02191002525

سرمایه گذاری در لهستان برا ایرانیان مزایای بسیاری دارد که مهم ترین آن ها بدین شرح هستند:

  • لهستان یکی از سریع ‌ترین اقتصادهای در حال رشد در اتحادیه اروپا است.
  • امکان دسترسی به بازار 27 کشور اتحادیه اروپا.
  • دسترسی به نیروی کار ماهر و هزینه‌ های رقابتی.
  • معافیت ‌ها و مشوق‌ های مالیاتی در مناطق ویژه اقتصادی (SEZ).
  • امکان اخذ اقامت موقت و در نهایت اقامت دائم.
  • امکان سفر آزادانه در منطقه شنگن و بهره‌ مندی از امکانات رفاهی و اجتماعی اتحادیه اروپا.
  • ثبات سیاسی و امنیت بالای کشور لهستان
  • فرصت ‌های همکاری با شرکت‌ های بین‌ المللی و مطرح
  • فرصت اخذ ویزای همراه برای همسر و فرزندان کمتر از 21 سال.

اخذ ویزا و اقامت موقت از طریق سرمایه گذاری در لهستان معمولاً بین 3 تا 6 ماه پس از ارائه مدارک کامل به طول می انجامد.

بله، بانک‌ های لهستان تسهیلاتی برای سرمایه ‌گذاران ارائه می‌ دهند اما دریافت وام برای سرمایه‌ گذاران خارجی (مخصوصاً ایرانیان) دشوارتر است و نیاز به ضمانت‌ های قوی و همکاری با مشاوران محلی دارد.

اقتصاد لهستان در حال حاضر نیازمند به سرمایه گذار در اغلب حوزه ها است اما حوزه های زیر در حال حاضر بهترین هستند:

  • فناوری اطلاعات و استارت ‌آپ ‌ها چون لهستان قطب فناوری در اروپای مرکزی است.
  • کشاورزی و صنایع غذایی به دلیل منابع طبیعی غنی و صادرات بالا.
  • املاک و مستغلات به خاطر بازار رو به رشد با تقاضای بالا.
  • صنایع تولیدی و انرژی به‌ ویژه در بخش انرژی ‌های تجدیدپذیر.

بله، با دریافت ویزا و اقامت لهستان، می ‌توانید بدون نیاز به ویزا در تمام کشورهای منطقه شنگن سفر کنید.

شاخص های اقتصادی مهم برای سرمایه گذاری در لهستان

بررسی شاخص‌ های اقتصادی کلیدی برای تحلیل بهتر شرایط اقتصادی لهستان و تصمیم‌ گیری اهمیت دارد، زیرا این شاخص ها می تواند نشان دهنده آینده نسبی اقتصاد کشور و یا رشد و سقوط برخی از حوزه ها باشد. در ادامه شرایط مهم ترین شاخص های اقتصادی لهستان را می شناسیم:

  • رشداقتصاد کشور لهستان در دهه منتهی به سال 2023 متوسط نرخ 3.7 درصدی را ثبت کرد که بالاتر از میانگین 2.5 درصدی اروپای شرقی است. در سال 2023، رشد تولید ناخالص داخلی واقعی 5.4 درصد بود. همچنین لهستان انتظار دارد تولید ناخالص داخلی خود در سال 2024 که 3.1 درصد بوده را در سال 2025 به رشد 3.9 درصدی برساند.
  • نرخ بیکاری پایین نشان‌ دهنده پویایی بازار کار است و خوشبختانه لهستان نرخ بیکاری نسبتاً پایینی دارد که نشان‌ دهنده ثبات اقتصادی این کشور است. طبق آمار نرخ بیکاری در لهستان طی یک دهه گذشته از 19.9 درصد به 4.9 درصد تا پایان سال 2024 رسیده است، تمام این آمار نشان دهنده رشد اقتصادی و بهترو بهتر شدن بازار کار و سرمایه گذاری در این کشور دارد.
  • تورم بالا ممکن نشان دهنده بی ثباتی اقتصادی است، در حالی که تورم بسیار پایین ممکن است نشانه رکود اقتصادی باشد. نرخ تورم همواره باید مهار شود و در لهستان در پایان سال 2024 برابر با 4.7 درصد است که بالاتر از متوسط نرخ تورم اروپا است اما همچنان رقم خوبی را با توجه به سایر ارقام طی می کند.
  • زیرساخت‌ های لهستان یکی از نقاط قوت این کشور برای جذب سرمایه ‌گذاری داخلی و خارجی است. لهستان طی دو دهه گذشته با استفاده از کمک ‌های مالی اتحادیه اروپا و سرمایه‌ گذاری ‌های کلان داخلی، زیرساخت‌ های خود را بهبود بخشیده و آن را به یکی از بهترین شبکه ‌های حمل‌ و نقل و ارتباطات در اروپای مرکزی تبدیل کرده است.

پادکست سرمایه گذاری در لهستان

سرمایه گذاری در لهستان دارای شرایط خاص خود است که با شناخت آن می توانید با موفقیت به این کشور وارد شوید. این ویدیو را تا انتها تماشا نموده و برای هرگونه جزئیات بیشتر با مشاورین ما در ارتباط باشید.

قوانین سرمایه‌ گذاری در لهستان برای متقاضیان خارجی

قوانین سرمایه گذاری در لهستان چارچوبی را ارائه می ‌دهند که بر اساس آن سرمایه ‌گذاران خارجی می ‌توانند به راحتی فعالیت اقتصادی خود را در این کشور آغاز و توسعه دهند. در ادامه برخی از مهم ترین قوانین سرمایه‌ گذاری در لهستان برای متقاضیان خارجی را می شناسیم:

مساوات با سرمایه گذاران داخلی – سرمایه‌گذاران خارجی بر اساس قانون “Act on Freedom of Economic Activity”، از حقوق و تعهداتی مشابه با سرمایه گذاران داخلی برخوردار هستند که این به معنای وجود فرصت‌ های برابر برای خارجی‌ ها و لهستانی ‌ها در بسیاری از صنایع است.

مالکیت کامل – سرمایه‌ گذاران خارجی می ‌توانند شرکت ‌های خود را با 100% مالکیت ثبت و مدیریت کنند، مگر در صنایع خاص که محدودیت ‌هایی وجود دارد (مانند زمین‌ های کشاورزی).

ثبت شرکت بدون محدودیت – شهروندان خارجی می توانند بیزینس و شرکت خود را به هریک از انواع شرکت های موجود در این کشور (مسئولیت محدود، تعاونی، سهامی و غیره) به ثبت برسانند.

دسترسی به مناطق ویژه اقتصادی – لهستان 14 منطقه ویژه اقتصادی دارد که شرایط خاصی برای سرمایه ‌گذاران خارجی ارائه می ‌دهند که امتیازات بسیار مناسبی برای آنان می باشد.

قوانین سرمایه‌ گذاری در لهستان برای متقاضیان خارجی

الزام به پرداخت مالیات – سرمایه گذاری در لهستان تفاوتی میان شهروند و فرد خارجی قائل نمی شود و سرمایه گذاران خارجی نیز باید طبق قانون و برابر با شهروندان لهستانی مالیات خود را بپردازند.

الزام به رعایت قوانین کار و استخدام نیروی انسانی – سرمایه‌ گذاران خارجی باید قوانین کار در لهستان را به طور کامل رعایت کنند.

دسترسی به مشوق ‌های سرمایه‌ گذاری – سرمایه گذاران خارجی می توانند از مشورق هایی که از سوی دولت یا اتحادیه اروپا برای سرمایه گذاران در نظر گرفته شده است نظیر معافیت‌ های مالیاتی، استفاده کنند و تفاوتی میان افراد وجود ندارد.

مقررات زیست‌ محیطی – سرمایه‌ گذاران خارجی در پروژه ‌های بزرگ باید ارزیابی تأثیرات زیست ‌محیطی (EIA) را ارائه دهند و قوانین سخت‌ گیرانه ‌ای برای کنترل آلودگی و استفاده از منابع طبیعی در لهستان وجود دارد.

روش های سرمایه‌ گذاری در لهستان

هریک از راه های سرمایه گذاری در لهستان در حال حاضر، فرصت های بسیاری متنوع و متعددی را در نقاط مختلف این کشور پیش روی سرمایه گذاران قرار می دهد که شاید راحت تر و با ریسک کمتری در مقایسه با کشورهای برتر اروپا، به سود دهی ختم می شود. مهم ترین و جذاب ترین روش ‌های سرمایه‌گذاری در لهستان برای ایرانی ها شامل این موارد می شود:

  • ثبت شرکت در لهستان
  • خرید ملک و مستغلات در لهستان
  • کارآفرینی در لهستان
  • راه اندازی استارتاپ در لهستان
  • خرید اوراق قرضه دولتی در لهستان

