02191002525

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان
موسسه مهاجرتی رجبی

بله، مدرک مهندسی برق از برخی دانشگاه های آلمان در ایران معتبر است و می توان با آن کار کرد.

خیر، برای تحصیل این رشته باید مدرک معتبر زبان آلمانی یا انگلیسی را ارائه دهید.

بله، بورسیه های مختلفی در آلمان به دانشجویان خارجی ارائه می شود که در صورت داشتن شرایط لازم و رزومه تحصیلی ممتاز می توانید به آن ها برسید.

بله با این مدرک می توانید برای دوره لیسانس رشته مهندسی برق در آلمان اقدام نمایید.

به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در مهندسی و فناوری، به جرات می توان گفت که آلمان دارای دانشگاه های بسیاری است که برنامه های مهندسی برق و ECE با کیفیت بالا ارائه می دهند. مهندسی برق در آلمان به مطالعه طراحی، توسعه و نگهداری سیستم های الکتریکی و اجزای آن می پردازد. همچنین اقتصاد کشور آلمان یکی از بزرگ ترین اقتصادهای جهان بوده و این کشور مقر صنایع و شرکت های مطرح بسیاری است که در آن ها زمینه اشتغال برای مهندسین برق به وفور دیده می شود.

دلایل محبوبیت تحصیل رشته برق در آلمان برای ایرانی‌ها

به عنوان یکی از قطب های صنعتی اروپا، با دانشگاه های معتبر و امکانات پژوهشی پیشرفته، تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان مقصد بسیاری از دانشجویان ایرانی است. در ادامه به برخی از دلایل محبوبیت رشته مهندسی برق آلمان برای دانشجویان ایرانی اشاره می کنیم:

  • کیفیت بالای آموزش و بهره مندی از اساتید مطرح و معتبر
  • رنکینگ بالا و بسیار مناسب دانشگاه های برق آلمان در جهان
  • توجه بسیار دانشگاه های آلمان به آموزش عملی و کاربردی مهندسی برق
  • وجود تنوع بالا در گرایش های رشته برق
  • اقتصاد قوی و وجود فرصت های شغلی بسیار پس از فارغ التحصیلی
  • فرصت اشتغال در صنایع مطرحی در حوزه های خودروسازی، انرژی، الکترونیک و ارتباطات و غیره.
  • رشد بازار کار برای مهندسان برق در سال های آینده
  • امکان رسیدن به اقامت دائم آلمان پس از فارغ التحصیلی
  • امکان تحصیل رایگان مهندسی برق در آلمان
  • هزینه های زندگی مناسب و ارزان در این کشور
  • فرصت های متعدد برای دستیابی به بورسیه و کمک هزینه های تحصیلی این رشته

پادکست مهندسی برق در آلمان

با تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان می توانید به بهترین بازار کار این رشته در اروپا قدم بگذارید.

همکار ما جزئیات بیشتر در این رابطه را برای شما بیان می کند.

شرایط پذیرش کارشناسی مهندسی برق در آلمان

برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در دوره کارشناسی نیاز است که حتماً مدرک دیپلم 12 ساله دوره دبیرستان را به دانشگاه ارائه دهید. تحصیل در این رشته معمولاً 3 تا 4 سال به طول می انجامد و در اغلب دانشگاه ها به زبان آلمانی ارائه می شود، البته به صورت محدود برخی دانشگاه ها به زبان انگلیسی نیز این دوره را ارائه می کنند.

توجه کنید که دانشجویان بین المللی مثل دانشجویان ایرانی که قصد تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان را دارند باید برای پذیرش دوره کارشناسی، مدرک دیپلم خود را با مدرک دیپلم کشور آلمان (Abitur) معادل سازی کنند که معال سازی برای ایرانیان به دلیل تفاوت در نظلتم های آموزشی به طور مستقیم انجام نمی شود، پس ملزم به گذراندن دوره‌های T-Kurs مکانیک در کالج (Studienkolleg) هستند.

این دوره ها یک دوره پیش دانشگاهی برای آماده سازی افراد جهت ورود به دانشگاه های آلمان است. بسیار مهم است که در آزمون نهایی این دوره قبول شوید و نمره اخذ نموده نقش بسیاری بر انتخاب دانشگاه محل تحصیل متقاضیان دارد. این دوره آموزشی 1 ساله است و در آن زبان آلمانی و دروس اصلی و پایه رشته مهندسی آموزش داده می شود.

شرایط پذیرش کارشناسی مهندسی برق در آلمان

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان مقطع فوق لیسانس

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد، فرصتی عالی برای بهره مندی از کیفیت بالای آموزش، هزینه های مقرون به صرفه و در نهایت فرصت های شغلی متنوع برای دانشجویان بین المللی است. این دوره در اغلب دانشگاه ها با کار بر روی پروژه و از طریق خودآموزی ارائه می شود.

ارائه مدرک کارشناسی مرتبط با رشته مهندسی برق از دانشگاه های معتبر الزامی است، حتی برخی دانشگاه ها دارندگان لیسانس رشته های مرتبط مانند الکترونیک، آی تی، کامپیوتر و غیره را نیز پذیرش می کنند. همچنین دقت کنید که ارائه توصیه نامه از اساتید یا کارفرمایان قبلی تان شانس پذیرش شما را افزایش قابل توجهی می دهد.

برای تحصیل این دوره باید دانش زبان خارجی خود را نیز به سطح مورد درخواست دانشگاه رسانده تا بتوانید از پس یادگیری مفاهیم درسی و سپس شرکت در آزمون های درسی بر آیید. البته برخی از دانشگاه ها به خصوص دانشگاه های دولتی از متقاضیان مدارک و نتیجه شرکت در آزمون هایی مثل GMAT، GRE و یا غیره را نیز طلب می کنند.

فرصت‌های تحقیقاتی برای دکترا مهندسی برق در آلمان

دوره های دکترای مهندسی برق از تنوع بالایی برخوردار بوده و دانشجویان در دانشگاه های مختلف می توانند در حوزه های متنوعی فعالیت کرده و به گذراندن این دوره مشغول شوند. همچنین باید توجه کنید که برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در دوره های دکترا، باید به دو زبان آلمانی و انگلیسی تسلط بالا و قابل قبولی داشته باشید.

ارائه مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های الکترونیک یا مهندسی برق برای ورود به دوره دکترا نیاز است. همچنین دوره های دکترای مهندسی برق آلمان به دو صورت دکترای ساختار یافته و دکترای فردی یا سنتی در دسترس می باشد که دوره های فردی همچنان فراگیرتر بوده و دانشجویان یز بیش تر علاقمند به حضور در این دوره ها هستند.

برای انجام فرصت‌های تحقیقاتی برای دکترا مهندسی برق در آلمان معمولاً به 4 سال زمان نیاز است و ابتدا باید استاد راهنمای مناسب را در یکی از دانشگاه ها بیابید و سپس پس از دریافت تایید استاد مربوطه برای انجام ادامه مراحل پذیرش و ثبت نام در دانشگاه انتخابی خود اقدام کنید.

مدارک مورد نیاز برای اپلای رشته مهندسی برق در آلمان

مدارک مورد نیاز برای اپلای رشته مهندسی برق در آلمان

مدارک پذیرش رشته مهندسی برق در آلمان طبق دانشگاه و مقطعی که انتخاب می کنید، می تواند تفاوت هایی باهم داشته باشند اما همواره ارائه برخی مدارک به صورت قطعی برای تمامی دانشجویان بین المللی مورد نیاز است. از اصلی ترین مدارک لازم اپلای دانشگاه های آلمان برای رشته مهندسی مکانیک به طور عمومی باید از موارد زیر نام ببریم:

  • آخرین مدرک تحصیلی (حداقل دیپلم و یا کارشناسی و کارشناسی ارشد برای دوره های تحصیلات تکمیلی)
  • ریز نمرات آخرین دوره تحصیلی
  • مدرک معتبر زبان آلمانی یا انگلیسی با نمره و سطح درخواستی دانشگاه
  • رزومه (CV) تحصیلی دانشجو
  • انگیزه نامه و هدف از تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان
  • 2 توصیه نامه از اساتید دوره قبل (اغلب برای دوره تحصیلات تکمیلی لازم است)
  • پاسپورت متقاضی با اعتبار کافی
  • نتیجه شرکت در آزمون درخواستی دانشگاه (برای برخی از دانشگاه ها نیاز است)

نکات کلیدی برای اخذ پذیرش رشته برق از دانشگاه‌های آلمان

اخذ پذیرش و تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان، با توجه به کیفیت بالای آموزش در این کشور و رقابت بالا، نیازمند برنامه ریزی دقیق و تلاش مستمر است که در ادامه به برخی از نکات کلیدی که به شما در این مسیر کمک می‌کند، اشاره می کنیم:

انتخاب دانشگاه مناسب

با توجه به بودجه مالی خود و شهریه دانشگاه ها و همچنین با در نظر گرفتن اعتبار و رتبه دانشگاه های آلمان برای تحصیل رشته مهندسی برق، مقصدی را برگزینید که بتواند علاقه و استعداد شما را فراهم آورده و همچنین در آن بالاترین شانس پذیرش و قبولی را دارا باشید.

برنامه ریزی تحصیلی

با دقت پیش نیازهای تحصیلی هر دانشگاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که واحدهای درسی مورد نیاز را گذرانده اید. همچنین باتوجه به زبان انتخاب خود برای تحصیل، آن را آموزش دیده و کاملاً به سطح مورد نیاز دست پیدا کنید. همچنین باید مدرک معتبر مورد درخواست دانشگاه را نیز به دست آورده و ارائه دهید. به آماده سازی مدارک موردنیاز توجه ویژه ای داشته باشید.

تمامی مدارک تحصیلی خود را به زبان آلمانی یا انگلیسی ترجمه کنید و مهر تایید دادگستری و وزارت امور خارجه را بر روی آن ها بزنید. مچنین برخی از دانشگاه ها ممکن است برای اعتبارسنجی مدارک شما، نیاز به ارزیابی مدرک تحصیلی تان داشته باشند. به ارائه انگیزه نامه جذاب و توصیه نامه از مرکز تحصیلی پیشین نیز توجه ویژه ای کنید.

فرآیند اپلای

برای پذیرش و تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در اغلب دانشگاه ها ابتدا نیاز است که از طریق سامانه یونی اسیست uni-assist پذیرش ثبت نام در دانشگاه انتخابی تان را به ثبت رسانده و پس از دریافت تاییدیه نسبت به انجام ادامه مراحل پذیرش در مهلت اعلام شده از سوی دانشگاه، در سایت آن و بخش پذیرش آنلاین اقدام کرده و مدارک موردنیاز را ارسال کنید.

برای هر دانشگاهی که درخواست می دهید، باید هزینه مشخصی را پرداخت کنید. پس از ارسال درخواست، وضعیت درخواست خود را به صورت آنلاین پیگیری کنید.

آمادگی برای مصاحبه

پس از ارسال درخواست و رسیدگی به آن چنان چه شرایط مدارک و نمرات تحصیلی مورد تایید دانشگاه باشد، از متقاضیان برای انجام یک مصاحبه آنلاین نیز تقاضا می شود که معمولاً 20 تا 30 دقیقه به طول می انجامد. این مصاحبه را باید با آرامش و موفقیت پشت سربگذارید تا پذیرش شما قطعی شود.

دانشگاه های مهندسی برق آلمان

تحصیل در بهترین دانشگاه های مهندسی برق در آلمان شما را از معتبرترین مدارک در این حوزه در اروپا و جهان برخوردار می کند. دانشگاه های مهندسی برق آلمان رتبه های بالایی در رنکینگ دانشگاه های جهان دارند که این خود نشان از کیفیت بالای آموزشی در این مراکز دارد. در حال حاضر برترین دانشگاه ها جهت تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان بدین شرح هستند:

دانشگاه

رنکینگ QS

رنکینگ TIMES

دانشگاه فنی مونیخ

19

26

دانشگاه فنی برلین

43

140

دانشگاه RWTH آخن

45

92

موسسه فناوری کارلسروهه

53

166

دانشگاه فنی درسدن

99

160

دانشگاه فریدریش-آلکساندر ارلانگن-نورنبرگ

200 – 151

250 – 201

دانشگاه فنی دارمشتات

200 – 151

300 – 251

دانشگاه اشتوتگارت

200 – 151

300 – 251

مهندسی برق در دانشگاه های علمی کاربردی آلمان

دانشگاه های علمی کاربردی آلمان (Fachhochschulen) به دلیل رویکرد عملی و کاربردیشان، گزینه بسیار مناسبی برای دانشجویانی هستند که به دنبال تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان و ورود سریع به بازار کار هستند. این دانشگاه ها با همکاری نزدیک با صنایع مختلف، برنامه های آموزشی خود را طراحی می کنند تا دانشجویان مهارت های عملی و تخصصی مورد نیاز صنایع را کسب کنند.

