ارمنستان

تحصیل در ارمنستان

تحصیل در ارمنستان

تحصیل در ارمنستان برای بسیاری از دانشجویان ایرانی به دلایل مختلفی می تواند بسیار بهتر از بسیاری از کشورهای مطرح جهان و اروپا باشد ، این کشور به شما فرصت می دهد تا ضمن پرداخت هزینه های کمتر تحصیلات استاندارد جهانی را تجربه نموده و فرصت کار در تمامی کشورهای جهان را داشته باشید.

شما با انتخاب دانشگاه های ارمنستان قادر به تحصیل به زبان های مختلف خواهید بود و مجبور به یادگیری و تحصیل تنها به یک زبان نیستید ، دانشگاه های این کشور توانسته اند پیشرفت های چشمگیری در علوم مختلف داشته باشند و با داشتن فرهنگی شبیه به مردم ایران احساس خوبی را در دانشجویان ایرانی ایجاد کنند.

دانشگاه های ارمنستان که به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می شوند ، هر سال پذیرای دانشجویان خارجی زیادی هستند و پذیرش در این دانشگاه ها با مقررات و طبق اصول مشخص صورت می گیرد ، برخی از دانشگاه های این کشور مورد تایید وزارت علوم و بهداشت ایران هستند و شما جهت بازگشت و کار در کشور هیچ گونه مشکلی نخواهید داشت.

در این مقاله که به کوشش شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) تهیه شده است ابعاد گوناگون تحصیل در ارمنستان را برای شما عزیزان بررسی خواهیم کرد.

چنانچه مایلید امن ترین و یا ارزان ترین کشورهای جهان برای تحصیل را بشناسید ، می توانید مقاله تحصیل در خارج از کشور را مطالعه کرده و اطلاعات خود را به روز کنید.

چرا تحصیل در ارمنستان را به شما توصیه می کنیم؟

ارمنستان به ایران بسیار نزدیک است و دانشجویان ایرانی می توانند از این کشور به راحتی به ایران رفت و آمد داشته باشند و نیازی نیست که هزینه زیادی را به رفت و آمد بین دو کشور اختصاص دهند ، این کشور که می توان از آن به عنوان مرز میان آسیا و اروپا نام برد ، بازار کار و اشتغال بسیار مناسبی نیز داشته و شما می توانید پس از به پایان رساندن تحصیلات خود به کار مشغول و در آن ماندگار شوید.

شما قادر هستید تحصیل در دانشگاه ها را از مقطع کارشناسی آغاز نموده و تا دکترا ادامه دهید و در صورت علاقه در رشته های علوم پزشکی به تحصیل بپردازید ، تحصیل در ارمنستان تنها منحصر به دانشگاه های این کشور نبوده و دانش آموزان نیز می توانند از سال های نخست تحصیل ، در مدارس این کشور ثبت نام نمایند.

مدارس بین المللی و ایرانی متعددی نیز در شهرهای مختلف این کشور وجود دارند که پذیرای دانش آموزان در تمامی سنین بوده و به زبان های بین المللی تحصیلات را در اختیارشان قرار می دهند ، آشنایی با سیستم تحصیلی ارمنستان را از مدارس این کشور آغاز می کنیم.

تحصیل در ارمنستان

سیستم آموزشی ارمنستان

سیستم آموزشی ارمنستان از دو بخش خصوصی و دولتی تشکیل شده است که کلیه مدارس ، آموزشگاه ها ، آکادمی ها و دانشگاه ها را در بر می گیرد و شما در هنگام ورود به نظام آموزشی این کشور باید انتخاب کنید که قصد تحصیل در کدامیک را دارید زیرا شرایط پذیرش و امکاناتی که به شما ارائه می شود متغیر بوده و در میزان هزینه نیز تفاوت هایی وجود دارد.

سیستم آموزشی ارمنستان

طبق نظام آموزشی ارمنستان تحصیل پس از خانواده و سلامت رکن سوم اساسی این کشور است و با تغییرات فراوان در 20 سال گذشته اهمیت این امر به خوبی در میان مردم و جامعه روشن شده است.

تحصیل در مدارس ارمنستان می تواند یک انتخاب هوشمندانه برای راه یافتن به سیستم آموزشی اروپا و جهان باشد ، تحصیل در هر یک از این مراکز به دلیل استفاده از استانداردهای بین المللی انتقال به سایر کشورهای جهان را هم در حوزه کاری و هم تحصیلی آسانتر ساخته و شما نیازی به تطبیق مدارک و یا سپری نمودن مجدد برخی از دوره ها نخواهید داشت.

در مدارس این کشور علاوه بر زبان ارمنی می توانید به زبان های دیگری همچون روسی ، آلمانی ، انگلیسی و فرانسوی نیز تحصیل کنید که خود راهگشای ورود به این کشورهاست.

سیستم آموزش مدارس ارمنستان

ارمنستان اگرچه کشوری در حال توسعه است و شاید امکاناتی برابر با کشورهای اروپایی نداشته باشد اما از جنبه های مختلف برای آغاز تحصیل در مدارس گزینه ای ایده آل است ، این کشور از خاورمیانه امنیت بسیار بالاتری داشته و همواره در حال تلاش برای رسیدن به معیارهای کشورهای اروپایی ست.

کسانی که به دنبال ثبت نام فرزندان خود در مدارس این کشور هستند باید بدانند که تحصیل در ارمنستان از سن 6 تا 14 سالگی اجباری بوده و تا مقطع دبیرستان در مدارس دولتی از امکانات تحصیلی به صورت رایگان بهره مند خواهند شد.

در مدارس دولتی تنها شهروندان ارمنستان حق ثبت نام دارند و دانش آموزان بین المللی از سایر کشورها باید در مدارس خصوصی و شبانه روزی ثبت نام کنند ، مهدکودک ها به عنوان بخش اختیاری پذیرای کودکان تا قبل از 6 سالگی هستند و در مهدکودک های خصوصی هزینه بستگی به خدمات ارائه شده به کودک دارد.

سطوح مدارس شامل ابتدایی ، متوسطه مقدماتی و متوسطه پیشرفته بوده و برخی از آنها برنامه های درسی آمریکا و یا بریتانیا را دنبال می کنند ، گرچه سیستم آموزشی فرانسوی را نیز می توانید در برخی از آنها مشاهده کنید ، مدارس بین المللی بهترین گزینه های ممکن جهت تحصیل دانش آموزان ایرانی هستند و حتی خانواده ها می توانند فرزندان خود را در مدارس ایرانی موجود در این کشور نیز ثبت نام کنند.

تحصیل در مدارس بین المللی ارمنستان

مدارس بین المللی ارمنستان به دلیل تنوع زبانی ویژه ای که دارند از سوی دانش آموزان کشورهای اطراف و همچنین دانش آموزان بومی خود بسیار محبوب و پرطرفدار هستند و پذیرش در آنها محدود است ، اگرچه هزینه تحصیل در این مدارس نسبت به مدارس عادی بالاتر است اما استانداردهای یادگیری برابر با کشورهای جهان اول بوده و دانش آموزان با دریافت کلیه امکانات می توانند در آنها اقامت داشته باشند.

دوره دبستان از سن 6 تا 10 سالگی و متوسطه اول از 11 تا 14 سالگی را در بر می گیرد ، مقطع آخر تحصیلات به متوسطه پیشرفته اختصاص دارد که دانش آموزان با انتخاب رشته تحصیلی آینده حرفه ای و کاری خود را مشخص می سازند ، کلاس دهم تا دوازدهم بخش اختیاری تحصیل است اما دانش آموزان تنها در صورت ارائه رضایت نامه والدین خود می توانند مدرسه را ترک کنند ، نام برخی از مدارس بین المللی معتبر این کشور به شرح زیر است:

  • مدرسه بین المللی آنانیا شیراکاتسی ارمنستان
  • مدرسه بین المللی CIS ارمنستان
  • مدرسه بین المللی (BISA) انگلیس
  • مدرسه بین المللی دلیجان (DISA)
  • مدرسه بین المللی فرانسه در ارمنستان
  • مدرسه بین المللی QSI ارمنستان

از ویژگی های منحصر بفرد ثبت نام در این مدارس تسلط به حداقل یک زبان خارجی دیگر و آشنایی با دانش آموزان از فرهنگ و کشورهای دیگر است.

تحصیل در ارمنستان با مدرک دیپلم

دانش آموزان با پشت سر گذاشتن دوره دبیرستان مدرک دیپلم خود را دریافت می کنند و واجد شرایط ورود به دانشگاه ، موسسات و آکادمی ها جهت تحصیل در رشته دلخواه خود می باشند ، در این کشور ۲۶ دانشگاه آموزش عالی و 33 موسسه خصوصی وجود دارد که ۱۶ مورد از این دانشگاه ها متعلق به وزارت آموزش و پرورش هستند و با بودجه دولتی اداره می شوند.

تحصیل در ارمنستان با مدرک دیپلم

سه مقطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکترا دوره های اصلی دانشگاه در ارمنستان هستند و در صورتی که یکی از دانشجویان بین المللی دارای مدرک کاردانی باشد ، به دلیل عدم وجود این مدرک در اکثر رشته های تحصیلی باید تحصیل را از ابتدا آغاز کند ، البته برخی از رشته ها مانند مکانیک و الکترونیک مدرک معادل کاردانی را دارند.

ارائه مدرک دیپلم اولین پیش نیاز ورود به دوره کارشناسی ست و دانشجویان به مدت 4 سال به تحصیل مشغول خواهند بود که از سوی دانشگاه تا 6 سال هم فرصت خواهند داشت ، تحصیل در این دوره بیشتر به زبان ارمنی صورت می گیرد و امکان تحصیل به زبان انگلیسی در برخی از دانشگاه های خصوصی فراهم می باشد.

برخی از دانشگاه ها تحصیلات خود را به زبان فرانسه و یا روسی نیز ارائه می دهند ، دانشگاه های دولتی عموما از دانشجویان مدرک زبان در خواست نمی کنند اما ارائه مدرک زبان از شرایط پذیرش دانشگاه های خصوصی ارمنستان است که معمولا مدرک آیلتس یا تافل را در خواست می کنند.

ورود به مقطع کارشناسی ارشد در ارمنستان

در دانشگاه های ارمنستان تحصیل فوق لیسانس به دو شیوه امکان پذیر است ، در شیوه اول دانشجویلان با ارائه مدرک دیپلم خود به صورت پیوسته در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شده و به مدت ۵ سال این دوره را پشت سر می گذارند که ممکن است در رشته هایی مانند معماری تا 6 سال نیز زمان ببرد.

در روش دوم با ارائه مدرک کارشناسی دانشجویان به مدت دو سال به تحصیل پرداخته و در پایان با دفاع از پایان نامه و انتشار یک مقاله به اسم خود موفق به اخذ مدرک می شوند ، داشتن مدرک زبان یکی از شروط اصلی برای ثبت نام است و در صورت نیاز می توانید در کالج های یادگیری زبان شرکت کنید ، دوره کارشناسی ارشد یکی از بهترین مقطع های دانشگاه برای رسیدن به بورسیه تحصیلی ست که با ارائه رزومه قوی می توان به آن دست یافت.

نکات مهم ورود به دانشگاه های ارمنستان

دانشگاه های ارمنستان مانند هر کشور دیگری شرایط خاص خود را دارند اما در هنگام ثبت نام باید به نکات مهم دیگری نیز توجه کرد ، از جمله این شرایط این که معدل دیپلم تان باید بالاتر از ۱۴ و مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی شما مرتبط با رشته درخواستی تان در دانشگاه باشد.

در صورتی که برای رشته ای متفاوت از دیپلم خود درخواست می دهید باید ابتدا به مدت یک سال در دوره های پیش نیاز شرکت کرده و سپس برای ثبت نام در دانشگاه اقدام کنید ، در برخی از رشته ها مانند علوم پزشکی گذراندن دوره پیش نیاز الزامی ست زیرا هم مهارت زبان دانشجویان را بالا می برد و هم آنها را برای ورود به رشته های تخصصی مانند علوم پزشکی آماده می سازد.

سال تحصیلی در کلیه مراکز آموزش عالی ارمنستان شامل دو ترم بوده و دانشجویان از ماه سپتامبر تا ماه مه ( شهریور تا اردیبهشت ) را سر کلاس درس حاضر می شوند ، ساعات درسی دانشجویان دوره کارشناسی ار تمامی مقاطع بیشتر و دانشجویان دوره دکترا کمترین شرکت را سر کلاس های حضوری دانشگاه خواهند داشت.

در میان دو ترم میز یک زمان استراحت یک تا دو هفته ای وجود دارد و ورود به ترم بعد مستلزم قبولی در امتحانات پایان هر ترم می باشد.

تحصیل رایگان در ارمنستان

یکی از دلایل اصلی مهاجرت دانشجویان به خارج کشور وجود بورسیه های تحصیلی متنوع است که می تواند تحصیل را برای آنها رایگان سازد ، دانشگاه های ارمنستان نیز با ارائه بورسیه های متنوع برای دانشجویان از کشورهای مختلف انگیزه ایجاد می کنند تا این کشور را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب کنند.

تحصیل مقطع دکترا در ارمنستان

بورسیه های موجود می توانند از طریق دانشگاه ، دولت ، سازمان های خصوصی و یا وام های تحصیلی صورت پذیرد که هر یک دارای شرایط خاص خود هستند.

البته نکته قابل توجه شرایط رسیدن به بورسیه و یا کمک هزینه های تحصیلی ست که شامل همه دانشجویان نشده و تنها افراد با رزومه درخشان شانس دریافت آن را خواهند داشت ، برخی از بورسیه ها دارای شرایط و الزامات خاصی هستند که دانشجویان تمامی رشته ها و یا مقاطع قادر به استفاده از آن نخواهند بود و تنها شامل تعداد محدودی می شود.

در دانشگاه های دولتی بورسیه تحصیلی بدین گونه است که دانشجویان می توانند بدون پرداخت شهریه به تحصیل مشغول شوند اما باید در آزمون ورودی دانشگاه و ظرفیت محدودی که برای دانشجویان خارجی وجود دارد پذیرفته شوند ، در بخش بورسیه های تحصیلی به صورت دقیق به بورسیه های تحصیلی موجود در این کشور خواهیم پرداخت.

یکی دیگر از کشور هایی که می توانید در مقاطع تحصیلات تکمیلی در آن بورسیه شوید ، مجارستان است ، تحصیل در مجارستان را می توانید از جنبه های مختلف با ارمنستان مقایسه کنید اگر مقاله تحصیل در مجارستان را هم مطالعه کنید.

تحصیل به زبان انگلیسی در ارمنستان

کشور ارمنستان زبان ارمنی را به عنوان زبان رسمی خود اعلام نموده و در سال های گذشته اکثر مدارسی که به زبان روسی تدریس می کردند نیز بسته شدند ، اما به دلیل وجود توریست های زیادی که هر ساله به این کشور سفر می کنند زبان انگلیسی در میان مردم جایگاه ویژه ای یافته و اکثرا به این زبان مسلط هستند.

تحصیل به زبان انگلیسی در ارمنستان

زبان انگلیسی در کلیه مراکز آموزشی این کشور نیز نقش مهمی را ایفا نموده و در اکثر رشته ها و مقاطع توسط دانشجویان بین المللی و بومی به عنوان زبان تحصیل انتخاب شود ، معمولا دانشگاه ها از دانشجویان مدرک آیلتس 6 و یا تافل 70 به بالا را درخواست می کنند که روش های متفاوتی برای کسب آن وجود دارد.

دانشگاه های این کشور کالج های معتبری را جهت یادگیری زبان انگلیسی و یا ارمنی فراهم نموده اند که می توانید قبل از اقدام به پذیرش دانشگاه با پرداخت هزینه ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار این دوره را پشت سر گذاشته و پس از دریافت مدرک برای دانشگاه اقدام کنند ، البته دانشجویان می توانند دوره زبان خود را در کشورمان ایران گذرانده و با در دست داشتن مدرک درخواست پذیرش را به دانشگاه ارسال نمایند.

هر یک از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را به همراه دارند : سپری کردن دوره زبان در داخل کشور هزینه کمتری دارد در حالیکه یادگیری زبان تحصیل در محیطی که قرار است در آن به تحصیل و زندگی بپردازید می تواند بسیار موثرتر و سریعتر اتفاق افتد.

اهمیت یادگیری زبان ارمنی

اگرچه شرایط یادگیری زبان می تواند برای هر فرد متفاوت باشد و هر شخص با توجه به شرایط خود تصمیم گیری می کند اما دوره های زبان در ارمنستان از کیفیت و اعتبار بالایی برخوردار هستند و دانشجویان می توانند با سپری کردن این دوره های مخصوص نه تنها برای تحصیل در ارمنستان بلکه دانشگاه های سایر کشورها اقدام کنند.

در واقع دوره های زبان به صورت جداگانه هدف سفر افراد زیادی به ارمنستان هستند که ضمن تحصیل در دوره مورد نظر ، زندگی در کشوری زیبا و پیشرفته را تجربه می کنند.

خوب است درنظر داشته باشید که با وجود امکان تحصیل به زبان انگلیسی ، دانش زبان ارمنی می تواند در زندگی و تحصیل شما بسیار موثر باشد ، تحصیل در بسیاری از رشته ها مانند پزشکی که فرد باید دوره های کارآموزی را در بیمارستان ها و ارتباط با افراد جامعه بگذراند نیاز به زبان ارمنی به شدت احساس می شود و در صورتی که بخواهید در هفته ساعاتی را به کار پاره وقت مشغول شوید ، باید به این زبان تسلط داشته باشید.

کلاس های زبان ارمنی نیز در کالج ها و قبل از شروع تحصیل در دانشگاه برگزار می شود ، امکان دریافت ویزا به منظور سپری کردن دوره های زبان وجود دارد و برخی از کالج ها با ارائه خوابگاه محل سکونت محصل را نیز فراهم می سازند که هزینه زندگی نیز باید جدا از هزینه کالج درنظر گرفته شود.

دوره های زبان انگلیسی در ارمنستان

دوره های زبان در ارمنستان به دو سطح آکادمیک و جنرال تقسیم می شود ، در سطح آکادمیک دانش آموزان دوره زبان را به منظور تحصیل در رشته ای خاص به صورت تخصصی فرا می گیرند ، اما در دوره های جنرال دانش کلی زبان انگلیسی آموزش داده می شود ، هزینه تحصیل در هر کدام از این دوره ها متفاوت بوده و شما می توانید برای اطلاع از میزان دقیق شهریه به سایت رسمی کالج مورد نظر مراجعه کنید.

