معرفی کشور سوئیس

معرفی کشور سوئیس

به طورکل سوئیس کشور گرانی در اروپا شناخته می شود، اما شهرهای لوسرن، بازل، وینترتور، بیلن و لوگانو در حال حاضر به عنوان ارزان ترین شهرهای این کشور شناخته می شوند و مخارج در آن ها پائین تر است.

مذهب و دین اصلی مردم سوئیس، مسیحیت است و پس از آن دین اسلام بیش ترین تعداد پیرو دینی در این کشور را به خود اختصاص داده است.

بله، نرخ تورم کشور سوئیس طبق آخرین اعلام 2.9 درصد اعلام شده که از بسیاری کشورها در اروپا و جهان پائین تر است و رقمی کم نظیر می باشد.

شهرهای بزرگ سوئیس نظیر شهرهای زوریخ، ژنو، لوکارنو و سنت موریتز گران ترین شهرها شناخته می شوند.

کشور سوئیس دارای ایالت نبوده و از 26 کانتون تشکیل می شود.


نظام سیاسی سوئیس یک جمهوری فدرال است که از 26 کانتون تشکیل شده و دارای یک دموکراسی نیمه مستقیم است.

طبق آخرین آمار و اعلام در انتهای سال 2023، جمعیت کشور سوئیس 8.8 میلیون نفر اعلام شده است.

سوئیس کشوری چند زبانه است که چهار زبان ملی دارد (آلمانی، ایتالیایی، فرانسوی و رومانش) و به همین دلیل چند زبانه بودن، بسیاری از مردم آن به چند زبان صحبت می کنند.

جمعیت کشور سوئیس

جمعیت سوئیس در حال حاضر حدود 8.8 میلیون نفر است و طبق پیش بینی اداره آمار فدرال این کشور، تا پایان سال 2024 به حدود 8.94 میلیون نفر خواهد رسید. این رقم نشان دهنده افزایش 0.16 درصدی نسبت به جمعیت 8.8 میلیون نفری در انتهای سال 2023 است.

نرخ باروری در سوئیس کمی پایین تر از نرخ جایگزینی است، به این معنی که به طور متوسط هر زن کمتر از دو فرزند به دنیا می آورد. با این حال، انتظار می رود افزایش جزئی در نرخ تولد در سال های آینده رخ دهد، زیرا تعداد زنان در سن باروری در حال افزایش است. در ادامه آماری از جمعیت این کشور را مشاهده می کنید:

جمعیت سوئیس تا پایان سال 2023

8.8 میلیون نفر

ساختار سنی

15 تا 64 سال (65.3 درصد)

زیر 15 سال (16.7 درصد)

بالای 65 سال (18 درصد)

نرخ رشد سالانه

0.7 درصد

تراکم جمعیت در سوئیس

218 نفر در هر کیلومتر مربع

جمعیت شهرنشین

80 درصد

آمار مهاجرین و اتباع خارجی در سوئیس

مهاجرت به سوئیس در سال های اخیر افزایش یافته است و اتباع خارجی در حال حاضر نقش مهمی در جامعه این کشور ایفا می کنند. در سال 2023، تعداد 2.3 میلیون اتباع خارجی در سوئیس زندگی می کردند که 25.3 درصد از کل جمعیت را تشکیل می دهند که این یعنی 74.7 درصد از جمعیت این کشور سوئیسی هستند.

بزرگ ترین گروه های مهاجر در سوئیس از ایتالیا، آلمان، کوزوو، پرتغال و صربستان هستند و بیش تر مهاجران در مناطق شهری سوئیس، به ویژه در شهرهای بزرگ مانند زوریخ، ژنو، بازل و برن زندگی می کنند. اکثر مهاجران در سوئیس مجوز اقامت دارند که به آن ها اجازه می دهد کار کنند، تحصیل نمایند و از مزایای اجتماعی برخوردار شوند.

جالب است بدانید که سوئیس سابقه طولانی در پناه دادن به پناهندگان دارد. در سال 2023، تعداد 56 هزار پناهنده در این کشور زندگی می کردند. البته مهاجران به پر کردن مشاغل در بخش های مختلف اقتصاد، از جمله مراقبت های بهداشتی، هتلداری و ساخت و ساز نیز کمک می کنند و فوایدی را نیز برای این کشور به دنبال داشته اند.