مزایای رقابتی سرمایه‌ گذاری در لهستان

سرمایه‌گذاری در لهستان به دلیل موقعیت استراتژیک، اقتصاد پایدار و مشوق ‌های اقتصادی متعدد، یکی از گزینه‌ های جذاب در اروپا به شمار می‌ آید. این کشور با برخورداری از مزایای رقابتی بسیار، توانسته توجه سرمایه‌ گذاران خارجی را به خود جلب کند و باعث رشد اقتصاد کشور و همچنین رشد سایر بیزینس ها و گردش مالی در این کشور شود. از جمله مزایای رقابتی سرمایه ‌گذاری در لهستان که این کشور را به یک گزینه جذاب مبدل می سازد، می توان به این موارد اشاره نمود:

موقعیت استراتژیک در قلب اروپا

لهستان در مرکز اروپا واقع شده و به عنوان دروازه ‌ای بین شرق و غرب اروپا شناخته می ‌شود و این امر دسترسی آسان به بازارهای اتحادیه اروپا (بیش از 500 میلیون نفر) و کشورهای اروپای شرقی را برای سرمایه گذاران به ارمغان می آورد. همچنین شبکه حمل ‌و نقل پیشرفته شامل جاده‌ ها، راه ‌آهن و بنادر دریایی که امکان صادرات و واردات را تسهیل می ‌کند نیز بسیار برای سرمایه گذاران جذاب است.

اقتصاد پایدار و رو به رشد

لهستان بزرگ ‌ترین اقتصاد در اروپای مرکزی و شرقی و ششمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا است که نرخ رشد اقتصادی پایدار (به طور متوسط 3-4 درصد در دهه اخیر) را به ثبت رسانده است. علاوه بر این تورم کنترل‌ شده و سیاست‌ های پولی پایدار باعث اطمینان خاطر سرمایه گذاران در حال فعالیت و ترغیب خارجی ها برای سرمایه گذاری در لهستان شده است. ضمناً لهستان بازار داخلی بزرگ با جمعیتی حدود 38 میلیون نفر را پیش روی سرمایه گذاران قرار می دهد.

عضویت در اتحادیه اروپا

دسترسی به بازار مشترک اتحادیه اروپا و بهره‌ مندی از سیاست ‌های تجاری آزاد آن در کنار دریافت کمک‌ های مالی اتحادیه اروپا برای توسعه زیرساخت‌ ها، نوآوری و صنایع مختلف می تواند به طور مستقیم و غیر مستقیم بر روی تمامی سرمایه گذاری های درون این کشور تاثیرات مثبت بگذارد. همچنین وجود استانداردهای شفاف حقوقی و تجاری مطابق با مقررات اتحادیه اروپا خطرات را برای سرمایه گذاران کاهش می دهد.

امنیت سرمایه گذاری در لهستان

نظام حقوقی شفاف و قوانین حمایتی برای سرمایه‌ گذاران خارجی و عضویت در معاهده ‌های بین ‌المللی از جمله کنوانسیون ICSID (مرکز بین ‌المللی حل‌ و فصل اختلافات سرمایه‌ گذاری) برای حمایت از سرمایه‌گذاران نقش بسیار مهمی در اطمینان خاطر سرمایه گذاران دارد. ضمن این که فضای اقتصادی پایدار و حمایت دولت از پروژه ‌های سرمایه‌ گذاری را نیز باید مد نظر قرار دهید.

مشوق های سرمایه گذاری

سرمایه ‌گذاری در مناطق ویژه اقتصادی لهستان (SEZ) شامل معافیت‌ های مالیات بر درآمد و کاهش هزینه ‌های عملیاتی می ‌شود. همچنین دسترسی به یارانه‌ ها و کمک‌ های دولتی برای سرمایه گذاران به ویژه در حوزه‌ های فناوری، تحقیق و توسعه (R&D) و انرژی ‌های تجدیدپذیر بسیار وجود دارد. البته کمک‌ های مالی اتحادیه اروپا برای پروژه ‌های زیربنایی، نوآوری و توسعه منطقه‌ ای را نیز باید مد نظر قرار داد.

نیروی کار ماهر و رقابتی

نیروی کار جوان، تحصیل‌ کرده و ماهر در حوزه ‌های مختلف از جمله فناوری اطلاعات، مهندسی، پزشکی و مدیریت در لهستان بسیار وجود دارد و سرمایه گذاران معمولاً با کمبود نیروی متخصص مواجه نمی شوند. علاوه بر این هزینه نیروی کار در لهستان نسبت به کشورهای غرب اروپا رقابتی‌ تر است و نیروهای کار لهستانی به زبان ‌های خارجی، به ویژه انگلیسی و آلمانی مسلط هستند.

هزینه های سرمایه گذاری در لهستان

برای سرمایه گذاری در لهستان، علاوه بر بودجه اولیه جهت سرمایه گذاری در بخش مربوطه، مخارج دیگری نیز وجود دارد که در روند و پروسه سرمایه گذاری پیش روی افراد قرار می گیرد. این هزینه ها و مخارج قطعاً باتوجه به نوع و روش سرمایه گذاری و همچنین شرایط شخصی و محل سرمایه گذاری متفاوت می باشد و برای همه افراد یکسان نخواهد بود.

از جمله مهم ترین هزینه های سرمایه گذاری در لهستان که باید آن ها را مد نظر قرار دهید، باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • حداقل سرمایه اولیه باتوجه به نوع سرمایه گذاری که می تواند از 5 هزار زلوتی تا چند میلیون زلوتی متغیر باشد.
  • هزینه ‌های ثبت در اداره ثبت ملی (KRS) در حدود 600-1000 زلوتی.
  • هزینه ‌های مربوط به دفتر اسناد رسمی حدود 500-1000 زلوتی.
  • هزینه ‌های ترجمه رسمی مدارک: متغیر (حدود 200-500 زلوتی به ازای هر سند).
هزینه های سرمایه گذاری در لهستان

هزینه‌ های خرید یا اجاره ملک برای دفتر:

  • در شهرهای بزرگ مانند ورشو 40-80 زلوتی در هر متر مربع در ماه و در شهرهای کوچک‌ تر 20-40 زلوتی در هر متر مربع در ماه
  • خرید ملک، میانگین قیمت در ورشو 10000-15000 زلوتی در هر متر مربع و شهرهای دیگر 6000-10000 زلوتی در هر متر مربع
  • هزینه نیروی کار حدود 7000-9000 زلوتی ناخالص بسته به نوع فعالیت و هزینه ‌های بیمه اجتماعی و کارفرمایی حدود 20-25 درصد از حقوق ناخالص کارمند

مالیات ها:

  • مالیات بر درآمد شرکت ‌ها برابر با 19 درصد و برای شرکت‌ های کوچک یا استارت‌ آپ‌ ها 9 درصد.
  • مالیات بر ارزش افزوده که نرخ استاندارد 23 درصد بوده و نرخ کاهش‌ یافته برای برخی کالاها و خدمات 8، 5 یا 0 درصد است.
  • هزینه ‌های حسابداری و مالی برای کسب ‌و کارهای کوچک 1000-3000 زلوتی در ماه و برای شرکت ‌های بزرگ‌ تر بسته به پیچیدگی امور مالی دارد.

هزینه‌ های تبلیغات و بازاریابی:

  • تبلیغات دیجیتال 5000-20000 زلوتی در ماه.
  • تبلیغات محیطی (بیلبورد) حدود 3000-10000 زلوتی در ماه.
  • هزینه ‌های برندینگ و طراحی: 10000-50000 زلوتی بسته به پروژه.

علاوه بر این مواردی که گفتیم ممکن است با توجه به نوع سرمایه گذاری در لهستان نیاز به هزینه های دیگری همچون هزینه‌های تحقیق و توسعه، هزینه ‌های انرژی و خدمات، هزینه‌ های صادرات و واردات، هزینه ‌های حقوقی و مشاوره و مواردی دیگر نیز داشته باشید. توصیه می کنیم در رابطه با سرمایه گذاری در لهستان با کارشناسان متخصص شرکت مهاجرتی رجبی مشورت نموده و از تمامی جزئیات و هزینه های خود به طور دقیق مطلع شوید.

حداقل سرمایه مورد نیاز برای اقامت لهستان با سرمایه گذاری

اگر مایل به سرمایه گذاری در لهستان هستید باید این موضوع را مد نظر قرار دهید که برای اخذ اقامت از این طریق، باید یک سرمایه گذاری در جریان و سودآور برای اقتصاد کشور لهستان را به انجام برسانید که این یعنی از طریق خرید ملک و خرید اوراق قرضه نمی توانید ویزای اقامت موقت و یا اقامت دائم لهستان را به دست آورید.

شما باید در این کشور شرکتی به ثبت رسانده و کارآفرینی کنید که طبق آخرین قوانین، سرمایه گذار باید حداقل 100 هزار یورو در لهستان سرمایه گذاری کرده و بتواند گردش مالی سالانه حداقل 15 هزار یورو را برآورده سازد. البته برای سرمایه گذاری در مناطق ویژه اقتصادی (SEZ) به 1 میلیون زلوتی (220 هزار یورو) سرمایه اولیه نیاز خواهید داشت.

با این که روش های دیگر نمی تواند امتیازات اقامتی در پی داشته باشد اما می تواند روش مناسبی برای حفظ سرمایه و یا کسب سود و درآمد تلقی شوند و در هریک از این روش ها برای سرمایه گذاری در لهستان، به حداقل بودجه زیر نیاز خواهید داشت:

  • خرید ملک 300,000 زلوتی (حدود 70,000 یورو)
  • خود اشتغالی 20,000 تا 50,000 زلوتی (حدود 4,500 تا 12,000 یورو)
  • استارتاپ 100,000 زلوتی (حدود 22,000 یورو)
  • اوراق قرضه دولتی لهستان معمولاً در واحدهای کوچک قابل خرید هستند و حداقل مقدار خرید 100 زلوتی (حدود 22 یورو) برای هر واحد می باشد.

چالش های سرمایه گذاری در لهستان برای ایرانیان

سرمایه‌گذاری در لهستان برای شهروندان ایرانی، علی‌ رغم فرصت ‌ها و مزیت های قابل ‌توجهی که به دنبال می آورد، با معدود چالش‌ هایی نیز همراه است. شناخت این چالش ها پیش از اقدام، می تواند به هرچه زودتر و بهتر حل کردن و یا از میان برداشتن این معایب و مشکلات کمک شایانی کند. در زیر مهم‌ ترین چالش ‌هایی که سرمایه‌ گذاران ایرانی برای سرمایه گذاری در لهستان با آن مواجه می شوند را شرح داده ایم:

  • وجود تحریم های بین المللی علیه ایران که انتقال وجوه از ایران به لهستان را به خاطر محدودیت های بانکی سخت یا غیر ممکن کرده است.
  • عدم دسترسی به سیستم ‌های مالی بین ‌المللی برای ایرانیان نظیر سرویس Swift.
  • انجام فرآیندهای قانونی مثل ثبت شرکت، دریافت مجوزهای خاص، افتتاح حساب بانکی و غیره برای ایرانیان برای اولین بار کمی پیچیده و زمان بر خواهد بود.
  • برخی افراد ممکن است در ابتدا برای دریافت ویزا جهت سفر به لهستان جهت انجام امور و مراحل سرمایه گذاری خود با مشکلاتی مواجه شوند.
  • بازار سرمایه گذاری لهستان بسیار وسیع تر و بزرگ تر از ایران بوده و به اتحادیه اروپا متصل است و نیاز به شناخت استراتژی‌ ها و اطلاعات وسیع تر و متفاوت تری دارد که شاید در ابتدا برای ایرانیان کمی مشکل و پیچیده باشد.
سرمایه گذاری در لهستان

مراحل اخذ اقامت بعد از سرمایه‌ گذاری در لهستان

جهت دریافت اقامت کشور لهستان شما باید نسبت به ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار خود اقدام کنید که این امر نیازمند ارائه بیزینس پلن خود به مراجع قانونی کشور لهستان است. در صورت تایید و قبولی برنامه تجای تان شما می توانید با ارائه مدارک لازم به سفارت کشور لهستان برای دریافت ویزای موقت خود اقدام کنید که در صورت موافقت یک ویزای 1 تا 3 ساله برای شما صادر می شود.

سپس شما باید به این کشور مهاجرت کرده و به کسب و کار خود رسیدگی کنید. ویزای شما همواره قابل تمدید است، در صورتی که کسب و کارتان همچنان فعال بوده و شرایط درخواستی از سوی دولت نیز برقرار باشد و کسب کار شما سودآور و در رونق باشد. همچنین شما می توانید با ارائه تمکن مالی کافی، برای همسر و فرزندان کمتر از 21 سال خود نیز ویزای لهستان را اخذ کنید و آن ها را نیز به این کشور ببرید.

اما در نهایت پس از 4 تا 5 سال زندگی در لهستان پس از سرمایه گذاری در این کشور، قادر خواهید بود تا برای اخذ اقامت دائم اقدام کنید. همچنین 5 سال پس از اخذ اقامت دائم لهستان نیز می توانید برای دریافت تابعیت و پاسپورت این کشور درخواست نموده و به یکی از شهروندان قانونی این کشور مبدل شوید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *