لهستان

اقتصاد کشور لهستان

اقتصاد کشور لهستان

اقتصاد کشور لهستان یکی از اقتصاد های برتر اروپا است که در حال حاضر ششمین اقتصاد بزرگ این قاره و بیستمین اقتصاد بزرگ جهان محسوب می شود ، در ادامه با کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) همراه شوید تا اقتصاد کشور لهستان را بهتر بشناسید.

همچنین پیشنهاد ما برای علاقه مندان مهاجرت به کشور لهستان ، مطالعه مقاله مهاجرت به لهستان از مشاوران موسسه مهاجرتی رجبی است ، مقاله لینک شده را بخوانید.

لهستان در طی یک دهه گذشته با رشد اقتصادی قابل قبولی که داشته است توانسته خود را به یکی از قدرت های اقتصادی اروپا بدل کرده و تنها کشوری در اروپا باشد که در بحران اقتصادی سال 2008 دچار بحران نشده و حتی در سال 2010 رشد اقتصادی را نیز تجربه نماید.

اقتصاد کشور لهستان در سال های 2017 و 2018 رشد بسیار مناسبی را به خود دید اما در سال 2019 سرعت رشد آن به طور کامل متوقف شده و در سال 2020 حتی کاهش یافت که دلیل عمده آن همه گیری ویروس کرونا در جهان بود ، اما این رویه باز هم از ابتدای سال 2021 تغییر کرد و دوباره رشد آن از سر گرفته شد و هم اکنون نیز با سرعت خوبی در حال پیشرفت است.

آزادی اقتصاد و افزایش حقوق مالکیت در کنار ازاد سازی کسب و کار و خصوصی سازی برخی از مشاغل و بیزنس ها در طی 5 سال گذشته باعث رشد اقتصادی لهستان شده است ، اما باید گفت که سرعت خصوصی سازی در لهستان بسیار کند است و به اعتقاد کارشناسان اگر این رویه سریع تر انجام بپذیرد می تواند تاثیرات مثبت بسیاری بر بازار کار و بازار شغل این کشور بگذارد.

پیوند لهستان به اتحادیه اروپا

با فروپاشی کمونیسم در لهستان پس از پیروزی جنبش مخالف همبستگی در انتخابات آزاد در سال 1989 راه برای ایجاد سریع اقتصاد بازار آزاد بسیار هموار شد ، دولتمردان این کشور هدف از این برنامه را ادغام لهستان در اقتصاد جهانی می‌دانستند به این صورت که لهستان را هر چه بیشتر شبیه اروپای غربی ساخته و یک کشور بر مبنای تجارت ازاد بنا نمایند.

پیوند لهستان به اتحادیه اروپا در سال 2004 اتفاق افتاد و از آن هنگام به بعد این کشور توانست منافع عظیمی از منابع ساختاری اتحادیه اروپا دریافت کند که به دولت این قدرت را داد تا بتواند در زیرساخت ها سرمایه گذاری های مداومی نماید و کشاورزان لهستانی نیز از یارانه های دریافتی اتحادیه اروپا بهره مند شدند که به رونق گرفتن بخش کشاورزی این کشور کمک بسیاری شایاتی کرد.

عضویت در اتحادیه اروپا همچنین نیروی کار بسیاری را از این کشور به دیگر کشورهای اروپایی سرازیر کرد که باعث شد لهستان از فشار فراوانی نیروی کار و معضل بیکاری تا حد ممکن رهایی یابد و فشارهای داخلی را کاهش دهد.

علاوه بر این همسو شدن با دیگر کشورهای اروپایی باعث رشد اقتصادی این کشور از سال 2004 به بعد شد و لهستان را قادر ساخت تا بتواند فاصله تولید سرانه خود با بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نیز کاهش دهد طوری که لهستان تنها کشور اروپایی بود که دچار بحران سال 2009 جهان نشد.

آماری از تجارت کشور لهستان

در ادامه این قسمت به طور خلاصه آماری از تجارت کشور لهستان را برای شما جمع اوری کرده ایم که به طور کلی اوضاع اقتصادی و آمار واردات و صادرات و روادید این کشور با دیگر کشورها را به شما نشان خواهد داد ، این کشور در سال 2019 به طور مجموع 251865 میلیون دلار محصول را به 226 کشور جهان صادر و معادل 246654 میلیون دلار کالا را از 230 کشور دنیا وارد کرده است.

آماری از تجارت کشور لهستان

همچنین 5 کشوری که لهستان بیش ترین صادرات را به انان داشته است به شرح زیر است :

  • صادرات به آلمان به ارزش 69225 میلیون دلار آمریکا با سهم 27،48 درصد.
  • صادرات به جمهوری چک به ارزش 15503 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،16 درصد.
  • صادرات به بریتانیا به ارزش 15237 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،05 درصد.
  • صادرات به فرانسه به ارزش 14631 میلیون دلار آمریکا با سهم 5،81 درصد.
  • صادرات به ایتالیا به ارزش 11654 میلیون دلار آمریکا با سهم 4،63 درصد.

و 5 کشوری که بیشترین واردات را از آنان داشته نیز به شرح زیر می باشد:

  • واردات از آلمان به ارزش 52736 میلیون دلار آمریکا با سهم 21،38 درصد.
  • واردات از چین به ارزش 30415 میلیون دلار آمریکا با سهم 12،33 درصد.
  • واردات از روسیه به ارزش 16014 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،49 درصد.
  • واردات از ایتالیا به ارزش 12274 میلیون دلار آمریکا با سهم 4،98 درصد.
  • واردات از هلند به ارزش 9261 میلیون دلار آمریکا با سهم 3،75 درصد.

برترین صادرات و واردات کشور لهستان

برترین صادرات کشور لهستان در سال 2019 به ترتیب مربوط به بخش های وسایل نقلیه ، اتومبیل ها ، مبلمان و وسایل اداری دفتری و پخش کننده های تصویری می باشد ، همچنین بیشترین واردات این کشور مربوط به بخش ماشین های صنعتی و دستگاه های کارخانجات ، نفت خام ، قطعات وسایل نقلیه ، دارو و قطعات ماشین های اداری می باشد.

علاوه بر این لهستان دیگر مواردی نظیر محصولات غذایی ، مواد معدنی ، سوخت ، حیوانات ، میوه جات ، پلاستیک ، شیشه ، لباس ، چرم و غیره را نیز از کشورهای دیگر به طور وسیعی وارد می نماید و در برخی موارد از این دسته ها صادرات هایی را نیز به کشورهای همسایه و اروپایی انجام می دهد.

نرخ مالیات در لهستان

نرخ مالیات در لهستان توسط دولت تعیین و تنظیم می شود و تمامی شهروندان این کشور ملزم به پرداخت بر درآمد هستند ، همچنین شرکت ها نیز باید سالانه مالیات خود را به دولت پرداخت نمایند ، اقتصاد کشور لهستان مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپا و جهان متکی به مالیات است و فرار مالیاتی عواقب سنگینی را برای خاطیان در بر خواهد داشت.

نرخ مالیات در لهستان

در اقتصاد کشور لهستان نرخ مالیات بر درآمد افراد تصاعدی محاسبه می شود ، یعنی هرچه فردی درآمد بالاتری داشته باشد باید مالیات بیشتری هم به دولت پرداخت نماید ، البته این مقدار دارای حداقل و حداکثر مشخصی است و بر اساس اخرین اعلام نرخ مالیات بر درآمد از 18 درصد تا 32 درصد درآمد افراد را شامل می شود که در برخی شرایط برخی افراد می توانند به طور ثابت 19 درصد مالیات پرداخت کنند.

مالیات بر شرکت ها و صنایع نیز در این کشور نرخ 19 درصد می باشد که دولت این مقدار را برای بیزنس هلای تازه تاسیس و کوچک به 15 درصد کاهش داده است ، این مالیات ها باید ماهانه توسط افراد یا کارفرماها پرداخت شوند تا فرار مالیاتی برای آنان در نظر گرفته نشود.

اگر شما هم از جمله افرادی هستید که قصد سرمایه گذاری و ثبت شرکت در لهستان و یا کار در لهستان را دارید اطلاع از سیستم مالیاتی این کشور برایتان امری مهم و جدی است ، توصیه می کنیم با تماس با کارشناسان موسسه مهاجرتی رجبی اطلاعات به روز و دقیقی در این زمینه کسب نمایید ، همچنین مقاله لینک شده در خصوص سرمایه گذاری را بخوانید تا راه مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به لهستان را بشناسید.

اشتغال و نرخ بیکاری در لهستان

یکی از عوامل مهمی که برای مهاجرت به کشور لهستان باید به آن توجه زیادی شود اشتغال و نرخ بیکاری در بخش اقتصاد کشور لهستان است ، هر فرد خارجی به عنوان یک مهاجر باید مقصد سفر خود را از لحاظ بازار کار مورد ارزیابی قرار دهد ، زیرا ممکن است با سفر و مهاجرت نه تنها پیشرفتی حاص نشده بلکه با شکست نیز روبه رو شویم ، لهستان یکی از کشورهای اروپاست که در طی سالیان گذشته با معضل بیکاری دست و پنجه نرم کرده و در حال حاضر توانسته نرخ بیکاری خود را به خوبی کاهش دهد.

اشتغال و نرخ بیکاری در لهستان

در حال حاضر نرخ بیکاری لهستان 5،4 درصد است که کمترین مقدار از سال 1990 می باشد که خود به خوبی نشان از پیشرفت حاصل شده در زمینه های اقتصادی و فرصت های شغلی در این کشور دارد و طبق پیشبینی ها نیز با توجه به برنامه های دولت و خصوصی سازی بخش هایی از دولت ، نرخ بیکاری در سال های آتی کاهش بیشتری نیز خواهد یافت و فرصت های شغلی بیشتر خواهد شد.

نرخ بهره بانکی و حداقل دستمزد در لهستان

نرخ بهره بانکی در اقتصاد کشور لهستان 1،5 درصد تا 1،75 درصد می باشد و نرخ سود سپرده نیز 0،5 درصد اعلام شده است که البته تمامی این موارد بستگی به تورم های در پیش رو خواهد داشت که انتظارمی رود نرخ تورم در سال جدید حتی کمتر از پیش بینی ها باشد که در این صورت احتمال کاهش نرخ بهره بانکی دور از انتظار نخواهد بود ، اما برخی از کارشناسان در هر صورت کاهش بهره بانکی را غیر ممکن می دانند.

حداقل دستمزد در لهستان نیز در حال حاضر 486 یورو بدون کسر مالیات اعلام شده که پس از کسر مالیات به 380 یورو در ماه می رسد که این میزان نسبت به بسیاری از دیگر کشورهای اروپایی رقمی پایین و کم است ، البته متوسط درآمد در لهستان در حال حاضر ماهانه 1350 یورو است که این مقدار نیز باز بسیار کمتر از دیگر نقاط اروپاست ، در مقاله کار در لهستان نیز با نحوه پرداخت حقوق و دستمزد ، متوسط و حداقل حقوق نیز آشنا خواهید شد.

البته نباید فراموش کنیم که هزینه های زندگی و تحصیل در لهستان نیز بسیار ارزان تر از کشورهای دیگر اروپا می باشد که تا حدی این معضل کم بودن دستمزد را کاهش می دهد ، طبق آخرین نظر سنجی نزدیک به 62 درصد از شهروندان این کشور حقوق و دستمزد خود را برای پوشش هزینه های زندگی کافی و قابل قبول می دانسته اند.

همچنین میتوانید مقاله اجاره و خرید ملک در لهستان را بخوانید و اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

مشاغل پر رونق در لهستان

اقتصاد کشور لهستان به مانند دیگر کشورهای مدرن دنیا در حال متکی شدن به تکنولوژی و صنایع الکترونیک و کامپیوتر است و در حال حاضر مشاغل و فعالیت های مرتبط با آی تی و سپس پزشکی بیش ترین درآمد و فرصت های شغلی را در این کشور به خود اختصاص داده اند و افراد دارای تخصص در این زمینه ها از سطح زندگی بهتری برخوردار هستند.

همچنین دولت لهستان در راستای همگام شدن با دیگر کشورهای اروپا تلاش بسیاری در جهت پیشرفت در این زمینه به عمل می آورد ، علاوه بر زمینه های آی تی و پزشکی مشاغل مربوط به ساخت و ساز و گردشگری نیز در حال حاضر در حال رشد بسیاری هستند و فرصت های شغلی مناسبی را در اختیار علاقمندان قرار می دهند.

سوالات پر تکرار اقتصاد کشور لهستان

کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) در این محتوا تلاش کردند اقتصاد کشور لهستان را بررسی کردند ، با ما از طریق باکس دیدگاه در تماس باشید ، مشاروان ما پاسخگوی سوالات درج شده در این بخش هستند.

رشد اقتصاد کشور لهستان در سال های اخیر چگونه بوده است؟

اقتصاد کشور لهستان در سال های 2017 و 2018 رشد بسیار مناسبی را به خود دید اما در سال 2019 سرعت رشد آن به طور کامل متوقف شده و در سال 2020 حتی کاهش یافت که دلیل عمده آن همه گیری ویروس کرونا در جهان بود ، اما این رویه باز هم از ابتدای سال 2021 تغییر کرد و دوباره رشد آن از سر گرفته شد و هم اکنون نیز با سرعت خوبی در حال پیشرفت است.

بیشترین صادرات لهستان به چه کشورهایی است؟

صادرات به آلمان به ارزش 69225 میلیون دلار آمریکا با سهم 27،48 درصد.
صادرات به جمهوری چک به ارزش 15503 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،16 درصد.
صادرات به بریتانیا به ارزش 15237 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،05 درصد.

بیشترین واردات به لهستان از چه کشور هایی است؟

واردات از آلمان به ارزش 52736 میلیون دلار آمریکا با سهم 21،38 درصد.
واردات از چین به ارزش 30415 میلیون دلار آمریکا با سهم 12،33 درصد.
واردات از روسیه به ارزش 16014 میلیون دلار آمریکا با سهم 6،49 درصد.

مالیات بر درآمد در لهستان چند درصد است؟

در لهستان نرخ مالیات بر درآمد افراد تصاعدی محاسبه می شود ، یعنی هرچه فردی درآمد بالاتری داشته باشد باید مالیات بیشتری هم به دولت پرداخت نماید ، البته این مقدار دارای حداقل و حداکثر مشخصی است و بر اساس اخرین اعلام نرخ مالیات بر درآمد از 18 درصد تا 32 درصد درآمد افراد را شامل می شود که در برخی شرایط برخی افراد می توانند به طور ثابت 19 درصد مالیات پرداخت کنند.

مالیات شرکت ها در لهستان چقدر است؟

مالیات بر شرکت ها و صنایع نیز در این کشور نرخ 19 درصد می باشد که دولت این مقدار را برای بیزنس هلای تازه تاسیس و کوچک به 15 درصد کاهش داده است.

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیش تر در زمینه اقتصاد کشور لهستان و مشاوره در دیگر زمینه های مرتبط در این کشور با کارشناسان موسسه مهاجرتی رجبی تماس حاصل کرده و از مشاوره های رایگان مشاوران ما در شهر های تهران و شیراز بهره مند گردید ، همچنین توصیه می کنیم مقاله تحصیل در لهستان را نیز بخوانید ؛ دانشگاه های این کشور جزو مقرون به صرفه ترین دانشگاه های اروپا هستند و انتخاب بسیاری از دانشجویان بین المللی هستند.

3/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *