تاریخ کشور چین از گذشته تا معاصر

تاریخ کشور چین از گذشته تا معاصر

 شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) این نوشتار را به شما ارائه می کند؛ اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر به منظور مهاجرت به چین هستید ، می توانید مقاله لینک شده را مطالعه نمایید.

تاریخ کشور چین از گذشته تا معاصر را می توان به سه دوره تقسیم کرد :

  • چین پیش از امپراتوری ( سلسله های شوین ، شانگ ، جو تا 221 قبل از میلاد )
  • امپراتوری چین ( سلسله Qin 221 قبل از میلاد – سسله Qing 1911 )
  • چین جدید ( 1911 – زمان مدرن )
فهرست مطالب

چین کشوری جادویی با فرهنگ ، سنت ‌ها و تمدن باستانی خاص است ، تاریخ چین یکی از باستانی ترین در جهان است که تقریبا 5000 سال قدمت دارد و اولین سوابق مکتوب آن به هزاره ‌های چهارم قبل از میلاد برمی‌گردد ، در واقع تمدن چین از حوضه‌های رودخانه‌ای هوانگ هو و یانگ تسه سرچشمه گرفته است که سکونتگاه‌های کشاورزان باستانی به اولین شهرهای چین و اتحادیه‌های ملی تبدیل شدند.

چین پیش از امپراتوری ( سلسله های شوین ، شانگ ، جو تا 221 قبل از میلاد )

بر اساس سالنامه ، بنیانگذار اولین سلسله چینی شیون بود ، نمایندگان این سلسله از سال 1989 قبل از میلاد تا سال 1756 بعد از میلاد حکومت می کردند ، مرکز شیون در استان شانشی قرار داشت و فقط در این سلسله اقتدار دولتی بین حاکمان روحانی و سکولار تقسیم می شده است و با این حال ، یک حاکم سکولار در پایان عمر این سلسله دارای اختیارات کاملا رسمی بود و جالب اینجاست که این فرمانروایان سلسله شیون بودند که اولین تقویم ‌های چینی را تنظیم کردند که بعدها دوباره در چین به اجرا درآمد.

همراه با دولت شیون ، دوره پیش از امپراتوری تاریخ چین شامل تاریخ دو سلسله دیگر – شانگ ( شانگ یین ) و جو می شود و البته داده های زیادی در مورد دوره این سلسله ها امروزه موجود نیست ، حکومت این سلسله از قرن هجدهم قبل از میلاد آغاز شده و تا قرن دوازدهم قبل از میلاد ادامه داشته است.

گمان می رود که نمایندگان این سلسله عشایری بوده اند که به توتمیسم اعتقاد داشتند و ساختار درونی آنها در اساس روابط مادرسالارانه داشت ، زیرا آنها روح زمین را می پرستیدند که شخصیت زنانه را تجسم می کرد ، دولت شانگ یین در قلمرو وسیعی قرار داشت که شامل شانکسی ، شانشی ، هوبی و همچنین بخشی از استان های شاندونگ و آنهویی بود و نظام سیاسی توسط اقتدار حاکم نشان داده می‌شد ، با این حال شاهزادگان کوچک در آن زمان از قدرت کامل برخوردار بودند.

سلسله جو در چین پیش از امپراتوری

تقویم کشاورزی چین باستان سلسله شانگ یین با جو جایگزین شد که اندکی قبل از فروپاشی ایالت شانگ در مرزهای غربی آن به قدرت رسیدند ، قبایل جو دامپرور بودند اما طی چندین قرن توانستند شیوه زندگی بی تحرکی را اتخاذ کنند.

این دوره از تاریخ چین بهتر مورد مطالعه قرار گرفته است و این سلسله در قرون نهم تا سوم قبل از میلاد حکومت می کرد ، پایتخت آن تزونچژو ( نه چندان دور از شیان ) بود ، با این حال در سال 770 قبل از میلاد ، حاکم جو در تهدید حمله وحشیانه به چنچژو ( لوئویانگ ) نقل مکان کرد و قلمرو پایتخت قدیمی را به متحد خود واگذار کرد.

دوره سلسله جو با جنگ های مداوم برای قلمرو و قدرت مرکزی ضعیف مشخص شد و در قرن پنجم تا سوم پیش از میلاد ، چین وارد عصر کشورهای متخاصم شد ، زمانی که دولت جو به ‌عنوان دیگر وجود نداشت و قلمرو آن به هفت پادشاهی وی ، ژائو ، هان ، کوین ، کوی ، یان و چو تقسیم شد و پس از آن توسط فرمانروای شین شی هوانگ دی متحد شدند.

امپراتوری چین ( سلسله کین ، 221 قبل از میلاد – سلسله چینگ 1911 )

در سال 221 قبل از میلاد ، شی هوانگ دی ، دولت شین متحد ، قدرت حاکم چین را از هم پاشید و اولین امپراتور کل چین شد و آن زمان آغاز دومین دوره تاریخ چین – دوره امپراتوری – بود.

سلسله کین تقریبا 10 سال حکومت کرد ، با این حال با وجود این مدت کوتاه ، شی هوانگ دی موفق شد کاری را انجام دهد که هیچ کس قبل از او نمی توانست انجام دهد یعنی متحد کردن چین و تبدیل آن به یک کشور قدرتمند ، در زمان سلسله کین ، ساخت دیوار بزرگ چین به پایان رسید ، یک سیستم واحد مدیریت ارتش ایجاد شد ، تعداد زیادی اصلاحات اقتصادی ارائه شد ، اما پس از مرگ امپراتور در سال 210 قبل از میلاد ، چین دوباره وارد عصر جنگ داخلی شد.

در سال 202 قبل از میلاد ، لیو بانگ ، فرمانده ایالت چو قدرت را در چین به دست گرفت و سلسله جدیدی از امپراتوران چینی به نام هان را تأسیس کرد که تا قرن سوم قبل از میلاد وجود داشت ، یکی از برجسته ‌ترین امپراتوران این سلسله ، وو از هان ( هان وودی ) بود که در دوران سلطنت او آیین کنفوسیوس به یک ایدئولوژی حاکم در چین تبدیل شد ، امپراتوری هان تا سال 220 وجود داشت تا اینکه در نتیجه شورش فرماندهان سرنگون شد و برای چندین قرن ، چین در عصر شورش ها و امپراتوری های فردی غرق شد.

سلسله سوئی ، تانگ در دوران امپراتوری چین

با این حال ، در سال 581 ، بنیانگذار دولت سوئی قدرت را به دست گرفت و دوباره چین را متحد کرد و در زمان سلطنت این سلسله بود که ساخت کانال بزرگ معروف که امروزه یکی از عجایب جدید جهان به شمار می رود آغاز شد و علاوه بر این ، این سلسله کمک زیادی به استقرار سیستم مدیریتی کرد که بتواند یکپارچگی چین را تضمین کند ، با این حال ، سلسله سوئی خیلی زود به دلیل لشکرکشی های نظامی ویرانگر متعدد در حال انحطاط افتاد و سلسله تانگ جایگزین آن شد.

سلسله تانگ از سال 618 تا 907 در چین حکومت می کرد که در تاریخ چین به عنوان دوره اوج ترین دوره چین قرون وسطی ثبت شد ، گائوزو ، بنیانگذار سلسله سیاست انسانی را با هدف توسعه هنر و فرهنگ دنبال کرد ، در این دوران امپراتوران از شاعران ، هنرمندان و و متفکران حمایت می کردند و با این حال سلسله تانگ نیز در آغاز قرن نهم از بین رفت و از آن زمان ، دوره ای از جنگ های داخلی و رقابت برای کسب قدرت آغاز شد.

در سال 906 با مرگ آخرین امپراتور از سلسله تانگ ، دوران ” پنج سلسله ” آغاز شد ، زمانی که حاکمان یکی پس از دیگری جایگزین شدند ، این دوره نیز دوره اختراع دستگاه چاپ و معرفی اولین پول کاغذی بود.

سلسله سونگ ، مینگ در دوران امپراتوری چین

در سال 960 سلسله جدیدی از سونگ با بنیانگذار آن چائو کوان یین که توانست بخش عمده ای از چین را تحت کنترل خود متحد کند ، به وجود آمد و در این دوره چین دشمن جدیدی در شمال شرقی کشور داشت – قبایل مغولی خیتان که چین مجبور شد در سال 1075 بخشی از قلمروهای خود را به آنها واگذار کند ، این دوره از تاریخ چین به عنوان دوران شکوفایی اقتصادی و فرهنگی این کشور ذکر می شود.

آخرین سلسله امپراتوران چین

آخرین سلسله امپراتوران چین به نام چینگ توسط مهاجمان مانچو تأسیس شد ، این دوره به عنوان دوران صلح و رفاه در چین در نظر گرفته می شود و این منچوها بودند که سیاست انزوای کشور را طی 300 سال دنبال کردند ، سلسله چینگ تا آغاز قرن بیستم حکومت می کرد ، تا اینکه چین در نتیجه قیام های توده ای و انقلاب شینهای در سال 1911 به یک جمهوری دموکراتیک تبدیل شد.

چین جدید ( 1911 – زمان مدرن )

آغاز قرن بیستم در چین به دلیل فعالیت نیروهای انقلابی قابل توجه بود. اسارت مقامات امپراتوری و افزایش دائمی مالیات باعث ناآرامی در مناطق مختلف چین شد و در سال 1900 ، پکن ” شورش بوکسور ” را تجربه کرد ، شورشیان به محله های خارجی ها حمله کردند و فقط نیروهای مشترک نیروهای اعزامی اروپایی توانستند قیام را سرکوب کنند.

تاسیس جمهوری خلق چین

در سال 1949 ، مائو تسه تونگ ، رهبر حزب کمونیست چین ، تأسیس جمهوری خلق چین را اعلام کرد که هنوز هم وجود دارد ، چین مدرن یکی از کشورهای توسعه یافته جهان است که جسورانه وارد عصر پیشرفت های تکنولوژیکی شده است و چینی ها هنوز به تاریخ باستانی خود احترام می گذارند و به آداب و رسوم و سنت هایی که توسط اجدادشان ایجاد شده است پایبندند.

دوره های تاریخی مدت زمان
دوره پیش ازتاریخ حدود ۴۰۰۰۰ ق.م. تا ۲۱۰۰ ق.م
دوره شانگ ۱۶۰۰ ق.م. تا ۱۰۴۶ ق.م
دوره زو و هوآن ۱۰۴۶ ق.م. تا ۷۷۱ ق.م
دوره بهار و پاییز ۷۷۱ ق.م. تا ۴۶۱ ق.م
دوره ایالات جنگجو ۴۶۱ ق.م. تا ۲۲۱ ق.م
دوره چین امپراتوری ۲۲۱ ق.م. تا ۱۹۱۲ م
دوره جمهوری خلق چین ۱۹۱۲ م. تا ۱۹۴۹ م
دوره جمهوری خلق چین (تایوان) ۱۹۴۹ م. تاکنون

چین کشوری آسیایی با حد و اندازه ای فراتر از آسیا ست ، شما می توانید در بهترین دانشگاه های چین که در رقابت با دانشگاه های آمریکا و اروپاست تحصیل کنید و با پرداخت هزینه های بسیار کمتر مدرکی معتبر در سطح جهانی بگیرید و یا برای سرمایه گذاری و کار به این کشور عزیمت کرده و آینده خود را بسازید ، در هر صورت کارشناسان و مشاوران هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی در کنار شما هستند تا این مسیر را با موفقیت طی کنید.

در وبینار ارائه شده شیوه های مختلف مهاجرت و چالش های هر یک را شرح داده ایم ، در حدود دو ساعت شما می توانید اطلاعات بسیار مفیدی در خصوص مهاجرت را به رایگان دریافت کنید.

پیشنهاد می کنیم مقاله تحصیل در چین را در کنار این نوشتار بخوانید.

سوالات متداول تاریخ کشور چین

آخرین سلسله امپراتوران چین به نام چینگ توسط مهاجمان مانچو تأسیس شد ، این دوره به عنوان دوران صلح و رفاه در چین در نظر گرفته می شود و این منچوها بودند که سیاست انزوای کشور را طی 300 سال دنبال کردند ، سلسله چینگ تا آغاز قرن بیستم حکومت می کرد ، تا اینکه چین در نتیجه قیام های توده ای و انقلاب شینهای در سال 1911 به یک جمهوری دموکراتیک تبدیل شد.

بنیانگذار اولین سلسله چینی شیون بود ، نمایندگان این سلسله از سال 1989 قبل از میلاد تا سال 1756 بعد از میلاد حکومت می کردند ، مرکز شیون در استان شانشی قرار داشت و فقط در این سلسله اقتدار دولتی بین حاکمان روحانی و سکولار تقسیم می شده است.

قرن سیزدهم با حمله مغول در سراسر جهان آغاز شد و به عنوان همسایگان نزدیک مغول ها ، چینی ها اولین کسانی بودند که اسیر شدند و در سال 1279 ، نوه چنگیز خان ، کوبلای خان ، چین را تحت کنترل خود درآورد و بنیانگذار یک سلسله جدید مغولی از امپراتوران چینی – یوان شد ، پایتخت این دولت خانبالیک ( پکن ) انتخاب شد ، اما مغول ها مدت زیادی حکومت نکردند و پس از مرگ کوبلای خان ، قدرت به دست سلسله مینگ رسید.

تاریخ کشور چین از گذشته تا معاصر را بررسی کردیم ، در نهایت ، امیدواریم مطالب حاضر از سوی موسسه مهاجرتی رجبی برایتان مفید واقع شده باشد ، لازم به ذکر است از آنجا که امروزه کشور چین از غول های بزرگ اقتصادی نه تنها در آسیا بلکه در سراسر جهان است ، خیلی از افراد به دنبال سرمایه گذاری در چین برای توسعه کسب و کار خود در این کشور می باشند ، اگر به سرمایه گذاری در این کشور فکر می کنید می توانید با مطالعه مقاله سرمایه گذاری و ثبت شرکت در چین اطلاعات خود را کامل کنید ، مشاوران ما نیز در دفاتر مرکز و غرب تهران و شیراز آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.

5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *