آیا آلمانی ها هنوز نژاد پرستند؟ نمیتوان گفت که همه آلمانیها نژادپرست هستند. بسیاری از مردم آلمان به طور فعال علیه نژادپرستی مبارزه میکنند و آلمان به عنوان یک کشور، اقدامات زیادی برای ترویج برابری و تنوع انجام داده است.
نژادپرستی در آلمان سابقهای طولانی دارد و در دوره نازیسم به اوج خود رسید. با وجود تلاشهای زیادی که پس از جنگ جهانی دوم برای مقابله با نژادپرستی انجام شده، هنوز هم موارد متعددی از نژادپرستی و تبعیض در آلمان وجود دارد.
نگاه پیش داورانه نسبت به ملیت و یا قومیت های مختلف از زمان های دور میان انسان ها وجود داشته و حتی در دنیای امروز با وجود تغییر نگرش و قوانین که در تمامی کشورها به تصویب رسیده ، همچنان در میان برخی از اقشار مردم دیده می شود ، از جمله کشورهایی که در این موضوع به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است ، کشور المان می باشد که بخاطر پیشینه تاریخی خود بیشتر مرکز توجه قرار دارد.
طبق آمار، بیش از نیمی از آلمانی ها نژاد پرستی را یک بیمار اجتماعی می دانند و معتقدند که این مسئله باید به صورت جدی مورد بررسی قرار گرفته و حل شود.
در این مقاله به موضوع نژادپرستی در کشور آلمان می پردازیم و شما علاقه مندان به مهاجرت به این کشور می توانید از طریق مشاوره با کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی از تمامی شرایط زندگی در این کشور مطلع شوید.
در ویدئو و پادکست ارائه شده، می توانید به پاسخ سوالتان درباره نژاد پرست بودن یا نبودن آلمانی ها برسید.
اگر وقت کافی برای مطالعه متون مقاله را ندارید ، ویدئو و پادکست را ببینید و بشنوید.
پادکست آیا آلمانی ها هنوز نژاد پرستند؟
نژادپرستی در آلمان
امروزه اقدامات بیگانه ستیزانه نسبت به افراد خارجی در تمام دنیا وجود داشته و نمی توان مدعی از بین رفتن آن حتی در یک کشور شد ، اما کشورهایی همچون آلمان به دلیل وقوع جنگ جهانی دوم در مرکز توجه بیشتری قرار داشته و کوچکترین اتفاق در این زمینه در آنها موجب بازتاب جهانی می شود.
البته این کشور کوشیده است تا با تصویب یکی از انسانی ترین قوانین اساسی در جهان ، دموکراسی را در در بالاترین سطح برای شهروندان خود فراهم سازد
وجود هزاران اتحادیه ، انجمن و نهادهای مدنی که در زمینه های مختلف میان مردم فعالیت می کنند ، مردم سالاری به همراه پذیرش گرایش های مختلف را آسانتر نموده و بیگانه ستیزی دیگر به عنوان یک مشکل و یا یک عادت در میان مردم بومی یک شهر و یا کشور دیده نمی شود.
با این وجود، این حقیقت را نمی توان انکار کرد که همچنان میان مردم کشوری همچون آلمان رفتارهایی از نژاد پرستی دیده شده و حوادثی نیز در این زمینه رخ داده است.
مبارزه با نژادپرستی پروسه ای زمان بر
با وجود آنکه بخش قابل توجهی از مردم آلمان با نژاد پرستی مخالف هستند و از دولت تقاضای مقابله با آن را دارند ، در مقابل، درصدی از مردم نیز وجود دارند که این موضوع را امری مهم ندانسته و به نظرشان معضل اجتماعی به شمار نمی رود.
گرچه نقش احزاب مهم سیاسی در آلمان را نباید نادیده گرفت که در جهت دهی به افکار هوادارن خود بسیار موثر بوده و با یک اتفاق جنبش های اجتماعی به راه می اندازند.
نکته قابل توجهی که در این رابطه وجود دارد این است که ساکنین آلمان شرقی سابق بیشتر از مردم آلمان غربی مسئله نژاد پرستی را موضوعی جدی تلقی کرده اند.
همانگونه که گفتیم پذیرش مهاجر را نباید در از بین بردن نزاد پرستی بی تاثیر دانست ف زیرا قشر قابل توجهی از مردم آلمان خود در زمان های مختلف به این کشور مهاجرت نموده اند و به دلیل داشتن تجربه های ناوشایند تلاش می کنند تا هرگونه نژادپرستی را در این کشور از میان ببرند.
آیا در میان کشورهای اروپایی نژادپرستی وجود دارد؟
شاید در زمینه نژادپرستی تمام توجهات به کشور آلمان به دلیل وجود فردی به نام هیتلر معطوف شود ، اما باید دقت داشته باشید که این مسئله مختص به یک کشور نبوده و اغلب کشورهای جهان مشاهده می شود ، در بعضی از کشورهای اروپایی نیز به دلیل سطح بالای زندگی پذیرش افراد از کشورهای جهان سوم و یا در حال توسعه برای مردم قابل قبول نبوده و آن را مانعی برای رفاه کامل خود می دانند.
نژادپرستی مانند جمعیت قابل اندازه گیری نبوده و بیان دقیق آن در هیچ کشوری امکان پذیر نیست اما در میان کشورهای اروپایی می توان به فرانسه نیز اشاره کرد که مردم شهرهای مختلف آن در سال های گذشته در اعتراض به خشونت های موجود علیه شهروندان آفریقایی به خیابان ریخته اند.
آژانس اروپایی حقوق شهروندان نیز اعلام نموده که تبعیض نژادی در چند سال گذشته در نقاط مختلف اروپا بیشتر شده و رهبران کشورها باید بیشتر بر روی این موضوع کار کنند ، شاید یکی از بارزترین این تبعیض ها در سراسر جهان را بتوان به رنگ پوست مرتبط دانست که با آزارهای لفظی همراه است.
کانادا کشوری مخالف با نژادپرستی
کشورهای اروپایی با وجود سرآمد بودن در بسیاری از حوزه های اجتماعی همچنان در برخی از حقوق انسانی مانند عدم تبعیض نژادی موفق نبوده و در برخی از کشورها مهاجرین خطرات مختلفی را تجربه می کنند ، در سال گذشته ادبیات ضد چینی در مطبوعات انگلیسی و فرانسه دیده شد و مردم اوکراین نیز حملاتی را علیه افراد چینی انجام دادند ، بنابراین نمی توان نزادپرستی را مخصوص به گروه و یا کشور خاصی دانست و همچنان در نقاط مختلف جهان دیده می شود.
اما کشورهایی همچون کانادا و یا آمریکا که از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان به شمار می روند ، تلاش زیادی نموده اند تا با هرگونه تبعیض نژادی مبارزه کرده و شرایط یکسانی را برای تمامی شهورندان فارغ از نژاد ، مذهب و یا ملیت فراهم سازند.
کانادا در سال های اولیه جذب مهاجر خود که تحت نظارت بریتانیا قرار داشت ، تلاش می نمود تا افراد سفیدپوست را به سمت خود جذب کند ، اما با تغییرات صورت گرفته در سال ۱۹۶۲ پذیرش مهاجرین بر پایه امتیاز و شایستگی قرار گرفت و همین امر در کاهش تبعیض تاثیر قابل توجهی گذاشت.
هم اکنون کانادا کشوری شکل گرفته از نژاد و ملیت های مختلف است که تلاش می کنند در تمامی زمینه های حقوق شهروندی ، احترام و برابری را حفظ کنند و می توان این کشور را یکی از پیشگامان اصلی مبارزه با نژاد پرستی دانست ، اما بذر این تغییر تا رسیدن به نتیجه دلخواه همچنان به زمان نیاز دارد.
امید به آینده ای روشن
چنانچه بخواهیم واقع گرایانه به موضوع نژادپرستی نگاه کنیم ، مردم کشور خودمان ایران را نیز می توانیم در بسیاری از موارد درگیر این موضوع بدانیم ، در هیچ کجای جهان افراد به صورت کامل خود را با دیگر نژادها برابر ندانسته و خود را از برخی بالاتر و از برخی دیگر پایین تر احساس می کنند.
کشورهای اروپایی مانند آلمان و یا کشورهای مهاجرپذیر همچون کانادا ، استرالیا و یا آمریکا نیز خود شهروندانی را پذیرا می شوند که زمینه ای هر چند کمرنگ از نژادپرستی دارند.
یک نکته را نیز باید مدنظر داشته باشید که هرگز نمی توان نژاد پرستی را به ملت ، جامعه و یا افراد از گروه خاصی نسبت داد زیرا این مسئله تا حد زیادی به نگرش شخصی افراد وابسته بوده و هر فرد بابت رفتار خود در جامعه تا زمانی که به دیگران آسیبی وارد نکند آزاد بوده و هیچ کس کنترل کننده دیگری نیست.