آمار مهاجرین و اتباع خارجی در سوئیس

موقعیت جغرافیایی و اقلیمی سوئیس

سوئیس کشوری محصور در خشکی در اروپای مرکزی با مساحت کل 41,285 کیلومتر مربع است که از شمال با آلمان، از شرق با اتریش و لیختن اشتاین، از جنوب با ایتالیا و از غرب با فرانسه همسایه است. شهر برن پایتخت اداری آن و شهر لوزان پایتخت قضایی اش می باشد و جالب است بدانید که سوئیس نصف اسکاتلند و دو برابر ایالت نیوجرسی آمریکا مساحت دارد.

بیش تر مساحت سوئیس (حدود 60%) توسط کوه های آلپ پوشیده شده است که این کوه ها منظره های خیره کننده ای ایجاد نموده و محل محبوبی برای فعالیت های ورزشی مانند اسکی، پیاده روی و کوهنوردی هستند. همچنین چندین یخچال طبیعی آلپ در سوئیس قرار دارند که نقش مهمی در کشاورزی ایفا می کنند.

آب و هوای کشور سوئیس

سوئیس کشوری کوهستانی در اروپای مرکزی است که آب و هوایی متنوع دارد. آب و هوای این کشور به طور کلی تحت تأثیر ارتفاع، موقعیت جغرافیایی و آلپ قرار می گیرد. با این تفاسیر آب و هوای سوئیس معتدل است و چهار فصل مشخص دارد که باعث به وجود آمدن یک طبیعت چشم نواز و مناظری کم نظیر در این کشور شده است. به طور کل شرایط آب و هوایی سوئیس در فصول گرما و سرما بدین صورت است:

فصل

آب و هوا

تابستان

تابستان ها گرم و آفتابی است، به خصوص در مناطق کم ارتفاع و میانگین دمای جولای در زوریخ (یکی از بزرگ ترین شهرهای سوئیس) 20 درجه سانتیگراد است.

زمستان

زمستان ها سرد و برفی است، به خصوص در مناطق کوهستانی و میانگین دمای ژانویه در زوریخ 0 درجه سانتیگراد است.

میانگین دمای سالانه در دشت های شمالی و حوضه تیچینو بین 8 تا 10 درجه سانتی‌گراد است و در ارتفاعات بالاتر کشور، دما به طور قابل توجهی کاهش می یابد. همچنین بارش در سراسر سال به طور یکنواخت توزیع می شود و میانگین بارش سالانه در این کشور 1000 میلی متر گزارش شده است.

زبان رسمی مردم سوئیس

سوئیس کشوری چند زبانه است که چهار زبان ملی دارد و به دلیل چند زبانه بودن، بسیاری از مردم این کشور به چند زبان صحبت می کنند. در واقع، حدود 41 درصد از مردم سوئیس می توانند به سه زبان یا بیش تر صحبت کنند. زبان های رسمی سوئیس بدن شرح هستند:

زبان

مقدار گویشور

آلمانی

با 63 درصد به عنوان زبان مادری، پرکاربردترین زبان در سوئیس است و عمدتاً در بخش های شمالی، شرقی و مرکزی کشور صحبت می شود.

فرانسوی

22.7 درصد از مردم سوئیس به عنوان زبان مادری به فرانسوی صحبت می کنند و این زبان در بخش غربی کشور، در امتداد مرز با فرانسه، رایج است.

ایتالیایی

8.1 درصد از مردم سوئیس به زبان ایتالیایی به عنوان زبان مادری صحبت می کنند و این زبان عمدتاً در بخش جنوبی کشور، در امتداد مرز با ایتالیا، صحبت می شود.

رومانش

0.5 درصد از مردم سوئیس به زبان رومانش به عنوان زبان مادری صحبت می کنند و این زبان در بخش های جنوب شرقی کشور صحبت می شود.

علاوه بر چهار زبان ملی، زبان های دیگری نیز در سوئیس صحبت می شود، از جمله:

  • گویش های مختلفی از زبان آلمانی در سوئیس صحبت می شود که به طور کلی به عنوان «آلمانی آلِمانی» شناخته می شوند.
  • لهجه های فرانسوی و گویش های مختلفی از زبان فرانسوی نیز در سوئیس صحبت می شود.
  • لومباردی یا گویش هایی از زبان ایتالیایی که در بخش جنوبی سوئیس صحبت می شود.

تنوع زبانی سوئیس بخشی از هویت فرهنگی غنی این کشور است. همچنین این کشور بر احترام به همه زبان‌ها تأکید دارد و از استفاده از آن ها در زندگی عمومی حمایت می کند.

مذهب و دین مردم سوئیس

سوئیس کشوری با آزادی مذهب است و به همه مردم این کشور اجازه می دهد تا آزادانه دین خود را انتخاب و عمل کنند و این موضوع در قانون اساسی سوئیس نیز تضمین شده است. مذهب نقش مهمی در زندگی بسیاری از مردم سوئیس ایفا می‌کند.