اما همچنان با وجود این تفاوت در تمامی دوره ها ، دانشجویان مهارت های اصلی که شامل دستور زبان ، صحبت کردن ، نوشتن ، گوش دادن و خواندن است را به طور کامل فرا می گیرند ، نمره هر سطح و دانشگاه متفاوت است و شما باید با توجه به قوانینی که از سوی دانشگاه موردنظرتان اعلام شده است نسبت به ثبت نام در کالج اقدام کنید ، با مراجعه به سایت دانشگاه و دریافت اطلاعات دقیق راه تحصیل به زبان انگلیسی در ارمنستان برایتان هموار می گردد.

مدت زمان دوره های زبان انگلیسی در ارمنستان

دوره های زبان انگلیسی معمولا به دو دسته فشرده و عادی تقسیم می شوند و شما می توانید با توجه به شرایط و زمانی که در اختیار دارید در یک دوره مناسب ثبت نام کنید ، معمولا کلاس ها به گونه ای ست که باید در طول دوره تمام وقت خود را به مطالعه زبان اختصاص دهید تا بتوانید در تمامی سطوح به این زبان مسلط شده و نمره قبولی را به دست آورید.

دقت داشته باشید که هر مقطع تحصیلی نیازمند سطح خاصی از زبان است و مقاطع تحصیلی بالا نیاز به سطح تسلط و نمره مدرک بالاتر دارند ، به عنوان مثال دانشجویان متقاضی تحصیل در دوره دکترا باید مدرک آیلتس با نمره ۷ به بالا را ارائه دهند ، برخی از کالج ها با برگزاری آزمون و یا مصاحبه تعیین سطح ، لول مناسب برای دانشجویان را مشخص می نمایند و در برخی موارد نیاز به سپری کردن کل دوره از ابتدا نیست.

خوب است بدانید که احتمال تحصیل در ارمنستان به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی که دروس اکثرا به زبان ارمنی در آنها ارائه می گردد ، کمتر است و دانشجویان متقاضی تحصیل به زبان انگلیسی باید نسبت به پذیرش در دانشگاه های خصوصی اقدام کنند ، اصولا تحصیل به زبان انگلیسی در مقاطع تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا در تمامی رشته ها به زبان انگلیسی امکان پذیر است.

یکی از کشورهای دیگری که می توانید در بسیاری از رشته ها به زبان انگلیسی در آن تحصیل نمایید ، ترکیه است ، برای دانشجویان ایرانی ، ترکیه هم به عنوان یک گزینه پر رنگ هنگام بررسی کشورها ، در نظر گرفته می شود ، مزایا و معایب تحصیل در این کشور را در مقاله تحصیل در ترکیه بخوانید.

تحصیل رشته های مهندسی در ارمنستان

در میان تمامی رشته های دانشگاهی ، علوم مهندسی مانند علوم پزشکی از رشته های پرطرفدار هستند که ورود به آنها کاملا رقابتی ست ، برای ورود به رشته های مهندسی داشتن دیپلم ریاضی به همراه معدل بالا بسیار موثر است و دانشجویانی که دارای مهارت های عملی بالا و یا دستاوردهای مرتبط در رشته درخواستی خود باشند ، شانس بالاتری در پذیرش و دریافت بورسیه خواهند داشت.

تحصیل رشته های مهندسی در ارمنستان

دانشگاه های دولتی ارمنستان برای پذیرش دانشجویان رشته مهندسی آزمون ورودی برگزار می کنند و با توجه به رشته طول تحصیل می تواند از سه تا 5 سال به طول انجامد ، دانشگاه های این کشور علاوه بر مدرک زبان آزمون های SAT و ACT را درخواست می کنند که در کشورهای دیگر نیز دارای اعتبار است.

از جمله رشته های مهندسی پرطرفدار در دانشگاه های ارمنستان می توان به مهندسی مکانیک ، مهندسی برق ، مهندسی رایانه ، مهندسی عمران و غیره اشاره کرد ، اغلب رشته های مهندسی در کشور ارمنستان و سایر کشورهای اروپایی بازار کار مناسب داشته و دانشجویان بابت آینده کاری خود نگرانی نخواهند داشت.

توصیه می شود که دانشجویان قبل از ورود به رشته های مهندسی یک دوره پیش نیاز را پشت سر بگذارند که کمک بسیاری برای تحصیل به آنهاست.

دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم در ارمنستان

یکی از بهترین منابع اطلاع از دانشگاه های معتبر در سطح جهان فهرست منتشر شده از سوی وزارت علوم و بهداشت ایران است ، وزارت علوم هر ساله دانشگاه های تمامی کشورها را مورد بررسی قرار داده و آنها را بر طبق فاکتورهای متعدد رده بندی می نماید.

دانشگاه های مورد تائید وزارت علوم در ارمنستان

مطابق با این فهرست دانشگاه ها در چهار دسته ممتاز ، خوب ، متوسط و ضعیف قرار می گیرند که دانشگاه های دو دسته اول مورد تایید این سازمان بوده و توصیه می شود تا دانشجویان تمام تلاش خود را برای پذیرش در دانشگاه های این دسته به کار گیرند.

البته برخی از دانشگاه های برتر در کشورهای متعدد ممکن است در این فهرست جای نگیرند و تحصیل در آنها در صورتی که قصد بازگشت به کشور را ندارید می تواند آینده خوبی را برایتان رقم بزند.

طبق ابن فهرست دانشگاه های کشور ارمنستان در گروه ممتاز دارای دانشگاه مورد تایید این سازمان نبوده و دانشگاه ایالتی ایروان صرفا در رشته زبان و ادبیات ارمنی مورد تایید است ، دانشگاه دولتی کومیتاس ایروان نیز با قرار گرفتن در گروه متوسط تا مقطع کارشناسی ارشد مورد تایید این وزارت خانه است.

دقت داشته باشید که مدارک سایر دانشگاه های این کشور که در گروه ضعیف قرار گرفته اند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به هیچ عنوان قابل بررسی و ارزشیابی نیستند.

تحصیل مقطع دکترا در ارمنستان

تحصیل در مقطع دکترا یکی از پرطرفدارترین دوره های تحصیلی در دانشگاه های ارمنستان است و دانشجویان بین المللی زیادی از کشورهای مختلف به خصوص ایران به دنبال پذیرش در دانشگاه های این کشور هستند ، این دوره به دلیل اهمیت ویژه ای که در نظام آموزشی هر کشوری دارد ، با امتیازات و مزایا خاصی نسبت به سایر دوره های آموزشی همراه است.

تحصیل مقطع دکترا در ارمنستان

در مقطع دکترا دانشجویان می توانند به دو شیوه به پذیرش برسند ، در شیوه اول با دریافت بورسیه و بدون پرداخت شهریه به تحصیل مشغول می شوند و با دریافت حقوق از دانشگاه قادر به تامین تمامی مخارج تحصیل خود خواهید بود ، البته در برخی از بورسیه های تحصیلی میزان حقوق تامین کننده مخارج زندگی نیز می باشد و دانشجویان هیچ گونه دغدغه ای در این زمینه نخواهند داشت.

دقت داشته باشید که این شرایط ایده آل به فردی تعلق می گیرد که رزومه تحصیل درخشانی داشته باشد و به هیئت علمی نشان دهد که به دنبال دستاورد و انجام تحقیق نوین در رشته تحصیلی خود می باشد.

اغلب دانشگاه ها به دانشجویانی که با بورسیه تحصیلی دوره دکترا را پشت سر می گذارند در صورت نیاز شش ماه تا یک سال بیشتر از دوره تعیین شده دکترا زمان می دهند تا بتوانند هر چه بهتر دوره تحصیلی خود را پشت سر بگذارند ، در شیوه دوم تحصیل با پرداخت شهریه از سوی خود شخص امکان پذیر است که روند پذیرش آسانتری داشته و دانشجویان به راحتی به تحصیل مشغول می شوند.

شرایط تحصیل دکترا در ارمنستان

شما به عنوان دانشجوی متقاضی دوره دکترا باید تلاش نمایید تا با ارائه یک رزومه تحصیلی قابل توجه به بورسیه دست یابید ، زیرا دانشگاه های ارمنستان شرایط دشواری در ارائه بورسیه تحصیلی نداشته و دانشگاه های برتر این کشور دولتی هستند که نمی توان مانند دانشگاه های خصوصی با پرداخت شهریه بالا در آنها به تحصیل مشغول شد.

مقطع دکترا پایان تحصیلات آکادمیک شما خواهد بود و چه خوب است که مسیر شغلی خود را با داشتن مدرک از یکی از بهترین دانشگاه های ارمنستان آغاز نمایید.

جهت پذیرش در این مقطع باید با یک استاد راهنما از هیئت علمی بخش مرتبط دانشگاه ارتباط برقرا نموده و رزومه تحصیلی خود را برای او ارسال کنید ، در رزومه ارسالی تان باید با نوشتن انگیزه نامه و ارائه چند پژوهش بین المللی نشان دهید که مشتاق ادامه تحصیل و انجام تحقیقات آکادمیک در دوره بالاتر هستید و نظر استاد راهنما را به جذب خود جلب نمایید.

دانشجویان پس از سه تا 5 سال تحقیق بر روی پایان نامه خود با دفاع از آن فارغ التحصیل شده و مدرک تحصیلی شان را دریافت می کنند ، گذراندن دوره کارشناسی ارشد در یکی از دانشگاه های ارمنستان و یا دانشگاه معتبر کشوری دیگر به همراه ارائه معدل بالا و مدرک زبان انگلیسی از مهم ترین و ابتدایی ترین پیش نیازهای تحصیل در این مقطع هستند ، کارشناسان ما در موسسه اطلاعات لازم را در رابطه با رشته تحصیلی تان به صورت تخصصی در اختیارتان قرار می دهند.

برنامه تحصیل در دوره دکترا ارمنستان

دانشجویان دوره دکترا که به پذیرش در دانشگاه های ارمنستان می رسند بهترین امکانات مورد نیاز خود از جمله آزمایشگاه ، کتابخانه و منابع علمی را در اختیار خواهند داشت و بسیاری از آنها درطول تحصیل با نشان دادن توانایی های خود در موسسات مرتبط یا دانشگاه استخدام شده و همزمان با تحصیل به کار نیز مشغول می شوند.

استاد راهنمایی که جهت همراهی مسیر دکترا انتخاب می کنید نقش بسیار مهمی در دریافت امتیازات و روند کار دارد ، از این رو فردی را انتخاب کنید که بتوانید از جنبه های مختلف اخلاق و رفتاری نیز رابطه خوبی با او داشته باشید ، دانشجویان در طول تحصیل مرتب توسط استاد راهنما ارزیابی شده و در نهایت پایان نامه آنها باید مورد تایید هئیت علمی دانشگاه قرار گیرد ، مدرک دکترا یا همان PhD نیز توسط کمیسیون عالی صدور گواهینامه( SCC ) به تصویب می رسد که در تمام جهان دارای اعتبار می باشد.

اگر به دنبال تحصیل در مقطع دکترا هستید می توانید دانشگاه های ایتالیا را هم بررسی کنید ، شرایط پذیرش و بورسیه های متعدد آن را در مقاله تحصیل در ایتالیا به طور کامل توضیح داده ایم.

بورسیه های تحصیلی در ارمنستان

در قسمت تحصیل رایگان در ارمنستان بیان نمودیم که دریافت بورسیه تحصیلی یکی از اصلی ترین انگیزه دانشجویان در انتخاب دانشگاه های خارجی و دریافت ویزای تحصیلی می باشد . با توجه به ماهیت بورسیه و آسودگی که برای دانشجویان به همراه دارد ، درخواست های ارسال شده به دانشگاه ها بی شمار است ، از این رو هر دانشکده می کوشد تا با استعداد ترین افراد را برای تحصیل انتخاب کند.

بورسیه های تحصیلی در ارمنستان

دوره کارشناسی ارشد و دکترا که بهترین مقطع دریافت بورسیه هستند با توجه به دانشگاه و رشته انتخابی شرایط متفاوتی دارند اما برخی موارد را می توان به صورت کلی برای تمامی رشته ها یکسان دانست.

به عنوان مثال در مقطع دکترا ارائه مدرک زبان با نمره بالا و یا تسلط به زبان ارمنی نقش بسیار مهمی دارد ، بسیاری از مصاحبه های حضوری و یا اینترنتی دانشگاه ها علاوه بر بررسی انگیزه و رزومه دانشجو ، هدف محک زدن سطح زبانی فرد را دنبال می کنند که نقطه عطفی در برقراری ارتباط در دوران تحصیل است.

فراموش نکنید که برای هر مقطع باید مدرک مقطع قبلی را ارائه داده و تمامی پیش نیازهایی را که در اعلامیه مشخص شده به صورت کامل و ترجمه شده فراهم سازید ، برخی از بورسیه ها دارای شرایط و عملکردهای خاص هستند و این امکان وجود دارد که برای تمامی دانشجویان کاربردی نبوده و گروه اندکی را شامل شوند ، پس دانشگاه ها و بورسیه های موجود را به دقت بررسی کنید تا خدایی نکرده فرصت را از دست ندهید.

نحوه دریافت بورسیه تحصیلی ارمنستان

بورسیه تحصیلی دانشگاه ها معمولا در دو تا سه ماه قبل از شروع تحصیلات در سایت دانشگاه ها قرار گرفته و میزان آنها در هر رشته به همراه شرایط مشخص شده است ، هزینه مشخص شده به صورت ماهانه و یا سالانه به دانشجو پرداخت می شود و در مقاطعی مانند کارشناسی با ارائه مدرک زبان رامنی و قبولی در آزمون های ورودی به راحتی به بورسیه تحصیلی دست یافته اید.

این نکته را درنظر داشته باشید که دریافت بورسیه تحصیلی به معنی رایگان شدن تمامی بخش های تحصیل نخواهد بود و دانشجویان باید هر ترم مبلغ اندکی را به عنوان هزینه ثبت نام پرداخت کرده و یا جزوه ، لوازم التحریر و سایر ملزومات تحصیلی را فراهم سازند.

جهت دریافت بورسیه تحصیلی باید فرم درخواست را در تاریخ اعلام شده به دانشگاه ارسال نموده و منتظر نتیجه بمانید ، فراموش نکنید که هر دانشگاه در ارائه بورسیه کاملا خود مختار بوده و با توجه به معیارهای موردنظر خود تصمیم گیر می کند.

نکته قابل توجه و البته منحصر بفرد بورسیه های تحصیلی ارمنستان امکان بهره مندی از فرصت تحصیل رایگان حتی در دوره مدرسه و قبل از دانشگاه است که به دانش اموزان مقطع دبیرستان به خوبی تعلق می گیرد ، چنانچه یک دوره تحصیلی را در ارمنستان پشت سر گذاشته باشید رسیدن به بورسیه در دوره بعدی بسیار آسانتر خواهد شد.

برخی از بورسیه های تحصیلی ارمنستان

بورسیه های بسیار متنوعی در دانشگاه های ارمنستان ارائه می شود که در ادامه به برخی از بهترین آنها اشاره می کنیم:

بورس دولتی ارمنستان: دولت کشور ارمنستان جهت ارتقا نظام آموزشی خود دانشجویان بین المللی واجد شرایط را مورد حمایت قرار می دهد که می تواند هزینه زندگی را نیز پوشش دهد.

شهریه رایگان دانشجویان از 70 کشور دنیا : در این نوع بورسیه همانگونه که از نام آن مشخص است ، دولت ارمنستان شهروندان 70 کشور را از پرداخت شهریه معاف نموده و امکان تحصیل رایگان را برایشان فراهم می سازد ، دانشجویان ایرانی در این فهرست قرار گرفته اند.

بورسیه معافیت از شهریه: در این بورسیه شهریه دانشگاه توسط دانشجو پرداخت می شود اما تامین هزینه های زندگی به عهده خود فرد خواهد بود.

بورسیه دانشگاه اکواریان: این دانشگاه یکی از بهترین مقصدها در دریافت بورسیه تحصیلی ست که علاوه بر رزومه تحصیلی ، زندگی و فعالیت های اجتماعی دانشجویان را مدنظر قرار می دهد.

بورسیه دانشگاه اوراسیا: با دریافت این بورسیه دانشگاه بر اساس موقعیت اجتماعی دانشجویان هزینه زندگی و تحصیل را بر اساس طرح های مختلف به کلیه دوره های تحصیلی اعطا می نماید.

بورسیه تحقیقاتی : این بورسیه به دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد تعلق می گیرد که هزینه انجام تحقیقات توسط بنیاد ملی کشور پرداخت می گردد.

بورسیه یادگیری زبان : در این بورسیه حمایت های مالی قابل توجهی برای یادگیری زبان ارمنی و یا سایر زبان های کشورهای ارواسیا به دانشجویان اعطا می گردد.

كار پاره وقت دانشجويی در ارمنستان

اگرچه کشور ارمنستان به پایین بودن هزینه های زندگی شهرت دارد اما دانشجویان خارجی در تمامی کشورها به حمایت و داشتن پول کافی نیازمند هستند ، بسیاری از دانشجویان به جهت کمک به خانواده خود و داشتن درآمدی هرچند اندک ترجیح می دهند تا به انجام کارهای پاره وقت بپردازند تا بتوانند بخشی از هزینه های خود را تامین نمایند ، ویزای تحصیلی ارمنستان بدین گونه است که به دانشجویان با توجه به شرایط تحصیلی اجازه کار می دهد.

كار پاره وقت دانشجويی در ارمنستان

حجم ساعات درسی در میزان کار دانشجویی بسیار موثر است و دانشجویان دوره کارشناسی که بیشترین ساعات ( 32 ساعت ) در هفته را سر کلاس درس می گذرانند به مدت 10 ساعت در هفته اجازه کار دارند ، کارشناسی ارشد به مدت 20 ساعت و مقطع دکترا تا 30 ساعت در هفته می توانند به کارهای دانشجویی بپردازند.

شغل دانشجویی باید به نحوی باشد که هیچ گونه تداخلی با درس و دانشگاه دانشجو نداشته و به صورت استخدامی و رسمی نیز نباشد ، خوب است که شما به عنوان دانشجو تنها به جنبه درآمدی این شغل توجه نداشته باشید و به آن به عنوان یک راه کسب تجربه و یافتن جایگاه اجتماعی بنگرید ، البته شغل دانشجویی نیاز به مهارت زبانی بالایی دارد که کارفرما را در جذب شما قانع کند.

نحوه یافتن کار دانشجویی در ارمنستان

چنانچه از تصمیم کار دانشجویی در ارمنستان مطئن هستید از همان ابتدای ورود به این کشور باید هیچ گونه فرصتی را از دست ندهید ، هر فرد و یا مکانی می تواند قدم نخست شما در یافتن کاری مناسب و پاره وقت باشد ، اگر از کنار یک دکه روزنامه فروشی رد می شوید و یا در یک کافه یا رستوران غذا می خورید می توانید شانس خود را برای کار در آنها امتحان کنید.

نباید در ابتدای ورود به این کشور انتظار یافتن کاری با درآمد آنچنانی را داشته باشید زیرا نه تنها همه چیز جدید است ، بلکه شما فردی با مهارت زبانی کمتر نسبت به شهروندان و مهارت های اولیه هستید.

البته مشاغل دانشجویی بسیار خوبی در بخش های مختلف دانشگاه وجود دارد که می توان مشغول شد و یا به سایر موسسات مرتبط به دانشگاه مراجعه و کاری بیابید ، علاوه بر این وب سایت و آزانش های مختلفی برای کاریابی در ارمنستان وجود دارد که با نام نویسی در آنها می توانید به کار مناسبی با توجه به مهارت های خود برسید.

در وب سایت ها دانشجویان تمامی مشخصات خود را وارد نموده و کارفرمایان با توجه به نیوی مورد نیاز خود به آنها مراجعه می کنند که شیوه های بسیار مناسب است ، تنها مورد قابل توجه در رابطه با کار دانشجویی روز مصاحبه با کارفرما است که باید با ظاهری آراسته حاضر شوید و به تمامی سوالات پاسخ درست و صادقانه بدهید.

خدمات بیمه دانشجویی در ارمنستان

خدمات درمانی در تمامی کشورهای جهان در صورت بیمه نبودن فرد از گرانترین هزینه های زندگی به شمار می رود و سیستم های بهداشت همواره تلاش می کنند تا با تحت پوشش قرار دادن افراد هزینه ها را تا حد ممکن کاهش دهند ، دانشجویان محصل در کشورهای خارجی مانند ارمنستان نیز در طول دوران اقامت خود در این کشور نیازمند خدمات بهداشتی و درمانی خواهند بود زیرا ممکن است حتی بابت بیماری های سطحی همچون سرماخوردگی متحمل هزینه های سنگین شوند.

خدمات بیمه دانشجویی در ارمنستان

از این رو دولت این کشور با وضع قوانین مشخصی شرکت های بیمه را موظف نموده تا دانشجویان را در طول تحصیل مورد حمایت قرار دهند ، سیستم درمانی در کشور ارمنستان در سه بخش ملی ، منطقه ای و محلی به فعالیت مشغول هستند که بهترین امکانات در بیمارستان های اصلی این کشور ارائه می شود.

ارمنستان کشوری ست که در تمامی حوزه ها بخصوص در زمینه درمان بخش دولتی قوی تر از بخش خصوصی مانده و هنوز رشد قابل توجهی را نمی توان در سازمان ها و بیمارستان های خصوصی مشاهده کرد.

بیمه دانشجویی عمومی برای تمامی دانشجویان خارجی در این کشور الزامی است و در هنگام ثبت نام در دانشگاه باید نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند که مبلغ زیادی نبوده و از 40 تا 60 دلار در ماه را شامل می شود ، البته در صورت تمایل به دریافت خدمات بهداشتی و درمانی بهتر باید شرکت های بیمه خصوصی را انتخاب نمایید.

شرایط بیمه دانشجویی در ارمنستان

دقت داشته باشید که بیمه های دانشجویی تمامی بیمه ها را تحت پوشش قرار نداده و با توجه به مبلغ پرداختی تنها برخی از بیماری ها را متقبل می شوند ، دانشجویانی که دارای بیماری خاصی هستند باید در هنگام انتخاب بیمه دقت لازم را داشته و موارد مورد نیاز خود را حتما در خدمات دریافتی تیک بزنند ، جراحی های سخت ، زایمان ، دندانپزشکی و عمل های زیبایی مواردی هستند که در بیمه دانشجویی جا ندارند.

بیمه های خصوصی این مزیت را دارند که شما می توانید مرکز درمانی ، پزشک معالج و بیماری های تحت پوشش را به صورت جزئی انتخاب نمایید و برخی موارد را که در بیمه های دولتی وجود ندارند لحاظ نمایید ، معمولا بیمه درمانی برای دانشجویی که به مدت کوتاه و برای دوره های کمتر از سه ماه به ارمنستان وارد می شوند الزامی نیست اما سایر دانشجویان که قرار است اقامتی بیشتر از 90 روز در این کشور داشته باشند باید در هنگام درخواست ویزا قرارداد بیمه خود را ارائه دهند.

برخی از شرکت های بیمه در ارمنستان با شرکت های بیمه در سایر کشورها همچون ایران در ارتباط هستند و شما می توانید از خدمات متقابل بیمه در ارمنستان استفاده کنید ، البته این گزینه نیازمند بررسی دقیق است و شرایط پرداخت بیمه برای دانشجویانی که دارای شهروندی یکی از کشورهای اروپایی هستند با سایر کشورها متفاوت می باشد.

نکات مهم اخذ بیمه دانشجویی ارمنستان

  • در هنگام اخذ بیمه دانشجویی شرکت های مختلف و شرایط را به دقت بررسی نمایید و مطمئن شوید که از اعتبار کافی برخوردارند.
  • اطمینان حاصل کنید که شرکت بیمه انتخابی تان مودر تایید دانشگاه است.
  • دریافت بیمه را در اسرع وقت انجام دهید تا پروسه دریافت ویزای تان به مشکل نخورد.
  • در صورت یافتن کار مناسب پس از تحصیل بیمه خود را از دانشجویی به بیمه کارفرما تغییر دهید.
  • به خوبی از قوانین بیمه دانشجویی در ارمنستان مطلع شوید تا در شهر و یا استان محل سکونت خود به مشکل برنخورید.
  • بیمه های درمانی دانشجویی 7 روز هفته و 24 ساعت شبانه روز را پوشش می دهند و شما در تمامی ساعات می توانید از خدمات مشخص شده بهره مند شوید.

خوابگاه های دانشجویی کشور ارمنستان

پس از انتخاب دانشگاه در ارمنستان یکی از مهم ترین دغدغه های دانشجویان مشخص کردن محل اقامت در این کشور است ، شما به عنوان یک دانشجو گزینه های مختلفی را پیش روی خود دارید که با توجه به درنظر گرفتن شرایط باید بهترین ان را انتخاب نمایید ، بدیهی ترین و البته یکی از بهترین انتخاب های تمامی دانشجویان سکونت درخوابگاه های دولتی و یا خصوصی این کشور است.

خوابگاه های دانشجویی کشور ارمنستان

خوابگاه های دولتی که معمولا در محوطه هر دانشگاه قرار دارند در هنگام ثبت نام با توجه به ظرفیت دانشجویان را پذیرش نموده و هزینه ای مقرون به صرفه دارند ، زندگی در این خوابگاه ها با مزایا و البته معایب خود همراه است که شرایط روحی و اخلاقی دانشجو می تواند زندگی شیرین و یا گاها پرتنشی را برای او به همراه داشته باشد.

با زندگی درخوابگاه شما با افراد از فرهنگ و کشورهای مختلف زندگی خواهید کرد که تنها راه ارتباطی تان زبان انگلیسی و یا ارمنی ست ، از این رو در مدت زمان کوتاهی زبان خود را به خوبی تقویت می کنید و همچنین زندگی اجتماعی تان در کشوری ناآشنا را تقویت می سازید.

اما در مقابل زندگی در خوابگاه به صورت دسته جمعی با دیگران است که هیچ گونه حریم شخصی برایتان وجود نداشته و امکاناتی مانند آشپزخانه و سرویس بهداشتی را باید به صورت مشترک استفاده نمایید.

زندگی در خوابگاه های خصوصی ارمنستان

متقاضیانی که تمایل به سکونت در خوابگاه دانشگاه ندارند می توانند در خوابگاه های خصوصی که در محوطه خارج دانشگاه و در سطح شهر پراکنده هستند سکونت داشته باشند ، این خوابگاه ها اتاق های خصوصی و یا تعداد کمتر را در اختیار دانشجویان قرار می دهند و دارای سرویس حمام و آشپزخانه جداگانه هستند ، میزان اجاره این خوابگاه با توجه به تعداد افراد در هر اتاق مشخص می گردد و اتاق های تک نفره می تواند بیش از 250 دلار در ماه اجاره داشته باشند.

هزینه هایی مانند اینترنت ، خدمات و غذا با توجه به شرایط خوابگاه مشخص می شود و در برخی خوابگاه ها همراه با اجاره ماهانه و در برخی دیگر به صورت جداگانه دریافت می شود ، علاوه بر این دو مورد دانشجویان می توانند از در آپارتمان و یا منزل های شخصی نیز ساکن شوند که نیاز به پشتوانه مالی بسیار خوبی دارد ، هزینه سکونت در منزل های شخصی عموما بیش از 350 دلار در ماه است که هزینه های جانبی همچون آب ، برق ، گاز و اینترنت نیز بدان افزوده می شود.

نکات مهم سکونت در ارمنستان

  • هزینه محل اقامت بخش مهی از هزینه زندگی در ارمنستان است و باید برآورد صحیحی از آن داشته باشید تا با مشکل مواجه نشوید.
  • خوابگاه دانشگاه ها کمترین هزینه و در حدود 100 تا 250 دلار اجاره دارند.
  • معمولا خوابگاه دانشگاه ها ظرفیت محدود داشته و در صورت عدم اقدام در تاریخ مشخص به سرعت پر می شوند.
  • در تمامی موارد امضا با صاحب خانه الزامی ست و از بروز مشکلات جلوگیری می کند.
  • اغلب دانشگاه به دانشجویانی که موفق به دریافت خوابگاه های دولتی نشده اند ، در یافتن محل سکونت کمک می کنند.
  • خانه های قرار گرفته در مرکز شهر دارای اجاره بالاتری هستند و در حومه می توانید منزل با قیمت های مناسب تری بیابید ، کارشناسان موسسه بهترین راهنمای شما در یافتن محل اقامتی مناسب هستند.

بهترین دانشگاه های ارمنستان

در میان کلیه دانشگاه های دولتی و خصوصی ارمنستان 4 دانشگاه دولتی بین المللی نیز به چشم می خورد که دانشگاه ایروان به عنوان دانشگاه مادر تمامی آنها شناخته می شود ، در رابطه با تحصیل در دانشگاه های ارمنستان باید به این نکته دقت ویژه داشته باشید که زبان انگلیسی در تمامی آنها استفاده نمی شود و چنانچه به دنبال انتخاب این زبان هستید برخی از دانشگاه ها از فهرست شما حذف می شوند.

بهترین دانشگاه های ارمنستان

در ادامه بهترین دانشگاه های این کشور اشاره می کنیم اما شما عزیزان باید تمامی فاکتورها را در هنگام ثبن تام مورد بررسی قرار دهید تا با مشکل مواجه نشوید.

دانشگاه دولتی ایروان ( YSU )

بهترین و قدیمی ترین دانشگاه ارمنستان از سال 1919 با سه زبان ارمنی ، روسی و انگلیسی فعالیت خود را آغاز نمود ، این دانشگاه به عنوان یک پل میان کشور مبدا و کشورهای اروپایی عمل می کند و بسیاری از دانشجویان دوره کارشناسی خود را در این کشور گذرانده و و با مهاجرت به اروپا برای تحصیل در مقاطع بالاتر دانشگاه های اروپایی را انتخاب می کنند که این امر خود نشان از معتبر بودن مدرک این دانشگاه در میان کشورهای دیگر دارد.

تمامی رشته های تحصیلی در دو ترم در سال تدریس شده و دانشگاه در هنگام پذیرش از دانشجویان مدرک زبان درخواست نمی کند و می توانید پس از اخذ پذیرش از دانشگاه به تحصیل زبان انگلیسی بپردازید ، شما می توانید تمامی رشته های تحصیلی را در مقطع های مختلف در این دانشگاه بیابید و از بهترین و مجهزترین تکنولوژی روز دنیا بهره مند شوید.

از نقاط عطف انتخاب دانشگاه ایروان به عنوان مقصد تحصیل وجود بورسیه های متنوع تحصیلی در دانشکده های مختلف آن است که امکان تحصیل به صورت رایگان را برای بسیاری از دانشجویان بین المللی فراهم می سازد.

دانشگاه آمریکایی ارمنستان ( AUA )

دانشگاه آمریکایی ارمنستان از مراکز آموزشی خصوصی این کشور است که در پایتخت قرار گرفته و سیستم آموزشی مطابق با کشورهای غربی و آمریکا دارد ، زبان تدریس در اکثر رشته های تحصیل این دانشگاه انگلیسی بوده و تسلط به این زبان یکی از شروط اصلی پذیرش است.

این دانشگاه از سال 1991 تلاش نموده تا با مراکز علمی برتر جهان در ارتباط باشد و هم اکنون تحت نظارت دانشگاه کالیفرنیا آمریکا اداره می شود ، دقت داشته باشید که آزمون ورودی نقش مهمی در پذیرش این دانشگاه داشته و با توجه به درخواست های فراوان باید رزومه تحصیلی تان را به بهترین شکل ممکن ارائه دهید.

دانشگاه دولتی پزشکی ایروان ( YSMU )

این دانشگاه به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور ارمنستان شناخته می شود که در سال ۱۹۲۰ تاسیس شده و شامل دانشکده های مختلف در علم پزشکی از جمله پزشکی عمومی ، دندانپزشکی ، داروسازی و غیره می باشد ، زبان تدریس انگلیسی است و داشتن مدرک زبان با نمره بالا می تواند شانس پذیرش را بالا ببرد.

مدرک صادره از این دانشگاه دارای تاییدیه از سازمان بهداشت جهانی ست و گواهینامه آن در کل جهان دارای رسمیت است ، البته به جز زبان انگلیسی می توانید زبان روسی و ارمنی را نیز در رشته های مختلف این دانشگاه بیابید و با داشتن بیمارستان و کلینیک های اختصاصی دانشجویان را به بهترین شکل ممکن آماده فضای واقعی کار می سازد ، این دانشگاه به عنوان یک مرکز دولتی هزینه مقرون به صرفه ای برای رشته های تخصصی همچون پزشکی و دندانپزشکی دارد.

دانشگاه روسی ارمنستان ( RAU )

در سال 1997 یکی از بهترین دانشگاه های ارمنستان با نام دانشگاه روسی در شهر ایروان ساخته شد ، این دانشگاه زبان های روسی و ارمنی را محور تدریس خود قرار داده و دانشجویان از تمامی کشورهای دنیا را به راحتی پذیرش می کند ، دانشگاه روسی مقصد خوبی برای ورود به اروپا و سایر کشورهای جهان است و اکثر دانشجویانی که یکی از مقاطع تحصیلی خود را در این دانشگاه سپری می کنند برای تحصیل در مقاطع بالاتر به کشورهای معتبری مانند آلمان و یا آمریکا می روند ، دانشکده های این دانشگاه عبارتند از :

  • دانشکده حقوق
  • دانشکده سیاست
  • دانشکده ریاضی
  • دانشکده تکنولوژی
  • دانشکده اقتصاد
  • دانشکده علوم انسانی
  • دانشکده رسانه

دانشگاه اقتصاد ارمنستان ( ASUE )

از جمله دانشگاه های ارمنستان است که با وجود بکارگیری زبان انگلیسی در اغلب رشته از دانشجویان در هنگام پذیرش مدرک زبان درخواست نکرده و تنها تسلط کافی را برای پذیرش کافی می داند ، دانشگاه اقتصاد از سال 1975 با ایجاد دانشکده های متعدد در حوزه اقتصاد بسیار قوی شده و هم اکنون شامل بخش های : دانشکده مدیریت ، دانشکده مقررات اقتصاد و روابط اقتصادی بین الملل ، دانشکده دارایی ، دانشکده بازاریابی و سازمان تجاری ، دانشکده علوم رایانه ، دانشکده آمار و حسابداری ست.

دانشگاه دولتی معماری و طراحی ارمنستان ( NUACA )

همانگونه که از نام آن مشخض است این دانشگاه در حوزه معماری بسیار قوی بوده و شامل دانشکده های مختلف مانند معماری ، شهرسازی ، عمران ، سازه های آبی و غیره می باشد ، هر کدام از این دانشکده ها شاخه های مختلف را در زمینه مشخص ارائه می دهند و زبان تحصیل در مقطع لیسانس ارمنی و یا روسی است و در مقاطع بالاتر امکان تحصیل به زبان انگلیسی ، آلمانی ، فرانسوی نیز وجود دارد.

ارمنستان دانشگاه های دیگری را نیز در زمینه های مختلف دارد که می توان از جمله آنها به دانشگاه فرانسوی ایروان ، دانشگاه کشاورزی ، دانشگاه پلی تکنیک ارمنستان و دانشگاه زبان های خارجی اشاره کرد ، دقت داشته باشید که تحصیل در اکثر دانشگاه ها به زبان انگلیسی امکان پذیر است و داشتن مدرک زبان انگلیسی حتی در صورتی که توسط دانشگاه در ابتدا درخواست نشود می تواند شانس پذیرش را بالا ببرد.

ارمنستان دانشگاه های مطرح دیگری را در تمامی رشته ها دارد از جمله آنها می توان به دانشگاه فرانسوی ایروان ، دانشگاه کشاورزی ، دانشگاه پلی تکنیک ارمنستان و دانشگاه زبان های خارجی اشاره کرد ، دقت داشته باشید که تحصیل در اکثر دانشگاه ها به زبان انگلیسی امکان پذیر است و داشتن مدرک زبان انگلیسی حتی در صورتی که توسط دانشگاه در ابتدا درخواست نشود می تواند شانس پذیرش را بالا ببرد.

شرایط پذیرش دانشگاه های ارمنستان

تحصیل در ارمنستان دارای شرایط پیچیده نمی باشد و با فراهم کردن شرایط و مدارک لازم می توان به تحصیل مشغول شد ، شما با انتخاب رشته تحصیلی و مقطع مورد نظر باید به دنبال دانشگاه مناسب با شرایط خود باشید و سپس با فراهم کردن مدارک مورد نیاز به دانشگاه درخواست پذیرش بفرستید ، دانشگاه با در نظر گرفتن تمام شرایط درخواست شما را بررسی کرده و در صورت قبول درخواست به شما پذیرش اعطا می کند.

تمام دانشگاه ها در پذیرش دانشجویان ، اعطای بورسیه تحصیلی ، شرایط تحصیل و غیره شرایط مشخص و مخصوص به خود را دارند که شما باید پس از انتخاب دانشگاه مورد نظر خود تمام آنها را بررسی کرده و در نظر بگیرید ، البته مجموعه ای از شرایط پذیرش دانشگاه های ارمنستان به صورت کلی در رابطه با تمام دانشگاه ها ثابت است که ما آنها را برای شما بیان می کنیم.

افراد متقاضی ورود به دانشگاه ها در داخل این کشور باید در آزمون ورودی شرکت کنند که این قانون برای دانشجویان خارجی صدق نمی کند و کسانی که از سایر کشور ها مانند ایران برای تحصیل در رشته های مختلف اقدام می نمایند نیازی به شرکت در آزمون نخواهند داشت.

بهترین شهرهای ارمنستان برای تحصیل

چنانچه بخش قبل بهترین دانشگاه های ارمنستان را با دقت مطالعه کرده باشید متوجه خواهید شد که بهترین مراکز آموزشی این کشور در شهر ایروان قرار گرفته اند ، این در حالی ست که سایر شهرهای این کشور نیز میزبان دانشگاه های خوبی هستند که می تواند زندگی خاطره انگیزی را در آنها تجربه کنید.

بهترین شهرهای ارمنستان برای تحصیل

ایروان به عنوان پایتخت ارمنستان بهترین امکانات را در خود جای داده و علاوه بر تحصیل فرصت های شغلی خوبی را در اختیار افراد قرار می دهد ، این شهر که یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان نیز می باشد با داشتن ریشه سنتی تمام ویژگی های یک شهر مدرن را دارد و با داشتن مکان های دیدنی دوران دانشجویی را بسیار برایتان لذت بخش می سازد.

اکثر ساختمان های این شهر به سبک دوران شوری ساخته شده و به دلیل استفاده از سنگ هایی با طیف صورتی به شهر صورتی نیز مشهور است ، شما دانشجویان عزیز که به دنبال کار دانشجویی همراه با تحصیل هستید می توانید با سکونت در ایروان به شرط تسلط کافی به زبان کارهای مناسبی را در همان ماه های نخست تحصیل خود بیابید.

سکونت در شهر گیومری ارمنستان

گیومری را می توان پس از ایروان از مهم ترین شهرهای ارمنستان دانست که مرکز استان شیراک و دومین شهر پرجمعیت این کشور است ، گیومری که فاصله ای دو ساعته با ایروان دارد موسسات و دانشگاه های مختلفی را در خود جای داده و هر ساله دانشجویان زیادی به دنبال ثبت نام در این مراکز در آن ساکن می شوند.

هزینه های زندگی در این شهر نسبت به ایروان کمتر است و می توانید با داشتن تسلط به زبان ارمنی در آن به کار پاره وقت مشغول شوید ، جالب است بدانید که این شهر در دوره ای به هخامنشیان و ساسانیان تعلق داشته و در برهه ای پایتخت ارمنستان نیز بوده است ، خوب است درنظر داشته باشید که ارمنستان کشوری سردسیر است و در تمامی شهرهای آن زمستان های سردی و تابستان های معتدل خواهید داشت.

تحصیل در شهر وانادروز ارمنستان

وانادروز یکی از سه شهر اصلی ارمنستان برای تحصیل و کار است که به عنوان مرکز استان لوری در شمال این کشور قرار دارد ، وانادروز یکی از زیباترین و خوش آب و هواترین شهرهای ارمنستان است که به همراه دانشگاه ها به رونق این شهر بسیار کمک نموده اند.

شهر گوریس ارمنستان

از شهرهای کوچک این کشور است که طراحی کلی آن توسط یک معمار آلمانی صورت گرفته و از لحاظ ظاهر و زیبایی با سایر شهرهای ارمنستان متفاوت است ، دو غار مشهور از جاذبه های اصلی شهر بوده و یک تونل تاریخی به عنوان دروازه به شهر دارد.

از سایر شهرهای مناسب ارمنستان می توان به اچمیادزین ، شوشی ، استپانکرت و جرموک اشاره کرد که هر یک دارای دانشگاه های متعدد هستند و شما علاقه مندان به این کشور می توانید در هر یک از آنها با توجه شرایط تحصیلی تان ساکن شوید.

هزینه های تحصیل در ارمنستان

هزینه تحصیل در ارمنستان از فاکتورهای مختلفی تشکیل شده است که با توجه به دانشگاه و محل اقامت شما می توان میزان دقیق آن را تخمین زد ، به صورت کلی ارمنستان از کشورهای کم هزینه برای دانشجویان است که با دریافت بورسیه می تواند مقرون به صرفه تر نیز شود.

هزینه های تحصیل در ارمنستان

رشته و مقطع تحصیلی دو رکن اصلی تعیین کننده میزان شهریه در دانشگاه های ارمنستان هستند که می تواند از 1500 دلار در دوره کارشناسی آغاز شده و تا 4000 دلار در دوره دکترا برسد ، البته این میزان مخصوص دانشگاه های دولتی این کشور و در دانشگاه های خصوصی و رشته هایی همچون پزشکی و دندانپزشکی میزان شهریه دو تا سه برابر دانشگاه های دولتی خواهد بود.

البته هزینه دانشگاه حتی با بورسیه تحصیلی به صورت کامل صفر نشده و پرداخت های جزئی مانند ثبت نام و یا تهیه جزوات درسی وجود دارند ، دقت داشته باشید که معمولا هزینه زندگی بخشی از مخارج است که بورسیه تحصیلی آن را پرداخت نکرده و دانشجویان باید قادر به تامین کامل آن باشند.

زندگی در ارمنستان در شهر ایروان در صورتی که در خوابگاه دانشگاه سکونت داشته باشید در حدود 700 دلار در ماه هزینه دارد که البته سبک زندگی و سلیقه شما در کم و یا زیاد شدن آن بسیار موثر است ، در برخی موارد دانشجویان با صرفه جویی این مبلغ را کاهش داده و برخی دیگر افزایش می دهند ، اما در برآورد هزینه ها خوب است که حداقل ماهانه 700 دلار را درنظر داشت باشید.

مزایا و معایب تحصیل در ارمنستان

ارمنستان یک کشور زیبا با میراث فرهنگی غنی است که با داشتن کالج و دانشگاه های قدیمی و جدید کلید موفقیت حرفه ای را به شما می دهد ، علاوه بر فرآیند آموزش اصلی ، تحصیل در ارمنستان می تواند سرگرم کننده باشد ! چرا که شانسی برای کشف کشور باستانی ، فرهنگ کهن ، غذاهای جالب و یادگیری زبان را پیش رویتان قرار می دهد.

مزایا و معایب تحصیل در ارمنستان

صنعت فناوری اطلاعات این کشور نیز در سطح جهان شناخته شده بود و علاوه بر دانشگاه هایی که در این حوزه تخصص دارند ، بسیاری از سازمان های خصوصی نیز وجود دارند که به شما دانش مناسب را ارائه می دهند ، مردم ارمنستان مردم خون گرم و مهمان نوازی هستند و هیچ مشکل مسکنی وجود ندارد زیرا اتاق ها و آپارتمان ها برای اجاره به راحتی در دسترس هستند.

با انتخاب ارمنستان شما در یکی از امن ترین کشورهای جهان تحصیل خواهید کرد که طبق فهرست قانون و نظم گالوپ در گزارش ۲۰۱۵ در 9 امین کشور امن جهان خواهید بود ، در واقع بسیار بالاتر از شهرهای آمریکای شمالی و اروپای غربی ، این رتبه بندی بر طبق احساس امنیت شهروندان ، امنیت جهانی در پلیس و امنیت بیرون ماندن در شب صورت گرفته است.

ارامنه به عنوان یک ملت کوچک با تاریخ طولانی ، یک پیوند خاص از همبستگی و احترام به دیگران دارند که از زبان روسی به عنوان زبان مشترک میان خود و همسایگان استفاده می کنند.

معایب تحصیل در ارمنستان

کشور ارمنستان دارای دانشگاه های بسیاری است که متاسفانه تمامی این دانشگاه ها دارای اعتبار علمی بالایی نیستند و حتما قبل از انتخاب دانشگاه باید دقت شود تا در وزارت علوم ایران دارای اعتبار بوده و مورد قبول در ایران باشد ، همچنین یکی از بزرگترین مشکلی که دانشجویان با آن مواجه می شوند ، قطعا مشکل زبانی است ، چرا که زبان تحصیل در دانشگاه ها عمدتا زبان ارمنی ( هایرن ) می باشد و حتی در صورت تحصیل به زبان انگلیسی قطعا به زبان ارمنی نیاز خواهید داشت که صرف زمان ، هزینه و پشتکار می طلبد.

با وجود کم هزینه بودن دانشگاه های ارمنستان برخی از دانشگاه های این کشور مانند دانشگاه پزشکی ایروان و دانشگاه آمریکایی ارمنستان هزینه های تحصیلی بالایی هستند که می تواند با برخی از دانشگاه های اروپا برابری کند.

