مهاجرت از کشوری به کشور دیگر همیشه یک تغییر بزرگ در زندگی افراد است. با اتکا به دانش و تجربه مشاوران و کارشناسان حرفه ای رجبی، این تصمیم بزرگ را اتخاذ کنید تا هرگز پشیمان نشوید!
پیشنهاد می کنیم برای آگاهی از تمام شیوه های امن مهاجرت، مقاله روش های قانونی مهاجرت را بخوانید.
- ترک منطقه امن
- یافتن دوستان جدید
- یادگیری زبانهای جدید و مهارتهای ارتباطی
- نحوه مدیریت بودجه
هزینه ها شامل : اجاره یا رهن آپارتمان، پرداخت قبوض آب و برق، اینترنت، تلفن، هزینههای مربوط به مسافرت، مواد غذایی، وسایل بهداشتی و خدمات پزشکی میباشد.
اجازه اقامت موقت معمولاً بر اساس ویزا در مواردی مثل تحصیل، اشتغال، سرمایهگذاری و خرید ملک صادر می گردد. اقامت موقت در برخی کشورها منجر به دریافت خدمات پزشکی و اجتماعی خواهد شد.
دلایل مختلفی برای مهاجرت میتواند وجود داشته باشد و این موضوع، کاملاً جنبه شخصی دارد. بهترین پاسخ برای سؤال آیا مهاجرت کنم یا نه؟ این است که یک فرد معمولاً بهتر است بداند با چه هدفی به مقوله مهاجرت نگاه می کند و سپس برای مهاجرت خود برنامهریزی کند. معمولاً افراد میخواهند سبک زندگی خود را به طریقی بهبود ببخشند و به همین دلیل مهاجرت می کنند.
انواع مهاجرت
یک فرد ممکن است به یکی از دلایل زیر به کشور دیگری مهاجرت کند:
هنگام درخواست ویزا دلایلی برای صادرشدن مجوز ورود وجود دارد، برای مثال، یک سفر توریستی، دیدار با اقوام یا دلایلی مثل اخذ اقامت با خرید ملک و یا غیره.
اجازه اقامت معمولاً بر اساس ویزا در مواردی مثل تحصیل، اشتغال، سرمایهگذاری و خرید ملک صادر می شود. در برخی از کشورها با داشتن اقامت موقت، افراد حق دریافت خدمات پزشکی و اجتماعی را دارند. همچنین میتوانند با توجه به نوع مجوز اقامت، فعالیتهایی را انجام دهند.
گرفتن اقامت دائم در واقع همان داشتن حق شهروندی کشور مقصد است.
برخی از افراد به دنبال دریافت تابعیت دوم کشور مقصد هستند که به نوبه خود مزایایی دارد که یکی از روشهای کسب این اقامت سرمایهگذاری و خرید ملک میباشد. در این صورت فرد باید در کشور مقصد حدود 5 سال زندگی کرده باشد.
چگونه بفهمم که مهاجرت کنم یا نه؟
ابتدا فهرستی از نیازهای خود را بنویسید، سلسله مراتبی از آنچه که ممکن است در آن شرایط برایتان به وجود آید را یادداشت کنید. در واقع این یک نوع نیازسنجی است!
هنگام انتخاب کشور همه شرایط آن را بسنجید؛ یعنی حتی کوچکترین شرایطی که ممکن است شما را به چالش بکشد را در نظر بگیرید. این کار فرایند انتخاب و مواجهه با مشکلات پیش رو را خیلی خوب ارزیابی میکند.
هزینههای کلی زندگی را حتماً مد نظر بگیرید که شامل: اجاره یا رهن آپارتمان، پرداخت قبوض آب و برق، اینترنت، تلفن، هزینههای مربوط به مسافرت، مواد غذایی، وسایل بهداشتی و خدمات پزشکی میباشد.
در زمینه مهاجرت شما نیاز به دریافت مشاوره های تخصصی و اقدامات به موقع دارید که همه این کارها را یک وکیل مهاجرتی خوب می تواند برایتان انجام دهد.
توصیه های مهاجرتی
توقعات خود را کنترل کنید!
مهاجرت کنم یا نه؟ واقعیت این است که ورود به یک کشور جدید همواره پر از امید و خوشبینی و در عین حال همراه با پریشانی و اضطراب است. تفاوتهای فرهنگی برای بیشتر افراد خوشایند بوده و امید و انتظارات فرد از خود در ابتدا بسیار زیاد است.
با اینحال، برخی از انتظارات و امیدها ممکن است غیر واقعی باشد. به عنوان مثال، ممکن است فکر کنید که در کشور جدید مطلقاً هیچ مشکلی وجود ندارد. به یاد داشته باشید بهتر است احساسات و تمایلهای خود را کنترل کنید و در عوض تمرکز خود را بیشتر کنید.
امید خود را از دست ندهید!
باگذشت زمان، درک شما از کشور جدیدی که به آن مهاجرت کردهاید واقعیتر میشود و کمکم با مشکلات زندگی روبرو میشوید. در این مرحله، فرد اغلب احساس ناخوشی دارد و از جنبههای مختلفی رنج میبرد بهمرور دلتنگی و فشارهای زندگی او را دلسردتر میکند. همچنین به این فکر میکند که آیا تصمیم درستی گرفتم که مهاجرت کردم؟ آیا واقعاً ارزش اینهمه سختی و دلتنگی را داشت؟
احساسات خود را کنترل کنید!
عدم اطمینان نسبت به آینده و عدم ثبات باعث ایجاد استرس میشود. در این موقعیت جدید، باید روی اهداف خود تمرکز کنید که گاهی از نظر روانی بسیار دشوار است. در همین حال، ایجاد روابط با افراد جدید برای جایگزینی اقوام و دوستان قدیمی ضروری است؛ ولی ممکن است دوستان مناسبی پیدا نکنید.
ممکن است با مشکلات دیگری مثل گرانی مسکن یا کمبود پول و غذا نیز مواجه شوید. همه اینها معمولاً باعث واکنشها و احساسات شدید روانی میشود که میتواند فرد را متزلزل کند.
برای اکثر مهاجران، تجربیات و واکنشهای معمول در این مرحله عبارتاند از:
- خستگی، ناتوانی، ناامیدی
- خشم، نفرت و پرخاشگری
- بیخوابی و کابوس
- مشکل عدم تمرکز
- ترس و بیاعتمادی
تلاش برای ارتقای وضعیت خود
به طور کلی درک این موضوع که تجربیات منفی بخشی عادی از روند مهاجرت است و این دوره بهزودی به پایان میرسد، باعث آرامش افراد است. البته این امر مستلزم آن است که بر افکار و احساسات خود غلبه کنید تا بتوانید این مرحله را پشت سر بگذارید.
رسیدن به تعادل
بهتدریج فرد تواناییهای خود را برای کنترل وضعیت و ارتقا آن درک میکند و شروع به ادامه مسیری میکند که انتخاب کرده است! ایمان به توانایی خود برای غلبه بر همه مشکلات را بازمییابد. او به این نتیجه میرسد که غم و اندوه در مرحله اول مهاجرت طبیعی است؛ ولی این غم نباید او را از آینده و هدفهایش دور کند.
مزایای مهاجرت چیست؟
ترک منطقه امن
مهاجرت به افراد این فرصت را میدهد که از منطقه امن خود خارج شوند، فرصتهای جدیدی را بیابند و برای هر آن چیزی که میخواهند بجنگند تا به دست آورند. همچنین به افراد کمک میکند شخصیت واقعی خود را کشف کنند.
سازگاری با فرهنگ های متفاوت
شاید اصلیترین مزیت مهاجرت این باشد که شما یاد میگیرید که چگونه با فرهنگهای مختلف یکجا زندگی کنید، با افراد از کشورهای دیگر دوست شوید بدون آنکه به دین و نژاد یکدیگر کاری داشته باشید.
یادگیری زبانهای جدید و مهارتهای ارتباطی
به طور معمول، اکثر افرادی که تصمیم به مهاجرت میگیرند تسلط کامل بر زبان و مهارتهای ارتباطی کشور مقصد خود ندارند؛ یعنی این موقعیت فرصتی به آنها میدهد تا مهارتهای زبان خود را تقویت کنند.
یادگیری مدیریت بودجه
مهاجرت بهترین فرصت است تا زندگی کاملا مستقل را تجربه کنید و همه جنبههای زندگی خود را تحت کنترل داشته باشید.
اگر برای مهاجرت به دنبال کشورهای ارزان قیمت هستید، مطالعه مقاله ارزان ترین کشور برای مهاجرت را از دست ندهید.