در سراسر کشور کلیساها، مساجد و معابد زیادی وجود دارند و بسیاری از مردم به طور مرتب در مراسم مذهبی شرکت نموده و اعیاد مذهبی را جشن می گیرند. با این حال، سوئیس یک کشور سکولار است، به این معنی که دولت در امور مذهبی دخالت نمی کند و مدارس دولتی موظف به بی طرفی مذهبی هستند و هیچ دین دولتی و رسمی وجود ندارد.

در حال حاضر اکثر مردم سوئیس مسیحی هستند و بر اساس آمار سال 2023 حدود 41.8 درصد از جمعیت را کاتولیک ها و 35.3 درصد را پروتستان ها تشکیل می دهند. همچنین اسلام دومین دین بزرگ در سوئیس است و حدود 4.3 درصد از جمعیت را تشکیل می دهد. اکثر مسلمانان سوئیس مهاجر یا فرزندان مهاجران هستند.

البته در سال های اخیر، سوئیس مانند بسیاری از کشورهای اروپایی دیگر، با افزایش اسلام هراسی و نژادپرستی روبرو بوده است. دولت سوئیس متعهد به مبارزه با این اشکال تبعیض و ترویج احترام و درک متقابل بین همه گروه های مذهبی است.

کانتون ها یا استان های کشور سوئیس

سوئیس به جای این که به ایالت یا استان تقسیم شود، از 26 کانتون تشکیل شده است. هر کانتون به عنوان یک جمهوری فدرال کوچک با دولت و قوانین خود عمل می کند. کانتون ها در اندازه، جمعیت و فرهنگ خود تنوع زیادی دارند. کانتون ها مسئولیت های زیادی از جمله رسیدگی به: آموزش و پرورش، مراقبت های بهداشتی، پلیس، مالیات، جاده‌ها و قوانین محلی را بر دوش دارند.

اما در مقابل دولت فدرال سوئیس مسئولیت هایی مانند دفاع، امور خارجه، پول و سیاست های اقتصادی کلان را بر عهده دارد. کانتون ها نقش مهمی در حفظ هویت و فرهنگ متنوع سوئیس ایفا می کنند و به مردم سوئیس اجازه می دهند تا در سطح محلی در مورد مسائل مربوط به خود تصمیم بگیرند. کانتون های سوئیس و مراکز آنان بدین شرح هستند:

کانتون

مرکز

کانتون

مرکز

آرگو (Aargau)

آرائو (Aarau)

آپنزل دررود (Appenzell Ausserrhoden)

مونیخ (Munich)

آپنزل درونی (Appenzell Innerrhoden)

آپنزل (Appenzell)

بازل-لاندشافت (Basel-Landschaft) 

لیستال (Liestal)

بازل-شتات (Basel-Stadt)

بازل (Basel)

برن (Bern)

برن (Bern)

فریبورگ (Fribourg)

فریبورگ (Fribourg)

ژنو (Geneva) 

ژنو (Geneva) 

گراوبوندن (Graubünden)

کُور (Chur)

ژورا (Jura)

دلِمونت (Delémont)

لوسرن (Lucerne)

لوسرن (Lucerne)

لوگنو (Ticino) 

بِلِنツونا (Bellinzona)

وله (Valais)

سیون (Sion)

وُ (Vaud)

لوزان (Lausanne)

اوبوالدن (Obwalden)

سارنن (Sarnen)

نیدوالدن (Nidwalden) 

اشتانز (Stans)

نوشاتل (Neuchâtel)

نوشاتل (Neuchâtel)

شافهاوزن (Schaffhausen)

شافهاوزن (Schaffhausen)

شوییتز (Schwyz)

شوییتز (Schwyz)

زولوتورن (Solothurn)

زولوتورن (Solothurn)

سنت گالن (St. Gallen)

سنت گالن (St. Gallen)

تیچینو (Ticino)

بِلِنツونا (Bellinzona)

توُرگو (Thurgau)

فراوئنفلد (Frauenfeld)

اووری (Uri)

آلپدورف (Altdorf)

شهرهای مهم کشور سوئیس

سوئیس دارای یک تمدن، فرهنگ و آداب و رسوم خاص است که می توان آن ها را واضح در شهرهای آن دید. حتی هریک از شهرها نیز تفاوت های جالب و قابل توجهی با یکدیگر دارند که گردشگران را ترغیب می کند که در صورت امکان همه جای کشور را ببیند و بگردند. اما در این جا نیز معمولا شهرهای مهم و مطرح یا همان کلان شهرها بیش ترین توجه را به خود جلب می کنند. در ادامه برخی از مطرح ترین و محبوب ترین شهرهای کشور سوئیس را خلاصه به شما معرفی خواهیم نمود:

شهر

معرفی و توضیحات

زوریخ

پرجمعیت ترین شهر سوئیس و یک مرکز جهانی برای امور مالی، بازرگانی و فرهنگ است. زوریخ به خاطر معماری قرون وسطایی، موزه های عالی و زندگی شبانه پر جنب و جوش مشهور است.

ژنو

دومین شهر بزرگ سوئیس و مرکز مهمی برای دیپلماسی بین المللی و مقر اروپایی سازمان ملل متحد است. ژنو به خاطر دریاچه زیبا، کوه های دیدنی و فضای بین المللی مشهور است.

بازل

سومین شهر بزرگ سوئیس و قطب اصلی فرهنگی با موزه های مشهور جهان، مانند بنیاد Beyeler و موزه هنرهای زیبا است. بازل همچنین به خاطر صنعت شیمی و داروسازی قوی خود شناخته شده است.

برن

پایتخت سوئیس و شهری تاریخی با معماری قرون وسطایی و منظره های دیدنی آلپ. برن به خاطر ساعت های آفتابی و آب نماهای متعددش نیز مشهور است.

لوسرن

شهری زیبا در کنار دریاچه با پل چوبی Chapel Bridge و کوه Rigi مشهور. لوسرن مقصدی محبوب برای گردشگری و پیاده روی است.

سن گالن

شهری قرون وسطایی با کلیسای جامع Abbey of St. Gall که میراث جهانی یونسکو است. سن گالن به خاطر مناظر دیدنی آلپ و مسیرهای پیاده روی متعددش نیز مشهور است.

اینترلاکن

روستایی در کوهستان بین دو دریاچه Thun و Brienz واقع شده است و به خاطر مناظر دیدنی آلپ، فعالیت های ورزشی زمستانی و تابستانی و خطوط راه‌آهن مشهور است.

لوکارنو

شهری در جنوب سوئیس با آب و هوای مدیترانه ای و مناظر زیبای دریاچه اش که مقصدی محبوب برای تعطیلات و استراحت است.

جاذبه های دیدنی و توریستی سوئیس

جاذبه های دیدنی و توریستی سوئیس

سوئیس یک کشور توریستی نیز شناخته می شود که همواره گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان در حال سفر به این کشور و گردش و تفریح در شهرهای مختلف آن هستند.

سوئیس دارای مناظر و مناطق طبیعی و بکر و چشم نواز بسیاری است که در کنار برخی جاذبه های دیگر نظیر موزه ها، آثار دیدنی، کلاب ها و غیره تفریحات و فرصت های جذابی را برای گردشگران به وجود آورده است. در ادامه چندی از برترین جاذبه های توریستی سوئیس را معرفی می کنیم.

قله ماترهورن

کوهی نمادین با قله هرمی که بلندترین کوه آلپ است و مقصدی محبوب برای کوهنوردان و گردشگران خارجی محسوب می شود.

آبشار راین

آبشار راین بزرگ ترین آبشار در اروپا است که در رودخانه راین در شمال سوئیس واقع شده است. این آبشار با عرض 150 متر و ارتفاع 23 متر، منظره ای قدرتمند و مهیج را به نمایش می گذارد. بازدیدکنندگان می توانند از نزدیک به آبشار نزدیک شوند یا با قایق در امتداد رودخانه سفر کنند تا منظره ای متفاوت داشته باشند.

دریاچه ژنو

دریاچه ژنو، که به آن Lac Léman نیز می‌گویند، بزرگ ترین دریاچه در اروپای غربی است که بین سوئیس و فرانسه قرار دارد. این دریاچه به دلیل مناظر دیدنی، شهرها و روستاهای جذاب و فعالیت های تفریحی متعدد، مقصدی محبوب برای گردشگران است.

شهر قدیمی برن

شهر قدیمی برن پایتخت سوئیس و میراث جهانی یونسکو است. این شهر به دلیل خیابان های سنگفرش شده، میدان های قرون وسطایی و معماری گوتیک مشهور است. حتما از کلیساهای شهر و ساختمان های مشهور آن دیدن کنید.

پل کاپل

پل کاپل، پلی چوبی و سرپوشیده در شهر لوسرن سوئیس است که به عنوان یکی از نمادهای این شهر و جاذبه های گردشگری محبوب شناخته می شود. قدمت این پل به قرن چهاردهم میلادی باز می گردد و از نظر تاریخی و فرهنگی اهمیت زیادی دارد.