ویزای تحصیلی ارمنستان

تا به اینجای مقاله تمامی زوایای تحصیل در کشور ارمنستان را با شما عزیزان بررسی نمودیم و دریافتید که برای تحصیل در این کشور باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید ، اما گام آخر که یکی از مهم ترین بخش های این مهاجرت تحصیلی ست دریافت ویزای کشور ارمنستان می باشد.

ویزای تحصیلی ارمنستان

شما عزیزان باید پس از انتخاب دانشگاه و ارسال مدارک خود ، به پذیرش تحصیلی برسید ، نامه صادره از دانشگاه مهم ترین مدرک موردنیاز درخواست ویزای است که به سفارت ارمنستان نشان می دهد که شما به قصد تحصیل در یکی از مراکز علمی این کشور می خواهید ویزا دریافت کنید.

ویزای تحصیلی معمولا به مدت دوره تحصیل شما اعتبار داشته و هر سال تمدید می گردد و به معنای مجوز قانونی جهت سکونت و تحصیل در ارمنستان به شمار می رود ، دقت داشته باشید که دریافت ویزا بخش بسیار مهمی از مهاجرت تحصیلی شما به شمار می رود و با دریافت پذیرش از دانشگاه نیمی از مسیر را پیموده اید و دریافت ویزا بخش مهم دوم آن است.

البته کشور ارمنستان از جمله مواردی ست که سخت گیری های قابل توجهی در صدور ویزا نداشته و با دشتن مدارک مشخص شده می توانید به راحتی ویزای تحصیلی خود را به دست آورید ، در ادامه به مهم ترین این مدارک اشاره می کنیم ، شما عزیان می توانید با مشورت کارشناسان موسسه روند اخذ ویزا را به راحتی پشت سر بگذارید.

مدارک دریافت ویزای تحصیلی ارمنستان

  • پاسپورت به همراه کپی از تمام صفحات آن
  • پذیرش از دانشگاه مورد نظر در ارمنستان
  • آخرین مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات
  • ارائه مدرک تمکن مالی
  • گواهی سلامت پزشکی
  • بیمه سفر
  • مدارک شناسایی

ممکن است سفارت از شما مدارک بیشتری را درخواست کند که باید آنها را به طور کامل به سفارت تحویل دهید ، شما با فراهم کردن تمامی مدارک درخواست خود برای ویزا را به سفارت تحویل می دهید و سفارت با بررسی تقاضا نتیجه را اعلام می کند ، در صورت موافقت برای شما ویزای تحصیل در ارمنستان صادر خواهد شد.

سفارت یک تاریخ مشخص را به عنوان روز مصاحبه برای شما تعیین می کند که باید طبق ساعت مقرر با ظاهری آراسته حاضر شده و به سوالات افسر مربوطه به صورت دقیق و صحیح پاسخ دهید.

موسسات اعزام دانشجو به ارمنستان

در مسیر مهاجرت به کشورهای دیگر چالش های مختلفی پیش روی شما قرار دارد که می تواند به موفقیت و یا شکست شما منجر شود ، انتخاب مسیر تحصیل در خارج کشور نیاز به بررسی ، کسب اطلاعات و مشورت با افراد خبره و متخصص در این زمینه دارد ، موسسات مختلفی تنها با هدف کسب درآمد ادعای دریافت پذیرش و اعزام دانشجو به خارج کشور دارند که دارای محدودیت های بسیار بوده و هرگز نمی توانند عملکردی همچون موسسات مهاجرتی داشته باشند.

موسسات اعزام دانشجو به ارمنستان

موسسات اعزام دانشجو تنها در رابطه با دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم اجازه اقدام داشته و در زمینه دوره های مختلف آموزشی مجوز ندارند ، با مراجعه به موسسات مهاجرتی شما عزیزان نه تنها در حوزه تحصیل ( حتی در جزئی ترین امور ) اطلاعات کافی را دریافت خواهید کرد ، بلکه به واسطه آن می توانید زمینه کار و اقامت در کشور مقصد را نیز برای خود فراهم سازید ، در صورتی که هیچ یک از این خدمات در حوزه اختیارات موسسه اعزام دانشجو نمی باشد.

سوالات پر تکرار تحصیل در ارمنستان

مقاله تحصیل در ارمنستان را مطالعه کردید و مهم ترین نکات آن را دانستید ، اکنون اگر سوالی یا نظری در این زمینه دارید به بخش دیدگاه های سایت شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) در پایین همین مقاله بروید و ما را از نظرات خود آگاه کنید و یا پرسش خود را مطرح کرده و در اسرع وقت به پاسخ دقیق خود برسید.

هزینه تحصیل در ارمنستان چقدر است؟

رشته و مقطع تحصیلی دو رکن اصلی تعیین کننده میزان شهریه در دانشگاه های ارمنستان هستند که می تواند از 1500 دلار در دوره کارشناسی آغاز شده و تا 4000 دلار در دوره دکترا برسد.

می خواهم برای تحصیل پزشکی به ارمنستان بروم ، کدام دانشگاه را پیشنهاد می دهید؟

دانشگاه دولتی پزشکی ایروان ( YSMU ) که به عنوان برترین دانشگاه پزشکی کشور ارمنستان شناخته می شود ، زبان تدریس انگلیسی است و داشتن مدرک زبان با نمره بالا می تواند شانس پذیرش را بالا ببرد.

هزینه زندگی در ارمنستان چقدر است؟

زندگی در ارمنستان در شهر ایروان در صورتی که در خوابگاه دانشگاه سکونت داشته باشید در حدود 700 دلار در ماه هزینه دارد که البته سبک زندگی و سلیقه شما در کم و یا زیاد شدن آن بسیار موثر است.

در کدام دانشگاه ارمنستان می توان به زبان انگلیسی تحصیل کرد؟

دانشگاه آمریکایی ارمنستان از مراکز آموزشی خصوصی این کشور است که در پایتخت قرار گرفته و سیستم آموزشی مطابق با کشورهای غربی و آمریکا دارد ، زبان تدریس در اکثر رشته های تحصیل این دانشگاه انگلیسی بوده و تسلط به این زبان یکی از شروط اصلی پذیرش است.

آیا برای تحصیل در ارمنستان باید در همان ابتدا مدارک زبان را ارائه دهم؟

دانشگاه ایروان هنگام پذیرش از دانشجویان مدرک زبان درخواست نمی کند و می توانید پس از اخذ پذیرش از دانشگاه به تحصیل زبان انگلیسی بپردازید.

اگر بخواهم هنگام تحصیل در ارمنستان آپارتمان اجاره کنم هزینه آن چقدر خواهد بود؟

هزینه سکونت در منزل های شخصی عموما بیش از 350 دلار در ماه است که هزینه های جانبی همچون آب ، برق ، گاز و اینترنت نیز بدان افزوده می شود.

مدت زمان مجاز کار دانشجویی در ارمنستان چقدر است ؟

دانشجویان دوره کارشناسی که بیشترین ساعات ( 32 ساعت ) در هفته را سر کلاس درس می گذرانند به مدت 10 ساعت در هفته اجازه کار دارند ، کارشناسی ارشد به مدت 20 ساعت و مقطع دکترا تا 30 ساعت در هفته می توانند به کارهای دانشجویی بپردازند.

آیا دانشگاه های ارمنستان مورد تایید وزارت علوم ایران هستند؟

طبق فهرست وزارت علوم ، دانشگاه های کشور ارمنستان در گروه ممتاز دارای دانشگاه مورد تایید این سازمان نبوده و دانشگاه ایالتی ایروان صرفا در رشته زبان و ادبیات ارمنی مورد تایید است ، دانشگاه دولتی کومیتاس ایروان نیز با قرار گرفتن در گروه متوسط تا مقطع کارشناسی ارشد مورد تایید این وزارت خانه است. دقت داشته باشید که مدارک سایر دانشگاه های این کشور که در گروه ضعیف قرار گرفته اند در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به هیچ عنوان قابل بررسی و ارزشیابی نیستند.

هنگام تحصیل در ارمنستان ، آیا باید برای بیمه درمانی هم مبلغی پرداخت کنم ؟

بله ، از 40 تا 60 دلار در ماه هنگام ثبت نام در دانشگاه.

نمره ایلتس و تافل ، برای ارائه به دانشگاه های ارمنستان چند است؟

معمولا دانشگاه ها از دانشجویان مدرک آیلتس 6 و یا تافل 70 به بالا را درخواست می کنند.

موسسه مهاجرتی رجبی به عنوان معتبرترین موسسه در امر مهاجرت و رزومه کاری درخشان تاکنون افراد زیادی را به رویای تحصیل در کشورهای مختلف دنیا از جمله تحصیل در ارمنستان رسانده است ، شما عزیزان می توانید با مراجعه به مشاورین موسسه در دو شهر تهران و شیراز ضمن دریافت تمامی اطلاعات در مدت کوتاهی به ویزای تحصیلی دست یابید ، همچنین می توانید با اعلام شرایط تحصیلی و اقتصادی خود و با کمک کارشناسان موسسه در خصوص سایر کشور ها هم کسب اطلاع نمایید ، همچنین با مطالعه مقالات سایت اطلاعات شما در زمینه مهاجرت تحصیلی به روز خواهد شد ، در مقاله تحصیل در روسیه ، می توانید نکات جالبی را ببینید که شاید تا کنون نمی دانستید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *