراد بدون مدرک بوده است و دانشجویان پس از پایان تحصیلات بسیار بهتر و سریع تر قادر به یافتن شغل برای خود بوده اند. پیشنهاد می کنیم حتما مقاله کار در ترکیه را مطالعه کنید تا دقیقا با شرایط بازار کار و همچنین چگونگی یافتن شغلی مناسب در ترکیه آشنا شوید.
پس اگر قصد تحصیل رشته حقوق در ترکیه را دارید، باید بگوییم که برای شما پس از دریافت مدرک فرصت های کاری بسیاری وجود خواهد داشت و هنوز این کشور نیاز به حقوقدانان بسیار بیش تری دارد. البته فراموش نکنید که بازار کار ترکیه پس از تحصیل رشته حقوق برای افرادی که دارای مدارک بالاتری هستند بهتر و فراهم تر خواهد بود.
گرایش های حقوق در دانشگاه های ترکیه
قطعا تا به اینجای بررسی و معرفی شرایط تحصیل رشته حقوق در ترکیه با اطلاعات مختلفی درباره این رشته آشنا شدید و همانطور که گفتیم دوره کارشناسی این رشته به دانشجویان مفاهیم پایه آموزش داده می شود و آنان با اصول و اطلاعاتی جامع از حوزه حقوق آشنایی پیدا می کنند. اما در دوره های کارشناسی ارشد مفاهیم پیشرفته تر و تخصصی تری به دانشجویان تدریس می شود و آنان وارد حوزه تخصصصی مورد علاقه خود خواهند شد و بخشی از مفاهیم و اطلاعات آن شاخه را مطالعه خواهند کرد. در نهایت در مقطع دکترا می توانند تخصص های مربوطه را به طور کامل فرا گرفته و به یک متخصص و حتی صاحب نظر در آن زمینه مبدل شوند.
باید دقت داشته باشید که هر دانشگاه با توجه به شرایط و اساتید و هیئت علمی که در اختیار دارد، برخی از گرایش های رشته حقوق را در دوره های تحصیلات تکمیلی ارائه می نماید. پس اگر قصد تحصیل گرایش خاصی را دارید باید بتوانید در دانشگاهی که آن را ارائه می کند، پذیرفته شوید و اگر قصد تحصیل در دانشگاه خاصی را دارید، باید از بین گرایش های قابل تحصیل در آن مرکز یکی را برگزینید.
سپیده یگانه از هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی در این بخش از مقاله شما را با صفر تا صد تحصیل در کشور ترکیه آشنا می کند.
هر آنچه از دوست و آشنا شنیده اید و در آن ابهام دارید را کنار گذاشته و این وبینار کامل و به روز را ببینید ، قطعا بسیاری از سوالات شما را پاسخ داده ایم ، برای پرسش سوالات بیشتر با ما از طریق دفاتر تهران و شیراز در تماس باشید.
تکمیل فرم زیر هم می تواند شما را در لیست دریافت کنندگان یک جلسه مشاوره رایگان تلفنی قرار دهد!
مدرک زبان تحصیل رشته حقوق در ترکیه
همانطور که تا این بخش از مقاله گفتیم تحصیل رشته حقوق در ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی برای دانشجویان امکان پذیر می باشد. البته دوره های کارشناسی در اکثر دانشگاه ها به زبان ترکی تدریس می شوند و معدود دانشگاهی این دوره را به زبان انگلیسی ارائه می دهد.
اما مقاطع تحصیلات تکمیلی از تعداد بسیار بیش تری فرصت های انگلیسی زبان برخوردار هستند، به خصوص دوره دکترا که اکثر فرصت ها به زبان انگلیسی می باشند. فراموش نکنید که شما در کشور ترکیه زندگی خواهید کرد، این نیازمند یادگیری زبان ترکی است و هیچ ربطی به زبان تحصیلی شما ندارد، چون تعداد معدودی از مردم ترکیه قادر به انگلیسی صحبت کردن هستند.
ولی مدرک زبان تحصیل رشته حقوق در ترکیه برای تحصیل به زبان انگلیسی، مدارک آیلتس و تافل مورد قبول هستند. ضمن اینکه می توانید پیش از دانشگاه نیز در دوره های زبان و یا کالج های زبان ترکی شرکت کرده و این زبان را فرا بگیرد و رشته حقوق را به زبان ترکی به تحصیل بپردازید.
سوالات پر تکرار تحصیل رشته حقوق در ترکیه
دانشجویان می توانند رشته حقوق در کشور ترکیه را به زبان های انگلیسی و ترکی مطالعه نمایند.
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا برگزار می شود.
هزینه تحصیل رشته حقوق در ترکیه باتوجه به زبان، مقطع و دانشگاه متفاوت خواهد بود اما سالانه مبلغی ما بین 300 دلار تا 20 هزار دلار را در بر می گیرد.
میزان درآد وکلا در ترکیه به عوامل مختلفی وابسته است اما آن ها ماهانه می توانند از 7500 تا 16 هزار لیر درآمد به دست آورند.
تحصیل رشته حقوق در ترکیه در دوره کارشناسی 4 سال، کارشناسی ارشد 2 سال و دکترا 4 سال به طول می انجامد.
با تماس با کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی در دفاتر غرب و مرکزی تهران و همچنین دفتر شیراز می توانید اطلاعات بیش تری درباره تحصیل رشته حقوق در ترکیه کسب نمایید. ضمنا مقاله مهاجرت به ترکیه را نیز مطالعه نموده تا به تمامی جزئیات و اطلاعاتی که برای نقل مکان به این کشور نیاز دارید دست پیدا کنید.