معمولاً رسیدگی به درخواست اقامت دائم دانمارک 10 ماه طول می کشد.
بله، دارندگان اقامت دائم، موقت و تابعیت دانمارک برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود می توانند ویزای پیوست یا الحاق دریافت کنند.
خیر، تولد فرزند در خاک دانمارک هیچ امتیاز اقامت دائم یا حتی ویزای موقت را برای والدین به دست نخواهد آورد.
با توجه به شرایط و سوابق مهاجرتی پیشین، مهاجرت کاری به دانمارک ارزان ترین روش است.
خیر، دانشگاه های دولتی دانمارک فقط برای شهروندان اتحادیه اروپا رایگان هستند و دانشجویان ایرانی باید شهریه بپردازند.
برای مهاجرت به دانمارک نیاز است که تمامی روش های موجود را بررسی کرده و شرایط آن ها به طور دقیق بشناسید و طبق شرایط و اهداف خود بهترین روش را انتخاب کنید. دقت داشته باشید کشور دانمارک در جذب مهاجرین بسیار دقیق و حساس است و شرایط متقاضیان را با سخت گیری بررسی می کند، به همین خاطر بهتر است که حتماً از تجارب و اطلاعات مشاورین و متخصصین فعال در این زمینه بهره مند شوید.
چرا مهاجرت به دانمارک برای ایرانی ها تصمیم خوبی است؟
شناخت مزایا و معایب مهاجرت به دانمارک قطعاً یکی از عوامل مهمی است که می تواند این مسیر را برای مهاجرین بسیار روشن ساخته و آن چه در این کشور پیش روی افراد قرار دارد را نشان دهد. البته فقط شناخت مزایا و ویژگی ها دارای اهمیت نیست و بهتر است که معایب رفتن به دانمارک و حقایق جالب درباره این کشور را نیز بشناسید تا برای موانع و مشکلات پیش رو نیز آمادگی داشته باشید. از مهم ترین دلایل و ویژگی هایی که دانمارک را به مقصد خوبی برای ایرانی ها مبدل می سازد، باید به این موارد اشاره کنیم:
- سیستم آموزشی مطرح و بسیار با کیفیت و پیشرفته
- دسترسی به نظام آموزشی رایگان
- دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی باکیفیت و رایگان برای همه شهروندان و ساکنان قانونی
- امنیت بسیار بالای این کشور و نرخ جرم و جنایت بسیار پایین آن
- تنوع فرصت های مهاجرتی برای مهاجرین علاقمند به این کشور
- تعادل بالای میان کار و زندگی در این کشور
- حمایت های اجتاعی گسترده دولت از شهروندان و ساکنین
- تنوع فرصت های کاری و وجود فرصت های شغلی بسیار با نرخ بیکاری پایین
- حقوق و مزایا بسیار خوب و مناسب برای تمامی مشاغل و افراد
- احترام به عقاید شخصی و برخورد یکسان با همه بدون توجه به ملیت یا مذهب
- کیفیت بالای زندگی و رفاه مثال زدنی در این کشور
- خدمات و امکانات شهروندی و اجتماعی بسیار فراهم در تمام کشور
چالش ها و حقایق مهاجرت به دانمارک
دانمارک با طبیعت زیبا، سیستم رفاهی قوی و کیفیت بالای زندگی و بسیاری مزایای دیگر مقصدی رویایی برای بسیاری از مهاجران است اما مهاجرت به این کشور چالش ها و معایبی را نیز به همراه خواهد داشت که شناخت آن پیش از اقدام به این امر بسیار مهم می باشد. از جمله مهم ترین چالش ها و حقایق مهاجرت به دانمارک می توان به این موارد اشاره کرد:
- گرچه حقوق در دانمارک مناسب است، اما هزینه های زندگی، خصوصاً در شهرهای بزرگ، بسیار بالا است. مسکن، غذا، حمل و نقل و سایر هزینه های روزمره می توانند بودجه قابل توجهی را به خود اختصاص دهند.
- گرچه بسیاری از دانمارکی ها به زبان انگلیسی مسلط هستند، اما یادگیری زبان دانمارکی برای ادغام کامل در جامعه و یافتن فرصت های شغلی بهتر ضروری است که البته این زبان می تواند بسیار متفاوت از زبان های دیگر باشد و یادگیری آن زمان بر خواهد بود.
- شرایط آب و هوایی دانمارک برای ایرانیان بسیار متفاوت است، به طوری که اغلب معتدل و مرطوب بوده و زمستان های سرد و تاریکی دارد.
- قوانین مهاجرتی دانمارک سخت گیرانه و کمی پیچیده است و این امر می تواند مراحل و روند مهاجرت را کمی سخت و طولانی کند.
مهاجرت به دانمارک از طریق کار
مهاجرت به دانمارک با ویزای کاری یکی از روش های مهاجرتی است که پیش بینی می شود در سال های آتی به اولین روش جذب مهاجر در این کشور مبدل شود. با توجه به برنامه ها و رشد اقتصاد کشور دانمارک و همچنین افزایش متوسط سن در این کشور، دولت دانمارک در سال های آتی نیاز بالایی به نیروی کار پیدا می کند که باید آن را از طریق نیروی کار خارجی تامین نماید.
علاوه بر این، با وجود درآمدهای بالا و فرصت های شغلی متنوع و متعدد در این کشور، متقاضیان بسیاری همه ساله به دنبال یافتن شغل و مهاجرت کاری به این کشور هستند. برای دریافت اقامت بعد از یافتن کار و مهاجرت کاری به دانمارک باید پس از پیدا کردن شغل مناسب و دریافت جاب آفر، درخواست خود را از طریق آژانس استخدام و ادغام بین المللی دانمارک (SIRI) ارسال کرده تا ویزا و اجازه اقامت برای شخص صادر شود.
معمولاً ویزای کار در دانمارک دارای اعتبار 4 ساله خواهد بود که در صورت ادامه اشتغال قابل تمدید می باشد و تا 8 سال می توان آن را تمدید کرد. همچنین دارندگان ویزای کار دانمارک می توانند برای اعضای خانواده خود نیز ویزای همراه اخذ نموده و هسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به دانمارک ببرند.
مهاجرت به دانمارک با تحصیل در دانشگاه
مهاجرت تحصیلی به دانمارک یکی از محبوب ترین روش های مهاجرت به این کشور است. دانمارک با دانشگاه های معتبر، کیفیت بالای زندگی و فرصت های شغلی متنوع، مقصد جذابی برای دانشجویان بین المللی است و تحصیل در دانشگاه های آن نیازمند پذیرش و ثبت نام در یکی از مراکز آموزش عالی است.
بدین صورت دانشجویان می توانند ویزای تحصیلی این کشور را که یک ویزای اقامت موقت بوده را دریافت نمایند. دقت داشته باشید که ویزای اقامت تحصیلی یک اقامت موقت با مدتی محدود بوده و به اندازه موردنیاز برای دریافت مدرک در مقطع تحصیلی مدنظرتان به شما داده می شود. اما هنوز هم شما می توانید به اقامت دائم دانمارک پس از تحصیل دست پیدا کنید.
برای این امر باید پس از دریافت مدرک از دانشگاه های دانمارک، شغلی در آن جا بیابید و در آن استخدام شوید. در این صورت می توانید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کار تغییر داده و شروع به کار کنید و پس از مدت لازم زندگی در این کشور و پرداخت مالیات خود برای اخذ اقامت دائم اقدام نمایید.
البته از جمله مزایایی که مهاجرت به دانمارک از طریق تحصیل برای دانشجویان خارجی دارد، این است که دولت به دانشجویان فارغ التحصیل شده حداکثر 6 ماه اجازه ماندن در آن جا را پس از پایان تحصیل در دانمارک برای جستجو و یافتن شغل می دهد. اما این مدت قابل تمدید نیست و در صورت عدم اشتغال و پایان این مهلت، باید دانمارک را ترک نمایند.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در دانمارک
افراد و علاقمندان به مهاجرت به دانمارک از طریق سرمایه گذاری باید توجه داشته باشند که روش های مختلفی برای سرمایه گذاری و کسب درآمد در این کشور وجود دارد و دانمارک یک مقصد بسیار خوب برای سرمایه گذاری تلقی می شود. چون اقتصاد آن بسیار پر رونق و بزرگ بوده و به تمامی اروپا دسترسی داشته و بازار مناسبی را فراهم می آورد.
روش هایی همچون سرمایه گذاری در بخش املاک، خرید سهام و یا قرضه های دولتی، خرید یک فرانچایز، ثبت شرکت، کارآفرینی و غیره از جمله روش هایی هستند که می توانند شما را به یک سرمایه گذاری موفق در دانمارک برسانند. البته توجه کنید که تمامی سرمایه گذاری ها امکان دستیابی به اقامت و ویزای اتریش را به دنبال نخواهند آورد.
مهاجرت به دانمارک با ویزای سرمایه گذاری باید از طریق راه اندازی یک استارتاپ یا کارآفرینی در قالب یک استارتاپ صورت پذیرد و از این طریق افراد خواهند توانست به ویزای لازم دست پیدا کنند. پس دقت داشته باشید که برای مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به دانمارک باید یک طرح تجاری و بیزینس پلن نوینی ارائه دهید تا از قالب آن امکان دریافت ویزای استارتاپ برایتان فراهم آید.
خرید فرانچایز از روش های مهاجرت به دانمارک
از آن جایی که بازار کار و سرمایه گذاری دانمارک مقصد بسیار خوبی برای راه اندازی یک کسب و کار است و به دیگر کشورهای اروپا نیز دسترسی دارد، خرید یک فرانچایز به صورت فکر شده و دقیق می تواند موفقیت های بسیاری برای شما به دنبال آورد. ضمن این که خرید فرانچایز از ثبت شرکت راحت تر و در دسترس تر می باشد.
ولی آن چه در این جا اهمیت دارد، با این که این روش یکی سرمایه گذاری شناخته می شود اما خرید فرانچایز از روش های مهاجرت به دانمارک نمی باشد و نمی توان از طریق آن به تنهایی برای دریافت ویزا و اقامت اقدام نمود. بلکه اگر قصد خرید فرانچایز در دانمارک و فعالیت از این طریق دارید، باید پیش از آن از طریق روش های دیگر اقامت دانمارک را به دست آورده باشید.
مهاجرت به دانمارک از طریق خرید ملک
با این که سرمایه گذاری در بخش املاک می تواند یک روش امن و سود آور برای سرمایه گذاری در دانمارک تلقی شود اما باید توجه داشت که خرید ملک در این کشور با شرایط خاصی همراه است. طبق قوانین برای خرید ملک در دانمارک، افراد باید دارای اقامت دائم بوده و یا حداقل 5 سال در این کشور زندگی کرده و اقامت داشته باشند.
پس به طور کلی نه تنها خرید ملک برای مهاجرین به سادگی امکان پذیر نیست و نیازمند شرایط خاصی است، بلکه هیچ اقامت موقت یا دائمی نیز از این طریق اعطا نمی شود و به طورکل مهاجرت به دانمارک از طریق خرید ملک امکان پذیر نمی باشد.
مهاجرت به دانمارک از طریق ویزای طلایی
مهاجرت به دانمارک از طریق ویزای طلایی گزینه دیگری برای کارآفرینانی است که می خواهند از طریق سرمایه گذاری مجوز اقامت این کشور را دریافت کنند. زمان پردازش این ویزای تجاری 1 ماه و حداقل سرمایه گذاری لازم، 100000 یورو در بخش های مختلف صنایع دانمارک، از جمله: فناوری های زیست محیطی، حوزه های تحقیقات و فناوری و غیره است.
دارندگان ویزای طلایی دانمارک پس از 5 سال واجد شرایط اقامت دائم هستند و پس از 9 سال زندگی بدون وقفه، می توانند برای شهروندی این کشور درخواست دهند. ویزای طلایی دانمارک برای افردی که به دنبال مسیری سریع برای مهاجرت هستند و میزان هزینه نیز اهمیتی برای آنان ندارد، یکی مسیر بسیار مناسب و ایده آل است.
مهاجرت به دانمارک از طریق ثبت شرکت
برای مهاجرت به دانمارک یکی دیگر از مسیرهای پیش روی افراد، ثبت شرکت و راه ندازی کسب و کاری جدید است که باید از مسیر راه اندازی یک استارتاپ صورت پذیرد. یعنی افراد باز هم باید یک بیزینس پلن یا طرح تجاری نوین ارائه کنند که در اقتصاد دانمارک جدید و نوآورانه باشد و بتواند به رشد مناسبی طی سال های آینده رسیده و کسب درآمد کند.
به نوعی دولت دانمارک برای ورود مهاجرین از این طریق، تلاش در جذب ایده های نوین و کارآمدی دارد که بتوانند آینده اقتصاد این کشور را تحت شعاع قرار داده و به رشد و ترقی آن کمک های زیادی کنند. به همین خاطر نیاز است که ابتدا تمکن مالی لازم را داشته باشید و سپس سازمان تجارت دانمارک، طرح تجاری شما را تایید نماید تا یک ویزای 2 ساله برایتان صادر شود که قابل تمدید نیز می باشد.
تولد فرزند در دانمارک برای مهاجرت
در رابطه با اخذ اقامت ایرانی ها با تولد فرزند در دانمارک باید مواردی را مدنظر قرار داد که اولین آن این است که قانون تولد فرزند در دانمارک برای افراد پس از تاریخ 1 جولای 2014 با افراد قبل از این تاریخ دارای قوانین متفاوتی است. اما برای متولدین بعد از این تاریخ، والدین (پدر و مادر) و یا فقط مادر دارای تابعیت دانمارک باشد، فرزند بدون توجه به محل تولد شهروند دانمارک می شود.
اما اگر فقط پدر تابعیت دانمارکی داشته و مادر تابعیت کشوری دیگری باشد، در صورت ازدواج والدین و کودک کمتر از 18 سال داشته و ازدواج نکرده باشد، تابعیت دانمارک را به دست خواهد آورد. مهاجرت به دانمارک از طریق تولد فرزند نسبت به سایر کشورها شرایط و قوانین پیچیده تری دارد که باید مورد شناخت قرار بگیرد.
به همین خاطر بهتر است که قانون تولد فرزند در دانمارک را به طور کامل بررسی کرده و بشناسید. ضمناً باید بدانید که تولد فرزند در خاک دانمارک، نمی تواند امتیاز اقامتی برای والدین غیر دانمارکی به همراه داشته باشد و دریافت اقامت موقت یا دائم از این طریق امکان پذیر نیست.
مهاجرت هنرمندان و ورزشکاران به دانمارک
مهاجرت ورزشکاران ایرانی به دانمارک نیاز به ارائه مدارک و شواهدی دارد که توانایی ها و استعداد ورزشی افراد را نشان داده و به اثبات برساند تا از طریق آن بتوانند به یک پیشنهاد کاری مناسب در این کشور دست پیدا کرده و با دریافت ویزا و مجوز کار برای مهاجرت به دانمارک اقدام نمایند. دقت داشته باشید که برای ورزشکاران و همچنین مهاجرت هنرمندان ایرانی به دانمارک مسیر یا روش جداگانه و خاصی وجود ندارد.
اما اگر افراد بتوانند با ارائه فعالیت ها و موفقیت های بزرگ و درخشان در حوزه هنری یا رشته ورزشی خود یک کارفرمای مناسب و معتبر بیایند که باتوجه به استعداد و توانایی های خاص شخص، برای آنان درخواست یک پیشنهاد شغلی دهد، به راحتی افراد می توانند با ارائه تونایی منحصر بفرد خود ویزای کاری دانمارک را اخذ کرده و به آن مهاجرت نمایند.
اقامت دانمارک از طریق ازدواج با تبعه دانمارکی
مهاجرت از طریق ازدواج با شخص دانمارکی یکی از راه های رسیدن به اقامت دائم و تابعیت این کشور است اما برای رسیدن به اقامت دانمارک از طریق ازدواج، نیاز است که برخی شرایط و نکات را مد نظر قرار دهید. ابتدا این که دولت دانمارک برای جلوگیری از سوء استفاده افراد، فقط به افرادی این امتیاز را اعطا می کند که ازدواج آنان واقعی بوده و از روی علاقه و تفاهم برای ادامه زندگی صورت گرفته باشد و نه فقط برای مهاجرت.
به همین خاطر سلامت ازدواج افراد را بسیار دقیق مورد بررسی قرار می دهد و متقاضیان باید بتوانند سلامت ازدواجشان را اثبات کنند. همچنین برای مهاجرت به دانمارک از طریق ازدواج علاوه بر واقعی بودن، باید زوجین مدتی را با یکدیگر مشترک زندگی کنند. پس از ازدواج، به زوج خارجی اقامت موقت دانمارک اعطا می شود و پس از 2 سال زندگی مشترک و اقامت در این کشور، شخص می تواند برای اقامت دائم و تابعیت دانمارک اقدام کند.
مهاجرت به دانمارک از طریق پناهندگی
مهاجرت از طریق پناهنده شدن در دانمارک یکی دیگر از روش های مهاجرت به دانمارک است که با این که در این کشور قانونی است اما در ایران قانونی تلقی نمی شود. به همین خاطر پناهندگی در دانمارک می تواند شرایط بازگشت به کشورمان را در ادامه برای افراد با مشکلات یا محدودیت هایی مواجه سازد.
همچنین درخواست پناهندگی در دانمارک از خارج این کشور امکان ندارد و متقاضیان باید حتما در داخل مرزهای این کشور اقدام به تکمیل و ارائه درخواست خود به مراجع قانونی مربوطه نمایند تا شرایط آنان مورد بررسی قرار بگیرد. اما باید بدانید به طورکل به خاطر وجود خطرات جدی مالی و جانی در طول مسیر، این روش به هیچ عنوان روشی مناسب برای مهاجرت به دانمارک تلقی نمی شود.
در کنار تمام معایب این روش، باید بدانید که احتمال یا شانس مشخصی برای قبولی درخواست پناهندگی افراد وجود ندارد. همچنین شخص باید اثبات کند که به دلایل نژادی، مذهبی، ملیتی و قومیتی و یا عضویت در گروه ها و اعتقاد داشتن به حزب سیاسی خاصی، از کشور خود خارج شده و ترس بازگشت به آن جا دارد.
شخص باید اثبات کند که بازگشت وی به کشور خود می تواند خطرات جانی برای وی در پی داشته و یا ممکن است شخص مورد مجازات های شدید غیر انسانی و شکنجه قرار بگیرد. متقاضیان باید مدت زمان رسیدگی به درخواست پناهندگی خود را در کمپ های مهاجرین اقامت داشته باشند که معمولاً این کمپ ها دارای شرایط اقامتی مناسبی نیستند.
همچنین در طی رسیدگی به درخواست و شرایط افراد، امکان اشتغال و یا آوردن اعضای خانواده وجود ندارد، مگر در مواردی خاص و نادر که رسیدگی به درخواست پناهندگی بیش از 3 سال به طول انجامد. هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی باتوجه به نامناسب بودن این روش، هیچ گونه خدمات یا مشاوره ای در این زمینه به افراد ارائه نمی دهد.
اقامت بشردوستانه در دانمارک
اقامت بشردوستانه در دانمارک نوعی مجوز اقامت است و به افرادی اعطا می شود که به دلایل بشردوستانه نیاز به حمایت دارند. این افراد ممکن است به دلیل مختلفی اما به طور ناخواسته و غیر اختیاری، نتوانند به کشور خود بازگشته و یا در معرض خطر جدی باشند. کشور دانمارک افرادی که در معرض شرایط زیر باشند را مورد اقدامات بشردوستانه و اعطای ویزا قرار می دهد:
- افرادی که به دلیل جنگ، بلایای طبیعی یا سایر شرایط اضطراری، مجبور به ترک خانه و کشور خود شده اند.
- افرادی که به دلیل ترس از تعقیب و آزار، به دانمارک پناه آورده اند.
- افرادی که به دلیل بیماری های خاص یا شرایط پزشکی، نیاز به درمان های خاصی دارند که در کشور خود امکان پذیر نیست و جان و سلامت آنان در معرض خطر جدی قرار دارد.
- افرادی که به دلیل شرایط خانوادگی خاص خود نیاز به حمایت دارند.
برای دریافت این ویزا شخص متقاضی باید قطعاً با ارائه مدارک و شواهد مستند و مختلف ادعای خود را اثبات کند. همچنین شخص نباید در دانمارک بستگان نزدیک یا دارایی قابل توجهی داشته باشد. همچنین بهتر است که شخص قادر باشد، نشان دهد که هیچ کشور دیگری حاضر نیست از او حمایت کند.
مهاجرت به دانمارک از طریق الحاق به خانواده
دریافت ویزای الحاق به خانواده در دانمارک برای افرادی که یکی از اعضای خانواده آن ها دارای اقامت رسمی این کشور است، امکان پذیر می باشد. اگر موفق به دریافت ویزای الحاق شوید، می توانید در مدت زمان حضور و اقامت خود در این کشور به کار، تحصیل و حتی راه اندازی یک بیزینس برای خود بپردازید. اما مهاجرت به دانمارک از طریق الحاق به خانواده یا همان ویزای پیوست، برای افراد زیر امکان پذیر است:
- فرزندان زیر 18 سال افرادی که دارای اقامت دائم، تابعیت و یا هرگونه اقامت موقت از طریق کار، تحصیل و سرمایه گذاری در دانمارک هستند.
- همسر افرادی که دارای اقامت دائم، تابعیت و یا هرگونه اقامت موقت از طریق کار، تحصیل و سرمایه گذاری در دانمارک هستند. متقاضی باید حداقل دارای 24 سال سن باشد.
مهاجرت به دانمارک از طریق ویزای فوری Fast TRACK
یکی از راحت ترین روش ها برای مهاجرت به دانمارک، اخذ ویزای Fast track است که برای کارمندان بسیار ماهری است که قراردادی با یک شرکت معتبر در دانمارک به آن ها پیشنهاد شده است. این ویزا به کارفرما اجازه می دهد تا از طرف کارمند خارجی خود کل فرآیند درخواست ویزا را پیگیری و سریع تر اجرا کند.
برای واجد شرایط بودن دریافت این ویزا باید از یک شرکت تأیید شده توسط آژانس بین المللی استخدام و ادغام دانمارک SIRI پیشنهاد شغلی داشته باشید. اگر حقوق سالانه حداقل 393 هزار کرون دارید، میتوانید مسیر محدودیت پرداخت تکمیلی را انتخاب کنید.
همچنین SIRI باید ارزیابی کند، آیا حقوقی که به شما پیشنهاد شده است با سقف حد پرداخت مطابقت دارد یا خیر. اگر از خارج از کشور درخواست می کنید، می توانید یک اجازه اقامت با اعتبار 1 ماه قبل از شروع به کار دریافت کنید که این به شما زمان می دهد تا در دانمارک مستقر شوید.
هنگام درخواست، باید اعلام کنید که می توانید در این مدت از خود و اعضای خانواده همراه خود حمایت کنید. اگر این را اعلام نکنید، اجازه اقامت شما 14 روز قبل از شروع کار معتبر خواهد بود و اگر در دانمارک درخواست دهید، مجوز اقامت شما از روز شروع کار معتبر خواهد بود.
مهم ترین روش های مهاجرت به دانمارک برای ایرانیان
ایرانیان برای مهاجرت به دانمارک از طریق روش های مختلفی می توانند ویزای اقامت موقت این کشور را به دست آورند که بستگی به شرایط آن ها دارد. تحصیل در دانشگاه ها و مدارس این کشور می تواند یک روش مناسب برای دانشجویان و دانش آموزان باشد تا وارد سیستم آموزشی برتر این کشور شوند و آینده ای مطمئن برای خود رقم بزنند.
همچنین باتوجه به اقتصاد قوی و بسیار رو به رشدی که دارد یک مقصد بسیار خوب برای کار و اشتغال و همچنین راه اندازی یک بیزینس و یا شروع یک استارتاپ است. ضمن این که دولت این کشور حمایت هایی را برای افرادی که قصد راه اندازی استارتاپ در دانمارک دارند، در نظر گرفته است که خود یک عامل مهم در جذب افراد است.
اما با توجه به شرایط دلار و یورو و گرانی هر روزه نرخ ارزهای خارجی، روش سرمایه گذاری برای شهروندان ایرانی چندان مناسب نبوده و یا فقط معدود افرادی قادر به اقدام از طریق آن خواهند بود. در حال حاضر مهم ترین روش های مهاجرت به دانمارک برای ایرانیان می تواند شامل این موارد باشد:
- مهاجرت کاری
- مهاجرت تحصیلی
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق راه اندازی استارتاپ
- مهاجرت از طریق ثبت شرکت
- مهاجرت از طریق ویزای طلایی
بهترین راه مهاجرت به دانمارک
برای انتخاب بهترین راه مهاجرت به دانمارک باید حتماً شرایط افراد را مورد توجه قرار داد، یعنی عواملی چون: سن، تحصیلات، سابقه و تجربه کار، میزان بودجه، هدف و برنامه از عواملی هستند که باعث می شوند بهترین گزینه برای افراد متفاوت باشد. اما باتوجه به تجارب مهاجران پیشین و آن چه طی سال ها فعالیت در این حوزه به دست آورده ایم اغلب مهاجران بهترین روش برای مهاجرت به دانمارک را مهاجرت تحصیلی می دانند.
زیرا این روش چندان هزینه بر و گران نیست و در ادامه می تواند مسیر را برای اشتغال و ادامه اقامت در این کشور بسیار هموارتر از یافتن شغل از خارج از دانمارک نماید. همچنین مدارک دریافتی از دانشگاه های این کشور بسیار معتبر هستند و با ارائه آن ها می توان در تمام کشورهای اروپا و اغلب کشورهای جهان به راحتی شغل مناسبی را یافت.
البته برای افرادی که سن بالاتری دارند و دارای تجربه کار مناسب و همچنین دانش لازم در زمینه شغلی خود هستند، مهاجرت از طریق اشتغال و کار می تواند بهترین گزینه ممکن باشد که به عنوان ارزان ترین روش مهاجرت به دانمارک نیز شناخته می شود.
شرایط لازم ایرانیان برای مهاجرت به دانمارک
در کنار شرایط خصوصی که هریک از روش های مهاجرت به دانمارک نیاز دارند و متقاضیان باید آن ها را ارائه دهند، برخی شرایط عمومی و اجباری نیز وجود دارد که تمامی افراد جدای از روش مهاجرت و شرایط شخصی باید حتماً آن ها را دارا بوده یا فراهم آورند. از جمله شرایط لازم ایرانیان برای مهاجرت به دانمارک به صورت عمومی، باید به این موارد اشاره کرد:
- عدم سوء پیشینه
- عدم هرگونه محدودیت یا ممنوعیت ورود به دانمارک
- داشتن تسلط به زبان دانمارکی یا انگلیسی
- شرایط سنی مناسب باتوجه به روش مهاجرت
- تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه ها و مخارج زندگی در دانمارک
- اخذ ویزای مربوط به روش مهاجرتی
مدارک لازم برای مهاجرت به دانمارک
شهروندان ایرانی باید همانند سایر شهروندان خارجی طبق قوانین و شرایط مهاجرتی دانمارک و روشی که انتخاب کرده اند، مدارک لازم را تهیه نموده و برای سفارت ارسال کنند. البته مدارک لازم برای مهاجرت
به دانمارک در روش های مختلف با هم تفاوت دارد و باید دقیق و به روزی بررسی شده و استعلام گردند. مدارک موردنیاز برای مهاجرت به دانمارک به 2 بخش مدارک عمومی و خصوصی تقسیم می شود که مدارک عمومی بدون توجه به شرایط و روش های مهاجرت از همه متقاضیان درخواست می شود:
- پاسپورت متقاضی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- 2 قطعه عکس پاسپورتی کاملاً جدید
- بیمه درمانی و مسافرتی معتبر با شرایط لازم
- تمکن و توانایی مالی کافی برای مخارج زندگی در دانمارک طبق روش مهاجرتی
در کنار مدارک عمومی بالا، باید باتوجه به روش مهاجرت، مدارک خاص مرتبط با هر روش را نیز ارائه کنید که بدین شرح می باشند:
روش مهاجرتی | مدارک لازم |
مهاجرت تحصیلی |
|
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری |
|
مهاجرت کاری |
|
هزینه مهاجرت به دانمارک از ایران
مهاجرت به دانمارک مخارج و هزینه های مختلفی را شامل می شود که میزان آن با توجه به روش مهاجرت می تواند بسیار متفاوت باشد اما باتوجه به سوابق مهاجرتی و آمارهای به دست آمده می توان به مقادیر متوسط در این باره دست پیدا کرد. ضمن این که برخی از هزینه ها دارای مبالغی ثابت و مشخص هستند که به راحتی می توان از آن ها مطلع شد.
هزینه مهاجرت به دانمارک از ایران شامل دو بخش می شود، اول هزینه های امور مهاجرتی در کشورمان تا رسیدن به دانمارک و دوم هزینه های پس از ورود به دانمارک و شروع اقامت در آن. با بررسی هزینه های زندگی در دانمارک در مناطق و شهرهای مختلف آن، حتماً از مخارج پیش رو مطلع شوید تا مشکل مالی برایتان به وجود نیاید. در ادامه برخی از مهم ترین هزینه های مهاجرت به دانمارک را مشاهده می کنید:
عنوان | مبلغ هزینه |
هزینه صدور ویزا و مجوز اقامت | 90 تا 590 یورو طبق نوع ویزا |
هزینه خدمات کارگزاری VFS Global | 26.5 یورو |
هزینه ترجمه مدارک به دانمارکی یا انگلیسی | بستگی به مدارک افراد دارد |
هزینه تحصیل در دانشگاه ها | کارشناسی 8 تا 18 هزار یورو کارشناسی ارشد 6 تا 17 هزار یورو |
بودجه لازم برای ویزای طلایی | 100 هزار یورو |
مخارج زندگی ماهانه 4 نفر | ماهانه 3,940.7 یورو |
مخارج زندگی خانواده 1 نفره | ماهانه 1,099.5 یورو |
اجاره آپارتمان 1 خواب | 550 تا 1900 یورو ماهانه |
اجاره آپارتمان 3 خواب | 930 تا 3400 یورو ماهانه |
هزینه دریافت اقامت دائم دانمارک | 1400 یورو |
برای مهاجرت به دانمارک چه مراحلی را باید طی کنید؟
بسیاری از علاقمندان با این سوال روه به رو هستند که برای مهاجرت به دانمارک از کجا شروع کنیم؟ برای مهاجرت به دانمارک برنامه ریزی دقیق و آگاهی از مراحل مختلف مهاجرت نیاز است تا بتوانید نه تنها به موفقیت رسیده بلکه یک مهاجرت خوب و مناسب را تجربه کنید. مراحل مهاجرت به دانمارک باتوجه به شرایط و روش ها می تواند کمی متفاوت با هم باشد، ولی به طور کلی روند زیر را در بر می گیرد:
- اولین گام برای مهاجرت به دانمارک، انتخاب روش مناسب و کسب اطلاعات دقیق از شرایط، قوانین و مراحل انجام روش انتخابی تان است. هر روش مهاجرتی، شرایط و مدارک خاص خود را دارد و باید باتوجه به شرایط و خواسته های افراد بررسی و انتخاب شود.
- پس از انتخاب روش مهاجرت، باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. مدارک مورد نیاز برای هر روش مهاجرتی متفاوت بوده و باید بسیار با دقت بالایی جمع آوری شود. دقت داشته باشید که مدارک شما باید به طور رسمی ترجمه شده و مورد تایید قوه قضاییه قرار بگیرند.
- سپس باید باتوجه روش مهاجرتی اقدام نموده و برای پذیرش در بهترین دانشگاه های دانمارک یا یافتن شغل و اخذ جاب آفر و یا دیگر روش های مهاجرتی اقدام کرده و گواهی و اسناد لازم جهت ارائه به سفارت را اخذ نمایید.
- در مرحله بعد فرم درخواست ویزا را دریافت کرده و با دقت و به طور کامل تکمیل کنید. در این فرم، اطلاعات شخصی، تحصیلی و شغلی خود را وارد خواهید کرد.
- برای دریافت ویزا نیز باید مدارک لازم جهت اخذ ویزا را نیز تهیه و جمع آوری کنید. این مرحله کاملاً جدای از مرحله امور مهاجرتی از طریق روش های مختلف است. مدارک جمعآوری شده را به همراه فرم درخواست ویزا به سفارت یا کارگزاری دانمارک در کشور خود ارسال کنید. (کارگزاری VFS Global در کشور نماینده رسمی سفارت دانمارک است).
- پس از ارسال مدارک باید برای انجام امور بیومتریک و همچنین مصاحبه به کارگزاری و سفارت این کشور مراجعه نموده و این مراحل را طی نمایید، در برخی موارد، ممکن است برای مصاحبه دعوت شوید. در مصاحبه، افسر مهاجرت سوالاتی در مورد انگیزه شما برای مهاجرت، برنامه هایتان برای آینده و دلایل انتخاب دانمارک از شما خواهد پرسید.
- با انجام تمامی مراحل دیگر باید منتظر پاسخ سفارت یا کنسولگری باشید که این فرآیند ممکن است، چند هفته یا چند ماه نیز طول بکشد.
- در صورتی که درخواست شما تایید شود، ویزای درخواستی برایتان صادر خواهد شد و شما می توانید به دانمارک مهاجرت کنید.
وضعیت مهاجران در دانمارک
می توان گفت دانمارک از جمله کشورهایی است که اغلب مهاجرانی که در آن ساکن هستند، از شرایط زندگی، کار و یا تحصیل خود ابراز خرسندی کرده و از مهاجرت به دانمارک رضایت کاملی دارند. این موضوع با میزان درآمد و رفاه مهاجران نسبت مستقیمی دارد اما باتوجه به امکانات عمومی بسیار خوب و دستمزد های عادلانه، افراد ناراضی کمی دیده می شوند.
به همین خاطر نه تنها از کشورهای جهان سوم، بلکه از کشورهای شناخته شده و برتر اروپا نیز به دانمارک مهاجرت می کنند و در پی یافتن شرایطی بهتر برای خود هستند. علاوه بر این مردم این کشور نیز فرهنگی بسیاری غنی دارند و با مهاجران بسیار خوش برخورد بوده و نژاد پرستی دیده نمی شود. در دانمارک بدون توجه به دین، نژاد و رنگ پوست و یا مذهب و دین، فرصت برای رشد و ترقی همه افراد مهیا است.
در ادامه تعداد مهاجرینی که در دانمارک ساکن هستند را طبق ملیت آنان تا پایان سال 2024 مشاهده می کنید:
کشور | تعدا نفر | کشور | تعداد نفر |
لهستان | 48611 نفر | اوکراین | 40722 نفر |
رومانی | 39565 نفر | آلمان | 36804 نفر |
سوریه | 34966 نفر | ترکیه | 34786 نفر |
عراق | 22061 نفر | ایران | 20881 نفر |
هند | 17684 نفر | انگلستان | 16408 نفر |
بوسنی و هرزگوین | 16251 نفر | نروژ | 15740 نفر |
سوئد | 15263 نفر | پاکستان | 15159 نفر |
افعانستان | 14776 نفر | لیتوانی | 13865 نفر |
بهترین شهرها برای مهاجرت به دانمارک کدام هستند؟
انتخاب بهترین شهر دانمارک برای مهاجرت به شرایط و اهداف افراد بستگی دارد و برای هر فرد می تواند یکی از شهرهای این کشور مناسب و جذاب باشد. اما معمولاً اغلب مهاجرین علاقمند به شهرهای اصلی و بزرگ این کشور هستند که در آن خدمات، تجهیزات، امکانات، رفاه و شرایط زندگی در بهترین و حالت و بالاترین کیفیت قرار دارد.
اگر بخواهیم به معرفی شهرهای کشور دانمارک پرداخته و از جذاب ترین شهرهای آن نام ببریم که در آن بازار کار فراهم است و شرکت های و صنایع داخلی و خارجی متعددی مشغول به کار هستند که فرصت های شغلی زیادی را به وجود آورده اند باید به کپنهاگ، آرهوس، اودنسه، آلبرگ اشاره کنیم.
همچنین این شهرها مقر اغلب دانشگاه های مطرح و سرشناس و معتبر دانمارک هستند که باعث شده بتوان این مناطق را به عنوان یک شهر دانشجویی نیز در نظر گرفت. وجود این مزایا، امکانات و ویژگی ها باعث شده که اغلب مهاجرین خارجی از جمله ایرانی ها که به قصد تجربه یک زندگی بهتر راهی این کشور می شوند، این شهرهای مهم را برای مقصد خود برگزینند.
ارزان ترین شهرهای دانمارک برای مهاجرت
اگر از مهاجرت به دانمارک قصد زندگی و اقامت در ارزان ترین شهرهای این کشور را دارید، باید مد نظر قرار دهید که برای این امر نمی توانید به سمت مناطق پر جمعیت و یا شهرهای مهم بروید و باید شهرهای کوچک تر را انتخاب کنید که قطعاً رفاه و امکانات محدودتری را برای شما در دسترس دارند.
علاوه بر این فرصت های شغلی نیز در این شهرها بسیار کمتر دیده می شود و شرکت های محلی و کوچک در این مناطق مشغول به کار هستند. از جمله ارزان ترین شهرهای دانمارک برای کار و زندگی می توان به مناطقی همچون نیوزلند جنوبی، لانگلند و جزایر جنوبی، لولند و فالستر اشاره کرد که میزان مخارج زندگی و به خصوص هزینه اجاره در آن ها ارزان تر است.
گران ترین شهرهای دانمارک برای مهاجرت ایرانیان
قطعاً گران ترین مناطق و شهرهای دانمارک برای زندگی شامل مناطق پر جمعیت و مهم این کشور می شود که یکی از دلایل اصلی گرانی آن، همین جمعیت بالایی است که میزان تقاضا در اغلب زمینه ها را زیاد کرده است. باید بدانید که یکی از عوامل اصلی گرانی مخارج زندگی در کلان شهرهای دانمراک، هزینه های بالای اجاره است.
شهرهای کپنهاگ، آرهوس، اودنسه، آلبرگ و غیره طبق آمار در سال 2024 بالاترین میزان مخارج و هزینه ها را به خود اختصاص داده اند. در جدول زیر متوسط هزینه های ماهانه زندگی را بدون احتساب هزینه اجاره مشاهده می کنید:
شهر | مخارج ماهانه یک نفر بدون اجاره | مخارج ماهانه یک خانواده چهار نفره بدون اجاره |
کپنهاگ | 1,143.0 یورو | 4,137.7 یورو |
آرهوس | 1,080.8 یورو | 3,903.8 یورو |
اودنسه | 1,084.5 یورو | 3,878.0 یورو |
آلبرگ | 1,126.6 یورو | 3,955.3 یورو |
مهاجرت به کپنهاگ دانمارک
کپنهاگ پایتخت دانمارک، با معماری زیبا، کانال های آبی، دوچرخه های فراوان و فرهنگ غنی، یکی از جذاب ترین شهرهای اروپا به شمار می رود. اما مهاجرت به این شهر زیبا و پرطرفدار، نیازمند برنامه ریزی دقیق و اطلاعات کافی است تا پس از ساکن شدن در آن با مشکل و یا عدم توازن مواجه نشوید.
کپنهاگ به طور مداوم در صدر فهرست شهرهای با بالاترین کیفیت زندگی قرار دارد. دسترسی آسان به طبیعت، سیستم حمل و نقل عمومی کارآمد، خدمات بهداشتی و آموزشی باکیفیت و امنیت بالا از جمله مزایای زندگی در این شهر است. همچنین کپنهاگ به عنوان مرکز اقتصادی دانمارک، فرصت های شغلی متنوعی، خصوصاً در حوزه های فناوری اطلاعات، دارویی و مالی، ارائه می دهد.
این شهر به عنوان یکی از سبزترین شهرهای جهان شناخته می شود که استفاده گسترده از انرژی های تجدیدپذیر، حمل و نقل عمومی و دوچرخه سواری، از جمله اقدامات آن برای حفاظت از محیط زیست است.
علاوه بر این کپنهاگ شهری با تاریخ و فرهنگ غنی است که موزه ها، گالری ها، تئاترها و جشنواره های متعدد، فرصت های بسیاری را برای لذت بردن از هنر و فرهنگ را در آن فراهم می کنند.
می توان گفت که مهاجرت به کپنهاگ دانمارک به عنوان اولین انتخاب اغلب مهاجرین خارجی به خصوص ایرانی ها می باشد چون این شهر یکی از بهترین شهرهای دانمارک برای کار شناخته شده و همین موضوع باعث هجوم زیاد و رقابتی شدن استخدام و یافتن شغل شده است. به همین خاطر حتماً پیش از مهاجرت به دانمارک و این شهر با کارشناسان شرکت رجبی مشاوره های لازم در این باره را به انجام رسانده و اطلاعات خود را کامل کنید.
قوانین اخذ اقامت دائم و تابعیت دانمارک
برای مهاجرت به دانمارک از طریق روش هایی چون کار، تحصیل، سرمایه گذاری، ازدواج و غیره، شما می توانید به اقامت موقت این کشور دست پیدا کنید و پس از آن با داشتن شرایط لازم و زمان مشخص قادر به رسیدن به اقامت دائم می شوید. به طور معمول برای دستیابی به اقامت دائم باید 8 سال در دانمارک زندگی کرده و اقامت داشته باشید.
همچنین لازم است که در 4 سال پایانی و قبل از ارسال درخواست اقامت دائم به اداره مهاجرت دانمارک، حداقل 3 سال و 6 ماه را در این کشور به طور تمام وقت شاغل بوده و یا به صورت خویش فرما و از طریق کسب و کار شخصی مشغول فعالیت بوده باشید. برای دریافت تابعیت این کشور نیاز است که در ابتدا حتماً اقامت دائم را به دست آورده و حداقل 9 سال در این کشور اقامت داشته و مالیات پرداخت کرده باشید.
به اضافه این که باید به زبان دانمارکی مسلط بوده و در آزمون شهروندی دانمارک شرکت کرده و موفق به اخذ قبولی در آن شوید. این آزمون از 45 سوال تشکیل می شود و برای قبولی باید حداقل به 36 سوال جواب صحیح بدهید. توجه کنید که دانمارک تابعیت دوگانه را نیز نمی پذیرد به جز موارد بسیار خاص و حساس، پس در صورت درخواست تابعیت این کشور باید از تابعیت اولیه خود انصراف دهید.
12 پاسخ
مهاجرت به دانمارک معایب زیر رو داره:
1- زبان دانمارکی باید بلد باشید و انگلیسی خیلی به دردت نمی خوره. با انگلیسی فقط کارهای جنرال و کارگری می تونید پیدا کنید.
2- در دانمارک استخدام شدن خیلی سخته و بیشتر از خودشون استخدام می کنند و خارجی ها و مخصوصا ایرانی ها در اولویت آخرند.
3- افتتاح حساب بانکی خیلی سخت و زمانبر هست و باید شغل داشته باشید . مثل ایران حساب بانکی باز نمی کنند.
4- پول نقد ر و نمی تونید به حساب بانکی واریز کنید ممکنه کل پولتون رو بلوکه کنند. قوانین پولشویی خیلی سخت و دقیق هسش. حتی پول هم بیارید از شما مدرک می خوان که از کجا آوردید؟!
5- مشاغل جنرال هم پیدا کردنش سخته و درآمد خوبی نداره و آینده ای هم نداره.
6- پیدا کردن خونه جهت اجاره خیلی سخته چون حساب بانکی و فیش حقوقی و اینجور چیزها می خواد. و باز اولویت با دانمارکی ، بعد اروپایی ها و بعد آفریقایی ها و در نهایت ایرانی ها.
7- وسایل حمل و نقل عمومی خیلی گران هستند . از این ور تا اونور کپنهاگ 80 کرون میشه و رفت و برگشت 160 کرون ، یعنی 1200000 تومان.
8- مالیات خیلی زیاده.
9- زیاد به حرف ایرانیان مهاجر به دانمارک گوش ندین خیلی ها شون دروغگو هستند و نمی تونن اعتراف کنن اشتباه کرده اند.
با سلام و درود
تشکر از نظر شما
با سلام و احترام
آیا ویزای کار برای دانمارک برای رشته پرستاری آکی شده است
با سلام
با توجه به اینکه رشته شما جز مشاغل گروه درمان میباشد ویزای کاری برای شما از طریق پذیرش کالج های زبان در این کشور میسر میباشد. این کالج ها برای رشته های پرستاری کاملا رایگان میباشد و پس از اتمام کالج های زبان و ارائه سطح زبان مناسب اجازه کار پیدا میکنید و میتوانید وارد بازار کار شوید و برای اقامت اقدام نمائید .
با تشکر از سوال شما
با سلام
بنده 24 و همسرم 23 ساله و پرستار هستیم. گواهی پایان طرح داریم و مدرک از دانشگاه دریافت شده.
از چه طریق میتونیم به دانمارک مهاجرت کنیم؟
با سلام
شما میتوانید از طریق پذیرش کالج های زبان بصورت رایگان در این کشور اقدام نمائید .بعد از اتمام دوره زبان و ارائه سطح زبان مورد نظر اجازه کار پیدا میکنید و میتوانید وارد بازار کار شوید و برای اقامت دائم اقدام انجام دهید.
با تشکر از سوال شما
سلام وقت بخیر،در ارتباط با مهاجرت کاری برای پرستار با ۱۷ سال سابقه کار در بخشهای ویژه آی سی یو دارای همسر و فرزند پسر ده ساله،پروسه شروع تا اخذ ویزا چقدر هزینه داره؟بعد از گذراندن و قبولی آزمون زبان دانمارکی شرایط حقوق چطوره؟قبل از آزمون برای خانواده و اجاره و هزینه های زندگی در حد رفاه و راحت بودن خانواده برای هر ماه تا قبل از شروع به کار ماهیانه چقدر هزینه باید در نظر گرفت؟سپاسگزارم
با سلام
تا زمان دریافت ویزا هزینه زیادی ندارید و در صورتی که خودتان پروسه مهاجرت را انجام ندهید، اصلی ترین هزینه، مربوط به دستمزد فرد یا موسسه ای ایست که کار شما را پیش می برد. هزینه های جزیی مربوط به سفارت و ترجمه مدارک نیز باید در نظر گرفته شود.
هزینه زندگی که شامل اسکان، خورد و خوراک، حمل و نقل و… می باشد ، برای یک خانواده ، هر نفر حدود 800 یورو در ماه است .
با تشکر از سوال شما
با سلام
همسره بنده ارشد عمران از دانشگاه تهران و کارشناسی عمران از دانشگاه فردوسی دارد. مهرماه هم امتحان آیلتس میدهد. آیا می تواند برای تحصیل مجدد ارشد یا دکتری اقدام کند؟ بورسیه بهش میدن؟
چقدر سرمایه باید داشته باشیم برای زندگی و تحصیل در دانمارک(برای زن و شوهر و یک بچه 1 ساله)؟
اگر جواب را میل بزنید ممنون میشم.
باسلام
برای تحصیل در دانمارک همسر شما حتما باید مدرک زبان حداقل آیلتس 6.5 را داشته باشند و پذیرش در مقاطع مختلف کاملا بستگی به رزومه تحصیلی و همچنین شرایط سنی ایشان دارد.
بورسیه معمولا مربوط برای مقطع دکترا می باشد و در مقطع لیسانس و فوق لیسانس به ندرت اتفاق می افتد، که در این صورت داشتن رزومه علمی و پژوهشی عالی لازم است.
هزینه های زندگی در ماه برای یک نفر تقریبا حدود 1000 یورو می باشد.
هزینه های سالیانه تحصیل نیز بستگی به مقطع و رشته تحصیلی، بین 12 تا 15 هزار یورو است.
در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید برای کشورهای کم هزینه تر یا حتی رایگان نیز اقدام نمایید، کشورهایی مانند اتریش، المان، فرانسه ، و سوئد می توانند با توجه به شرایط همسرتان ایده آل باشند
باتشکر از سوال شما
با سلام
دانشجوی دکتری رشته شهرسازی هستم و رزومه پژوهشی و کاری قوی هم دارم…می خواستم در مورد دریافت اقامت کاری یا تحصیلی در دانمارک از چه طریقی اقدام کنم…
باسلام خدمت شما دوست عزیز
دانمارک ویزای کارش رو برداشته . اسکیل وورکر کانادا استرالیا نیوزلند رو میتونید امتیاز خوبی دریافت کنید احتمالا. و همینطور با بررسی سن ویزای کار آلمان.
باتشکر از سوال شما