خط راه آهن یوبنگر

خط راه آهن یوبنگر که به نام «راه آهن به قله اروپا» نیز شناخته می شود، یک خط راه آهن کوهستانی مشهور در سوئیس است که به گردشگران امکان می دهد تا به مرتفع ترین نقطه قابل دسترسی با قطار در اروپا صعود کنند. این خط راه آهن به دلیل مناظر دیدنی آلپ، مهندسی چشم گیر و ارزش تاریخی، یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری سوئیس است.

شهر لوگانو

لوگانو شهری در جنوب سوئیس، در کرانه شمالی دریاچه لوگانو واقع شده است. این شهر به دلیل آب و هوای مدیترانه ای، مناظر زیبا و فرهنگ غنی، مقصدی محبوب برای گردشگران است.

نظام سیاسی سوئیس

سوئیس یک جمهوری فدرال است که از 26 کانتون تشکیل شده و دارای یک دموکراسی نیمه مستقیم است که در آن مردم نه تنها در انتخابات، بلکه از طریق رفراندوم و ابتکار عمل، مستقیماً در تصمیم گیری های سیاسی مشارکت می کنند.

اصول کلیدی نظام سیاسی سوئیس به شرح زیر است:

  • فدرالیسم که یعنی قدرت بین دولت فدرال و ایالت ها تقسیم می شود و ایالت ها در بسیاری از مسائل مانند آموزش، بهداشت و مراقبت های اجتماعی استقلال دارند.
  • دموکراسی مستقیم که یعنی مردم می توانند از طریق رفراندوم در مورد قوانین فدرال رای دهند و همچنین می توانند با جمع آوری امضا ابتکار عمل برای ارائه قوانین جدید به پارلمان را آغاز کنند.
  • جدایی قوا که مشخصا به معنای مستق بودن قوای مقننه، مجریه و قضائیه از یکدیگراست.
  • حاکمیت قانون که یعنی قانون اساسی بالاترین قانون در سوئیس است و همه مقامات دولتی موظف به رعایت آن هستند.

اما ارکان اصلی دولت سوئیس نیز بدین شرح می باشند:

ارکان

شرح و توضیحات

مجلس فدرال

قوه مقننه فدرال که از دو مجلس تشکیل شده است: شورای ملی (با 200 عضو) و شورای ایالت‌ها (با 41 عضو).

شورای فدرال

قوه مجریه فدرال که از هفت عضو تشکیل شده است و هر عضو شورا توسط مجلس فدرال برای یک دوره چهار ساله انتخاب می شود. یکی از اعضای شورا هر ساله به عنوان رئیس جمهور سوئیس انتخاب می شود.

دادگاه فدرال

عالی ترین دادگاه سوئیس که مسئول تفسیر قانون اساسی و تضمین انطباق قوانین فدرال با آن است.

ضمنا مهم است بدانید که نظام سیاسی سوئیس دارای برخی ویژگی های منحصربه فرد نیز می باشد که آن را از تمامی نظام های سیاسی جدا می کند. نظام سیاسی سوئیس، نظامی میلیشیا است، یعنی بسیاری از مقامات دولتی در سوئیس به صورت پاره وقت و بدون حقوق خدمت می کنند. همچنین سوئیس از سال 1815 بی‌طرف بوده است، به این معنی که در هیچ جنگی شرکت نمی کند.

شرایط اقتصادی سوئیس

سوئیس همانطور که دارای مناظری خیره کننده است، اقتصاد آن نیز به همان اندازه چشم گیر است و به عنوان یکی از قوی ترین و پایدارترین اقتصادهای جهان شناخته می شود. سوئیس رتبه دوم بالاترین درآمد سرانه در جهان را پس از لیختن اشتاین دارد. اقتصاد سوئیس بر پایه بخش های مختلفی از جمله خدمات مالی، گردشگری، تولید و کشاورزی بنا شده است.

سوئیس سابقه طولانی ثبات سیاسی دارد که به نوبه خود به ایجاد محیطی مطلوب برای کسب و کار کمک کرده است. همچنین نیروی کار بسیار ماهر و تحصیل کرده در این کشور وجود دارد که از مختل شدن بیزنس ها جلوگیری می کند. این کشور به دلیل رازداری بانکی و سیستم مالی قوی خود به عنوان یک مرکز مالی جهانی شناخته شده است.

علاوه بر این با این که سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست، اما با این اتحادیه و همچنین بسیاری از کشورهای دیگر توافق نامه تجارت آزاد دارد. جالب است بدانید که سوئیس در رتبه بندی پیچیدگی کشور و محصولات پس از ژاپن و در رتبه بالاتر از کره جنوبی در جایگاه دوم قرار گرفته است.

صادرات اصلی این کشور، ماشین آلات، ساعت، مواد شیمیایی، منسوجات و ابزار دقیق است. البته این کشور نقش بسیار پر رنگی در حوزه تولید و اکتساف دارو دارد و درآمد بالایی از این طریق به اقتصاد آن سرازیر می شود. البته نباید نقش توریسم و گردشگری و همچنین بانکداری را در اقتصاد این کشور فراموش کنیم.

البته علی رغم نقاط قوت خود، اقتصاد سوئیس با برخی چالش ها نیز روبرو است. یکی از بزرگ ترین چالش ها، نرخ بالای ارزش فرانک سوئیس است که می تواند صادرات را گران تر کند. همچنین در برخی از حوزه ها و تخصص ها کمبود نیروی کار وجود دارد و معضلی برای کشور شده است.

شرایط اقتصادی سوئیس

نرخ بیکاری و تورم در سوئیس

قطعا نمی توان در کشوری مرفه و با اقتصاد قوی نظیر سوئیس به دنبال نرخ بیکاری بالا و نارضایتی شدید شغلی از سوی شهروندان بود. سوئیس طبق شرایط اقتصادی خود و در کنار آن فساد پائینی که در سیستم اداری، دولتی و قضایی اش برقرار کرده است، توانسته شرایط رفاه بالا و بسیار مناسبی را برای شهروندان خود فراهم آورد. این یعنی در این کشور نرخ بیکاری و نرخ تورم بالا نیست و مردم از آن رنج نمی برند.

نرخ بیکاری فعلی سوئیس در ماه می 2024، در حدود 2.4 درصد بوده که این رقم نسبت به ماه پیشین تغییری نداشته است. همچنین نرخ متوسط بیکاری در سال 2023 در سوئیس حدود 2.0 درصد بوده که این رقم کمتر از سال 2022 (2.1 درصد) بوده است. در مقایسه با سایر کشورها نرخ بیکاری این کشور در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پایین تر است. حتی نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا در بازه زمانی مشابه برابر با 6.0 درصد بوده است.

همچنین نرخ تورم فعلی در ماه ژوئن 2024، در سوئیس برابر با 2.9 درصد بوده که این رقم نسبت به ماه پیشین 0.2 درصد افزایش یافته است. نرخ متوسط تورم در سال 2023 نیز برابر با 1.9 درصد بوده که این رقم بیش تر از سال 2022 (1.5 درصد) می باشد. نرخ تورم در سوئیس در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پایین است. حتی نرخ تورم در اتحادیه اروپا در بازه زمانی مشابه 8.6 درصد بوده است.

همانطور که مشاهده می کنید نرخ تورم و نرخ بیکاری شوئیس در میزانی کم نظیر قرار دارد و این کاملا نشان دهنده وجود رفاه بالای موجود برای شهروندان این کشور است. دلیل این نتایج به این خاطر است که بانک مرکزی سوئیس برای مقابله با تورم، سیاست های پولی خود را سختگیرانه تر کرده است.

فرصت های شغلی و سطح درآمد در سوئیس

پائین بودن نرخ بیکاری در سوئیس نشان می دهد که فرصت های شغلی در این کشور به طور کاملا مناسب و قابل قبولی وجود دارد و شهروندان برای یافتن شغل با مشکل خاصی مواجه نخواهند بود. بازار کار سوئیس در حال حاضر در شرایط مطلوبی قرار دارد و تقاضا برای نیروی کار ماهر در بسیاری از بخش ها وجود دارد.

در کنار این موضوع، کارگران و کارمندان از خدمات و امکانات بسیار خوبی از سوی کارفرمایان و دولت برخوردار هستند که همین نظر مهاجرین بسیاری را برای کار به این کشور جلب کرده است. ضمن این که در برخی از رشته ها و مشاغل، این کشور با کمبود نیروی کار نیز مواجه شده است و نیروی کار لازم را از طریق جذب مهاجرین حرفه ای و ماهر جبران می نماید.

در حال حاضر در حوزه های پزشیکی و درمان، حوزه های آی تی و فناوری اطلاعات، تولید، متخصص مالی و کارگران ماهر در این کشور نیاز بالایی به نیروی کار متخصص و ماهر وجود دارد. همچنین باید خاطر نشان کنیم که سطح درآمد در سوئیس به مراتب بالاتر از بسیاری از کشورهای دیگر است. البته میزان درآمد قطعا به طور قابل توجهی بسته به شغل، تجربه، محل سکونت و سایر عوامل متفاوت است.

در جدول زیر برای شناخت بهتر و انجام مقایسه با سایر کشورها، متوسط درآمد برخی از مشاغل پرطرفدار در سوئیس را شرح دادیم:

شغل

درآمد

پزشکان

220,000 فرانک سوئیس در سال

مدیران مالی

190,000 فرانک سوئیس در سال

وکلای دادگستری

180,000 فرانک سوئیس در سال

مهندسان

110,000 فرانک سوئیس در سال

اساتید دانشگاه

100,000 فرانک سوئیس در سال

 

تحصیل در دانشگاه های سوئیس

سوئیس یک کشور دانشجویی نیز شناخته می شود که مقر چندین دانشگاه معتبر و سرشناس در جهان می باشد و کیفیت آموزشی و تحصیلی آن از برترین ها در جهان است. دانشگاه های سوئیس با ارائه آموزش با کیفیت بالا در رشته های مختلف، فرصت های پژوهشی منحصر به فرد و امکان کار پس از تحصیل، دانشجویان را از سراسر جهان به سوی خود جذب می کنند.

دانشگاه ها و مدارس سوئیس به دلیل ارائه آموزش با کیفیت بالا در سطح جهانی شناخته شده اند. همچنین این کشور میزبان تعدادی از دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی پیشرو در جهان است که طیف گسترده ای از برنامه های آموزشی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می دهد.

ضمن این که بسیاری از دانشگاه ها و شرکت های سوئیسی فرصت های کارآموزی را به دانشجویان ارائه می دهند که به آن ها امکان کسب تجربه عملی در زمینه خود را می دهد و پس از اتمام تحصیلات راحت تر و سریع تر قادر به یافتن شغل مناسب خواهند بود. تحصیل در سوئیس یکی از منحصربه فردترین فرصت های تحصیل در خارج از کشور است.

هزینه تحصیل در سوئیس می تواند بسته به نوع دانشگاه، برنامه تحصیلی و ملیت افراد متفاوت باشد. به طور کلی، شهریه دانشگاه های دولتی سوئیس برای دانشجویان اتحادیه اروپا و EFTA رایگان یا بسیار کم است. با این حال، دانشجویان بین المللی از خارج از اتحادیه اروپا و EFTA باید شهریه بپردازند که می تواند سالانه بین 15,000 تا 25,000 فرانک سوئیس باشد.
طبق قوانین جدید، دانشجویان بین المللی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاههای سوئیس، می توانند 6 تا 12 ماه برای یافتن شغل در این کشور اقامت داشته باشند و با یافتن شغل اقامت خود را ادامه دهند و در نهایت به اقامت دائم سوئیس دست پیدا کنند.

تحصیل در دانشگاه های سوئیس

هزینه اقامت و زندگی در سوئیس

شما با هر برنامه و هدفی که قصد خروج از کشورمان و سفر یا مهاجرت به سوئیس را داشته باشید، باید آماده پرداخت هزینه هایی قرار بگیرد. برخی هزینه های ثابت و پیش از سفر که مقدار مشخص دارند اما هزینه های زندگی و اقامت در سوئیس برای هر فرد یا خانواده با توجه به عوامل و شرایط تاثیرگذار، متفاوت است.

شما هم مانند سایر ساکنین و شهروندان این کشور باید هزینه های زندگی خود را پرداخت کنید. اما نکته حائز اهمیت این که سوئیس مقصدی گران در اروپا و حتی جهان شناخته می شود و مخارج در آن در زمره گران ترین کشورهای اروپا قرار می گیرد. پس باید از تمکن مالی قوی برخوردار باشید.

از آن جایی که هزینه زندگی در سوئیس به طور قابل توجهی به محل سکونت، سبک زندگی و عادات شخصی و سبک زندگی شما بستگی دارد، شما می توانید با رعایت برخی نکات و عوامل از هزینه های خود بکاهید. مثلا در شهرهای ارزان زندگی کنید، شهرهای لوسرن، بازل، وینترتور، بیلن و لوگانو از شهرهای ارزان سوئیس شناخته می شوند.