این دانشگاه ها بر آموزش مهارت های عملی و کاربردی در محیط های آزمایشگاهی و کارگاهی تاکید دارند و ارتباط تنگاتنگی با صنایع داشته و بسیاری از برنامه های آموزشی با همکاری شرکت ها طراحی شده اند. به همین خاطر دانشجویان در طول دوره تحصیل، فرصت انجام پروژه های عملی و همکاری با صنایع را دارند و تجربه بسیار خوب علاوه بر دانش در این حوزه به دست می آورند.

البته معمولاً مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی مهندسی برق در دانشگاه های علمی کاربردی آلمان کوتاه تر از دانشگاه های جامع است. همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه های علمی کاربردی به دلیل مهارت های عملی قوی، معمولاً فرصت های شغلی بیش تری پیدا می کنند، یعنی بهتر می توانند نظر کارفرماها را جذب کنند.

تحصیل مهندسی برق در دانشگاه های خصوصی آلمان

دانشگاه های خصوصی آلمان نیز مانند دانشگاه های دولتی، برنامه های تحصیلی متنوع و با کیفیتی در رشته مهندسی برق ارائه می دهند. این دانشگاه ها اغلب دارای امکانات آموزشی و پژوهشی پیشرفته ای هستند و به دانشجویان فرصت تعامل نزدیک با صنعت را می دهند.

اغلب این دانشگاه ها در راستای جذب دانشجو تلاش می کنند تا سطح بالاتری از آموزش را به افراد ارائه دهند و همچنین از تجهیزات، امکانات و آزمایشگاه ها مدرن تر و یا تکمیل تری برخوردار باشند. ضمن این که اغلب تلاش می شود که شرایط ورود به آن ها ساده تر و در دسترس تر از دانشگاه های دولتی باشد.

البته تعداد متقاضیان برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در دانشگاه های خصوصی به خاطر شهریه های بالاتر و گران تر این مراکز در مقایسه با دانشگاه های دولتی، بسیار کمتر است. به همین خاطر امکان پذیرش و ورود به آن ها ساده تر می باشد، اما برخی نیز باز به خاطر اعتبار و شهرت بالا همچنان متقاضیان بالایی دارند.

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان

هزینه های تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان

هزینه تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان به دو بخش شهریه دانشگاه و مخارج و هزینه های زندگی در آلمان تقسیم می شود که باید بگوییم برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در دانشگاه های دولتی، شهریه ای از دانشجویان اخذ نمی شود و تحصیل رایگان است. البته دانشجویان خارجی نظیر ایرانی ها باید باتوجه به قوانین دانشگاه مبلغی اندک را بابت امور ثبت نام و دانشجویی هر ترم پرداخت کنند.

به نوعی این مبلغ اندک را به عنوان شهریه رشته مهندسی برق در آلمان در نظر می گیرند. البته توجه داشته باشید که دانشگاه های خصوصی، رایگان نبوده و شهریه ای کامل از دانشجویان اخذ می کنند که می تواند سالانه به 25 هزار یورو نیز برسد. در جدول زیر شهریه تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان را مشاهده می کنید:

نام دانشگاه

شهریه تحصیلی

دانشگاه فنی مونیخ

کارشناسی 3 هزار یورو

کارشناسی ارشد 6 هزار یورو

دانشگاه RWTH آخن

304.47 یورو برای هر ترم

دانشگاه فنی برلین

319.29 یورو برای هر ترم

موسسه فناوری کارلسروهه

1500 یورو برای هر ترم

دانشگاه فنی درسدن

کارشناسی و ارشد 350 یورو برای هر ترم

دانشگاه لایبنیتس هانوفر

428.75 یورو برای هر ترم

دانشگاه فنی علوم کاربردی آگسبورگ

150.63 یورو برای هر ترم

تحصیل مهندسی برق به زبان انگلیسی در آلمان

دانشجویان ایرانی که علاقمند به تحصیل رشته معماری در آلمان به زبان انگلیسی هستند، این فرصت برای آن ها وجود دارد، البته بیش تر در دوره های تحصیلات تکمیلی و نه دوره کارشناسی. ممکن است که دوره کارشناسی این رشته نیز در معدود دانشگاه ها که معمولاً شامل دانشگاه های خصوصی می شود، به زبان انگلیسی نیز در دسترس باشد که قطعاً شهریه گرانی دارد.

البته برخی دانشگاه های علوم کاربردی (فاخشوله ها) نیز این رشته را به زبان انگلیسی ارائه می کنند، مثل: دانشگاه فنی علوم کاربردی آگسبورگ که دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی برق به زبان انگلیسی را به دانشجویان ارائه می کند. البته دوره های کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های مختلفی به زبان انگلیسی یا زبان انگلیسی-آلمانی ارائه می شوند که باید مدرک معتبر درخواستی دانشگاه را ارائه کنید.

برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان به زبان انگلیسی ارائه مدارک زیر در اغلب دانشگاه ها قابل قبول است:

مدرک زبان

سطح موردنیاز

آیلتس

حداقل 6.5

تافل آی بی تی

حداقل 80

PTE

حداقل 65

CAMBRIDGE

CAE یا CPE

TELC

حداقل سطح C1

بررسی چارت دروس کارشناسی و فوق لیسانس مهندسی برق در آلمان

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان به خاطر پیروی از معاهده بولونیا دارای یک سیستم آموزشی مشخص و بسیار معتبر است که در آن باید جدیدترین و بالاترین سطح دانش و اطلاعات به دانشجویان ارائه شود. به همین خاطر حتی اگر چارت درسی مهندسی برق در آلمان در دانشگاه ها متفاوت باشد، بازهم بهترین آموزش ها به آنان ارائه می شود.

اما از جمله اصلی ترین واحد های درسی و سیلابس دروس مهندسی برق در آلمان که به دانشجویان آموزش و ارائه می شود باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مبانی مهندسی برق
  • تکنولوژی دیجیتال
  • مقدمه ای بر مهندسی برق
  • الگوریتم ها و برنامه نویسی پیشرفته
  • الکترونیک آنالوگ
  • تکنولوژی میکروکنترلر
  • مبانی اتوماسیون
  • فناوری اندازه گیری الکتریکی
  • مهندسی نرم افزار
  • سیستم های کنترل فرآیند
  • مهندسی کنترل
  • سیستم های انرژی الکتریکی
  • ماشین های الکتریکی – الکترونیک قدرت
معرفی گرایش‌های پرطرفدار مهندسی برق در آلمان

معرفی گرایش‌های پرطرفدار مهندسی برق در آلمان

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان یک رشته گسترده است که به خاطر وسعت آن در تمامی تجهیزات، لوازم و زندگی روزمره امروزی انسان ها علاوه بر این که به طور اختصصاصی آموزش داده می شود، در ترکیب با دیگر علوم و شاخه های تحصیلی نیز می توان آن را مشاهده کرد. این رشته می تواند در حوزه هایی همچون پردازش سیگنال، سیستم های کنترل گرفته تا مهندسی ارتباطات گرفته تا روباتیک، هوش مصنوعی، دستگاه های هوشمند و مهندسی دیجیتال و غیره نقش اساسی داشته باشد.

البته تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان در دوره لیسانس افراد را به یک تخصص عمومی این رشته مبدل می کند اما در دوره های فوق لیسانس به طور تخصصی در یک حوزه و شاخه به متخصصی ماهر تبدیل خواهید شد. از جذاب ترین گرایش های رشته مهندسی مکانیک در آلمان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سیستم های دیجیتال و مهندسی کامپیوتر
  • سیستم های اتوماسیون و کنترل
  • رباتیک
  • مهندسی ارتباطات و مخابرات
  • نانوتکنولوژی
  • میکروالکترونیک
  • مدار های مجتمع
  • سیستم های جاسازی شده
  • فوتونیک
  • رشته های مهندسی و مدیریت

بهترین شهرها برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان

انتخاب شهر مناسب برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان، یکی از تصمیمات مهمی است که بر آینده شغلی و کیفیت زندگی شما تاثیرگذار خواهد بود. آلمان به عنوان یکی از قطب های صنعتی اروپا، دانشگاه های بسیار قوی و امکانات تحقیقاتی پیشرفته ای در زمینه مهندسی برق دارد. هر شهر در آلمان با توجه به دانشگاه ها، صنایع و فرصت های شغلی خاص خود، مزایای متفاوتی را برای دانشجویان مهندسی برق ارائه می دهد.

در حال حاضر بهترین شهرها برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان باتوجه به شرایط، امکانات و دانشگاه های آن ها شامل موارد زیر می شوند:

شهر

شرایط و ویژگی ها

مونیخ (Munich)

دانشگاه فنی مونیخ (TUM): یکی از معتبرترین دانشگاه های فنی در جهان و دارای برنامه های آموزشی قوی در زمینه مهندسی برق.

صنایع قوی: مونیخ به عنوان مرکز صنایع خودروسازی و الکترونیک، فرصت های شغلی بسیاری را برای فارغ التحصیلان مهندسی برق فراهم می کند.

کیفیت زندگی بالا: مونیخ شهری زیبا با کیفیت زندگی بالا و امکانات رفاهی فراوان است.

برلین (Berlin)

دانشگاه فنی برلین (TU Berlin): دانشگاهی جامع با برنامه های متنوع در زمینه مهندسی برق و تحقیقات گسترده در حوزه های مختلف.

مرکز نوآوری: برلین به عنوان یک مرکز نوآوری و استارت‌آپ، فرصت های خوبی را برای کارآفرینی و ایجاد کسب وکار فراهم می کند.

تنوع فرهنگی: برلین شهری بین المللی با فرهنگ غنی و زندگی شبانه پر جنب و جوش است.

آخن (Aachen)

دانشگاه RWTH آخن: یکی از قدیمی ترین و معتبرترین دانشگاه های فنی آلمان با تمرکز بر مهندسی و علوم طبیعی.

صنایع سنگین: آخن به دلیل نزدیکی به منطقه صنعتی روهر، فرصت های شغلی خوبی در صنایع سنگین مانند فولاد و انرژی فراهم می کند.

شهر کوچک و دوستانه: آخن شهری کوچک تر و آرام تر نسبت به مونیخ و برلین است و محیطی مناسب برای تمرکز بر تحصیل فراهم می کند.

کارلسروهه (Karlsruhe)

موسسه فناوری کارلسروهه (KIT) : یکی از مراکز اصلی تحقیقات در زمینه انرژی و فناوری های مرتبط.

صنایع فناوری اطلاعات: کارلسروهه به عنوان مرکز فناوری اطلاعات آلمان، فرصت های شغلی خوبی در این حوزه فراهم می کند.

شهر دانشجویی: کارلسروهه شهری دانشجویی با جو صمیمی و امکانات متنوع برای دانشجویان است.

اشتوتگارت (Stuttgart)

دانشگاه اشتوتگارت: دانشگاهی با سابقه طولانی در زمینه مهندسی و تحقیقات.

صنایع خودروسازی: اشتوتگارت به عنوان مرکز صنایع خودروسازی آلمان، فرصت های شغلی بسیاری را برای مهندسان برق فراهم می کند.

کیفیت زندگی بالا: اشتوتگارت شهری زیبا با کیفیت زندگی بالا و امکانات رفاهی فراوان است.

چالش تحصیل در دانشگاه های برق آلمان برای ایرانیان

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان فرصت‌های بسیار خوبی را برای ایرانیان فراهم می‌کند، اما مانند هر فرصت دیگری، با چالش‌هایی نیز همراه است که عبارتند از:

  • یادگیری زبان آلمانی برای تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان می تواند سخت و مشکل باشد.
  • پذیرش در این رشته در آلمان بسیار رقابتی است و متقاضیان زیادی دارد.
  • آشنایی با سیستم آموزشی آلمان و تطبیق آن با سیستم آموزشی ایران نیازمند صرف زمان و تلاش است.
  • اگرچه بازار کار آلمان برای مهندسان برق خوب است، اما پیدا کردن شغل مناسب و مطابق با انتظارات می تواند زمان بر باشد.

مشاغل پرتقاضا پس از فارغ‌التحصیلی از رشته برق در آلمان

آلمان به عنوان یکی از قطب های صنعتی اروپا، فرصت های شغلی بسیار خوبی را برای مهندسان برق فراهم می کند. فارغ التحصیلان این رشته در آلمان می توانند در صنایع مختلفی مشغول به کار شوند، در ادامه به برخی از مشاغل پرتقاضا برای مهندسان برق در آلمان اشاره می کنیم:

  • صنایع خودروسازی و حمل و نقل
  • صنایع انرژی
  • صنایع الکترونیک و ارتباطات
  • صنایع پزشکی
  • مشاوره فنی به شرکت ها
  • حوزه سیستم های اتوماسیون صنعتی
  • مهندسی شبکه های هوشمند
  • حوزه های طراحی، معماری و توسعه سیستم های الکتریکی
  • مهندسی الکترونیک

وظایف مهندس برق در آلمان

وظایف مهندسین برق در آلمان گسترده است و طیف وسیعی از فعالیت ها و مسئولیت ها را در بر می گیرد. آشنایی با این وظایف و مسئولیت ها به شما کمک نموده تا دید وسیع تری از بازار کار مهندسی برق در آلمان داشته و بتوانید با شرایط شغلی آن آشنا شوید. از مهم ترین وظایف مهندسان برق در آلمان، فارغ از این که در چه مجموعه و زمینه ای مشغول به کار هستند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • طراحی، معماری و توسعه سیستم های الکتریکی: مهندسان بر طراحی و توسعه سیستم ها و اجزای الکتریکی مانند مدارهای الکتریکی، مدارهای سوئیچینگ، ترانسفورماتورها، ژنراتورها، موتورها و… می پردازند.
  • مدیریت پروژه: مهندسان انواع پروژه ها را رهبری کرده و از نزدیک با تکنسین ها و سایر افراد همکاری می کنند.
  • نصب و نگهداری سیستم های الکتریکی: مهندسان برق مسئولیت نصب، راه اندازی و نگهداری سیستم ها را بر عهده دارند.
  • تست و عیب یابی: آنها همواره به بررسی و آزمایش سیستم ها الکترویکی پرداخته و در صورت بروز مشکلات به عیب یابی و رفع خطا می پردازند.
  • تحقیق و توسعه: برخی از مهندسان برق در شرکت ها یا دانشگاه ها بر روی هوش مصنوعی، فناوری های اتوماسیون و غیره به تحقیق پرداخته و در تلاش اند تا فناوری های جدید و متناسب با نیاز های افراد را تولید کنند.
    • بررسی ایمنی و محیط زیست: این افراد باید اطمینان حاصل کنند که دستگاه ها و سیستم های آن ها با استانداردهای ایمنی و الزامات حفاظت از محیط زیست هماهنگ باشد.

آوسبیلدونگ رشته برق در آلمان

آوسبیلدونگ برقکاری در آلمان فرصت بسیار خوبی برای کسب مهارت های عملی و ورود به بازار کار است. این سیستم آموزشی دوگانه، ترکیبی از آموزش نظری در مدرسه و آموزش عملی در یک شرکت است. دقت داشته باشید که دوره های آوسبیلدونگ رشته برق در آلمان با تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان متفاوت است و در هنرستان ها یا مالج های معتبر به کارآموزان ارائه می شود.

آوسبیلدونگ (Ausbildung) رشته برق معمولاً سه سال و نیم طول می کشد، اما بسته به برنامه خاص و مقررات ایالتی می تواند متفاوت باشد. ساختار این دوره نیز بدین 4 دسته تقسیم می شود:

  • آموزش عملی (Betriebliche): کارآموزان برای یک شرکت کار می کنند و تجربه عملی کسب می کنند که این شامل کار عملی تحت هدایت متخصصان با تجربه است.
  • آموزش نظری (Berufsschule): کارآموزان در کنار آموزش عملی خود به مدرسه حرفه ای (Berufsschule) می روند. در این جا آن ها جنبه های نظری مهندسی برق، از جمله اصول فنی، مقررات ایمنی، و موضوعات مرتبط را یاد می گیرند.
  • امتحان میانه (Zwischenprüfung): معمولاً پس از نیمه اول دوره آوسبیلدونگ انجام می شود و در آن پیشرفت کارآموزان را در دو جنبه عملی و نظری ارزیابی می کنند.
  • امتحان پایانی (Abschlussprüfung): در پایان دوره آوسبیلدونگ انجام شد که شامل یک پروژه عملی و یک امتحان کتبی است که دانش نظری را پوشش می دهد.

کارآموزان در طول دوره نیز حقوق و دستمزدی دریافت می کنند که البته چندان بالا نبوده و با یک متخصص برقکار در بازار کار برابر نیست اما می تواند بخش مهمی از مخارج فراد را پوشش دهد. پس از اتمام نیز فارغ التحصیلان می توانند مسیرهای شغلی مختلفی از جمله: کار برای پیمانکاران برق، شرکت های مهندسی یا شرکت های صنعتی را دنبال کنند. البته افراد می توانند تحصیلات عالی را دنبال کرده و تخصص بیش تری کسب کنند و یا کسب و کار خود را راه اندازی کنند.

تحصیل رشته مهندسی برق در آلمان
3/5 - (7 امتیاز)

10 پاسخ

    1. با سلام

      دریافت بورسیه بیشتر برای مقاطع تکمیلی ست و برای دریافت بورسیه در مقطع لیسانس شانس بالایی وجود ندارد. اما خوشبختانه تحصیل در دانشگاه های دولتی المان رایگان است و با ارئه مدرک زبان المانی میتوانید در دانشگاه های رایگان المان تحصیل کنید .

      با تشکر از سوال شما

    1. با سلام

      بله در صورتی که مدرک دیپلم ۱۲ ساله داشته باشید‌ با ارایه مدرک زبان المانی میتوانید مهاجرت تحصیلی به المان داشته باشید .
      ضمنا سن تان هم باید مناسب باشد.

      با تشکر از سوال شما

      1. سلام
        من الان ۲۲ سالم هست.
        من سند زبان آلمانی ندارم و تا که سند زبان بگیرم ۲۳ ساله خواهم شد.
        معدل نمرات مدرسه من از ۲۰ ، ۱۸.۲ است که از ۴ معدل نمرات من ۳،۶۴ میشه.
        من میخواهم که در دانشگاه های دولتی آلمان مثل ( دانشگاه مونیخ، دانشگاه آخن و یا هم دانشگاه برلین ) مهندسی برق بخونم.
        چون مدرک من ۱۲ ساله هست من باید کالج t کورس بخونم، اما سن من بالا هست.
        سوال من اینست که آیا شرایط سنی در دانشگاه های آلمان وجود داره ؟
        آیا میشه که وقتی که ۲۳ سالم هست برای تحصیل در مقطع کارشناسی اقدام کنم؟
        آیا ممکن است که از کالج پذیرش بگیرم و وارد دانشگاه بشم؟

        1. با سلام و درود
          بستگی به رزومه تان دارد که نیاز به بررسی های بیشتر هست مثلا اینکه در طی چند سال اخیر چه کارهایی انجام داده اید ، از جمله تحصیل در دانشگاه ، شرکت در دوره های فنی ، گذراندن سربازی ، سابقه کار ، در کل مواردی که بتوان گپ تحصیلی را به واسطه آن پوشش داد . بهتر است با قسمت مشاوره تماس گرفته تا کارشناسان تلفنی به صورت رایگان شرایط شما را بررسی نمایند .
          با تشکر از سوال شما

  1. با سلام
    خواستم بدونم با کامل بودن مدارک و داشتن دیپلم الکترونیک از هنرستان فنی و حرفه ای میشه اپلای کرد؟
    بعد از اخذ مدرک لیسانس شرایط شغلی به چه صورته و آیا بازار کار خوبی برای مهندسین و تکنسین های برق وجود داره؟
    در صورت کامل نبودن تمکن مالی امکان داره به قبول کنند؟

    1. با سلام

      بله با دیپلم امکان تحصیل در دانشگاه های المان رادارید و بهد از تمام شدن تحصیل بازار‌کا ی رشته تون در المان خیلی خوب هست.
      تحصیل در دانشگاه های المان رایگان هست و هزینه زندگی برعهده خودتون هست که برای یکسال به تمکن مالی ۱۰.۳۰۰ یورویی احتیاج دارید و بعد از سال اول امکان کار کردم و تامین هزینه های زندگی را با کار دانشجویی دارید.

      با تشکر از سوال شما

  2. سلام وقت بخیر

    آیا با مدرک دیپلم رشته الکترونیک فنی حرفه ای و مدرک کاردانی رشته الکترونیک از دانشکده فنی و همچنین داشتن مدرک زبان آلمانی B1 و مدرک زبان انگلیسی آیلتس امکان اپلای و ادامه تحصیل در این رشته در کشور آلمان وجود دارد ؟؟
    در یک دانشگاه دولتی؟؟؟

    1. با سلام

      با ارائه دیپلم تان برای مقطع لیسانس میتوانید اپلای کنید.

      با تشکر از سوال شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *