اقتصاد کشور لهستان

اقتصاد کشور لهستان یک اقتصاد صنعتی و مختلط با یک بازار توسعه یافته است که ششمین کشور اتحادیه اروپا از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی و پنجمین اقتصاد بزرگ از نظر تولید ناخالص داخلی (PPP) است.

بسیاری این کشور را یک کشور موفق پسا کمونیستی می دانند که با گذر از آن دوران توانسته بسیار خوب و با سرعتی قابل توجه به سمت تبدیل شدن به یک اقتصاد برتر اروپایی در حرکت باشد. کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) در ادامه شما را با اقتصاد کشور لهستان کامل تر آشنا خواهند کرد.

کشور لهستان توسط بانک جهانی به عنوان یک اقتصاد با درآمد بالا طبقه بندی شده است و از نظر تولید ناخالص داخلی (PPP) در رتبه 22 جهان، از نظر تولید ناخالص داخلی (اسمی) رتبه 23 و در شاخص پیچیدگی اقتصادی 2019 در رتبه 23 قرار دارد. تا سال 2019، اقتصاد کشور لهستان به مدت 28 سال به طور پیوسته در حال رشد بوده است که در اتحادیه اروپا یک رکورد بالا می باشد و این رکورد تنها توسط استرالیا در اقتصاد جهانی پیشی گرفت.

تولید ناخالص داخلی سرانه لهستان بر اساس برابری قدرت خرید به طور متوسط 6 درصد رشد کرده است که طی 20 سال گذشته، بالاترین میزان در اروپای مرکزی است. تولید ناخالص داخلی لهستان از سال 1990 تاکنون 7 برابر شده است. در همین راستا پیشنهاد می کنیم که مقاله سرمایه گذاری و ثبت شرکت در لهستان را نیز مطالعه نموده و با چگونگی ورود به این بازار و کسب درآمد از آن تمام و کمال آشنا شوید.

فهرست مطالب
اقتصاد کشور لهستان

آماری از اقتصاد کشور لهستان

بزرگترین مؤلفه اقتصاد کشور لهستان بخش خدمات (62.3 درصد) و پس از آن صنعت (34.2٪) و کشاورزی (3.5٪) است. پس از اصلاحات اقتصادی 1989، بدهی خارجی لهستان از 42.2 میلیارد دلار در سال 1989 به 365.2 میلیارد دلار در سال 2014 افزایش یافته است. لهستان در سال 2017 به ارزش 224.6 میلیارد دلار کالا به سراسر جهان ارسال کرد، در حالی که صادرات به 221.4 میلیارد دلار افزایش یافت.

طبق آماری از آماری از اقتصاد کشور لهستان برترین کالاهای صادراتی کشور شامل ماشین آلات، تجهیزات الکترونیکی، وسایل نقلیه، مبلمان و پلاستیک است و این کشور تنها اقتصاد اتحادیه اروپا بود که از رکود اقتصادی از طریق رکودی که در سال 2007-2008 اتفاق افتاد، اجتناب کرد. لهستان بیشترین افزایش در تولید ناخالص داخلی سرانه (بیش از 100٪) را هم در میان کشورهای بلوک شرق سابق و هم در مقایسه با اتحادیه اروپا-15 (حدود 45٪) داشته است. از سال 1992 حتی پس از بحران مالی 2007-2008، رشد اقتصادی بدون وقفه داشته است.

منتظر شما هستیم!

مشاوره رایگان

شناخت اقتصاد کشورها با هدف کار و سرمایه گذاری با بهره گیری از دانش کارشناسان رجبی.

کارشناسان مهاجرتی رجبی

سوالی دارید؟

مشاوره دقیق و رایگان ما را از دست ندهید.

رشد اقتصادی

در دوره 1989 تا 2018، تولید ناخالص داخلی لهستان 826.96 درصد افزایش یافت و بهترین نتیجه در اروپا بود. در همین دوره تولید ناخالص داخلی ایرلند 789.43 درصد، اسلواکی 783.83 درصد و جمهوری چک 549.47 درصد رشد کرد. در سال 1990، درآمد ملی لهستان به 65.978 میلیارد دلار رسید و تا سال 2017 به 524.5 میلیارد دلار افزایش یافت.

دستیابی به این نتایج به لطف خصوصی سازی شرکت های دولتی و توسعه کارآفرینی خصوصی بود. اما همچنین افزایش سریع راندمان کاری و باز بودن سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی نیز امکان‌پذیر شد. در سال 2018، اقتصاد کشور لهستان 5.1 درصد در مقایسه با 4.8 درصد در سال 2017 رشد کرد. رشد اقتصادی در سه ماهه چهارم سال 2018 در لهستان به 4.9 درصد به صورت سالانه رسید و در مقایسه با سه ماهه سوم که تولید ناخالص داخلی 5.1 درصد افزایش یافت، اندکی کمتر بود.

در این دوره سرمایه گذاری ها 6.7 درصد، مصرف خصوصی نیز 4.3 درصد و تقاضای داخلی 4.8 درصد افزایش یافته است. شاخص PMI در ژانویه 2019 برابر با 48.2 واحد بود و بالاتر از دسامبر 2018 بود که به 47.6 واحد اعلام شده بود، رسید. 

تجارت خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی

تجارت خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی در لهستان چگونه است؟ با فروپاشی بلوک تجاری COMECON مبتنی بر روبل در سال 1991، لهستان تجارت خود را تغییر داد و تا اوایل سال 1996، حدود 70 درصد تجارت آن با اعضای اتحادیه اروپا بود. لهستان در ماه مه 2004 به اتحادیه اروپا پیوست؛ در صورتی که قبل از آن، از طریق توافقنامه تجارت آزاد اروپای مرکزی (CEFTA)، که شامل مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی و اسلوونی می شد، یکپارچگی و تجارت منطقه ای را تقویت کرده بود.

لهستان یکی از اعضای موسس سازمان تجارت جهانی است و به عنوان یکی از اعضای اتحادیه اروپا، تعرفه مشترک خارجی را برای کالاهای سایر کشورها از جمله ایالات متحده اعمال می کند. عمده واردات لهستان، کالاهای سرمایه ای مورد نیاز برای ابزارآلات صنعتی و نهاده های تولیدی است.

صادرات این کشور نیز شامل ماشین آلات است اما تنوع بالایی دارد. موفق ترین صادرات عبارتند از مبلمان، غذا، قایق های موتوری، هواپیماهای سبک، محصولات چوبی، لباس های معمولی، کفش و لوازم آرایشی و در بخش کشاورزی، بزرگترین پولسازهای خارج از کشور عبارتند از ماهی دودی و تازه، شکلات خوب، و محصولات لبنی، گوشت و نان مخصوص، با نرخ ارز مناسب برای صادرات.

تجارت خارجی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی

رشد صادرات مواد غذایی در سال 2020 به 62 میلیارد زلوتی رسید که 17 درصد نسبت به سال 2019 افزایش یافته است. بیشتر صادرات لهستان به ایالات متحده از مزایای تعرفه تحت برنامه سیستم ترجیحات تعمیم یافته (GSP) برخوردار است. اقتصاد کشور لهستان هم از نظر صادرات و هم واردات در رده 20 کشور برتر جهان قرار دارد و مازاد تجاری واضحی را ثبت می کند.

صنایع تولیدی لهستان

قبل از جنگ جهانی دوم پایگاه صنعتی لهستان در بخش های زغال سنگ، نساجی، مواد شیمیایی، ماشین آلات، آهن و فولاد متمرکز بود؛ اما امروزه این صنایع به کودها، پتروشیمی ها، ماشین آلات، ماشین آلات الکتریکی، الکترونیک، خودروسازی و کشتی سازی گسترش می یابد.

پایگاه صنایع تولیدی لهستان در طول جنگ جهانی دوم به شدت آسیب دید و منابع زیادی به سمت بازسازی هدایت شد. سیستم اقتصادی سوسیالیستی که در اواخر دهه 1940 تحمیل شد، ساختارهای اقتصادی بزرگ و سختی را ایجاد کرد که تحت یک فرماندهی مرکزی شدید عمل می کردند. تا حدی به دلیل این سفتی سیستمی، اقتصاد کشور لهستان حتی در مقایسه با سایر اقتصادهای اروپای مرکزی ضعیف عمل کرد.

در سال 1990، دولت تادئوش مازوویکی یک برنامه اصلاحی جامع را برای جایگزینی اقتصاد فرماندهی متمرکز با یک سیستم بازار محور آغاز کرد. در حالی که نتایج به طور کلی چشمگیر بوده است، بسیاری از شرکت های صنعتی دولتی بزرگ به ویژه بخش های راه آهن، معدن، فولاد و دفاع در برابر تغییر و کوچک سازی مورد نیاز برای بقا در یک اقتصاد مبتنی بر بازار مقاوم مانده اند.

پیش از ادامه مقاله لازم است به شما توصیه کنیم که اگر قصد مهاجرت و نقل مکان به لهستان را دارید؛ برای شناخت روش های قانونی ممکن و مزایا و شرایط هرکدام با دقیق ترین جزئیات و اطلاعات و همچنین چگونگی اخذ ویرای این کشور حتما عنوان مهاجرت به لهستان را در سایت شرکت رجبی مطالعه فرمایید.

کشاورزی در لهستان

کشاورزی در لهستان

کشاورزی در لهستان 8.2 درصد نیروی کار را استخدام می کند اما 3.8 درصد به تولید ناخالص داخلی (GDP) کمک می کند که نشان دهنده بهره وری نسبتا پایین است. برخلاف بخش صنعتی، بخش کشاورزی لهستان در طول دهه های حکومت واقعی سوسیالیستی عمدتاً در دستان خصوصی باقی ماند. اکثر مزارع دولتی سابق اکنون به مستاجران کشاورز اجاره داده شده است.

فقدان اعتبار، تلاش ها برای فروش زمین های کشاورزی دولتی سابق را با مشکل مواجه می کند. در حال حاضر، 2 میلیون مزرعه خصوصی لهستان 90 درصد از کل زمین های کشاورزی را اشغال کرده اند و تقریباً همان درصد از کل تولیدات کشاورزی را تشکیل می دهند. مزارع کوچک به طور متوسط 8 هکتار و مزارع با مساحت بیش از 15 هکتار 9 درصد از کل مزارع را تشکیل می دهند اما 45 درصد از کل مساحت کشاورزی را پوشش می دهند.

لهستان صادرکننده خالص میوه و سبزیجات فرآوری شده، گوشت و محصولات لبنی است. فرآوری کنندگان اغلب برای تکمیل منابع داخلی گندم، غلات خوراک، روغن نباتی و کنجاله های پروتئینی به واردات متکی هستند که عموما برای تامین نیاز داخلی کافی نیستند.

با این حال، لهستان بزرگترین تولید کننده سیب زمینی و چاودار اتحادیه اروپا است و یکی از بزرگترین تولیدکنندگان چغندرقند و تریتیکاله در جهان است. لهستان همچنین یک تولید کننده مهم کلزا، غلات، گراز و گاو است و ششمین تولید کننده و صادرکننده سیب در کل جهان می باشد. با همه این تفاسیر نقش کشاورزی چندان در اقتصاد کشور لهستان نقش ندارد.

برای شناخت بهتر لهستان و دریافت اطلاعات صحیح این کشور ، مقالات زیر را بخوانید.

صنعت گردشگری لهستان

لهستان به ویژه پس از پیوستن به اتحادیه اروپا در سال 2004 تبدیل به مکانی شد که اغلب گردشگران از آن بازدید می کردند. بیشتر جاذبه های گردشگری لهستان با محیط طبیعی، مکان های تاریخی و رویدادهای فرهنگی مرتبط است. آن ها سالانه میلیون ها گردشگر را از سراسر جهان جذب می کنند و بر اساس داده های موسسه توریستی، لهستان توسط 15.7 میلیون گردشگر در سال 2019 و 15 میلیون گردشگر در سال 2020 مورد بازدید قرار گرفته است.

در سال 2020 تعداد ورود به لهستان 80.5 میلیون نفر بود که 17.5 میلیون نفر از این تعداد برای مقاصد گردشگری (با حداقل یک شب اقامت) در نظر گرفته شده است که آن را شانزدهمین کشور پربازدید در جهان کرده است. محبوب ترین شهرهای آن عبارتند از: کراکوف، ورشو، گدانسک، وروتسواو، لودژ، پوزنان، شوچین، لوبلین، تورون، سوپوت، زکوپان و معدن نمک ویلیچکا. بهترین مقاصد تفریحی آن نیز شامل منطقه دریاچه ماسوریان لهستان، سواحل دریای بالتیک، کوه‌های تاترا (بلندترین رشته کوه کارپات) و سودتس است.

پیشنهادات اصلی توریستی لهستان شامل گشت و گذار در شهرها و بناهای تاریخی خارج از شهر، سفرهای کاری، گردشگری واجد شرایط، آگروتوریسم، پیاده روی در کوهستان (Tekking) و کوهنوردی از جمله موارد دیگر است.

همانطور که گفتیم اقتصاد کشور لهستان اقتصادی رو به رشد و بزرگ است که به نیروی کار نیاز دارد و مهاجران زیادی برای کار به این کشور نقل مکان کرده اند، با مطالعه مقاله کار در لهستان می توانید تمامی شرایط و قوانین کاری و همچنین چگونه یافتن شغل در لهستان را بیاموزید.

برترین کشورهای صادر کننده به لهستان

طبق آخرین آمار سال 2021 بیشترین کالاهای وارداتی لهستان عبارتند از: خودرو (11.3 میلیارد دلار)، نفت خام (9.94 میلیارد دلار)، وسایل نقلیه موتوری، قطعات و لوازم جانبی (9.59 میلیارد دلار)، تجهیزات پخش (7.37 میلیارد دلار) و داروهای بسته بندی شده (5.78 میلیارد دلار). 

همچنین در سال 2021 لهستان بزرگترین واردکننده ترکیبات معدنی (512 میلیون دلار)، گرافیت مصنوعی (417 میلیون دلار)، کاشی های سقفی (98.6 میلیون دلار) و قلع قراضه (53.8 میلیون دلار) در جهان می باشد.

 در نمودار زیر برترین کشورهای صادر کننده به لهستان و مبالغ آن ها را مشاهاه می نمایید:

برترین کشورهای صادر کننده به لهستان

No Data Found

برترین کشورهای وارد کننده از لهستان

در سال 2021 عمده صادرات لهستان وسایل نقلیه موتوری و قطعات و لوازم جانبی (14.6 میلیارد دلار)، باتری های الکتریکی (8.74 میلیارد دلار)، مبلمان (6.98 میلیارد دلار)، سایر تجهیزات مبلمان (6.73 میلیارد دلار) و نمایشگرهای ویدیویی (6.32 میلیارد دلار) بوده است. همچنین در همین سال لهستان بزرگترین صادرکننده تنباکو (4.19 میلیارد دلار)، جعبه های چوبی (963 میلیون دلار)، پلاستیک (898 میلیون دلار)، میوه های منجمد و آجیل (702 میلیون دلار) و روزنامه (556 میلیون دلار) در جهان بوده است.

در نمودار زیر برترین کشورهای وارد کننده از لهستان به شرح زیر است:

برترین کشورهای وارد کننده از لهستان

No Data Found

پتانسیل اقتصاد لهستان در اتحادیه اروپا

اقتصاد کشور لهستان که با شاخص برابری قدرت خرید اندازه گیری می شود، ششمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا و هشتمین اقتصاد بزرگ در اروپا است، کمی جلوتر از هلند. اگرچه اقتصاد کشور لهستان در حال عقب نشینی با کشورهای اروپای غربی است، اما این روند به کندی پیش می رود و تاکنون با در نظر گرفتن سطح توسعه اجتماعی توانسته است از پرتغال پیشی بگیرد.

تنوع زیادی بین مناطق وجود دارد مثلا استان مازوویا در سطحی مشابه با ثروتمندترین مناطق اسپانیا و بیشتر مناطق فرانسه (82 درصد از میانگین اتحادیه اروپا) است. با این حال، باید به خاطر داشت که تولید ناخالص داخلی این شورا عمدتا توسط ورشو تولید می شود. خاندان سیلزی سفلی با تولید ناخالص داخلی 16000 دلار با پرتغال و مناطق اسپانیا و یونان برابری می کند.

لهستان دارای شبکه جاده ای بسیار توسعه یافته است، بیشتر بزرگراه ها به طور کامل تکمیل شده اند و پروژه های بعدی قرار است تا سال 2023 آماده شوند. ساخت آن ها توسط شرکت های خصوصی تا حدی توسط اتحادیه اروپا تامین می شود و در سال های آینده لهستان تقریباً 4.5 میلیارد یورو برای نوسازی راه آهن دریافت خواهد کرد.

پتانسیل اقتصاد لهستان در اتحادیه اروپا

لهستان یکی از مقاصد کلیدی مهاجرت در اتحادیه اروپا است که برای چند سال متوالی بیش از هر کشور اتحادیه اروپا مهاجران غیر اتحادیه اروپا را جذب کرده است؛ که یکی از روش های مهم آن تحصیل در لهستان می باشد که کاملا در مقاله مربوطه برای شما شرح داده ایم.

 مشاوران هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی در کنار مدیران این مجموعه در تلاشند علاوه بر انجام کلیه مراحل مهاجرت شما اطلاعات صحیح و به روزی را در اختیار شما قرار دهند تا ابهامات و ریسک های مهاجرت برای شما به کمترین حد ممکن برسد ؛ وبینار بازنشستگی یا تمکن مالی را همکار ما در مدت زمان یک ساعت و نیم ارائه داده که شامل موضوعات و مسایل بسیار جالبی است که دانستن آن ها را به شما توصیه می کنیم.

منتظر شما هستیم!

مشاوره رایگان

با تکمیل فرم زیر در لیست مشاوران ما برای دریافت مشاوره رایگان قرار بگیرید.

کارشناسان مهاجرتی رجبی

سوالی دارید؟

مشاوره دقیق و رایگان ما را از دست ندهید.

سوالات پر تکرار اقتصاد کشور لهستان

در حال حاضر بزرگ ترین کشورهای صادر کننده به لهستان شامل آلمان، چین، هلند، ایتالیا و چک می باشند.

اقتصاد کشور لهستان به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا و بیست و سومین اقتصاد بزرگ جهان شناخته می شود.

 اقتصاد کشور لهستان به طور کل شامل بخش خدمات (62.3 درصد) و پس از آن صنعت (34.2٪) و کشاورزی (3.5٪) می باشد.

بیش ترین صادرات کشور لهستان شامل تنباکو، جعبه های چوبی، پلاستیک ، میوه های منجمد و آجیل، ماشین آلات، تجهیزات الکترونیکی، وسایل نقلیه، مبلمان و روزنامه ها می شود.

 اقتصاد این کشور از نظر تولید ناخالص داخلی (PPP) در رتبه 22 جهان، از نظر تولید ناخالص داخلی (اسمی) رتبه 23 را در اختیار دارد.

اقتصاد کشور لهستان در این مقاله توسط تیم مشاورین شرکت مهاجرتی رجبی معرفی و مورد بررسی قرار گرفت، برای کسب اطلاعات بیش تر و یا دریافت مشاوره رایگان می توانید به صورت حضوری و یا تلفنی با کارشناسان در دفاتر غرب و مرکزی تهران و یا دفتر شیراز ارتباط برقرار نمایید ، همچنین توصیه می کنیم مقاله 20 اقتصاد برتر جهان را بخوانید و غولهای اقتصادی دنیا را به ترتیب بشناسید.

لهستان با کشورهای زیر مراودات اقتصادی دارد ، خوب است با اقتصاد این کشورها هم آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3/5 - (3 امتیاز)
منو
خانه