همچنین دقت کنید که شهرهای زوریخ، ژنو، لوکارنو و سنت موریتز از شهرهای گران سوئیس هستند که مخارج گران تری را بر دوش شما می گذارند، به خصوص در رابطه با هزینه اجاره و خرید مسکن. البته باید این را هم مد نظر قرار داد که بهترین شهرهای سوئیس برای کار، شامل همین کلان شهرها و شهرهای گران می شوند. در ادامه برای درک بهتر تفاوت هزینه ها در شهرهای مختلف سوئیس، متوسط هزینه ماهانه یک فرد مجرد در چند شهر مهم و اصلی را مشاهده می کنید:

شهر

هزینه متوسط ماهانه

زوریخ

5,300 فرانک سوئیس

ژنو

4,900 فرانک سوئیس

بازل

4,250 فرانک سوئیس

لوسرن

3,710 فرانک سوئیس

برن

3,370 فرانک سوئیس

مهاجرت به سوئیس

سوئیس با توجه به رفاه، بازار کار، امکانات و خدمات عمومی بسیار خوب و با کیفیتی که به شهروندان خود ارائه می دهد، مورد توجه بسیاری از مهاجران خارجی قرار گرفته است. اما با توجه به شرایط سخت و حساسیت بالای دولت در جذب مهاجران، درصد اندکی موفق به دستیابی به این امر می شوند. دولت تلاش می کند تا مفیدترین افراد و ماهرترین نیروهای کاری و یا با استعدادترین دانشجویان را به خاک خود راه دهد.

از طرفی دیگر به خاطر نیاز بالایی که به نیروی کار در این کشور وجود دارد، در حال حاضر فرصت برای اشتغال و مهاجرت از این طریق به سوئیس بسیار فراهم است. شما هم می توانید با مشورت با تیم مشاورین رجبی و بررسی تخصصی مدارک و شرایط خود بهترین گزینه ها را یافته و به راحتی و به صورت قانونی خود را به سوئیس برسانید.

بهترین روش های مهاجرت به سوئیس

مهاجرت یک امر بسیار ویژه در زندگی هر فرد یا خانواده است که تعیین کننده اتفاقات و بسیاری عوامل مهم و تاثیرگذار در آینده افراد می باشد. به همین خاطر نباید آ را سرسری گرفته و یا با عجله و بدون مشورت و کسب اطلاعات آن را به انجام رساند. در حال حاضر روش های مختلفی وجود دارد که افراد می توانند از طریق آن ویزا و اقامت موقت سویس را به دست آورده و در نهایت به اقامت دائم و حتی شهروندی و پاسپورت آن برسند.

در ادامه ما بهترین روش های قانونی موجود را برای آشنایی خلاصه به شما معرفی خواهیم کرد اما برای تصمصم نهایی حتما با مشاورین ما تماس حاصل نمایید:

روش مهاجرت

شرایط

مهاجرت کاری

برای این کار به شما پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای مقیم سوئیس نیاز دارید و کارفرما باید مقامات سوئیس را متقاعد کند که نمی تواند متقاضی مناسب را در سوئیس یا اتحادیه اروپا پیدا کند.

پس از دریافت پیشنهاد شغلی، می توانید برای مجوز کار درخواست دهید.

مهاجرت تحصیلی

اگر قصد دارید در سوئیس تحصیل کنید، می توانید برای ویزای تحصیلی اقدام کنید. اگر بتوانید در یک دانشگاه یا موسسه آموزشی شناخته شده در سوئیس پذیرش بگیرید، می توانید برای مجوز تحصیلی درخواست دهید.

پس از اتمام تحصیل، ممکن است بتوانید برای مجوز کار درخواست دهید و در نهایت در این کشور اقامت دائم داشته باشید.

مهاجرت سرمایه گذاری

اگر تمایل به سرمایه گذاری در سوئیس دارید، می توانید برای ویزای سرمایه گذاری اقدام کنید. برای این امر باید مبلغ قابل توجهی (حداقل 500,000 فرانک سوئیس) را در اقتصاد سوئیس سرمایه گذاری کرده و یک بیزنس پلن قوی وکارآمد نیز داشته باشید.

مهاجرت از طریق ازدواج

اگر شما بتوانید با یک شهروند و یا مقیم دائم کشور سوئیس ازدواج کنید و از دواج شما قانونی بوده و کاملا سالم و صحیح باشد، یعنی فقط به قصد گرفتن اقامت انجام نشده باشد، می تواند برای شما ویزا و اقامت سوئیس را به دنبال بیاورد.

مهاجرت از طریق پناهندگی

دقت کنید این روش بدترین روش مهاجرتی است و خطرات و رسیک بسیاری برای افراد در پی دارد و گروه رجبی هیچ مشاوره یا اقدامی در این زمینه انجام نمی دهد. به هیچ عنوان هیچ تضمین یا زمان مشخصی برار سیدن به اقامت و قبول پناهندگی وجود ندارد.

 

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *