خیر، متقاضیان خارجی باید حتما مدرکی معتبر برای زبان انگلیسی یا هلندی به دانشگاه های این کشور ارائه کنند.
مدت اعتبار این ویزا به شرایط دانشجو بستگی داشته و حداکثر 5 سال است.
بله، دارندگان ویزای تحصیلی با داشتن شرایط لازم می توانند خانواده خود را همراه ببرند.
بله، رشته های متنوع و متعددی در دانشگاه های هلند به زبان انگلیسی ارائه می شوند.
به طورکلی تحصیل در دانشگاه های هلند رایگان نیست اما با دریافت بورسیه هایی از میزان هزینه های تحصیل خود به صورت قابل توجهی بکاهید.
سیستم آموزشی هلند
نظام آموزشی هلند به عنوان یکی از بهترین سیستم های آموزشی جهان، به دلیل کیفیت بالا، رویکرد دانش آموز محور و محیط بین المللی، مقصد بسیاری از دانشجویان از سراسر جهان است. سیستم آموزشی در مدارس هلند، استانداردهای آموزشی بسیار بالایی دارند و به طور مداوم برای بهبود کیفیت آن تلاش می کنند.
در سیستم آموزشی دانشگاه های هلند، دانشجویان تشویق می شوند تا به صورت فعال در فرآیند یادگیری شرکت و مهارت های تفکر انتقادی و حل مسئله خود را تقویت کنند. تحصیل در هلند در مقاطع مختلف در کنار آموزش تئوری، به آموزش عملی و کاربردی نیز اهمیت زیادی داده می شود و دانش آموزان و دانشجویان فرصت دارند تا در پروژه های مختلف شرکت کرده و مهارت های عملی خود را تقویت کنند.
یک سوم افراد 25-64 ساله هلندی دارای مدرک دانشگاهی هستند که به طور قابل توجهی بالاتر از میانگین 24٪ OECD است؛ همچنین هلند از نظر برابری در فرصت های آموزشی در میان کشورهای برتر جهان قرار گرفته و هر 13 دانشگاه این کشور با بودجه دولتی در رتبه بندی های قابل توجهی در سطح جهانی قرار می گیرند. هم اکنون نیز این کشور در تلاش است تا برنامه تحصیلی را با تدوینی جدید، بسیار نوین و کارآمدتر سازد.
مقاطع تحصیلی در هلند بسیار انعطاف پذیر هستند و به افراد اجازه می دهند تا مسیر تحصیلی خود را بر اساس علایق و توانایی هایشان انتخاب کنند. البته دانشجویان بین المللی خارج از اتحادیه اروپا برای تحصیل در دانشگاه ها باید حتما در دوره های فاندیشن در هلند شرکت کنند و خود را با سیستم آموزشی و دروسی اصلی رشته انتخابی پیش از ورود به دانشگاه آشنا سازند.
همچنین باید توجه کنید که طول دوره های آموزشی دانشگاه های هلند باتوجه به مقطع و رشته آموزشی متفاوت خواهد بود و شما باید تمامی این شرایط و اطلاعات لازم را پیش از هر اقدامی مورد بررسی و شناخت قرار دهید.
ویدیو تحصیل در هلند
در این ویدیو همکار ما در شرکت مهاجرتی رجبی کوشیده است تا اطلاعات لازم در رابطه با تحصیل در هلند را به صورت مختصر در اختیار شما علاقه مندان به تحصیل در این کشور قرار دهد.
شما عزیزان می توانید با دانلود فایل پادکست به اطلاعات آن در هر زمان و مکان دسترسی داشته باشید و کارشناسان ما در دفاتر نیز پاسخگوی تمامی سوالات شما هستند.
دوره های فاندیشن در هلند
دوره های فاندیشن (Foundation Year) در هلند، پل ارتباطی بین سیستم آموزشی ایران و دانشگاه های این کشور هستند. فاندیشن پروگرام های هلند (VASVU) به دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی را دارند، کمک می کند تا با سیستم آموزشی این کشور آشنا شوند و آمادگی لازم برای ورود به دانشگاه را کسب نمایند
این دوره ها یا همان دوره های پیش دانشگاهی در هلند به دانشجویان کمک می کند تا با روش تدریس، سیستم ارزیابی و سبک زندگی دانشگاهی در هلند آشنا شوند. داشتن مدرک فاندیشن از یک دانشگاه هلندی، شانس پذیرش در این دانشگاه ها را به طور قابل توجهی افزایش می دهد. ضمنا آزمون های ورودی به این دوره ها معمولا در ماه های می، جولای و آگوست می باشد.
اغلب دوره های فاندیشن بر روی تقویت مهارت های زبان خارجی تمرکز دارند که برای موفقیت در تحصیلات دانشگاهی ضروری است. علاوه بر این دروس پایه در رشته مورد نظر و مهارت های مطالعه و تحقیق دانشجویان نیز بسیار تقویت خواهد شد تا بتوانند به راحتی شروع به تحصیل در رشته خود به صورت تخصصی کنند.
تحصیل در کالج های هلند و دوره های فاندیشن معمولا 1 سال و در دو ترم انجام می پذیرد و هر دانشگاه دوره های مختص به خود را برگزار نموده و یا کالجی مدنظر خود را برای آموزش این دوره معرفی می کند. برای ورود به این دوره ارائه مدرک دیپلم دوره دبیرستان، مدرک زبان خارجی در سطح (A2 و B1) و قبولی در آزمون ورودی آن مورد نیاز است. دروسی که در این دوره در رشته های مختلف ارائه خواهد شد، بدین شرح هستند:
رشته | دروس آموزشی |
رشته های علوم اجتماعی | انگلیسی، ریاضیات A/C، زیست شناسی (برای دانشجویان روانشناسی)، تاریخ، مهارت های تحصیلی |
رشته های اقتصاد و کسب و کار | انگلیسی، ریاضی A، تاریخ، مهارت های تحصیلی |
رشته های علوم کامپیوتر | انگلیسی، ریاضیات B، برنامه نویسی، مهارت های تحصیلی |
رشته های پزشکی و علوم زیستی | انگلیسی، ریاضی B، زیست شناسی، فیزیک، شیمی، مهارت های تحصیلی |
شرایط تحصیل در هلند با مدرک دیپلم
هلند با دانشگاه های معتبر جهانی، کیفیت بالای زندگی و محیطی بین المللی، مقصد بسیار مناسبی برای ادامه تحصیل است و تحصیل در آن با مدرک دیپلم برای بسیاری از دانش آموزان ایرانی جذاب است. اقدام به پذیرش با مدرک دیپلم در دانشگاه های این کشور یک از پر متقاضی ترین مقاطع برای دانشجویان خارجی است.
متقاضیان برای این امر باید بالای 18 سال سن داشته باشند و مدرک معتبر دیپلم از سیستم آموزشی کشور خود را کسب کرده باشند. همانطور که اشاره کردیم دانشجویان خارجی نظیر ایرانیان برای پذیرش با مدرک دیپلم باید در دوره های فاندیشن یا همان دوره های پیش از ورود به دانشگاه شرکت کرده و آن را با موفقیت پشت سر بگذارند.
پس از دریافت مدرک دوره فاندیشن آنان خواهند توانست با ارائه مدارک و شرایط لازم برای پذیرش در رشته مدنظر خود در دانشگاه انتخابی اقدام کنند. دقت داشته باشید که پذیرش با مدرک دیپلم در دانشگاه های هلند رقابتی است و نیاز به ارائه بهترین شرایط و مدارک را دارد.
تحصیل در هلند در مقطع کارشناسی
تحصیل کارشناسی در دانشگاه های هلند در دو نوع دانشگاه امکان پذیر است: دانشگاه های علمی کاربردی و دانشگاه های تحقیقاتی. تحصیل کارشناسی در هلند در دانشگاه های تحقیقاتی 3 سال به طول خواهند انجامید و نیاز به گذراندن 180 واحد درسی می باشد اما این دوره در دانشگاه های علمی کاربردی 4 سال زمان نیاز دارد و باید 240 واحد درسی را پشت سر بگذارید.
تحصیل مقطع لیسانس در هلند در دانشگاه های بسیار معتبر و مطرحی امکان پذیر است که برخی از آن ها در رشته هایی مشخص از دانشگاه های برتر در اروپا و حتی جهان تلقی می شوند.
به همین خاطر اخذ مدرک در این دوره امکان اشتغال و یا ادامه تحصیل در دیگر دانشگاه های اروپا را به راحتی برای شما به ارمغان خواهد آورد.
اولین شرط لازم برای ورود به این دوره ارائه مدرک دیپلم است، تحصیل در دوره کارشناسی در رشته هایی نظیر: رشته های مهندسی، علوم اجتماعی، اقتصاد و حقوق در دانشگاه های هلند طرفداران بسیاری دارد و در آینده نیز فرصت های شغلی خوبی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. شما این مقطع را به زبان های انگلیسی و هلندی می توانید پشت سر بگذارید.
تحصیل در هلند کارشناسی ارشد
تحصیل ارشد در هلند پس از دریافت مدرک دوره کارشناسی امکان پذیر است و در اغلب موارد به زبان انگلیسی به دانشجویان ارائه می شود. این دوره در اغلب دانشگاه ها یک دوره 1 تا 2 ساله است که مدت آن به رشته و دانشگاه انتخابی بستگی دارد اما در دانشگاه های علمی کاربردی در برخی از گرایش ها به صورت تخصصی تر نیز ارائه می شود و ممکن است به مدت 4 سال نیز طول بکشد که با نام کارشناسی ارشد حرفه ای شناخته می شود.
برای پذیرش در مقطع ارشد هلند باید معدل بالایی در دوره کارشناسی کسب کرده باشید و همچنین ارائه مقالات، تحقیقات و هرگونه پژوهش بین المللی نقش عمده ای را بر پذیرش شما ایفا خواهد کرد. ضمنا دقت کنید که هرچه گپ تحصیلی شما کمتر باشد، شانس پذیرش تان نیز بالا می رود.
البته اگر گپ تحصیلی بیش از 3 سال دارید، شرکت در دوره های پری مستر در هلند می تواند نقش مهمی هم در پذیرش شما و هم در کسب آمادگی جهت تحصیل در این دوره ایفا کند. این دوره یک دوره آموزشی 1 ساله است که می توان آن را چیزی معادل با دوره های فاندیشن برای پذیرش دوره کارشناسی معرفی کرد. هزینه این دوره نیز تقریبا 2600 یورو است که در مراکز مختلف ممکن است تفاوتی با هم داشته باشند.
البته کسانی هم که قصد دارند دوره کارشناسی ارشد را در رشته ای متفاوت از رشته کارشناسی خود بگذرانند نیز باید در این دوره شرکت نمایند. شرایط تحصیل مستر در هلند در هر دانشگاه و رشته ممکن است تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشد، به همین خاطر حتما به طور دقیق از شرایط این دوره در دانشگاه خود اطلاعات کامل کسب کنید.
تحصیل دکترا در هلند
تحصیل دکترا در هلند معمولا 4 سال به طول می انجامد و بورسیه های مختلفی برای آن ارائه می شود. شانس دستیابی به بورسیه و فاند در این دوره از سایر دوره ها شانس بیش تری دارد و تقریبا اغلب آن ها به زبان انگلیسی ارائه می شوند یا نیاز به تسلط بالایی به زبان انگلیسی دارند.
تحصیل دکترا در هلند تجربه ای منحصر به فرد و فرصتی عالی برای رشد علمی و پژوهشی است و طبق معاهده بولونیا تمرکز اصلی آن بر انجام یک تحقیق مستقل و ارائه رساله دکترا است. دانشجویان دکترا تحت نظر یک استاد راهنما کار می کنند و از راهنمایی های او بهره مند می شوند تا در نهایت از پایان نامه خود در محضر یک کمیته متشکل از دکترای دیگر دفاع نموده و دوره خود را به پایان برسانند.
در این دوره دانشجویان باید بر یک موضوع خاص متمرکز شده و به کمک استاد راهنمای خود به تحقیق بر روی آن مشغول شوند. در هلند معمولا دانشجویان دکترا به عنوان یک محقق حرفه ای در دانشگاه استخدام می شوند که باید وظایف تحقیقاتی خود را به انجام برسانند و شاید در مقاطع پایین تر به تدریس نیز مشغول شوند که تمامی این ها در نهایت حقوق و مزدی را نصیب آنان می کند.
مراحل اپلای برای تحصیل در هلند
اپلای برای تحصیل در هلند شامل چندین مرحله است که هر یک نیاز به دقت و برنامه ریزی دارد. همچنین طبق شرایط و مدارک متفاوت متقاضیان، مراحل تحصیل در هلند می تواند با یکدیگر تفاوت هایی داشته باشند. اما نحوه پذیرش در دانشگاه های هلند برای دانشجویان ایرانی به طور کلی بدین شرح است:
- ابتدا باید دانشگاه های هلندی را که در رشته مورد نظر شما قوی هستند، بررسی کنید و شرایط لازم برای تحصیل در آنان را به دست آورده و بر اساس شرایط شخصی خودتان، بهترین و مناسب ترین گزینه ای که شانس پذیرش بالایی در آن خواهید داشت را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب رشته و دانشگاه تان، نسبت به کسب اطلاع دقیق از شرایط و مدارک مورد نیاز برای پذیرش اقدام کنید و سپس نسبت به جمع آوری و تهیه این مدارک اقدام نمایید. حتما ددلاین دانشگاه های هلند را نیز بررسی کنید و ددلاین دانشگاه مدنظرتان را برای رشته و دوره انتخابی به دست آورید.
- در مرحله بعدی باید فرم درخواست پذیرش از دانشگاه را دریافت نموده و آن را تکمیل و امضا نمایید. در این جا باید ذکر کنیم که برای برخی از دانشگاه ها باید به طور مستقیم جهت پذیرش اقدام نمود و برای برخی نیز از طریق سیستم ثبت نام دانشجویان دولت هلند تحت عنوان Studielink اقدام نمود و درخواست خود را از آن جا ارسال کرد. معمولاً برای بررسی درخواست شما، دانشگاه مبلغی را به عنوان هزینه درخواست (اپلیکیشن فی) دریافت می کند، این هزینه را به صورت آنلاین پرداخت کنید.
4. در انتهای این مرحله مدارک و فرم درخواست خود را به همراه رسید پرداخت اپلیکیشن فی به دانشگاه و یا برای Studielink ارسال کنید.
5. دقت داشته باشید که اغلب دانشگاه ها پس از دریافت مدارک و درخواست، ممکن است از شما بخواهند در یک مصاحبه شرکت کنید. این مصاحبه معمولاً به صورت آنلاین یا حضوری برگزار می شود.
6. پس از پشت سر گذاشتن مصاحبه دانشگاه بررسی نهایی را انجام داده و نتیجه را به شما اعلام می نماید. اگر درخواست شما پذیرفته شود، دانشگاه به شما نامه پذیرش ارسال خواهد کرد. با دریافت نامه پذیرش، می توانید برای اخذ ویزای تحصیلی از طریق سفارت کشور هلند اقدام کنید.
به شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه های هلند و مهلت های درخواست هر دانشگاه توجه کنید و قبل از پایان مهلت، درخواست خود را ارسال کنید. دانشگاه هایی مختلف در جزئیات مهم با یکدیگر تفاوت هایی دارند که بسیار در پذیرش شما تاثیرگذار است. بنابراین، حتماً وب سایت رسمی دانشگاه مورد نظر خود را به دقت مطالعه کنید.
مدارک لازم اخذ پذیرش از دانشگاه های هلند
مدارک اپلای برای تحصیل در هلند باتوجه به مقطع آموزش و گاها رشته تحصیلی و دانشگاه می تواند تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند. همواره به طور دقیق، کامل و به روز از مدارک لازم برای تحصیل در هلند به طور خاص از دانشگاه انتخابی خود اطلاعات لازم را به دست آورید، می توانید با دانشگاه تماس حاصل کرده و یا اطلاعات را از کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی دریافت کنید.
دقت دشته باشید که علاوه بر مدارک اپلای دانشگاه های هلند باید پس از اخذ پذیرش، مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی این کشور را نیز تهیه و جمع آوری کنید. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش از دانشگاه های هلند را به طورکلی خواهیم گفت:
- تکمیل فرم درخواست ثبت نام در دانشگاه
- مدرک دیپلم 12 ساله برای پذیرش دوره کارشناسی به همراه ریز نمرات
- مدرک کارشناسی برای پذیرش دوره کارشناسی ارشد
- مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد برای پذیرش دوره دکترا
- مدرک معتبر زبان انگلیسی یا هلندی
- ارائه رسید پرداخت هزینه درخواست پذیرش (اپلای فی)
- ارائه انگیزه نامه
- ارائه توصیه نامه ار دانشگاه و اساتید دوره قبل (معمولا برای پذیرش دوره ارشد و دکترا)
- ارائه کپی از گذرنامه متقاضی با حداقل 6 ماه اعتبار
- ارائه CV و رزومه ای مختصر
- ارائه هرگونه سوابق تحقیقاتی، پژوهشی و مقالات بین المللی
- ارائه نمونه فعالیت، طرح یا پروژه برای رشته های هنر و طراحی
تحصیل در هلند به زبان انگلیسی
امکان تحصیل به زبان انگلیسی در هلند یکی از ویژگی های بسیار خوب تحصیل در هلند است. دانشجویان بین المللی می توانند رشته های مختلفی را در مقاطع کارشناسی تا دکترا به زبان انگلیسی تحصیل کرده و مدرک اخذ نمایند. هلند یکی از معدود کشورهای غیر انگلیسی زبان است که تعداد بالایی از رشته ها در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی ارائه می شوند.
اغلب دانشگاه های این کشور رشته هایی را به زبان انگلیسی ارائه می کنند، دانشگاه هایی نظیر: دانشگاه آمستردام، دانشگاه لیدن، دانشگاه اوترخت، دانشگاه گرونینگن و غیره. همچنین دانشجویان می توانند در رشته هایی مثل مهندسی، حقوق، علوم اجتماعی، علوم انسانی و حتی پزشکی نیز به زبان انگلیسی تحصیل کنند.
البته لازم به ذکر است که رشته پزشکی کاملا به زبان انگلیسی ارائه نمی شود و برای تحصیل در آن به هر دو زبان انگلیسی و هلندی نیاز خواهید داشت. اما آیا بدون مدرک زبان هم می توان به تحصیل در هلند پرداخت؟ خیر، دانشجویان باید حتما مدرک معتبر را به دانشگاه ارائه نمایند که دانشگاه ها ممکن است در سطوح و مدارک مورد درخواست نیز تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشند.
معمولا دانشجویان باید مدرک آیلتس 6 و یا تافل 92 را به دانشگاه ارائه کنند. البته امکان پذیرش مشروط به زبان انگلیسی در هلند با آیلتس 5.5 در معدود دانشگاه هایی وجود دارد و افراد باید در حین تحصیل در دانشگاه به گذراندن دوره زبان انگلیسی در هلند نیز مشغول شوند و سطح زبان انگلیسی خود را به حداقل سطح مورد درخواست دانشگاه برسانند.
تحصیل در دانشگاه های هلندی زبان
تحصیل به زبان هلندی در هلند در مقایسه با تحصیل به زبان انگلیسی در میان متقاضیان بین المللی دارای طرفداران کمتری است اما همچنان افراد بسیاری به دلایل مختلف علاقمند به تحصیل در هلند به زبان هلندی هستند. باید بدانید زبان رسمی و اصلی آموزش در هلند زبان هلندی است و مدارس این کشور به این زبان تدریس می کنند.
البته کشور هلند یکی از معدود کشورهایی در اروپا است که زبان انگلیسی در آن رونق بالایی دارد و علاوه بر دانشگاه ها، درصد بیش تری از عموم مردم نیز قادر به صحبت به این زبان هستند. هلند اولین کشور غیر انگلیسی زبان در اروپا بود که آموزش بر پایه زبان انگلیسی را شروع و راه اندازی کرد.
در مقاطع مختلف می توانید به زبان هلندی تحصیل کنید اما بیش تر برنامه های هلندی زبان در دوره کارشناسی وجود دارند و در دوره های تحصیلی بالاتر برنامه های انگلیسی زبان افزایش پیدا می کنند. علاقمندانی که قصد تحصیل به زبان هلندی در دانشگاه های این کشور را دارند، می توانند در دوره زبان در هلند شرکت نموده و برای تحصیل در دانشگاه آماده شوند.
دانشجویان علاقمند می توانند با شرکت در دوره های آمادگی آزمون NT2، از تسلط کافی برای تحصیل به این زبان برخوردار شوند.NT2 مخفف عبارتNederlands als Tweede Taal به معنای هلندی به عنوان زبان دوم است و جهت تعیین سطح زبان هلندی برای تحصیل در هلند برای افراد غیر بومی طراحی شده اند.
محدودیت سنی تحصیل در هلند برای ایرانی ها
به طورکلی برای تحصیل در هلند و پذیرش در دانشگاه های آن، محدودیت سنی اعلام نشده است اما این به معنای مهم نبودن شرایط سنی دانشگاه های هلند برای ایرانی ها و سایر خارجی ها نیست. دانشگاه های معمولا علاقمند به جذب دانشجویان جوان تر دارند، پس در یک شرایط برابر و مساوی اغلب دانشجویانی که سن پایین تری دارند، موفق به پذیرش و ثبت نام می شوند.
این موضوع در رشته های پزشکی و شاخه های مختلف آن بیش تر دیده می شود و شرایط سنی در این رشته ها اهمیت بیش تری دارد. در مجموع برای پذیرش دوره های کارشناسی بهتر است که تا قبل از 26 سال و برای دوره های پزشکی قبل از 23 سال اقدام نمایید. با این که بهترین زمان برای پذیرش در دانشگاه های هلند بازه سنی 18 تا 22 سال است. برای دوره های ارشد نیز حداکثر تا 35 سال اقدام نمایید.
اما آن چه از شرط سنی تحصیل در هلند نیز مهم تر است، گپ تحصیلی میان زمان دریافت آخرین مدرک تحصیلی و زمان درخواست پذیرش در دانشگاه های هلند است. دقت داشته باشید که هرچه گپ تحصیلی شما کمتر باشد شانس پذیرشتان هم بالاتر می رود و بهتر است که گپ تحصیلی شما بیش از 3 تا 4 سال نباشد.
اگر هم از این مقدار بیش تر بود، نسبت به ارائه مدارکی اقدام کنید که این بازه را موجه ساخته و یا در دوره هایی نظیر پری مستر شرکت کنید. دقت داشته باشید که شرایط سنی برای سفارت هلند نیز بسیار حائز اهمیت است و ممکن است اگر شرایط سنی مناسبی نداشته باشید، گاها حتی در صورت پذیرش در دانشگاه موفق به دریافت ویزا نشوید و مشکلی پیش روی شما قرار بگیرد.
کمک هزینه و بورسیه تحصیلی هلند
شرایط تحصیل در هلند به همراه بورسیه تحصیلی می تواند بسیار راحت تر باشد و دغدغه هزینه ها و مخارج را تا حد زیادی از دوش دانشجویان برداشته و یا حتی آن را کاملا بر طرف کند. سالانه بورسیه های مختلفی از سوی دانشگاه، موسسات و دولت این کشور به دانشجویان بین المللی واجد شرایط اعطا می شود. هر بورسیه دارای شرایط متفاوتی است که باید جداگانه و تخصصی بررسی شوند. از برترین بورسیه های تحصیلی در هلند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بورسیه تحصیلی NL:که قبلاً به عنوان بورسیه هلند شناخته می شد، توسط وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند تأمین می شود و برای دانشجویان بین المللی خارج از منطقه اقتصادی اروپا (EEA) در نظر گرفته شده که می خواهند مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در یکی از دانشگاه ها تحقیقاتی و دانشگاه های علوم کاربردی در هلند بگذرانند. این بورسیه مبلغ 5 هزار یورو به دانشجویان اعطا می کند و ددلاین آن معمولا اول فوریه و اول می هر سال می باشد.
- برنامه بورسیه تحصیلی رادبود: به تعدادی از دانشجویان با استعداد خارج از منطقه اقتصادی اروپا این فرصت را می دهد تا حمایت تحصیلی را برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی در دانشگاه رادبود دریافت کنند. این بورسیه شهریه تحصیلی شما را به 2350 یورو کاهش داده و هزینه ویزا، اجازه اقامت، بیمه درمانی و بیمه مسئولیت اقامت شما در هلند را پوشش می دهد. ددلاین این برنامه هر ساله تا 31 ژانویه می باشد.
- بورسیه تحصیلی عالی دانشگاه لیدن (LexS): این بورسیه برای دانشجویان برجسته خارج از اتحادیه اروپا که در یک برنامه کارشناسی ارشد تمام وقت در دانشگاه لیدن ثبت نام می کنند، باز است. ددلاین این برنامه تا 1 فوریه و 1 اکتبر هر سال در نظر گرفته می شود و مبلغ 10 هزار یورو یا 15 هزار یورو را به دانشجویان اعطا می کند که بستگی به برنامه و دانشکده تحصیلی دانشجویان دارد.
- بورسیه تحصیلی MEL Scholarship Trust Fund: این بورسیه تحصیلی برای دانشجویان دوره کارشناسی خارج از اتحادیه و منطه اقتصادی اروپا در نظر گرفته شده است. برای اخذ این بورسیه داشتن مدرک تافل یا آیلتس الزامی است و ددلاین آن نیز هر ساله از اول ماه ژوئن آغاز می شود. توجه داشته باشید که این برنامه هر ساله 10 یا 20 درصد از شهریه دانشجویان را کاهش می دهد و سالانه اعطا می شود.
- بورسیه های شایستگی آمستردام: دانشجویان برجسته خارج از منطقه اقتصادی اروپا می توانند برای بورسیه شایستگی دانشگاه آمستردام درخواست دهند. دوره پذیرش این بورسیه از ابتدای ماه سپتامبر آغاز و تا 15 فوریه ادامه دارد و مبلغ 2 هزار تا 2500 یورو را به دانشجویان کمک اعطا می کند.
علاوه بر بورسیه های بالا، فاندها و کمک های مالی متعدد دیگری نیز در دانشگاه های هلند وجود دارد که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
- بورسیه تحصیلی عالی اوترخت برای دانشجویان بین المللی
- بورسیه های دانشگاه Twente (UTS)
- بورسیه های بالقوه برای دانشجویان بین المللی در دانشگاه ماستریخت NL
- برنامه بورسیه تحصیلی رادبود برای دانشجویان بین المللی
- بورسیه تحصیلی اریک بلومینک در دانشگاه گرونینگن
- برنامه کمک هزینه تحصیلی VU آمستردام برای دانشجویان بین المللی
- بورسیه تحصیلی دانشگاه اراسموس هلند
- بورسیه های شایستگی آمستردام برای دانشجویان بین المللی عالی
- بورسیه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در اروپا
- بورسیه تحصیلی تعالی آمستردام (AES)
- جوایز رهبری جامعه مدنی
هزینه تحصیل در هلند
تحصیل در هلند علاوه بر این که یک گزینه بسیار معتبر در جهان شناخته می شود، دارای هزینه های نسبتا مناسبی نیز برای دانشجویان است. شهریه دانشگاه های هلند می تواند با یکدیگر تفوت داشته باشد و شهریه تحصیل در هلند به زبان انگلیسی نیز از هزینه تحصیل در هلند به زبان هلندی کمی گران تر است.
البته باید توجه کنید که هزینه دانشجویان در هلند شامل شهریه دانشگاه و هزینه های اقامت است که در مجموع در مقایسه با دیگر کشورهای برتر اروپا مثل انگلستان، فرانسه و دیگر کشورهایی نظیر آمریکا، استرالیا، کانادا و غیره ارزان تر و مقرون به صرفه تر است. به طورکلی تحصیل در دانشگاه های هلند در دوره کارشناسی از 6 هزار تا 18 هزار یورو هزینه دارد.
این شهریه برای دوره کارشناسی ارشد افزایش می یابد و از 8 هزار یورو تا 22 هزار یورو را شامل می شود که بتسگی به رشته، دانشگاه و زبان تحصیل خواهد داشت. در ادامه شهریه تحصیل در برترین دانشگاه های کشور هلند را مشاهده خواهید کرد:
نام دانشگاه | شهریه تحصیلی |
دانشگاه فناوری دلفت | کارشناسی 16705 یورو کارشناسی ارشد 21515 یورو |
دانشگاه آمستردام | 2500 یورو + 24,640 یورو پزشکی 2500 یورو + 9,570 یورو کارشناسی حقوق 2500 یورو + 12000 یورو کارشناسی علوم |
دانشگاه اوترخت | کارشناسی و پزشکی 12598 یورو تا 26686 یورو ارشد 20034 یورو تا 30580 یورو |
دانشگاه فناوری آیندهوون | کارشناسی 13300 یورو ارشد 19300 یورو |
دانشگاه لیدن | کارشناسی و پزشکی 9500 تا 22500 یورو ارشد 10450 تا 20900 یورو |
دانشگاه واخنینگن | کارشناسی 17300 یورو ارشد 20600 یورو |
دوره های کارآموزی در هلند
دوره های کارآموزی در هلند فرصتی عالی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان است تا تجربه عملی کسب، مهارت های خود را تقویت و برای ورود به بازار کار آماده شوند. هلند با داشتن اقتصاد قوی و شرکت های بین المللی متعدد، محیطی مناسب برای انجام کارآموزی فراهم می کند. این برنامه ها کارآموزی سالانه یکبار برگزار می شوند، پس باید از زمان ثبت نام و برگزاری آنان اطلاعات دقیقی به دست آورید.
شرکت در دوره های کوتاه مدت در هلند می تواند شما را برای ورود به بازار کار آماده سازد و معمولا افراد با مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد برای گذراندن آموزش های عملی در این دوره ها شرکت می کنند تا علاوه بر یادگیری تجربی رشته خود، یک رزومه مناسب نیز برای استخدام به دست آورند. به این دوره ها، دوره های Opleidingen در هلند نیز گفته می شود.
Opleidingen در زبان هلندی به معنای “آموزش” یا “دوره آموزشی” است که در هلند طیف گسترده ای از آموزش های نه تنها کوتاه مدت، بلکه بلند مدت را نیز پوشش می دهند و برای ارتقای مهارت های حرفه ای و تخصصی طراحی شده اند. معمولا این دوره ها یک ساله هستند اما گاها می تواند در برخی موارد به شش ماه و یا به 2 سال نیز برسند.
بهترین رشته های تحصیلی در هلند برای ایرانی ها
آیا می دانید رشته های دانشگاهی پولساز در هلند برای ایرانی ها کدام رشته ها هستند؟ باید بگوییم که رشته های پرطرفدار ایرانی ها در هلند شامل رشته هایی می شود که دارای بازار کار خوب و متنوع و همچنین درآمد مناسب و رو به بالا هستند. یقینا برای انتخاب رشته باید استعداد و علاقه خود را نیز مد نظر قرار دهید و در راستای آن بهترین رشته را برای تحصیل انتخاب کنید.
امروزه بهترین رشته ها برای تحصیل در هلند اغلب شامل حوزه های پزشکی، مهندسی، حقوق، آی تی و اقتصاد هستند که علاوه بر مدارک با اعتباری که نصیب شما خواهند ساخت، از بازار کاری خوبی بهره می برند و در آن ها می توانید به درآمدهای بالایی دست پیدا کنید. برخی از این رشته ها حتی در بین پر درآمدترین رشته های تحصیلی در هلند نیز جای می گیرند.
البته این به معنای مناسب نبودن سایر رشته های تحصیلی در این کشور نیست، بلکه شما با تبدیل شدن به یک متخصص و یک فرد دارای دانش و تجربه بالا در هر زمینه ای می توانید فرصت های کاری بسیار مناسبی را بیابید و به درآمدهای بالایی در این کشور برسید. اما به طور کل رشته های تحصیلی زیر را می توان بهترین رشته های تحصیلی در هلند برای ایرانی ها در نظر گرفت:
شغل | متوسط درآمد |
پزشکی | 7210 یورو ماهانه |
دندانپزشکی | 11210 یورو ماهانه |
چشم پزشکی | 9050 یورو ماهانه |
فیزیوتراپی | 8490 یورو ماهانه |
مهندسی مکانیک | 4590 یورو ماهانه |
مهندسی پزشکی | 4190 یورو ماهانه |
مهندسی شیمی | 4580 یورو ماهانه |
مهندسی عمران | 4660 یورو ماهانه |
مهندسی آی تی | 4160 یورو ماهانه |
برنامه نویسی | 4560 یورو ماهانه |
مهندسی کامپیوتر | 4760 یورو ماهانه |
مهندسی هوا فضا | 5970 یورو ماهانه |
هوش مصنوعی | 5600 یورو ماهانه |
برگ کوچکی از ویزاهای دریافتی در هلدینگ رجبی
کارشناسان ارشد مهاجرتی ما در هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی همواره تلاش نموده اند تا با دریافت ویزای کشورهای مختلف جهان، رضایت شما علاقه مندان به مهاجرت را در تمامی مسیرها جلب نموده و به یکی از برترین ها در کشور تبدیل شوند.
در این ویدیو نیز بخش کوچکی از ویزاهای اخذ شده کشورهای مختلف جهان را برای شما به نمایش گذاشته ایم و شما عزیزان نیز می توانید از طریق تماس با مشاورین ما در دفاتر تهران و شیراز، ضمن بررسی شرایط فردی خود به بهترین مسیر ممکن برسید.
بهترین دانشگاه های هلند برای تحصیل
دانشگاه های هلند به دلیل کیفیت بالای آموزش و تحقیقات خود در سطح جهانی شناخته شده اند و از اعتبار و ارزش بالایی در اروپا و کل جهان بهره می برند.
شما با اخذ مدرک از هریک از دانشگاه های این کشور می توانید زمینه ادامه تحصیل و یا اشتغال در دیگر کشورهای اروپا را نیز برای خودتان فراهم آورید.
با این که تمامی مراکز آموزشی عالی هلند از اعتبار قابل قبولی بهره می برند اما بهترین دانشگاه های هلند در بین برترین دانشگاه های جهان جای می گیرند و هریک در حوزه هایی از برترین دانشگاه ها در اروپا و حتی در جهان شناخته می شوند.
پس تحصیل در این دانشگاه های برتر می تواند مدارک بسیار ارزشمندی را برای شما به دنبال آورند.
یکی از بهترین روش های شناخت دانشگاه های برتر هلند، رتبه و جایگاه آنان در رنکینگ جهانی دانشگاه ها است. در ادامه اسامی و رتبه این دانشگاه های برتر را مشاهده خواهید کرد:
نام دانشگاه | رتبه در QS |
دانشگاه فناوری دلفت | 49 |
دانشگاه آمستردام | 55 |
دانشگاه اوترخت | 105 |
دانشگاه فناوری آیندهوون | 136 |
دانشگاه لیدن | 151 |
دانشگاه واخنینگن | 155 |
دانشگاه اراسموس روتردام | 158 |
دانشگاه گرونینگن | 159 |
تحصیل رایگان در هلند
بسیاری از علاقمندان در پی دستیابی به تحصیل رایگان در کشور هلند هستند که باید در این باره اذعان کنیم که دانشجویان خارج از اتحادیه و منطقه اقتصادی اروپا باید برای تحصیل در دانشگاه های هلند، حتما شهریه تحصیلی لازم را پرداخت کنند و تحصیل رایگان برای آنان در دسترس نیست.
البته در صورتی که این افراد زبان هلندی را فرا گرفته و قصد تحصیل به این زبان را داشته باشند، شهریه تحصیلی آنان در برخی از دانشگاه ها کاهش بسیاری پیدا می کند و از دید بسیاری به رایگان بودن بسیار نزدیک می شود. البته در صورت برخوردار شدن از بورسیه های تحصیلی امکان کاهش هزینه ها وجود دارد.
اگر دانشجویان بتوانند بورسیه های تحصیلی فول فاند دریافت کنند، این بورسیه ها شهریه های تحصیلی را پوشش داده و حتی مبالغی برای مخارج زندگی به آنان پرداخت می کند. در این صورت شاید بتوان گفت که امکان رسیدن به تحصیل رایگان فراهم می آید که برای افراد بسیاری محدودی امکان پذیر است.
تحصیل در هلند و اعتبار مدارک آن در ایران
سالانه فهرست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم کشورمان مورد اعلام قرار می گیرد که این بدان معنا است که اخذ مدرک از این دانشگاه ها مورد تایید وزارت علوم بوده و افراد پس از فارغ التحصیلی می توانند برای اشتغال یا ادامه تحصیل در کشورمان اقدام کنند. دقت داشته باشید که دانشگاه های پزشکی، علاوه بر این به تایید توسط وزارت بهداشت کشورمان نیز نیاز دارند. فهرست دانشگاه های هلندی مورد تایید از سوی وزارت علوم به سه دسته تقسیم می شوند که در ادامه اسامی آن ها را مشاهده می کنید:
دانشگاه های دسته الف (ممتاز) | دانشگاه های دسته ب (خوب) | دانشگاه های دسته ج (متوسط) |
|
|
|
البته فهرستی جداگانه نیز از سوی وزارت بهداشت کشورمان نیز اعلام می شود که در آن فقط اسامی دانشگاه های پزشکی و دندانپزشکی اعلام می گردد که مورد تایید وزارت بهداشت بوده و با اخذ مدرک از آن ها می توان به امر طبابت در ایران مشغول شد. برای اطلاع از فهرست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت با کارشناسان هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی تماس حاصل فرمایید.
خوابگاه ها و اقامتگاه های دانشجویی در هلند
محل اقامت همواره یکی از پارامترهای بسیار مهم در امر تحصیل در هلند بوده است، به خصوص برای دانشجویان بین المللی که مسکن و محل اقامتی در این کشور ندارند. باید بگوییم که دسترسی به خوابگاه های دانشجویی هلند کار آسان و راحتی نیست، چون در وهله اول دانشگاه ها در این کشور غالبا دارای خوابگاه نیستند.
اغلب دانشگاه ها به طور خصوصی برای دانشجویان خود محل اقامت و خوابگاهی در نظر نمی گیرند که این یکی از معدود معایب تحصیل در هلند است. البته دفاتر بین المللی دانشگاه ها و همچنین خدمات و امور دانشجویی هر دانشگاه به دانشجویان خارجی کمک می کنند تا بتوانند بهترین محل اقامت را برای خود پیدا کنند.
شما در هلند می توانید در خوابگاه های خصوصی، آپارتمان های اشتراکی، آپارتمان خصوصی و اقامت با خانواده های بومی برای مدت تحصیل خود اقامت نمایید. هریک از این موارد مزایا و معایب خود را دارا هستند و به طور کل اغلب دانشجویان بین المللی اقامت به صورت اشتراکی و یا اقامت در خوابگاه های خصوصی را بر می گزینند.
اقامت در خوابگاه های خصوصی می تواند از 350 تا 600 یورو در ماه و اقامت به صورت مشترک با دیگر دانشجویان، 700 تا 1200 یورو در ماه هزینه داشته باشد. البته گزینه های گران تر همچون اقامت در هتل و یا اجاره آپارتمان به صورت خصوصی نیز وجود دارد که ماهانه مبلغی تا 2 هزار یورو را نیز در بر می گیرند.
شرایط ویزای تحصیلی هلند برای ایرانی ها
ویزای دانشجویی هلند یکی از انواع ویزای تحصیلی هلند شناخته می شود که دانشجویان خارجی باید برای دریافت آن پس از اخذ پذیرش در دانشگاه اقدام کنند. مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی هلند ممکن است با توجه به شرایط خصوصی افراد با یکدیگر تفاوت هایی داشته باشد اما اغلب مدارک و شرایط اخذ ویزا جهت تحصیل در هلند مشترک هستند و از تمامی متقاضیان درخواست می شوند.
ویزای تحصیلی هلند به دو دسته تقسیم می شود ویزای تحصیلی MVV که برای دوره های تحصیلی کمتر از 3 ماه می باشد و اعتبار آن حداکثر 3 ماه بوده و ویزای تحصیلی VVR که برای تحصیل بیش از 3 ماه بوده و حداکثر می تواند تا 5 سال اعتبار داشته و باید حتما هر ساله تمدید شوند. دقت کنید که اگر هر سال پیشرفت تحصیلی لازم (باید حداقل 50 درصد از واحدهای درسی را با موفقیت بگذرانید) را به دست نیاورید ویزای شما تمدید نمی شود.
همچنین برای دریافت ویزای تحصیلی هلند نیازی به درخواست از سوی شما نیست و این دانشگاه است که باید از سوی شما برای دریافت ویزا اقدام و درخواست کند. پس از آن زمان حضور در سفارت برای انجام مراحل بیومتریک، مصاحبه و ارائه مدارک اعلام خواهد شد. با پشت سر گذاشتن این مراحل درخواست صدور ویزا برای شما در اداره مهاجرت هلند مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتیجه به شما اعلام خواهد شد.
هزینه صدور ویزای تحصیلی 171 یورو می باشد و رسیدگی به درخواست شما می تواند از 3 تا 6 ماه به طول بیانجامند. دقت داشته باشید که به طورکلی متقاضیان این امر باید شرایط زیر را به سفارت برای تحصیل در هلند ارائه کنند:
- اخذ پذیرش از دانشگاه
- ارائه مدرک زبان انگلیسی معتبر
- ارائه تمکن مالی لازم برای پوشش هزینه ها در این کشور
- ارائه عدم سوءپیشینه
- پرداخت هزینه صدور ویزا
تمکن مالی ویزای تحصیلی هلند چقدر است؟
یکی از مهم ترین عواملی که برای صدور ویزای تحصیلی کشور هلند نیاز به ارائه و اثبات آن دارید، ارائه میزان تمکن مالی هلند برای ویزای تحصیلی این کشور است.
این مبلغ ممکن است هر ساله با افزایش مواجه شود و دانشجویانی که قصد تحصیل بیش از 1 سال و تمدید ویزای خود را دارند، باید هر ساله آن را ارائه نمایند.
طبق آخرین اعلام و بررسی، دانشجویان بین المللی باید تمکن مالی در حدود 1217.96 یورو در ماه را ارائه کنند که مبلغی در حدود 14515.52 یورو در سال را در بر می گیرد.
البته برای اطمینان خاطر بهتر است مبلغ 1225 یورو را ارائه کنید که کمی بالاتر از مبلغ مورد درخواست از سوی سفارت است.
شما باید مبلغ تمکن مالی سفارت هلند را در یک حساب بانکی به نام خود قرار داده و با ارائه رسید حساب و گردش طی 3 ماه آخر آن را به عنوان یک گواهی و سند ارائه نمایید.
دقت داشته باشید که از زمان صدور رسید گردش حساب نباید مدت زیادی بگذرد وگرنه گواهی مورد قبول قرار نخواهد گرفت.
کار دانشجویی در کنار تحصیل در هلند
یکی از راه هایی که می توان از طریق آن در مخارج و هزینه های تحصیل در هلند کمک دریافت کرد، انجام کار دانشجویی است. دانشجویان می توانند به صورت پاره وقت و در هفته از 10 تا 16 ساعت را به کار مشغول شوند و در آمدی از 9 تا 18 یورو به ازای هر ساعت کار به دست آورند.
با دریافت ویزا و مجوز تحصیل نمی توانید به انجام کار دانشجویی در هلند مشغول شوید، بلکه باید حتما برای دریافت مجوز لازم از آژانس تامین اجتماعی هلند UWV اقدام کرده و پس از دریافت مجوز لازم برای انجام کار دانشجویی در هلند اقدام کنید. البته چنان چه قصد داشته باشید به صورت خود اشتغالی به کار بپردازید، دیگر محدودیت زمانی خاصی نخواهید داشت.
به خاطر داشته باشید که در ماه های ژوئن، جولای و آگوست محدودیت ساعت برای کار نخواهید داشت و می توانید به صورت فول تایم به کار مشغول شوید. معمولا دانشجویان برای یافتن مشاغل دانشجویی و پارت تایم در هلند با مشکل مواجه نیستند و می توانند ساده شغلی مناسب یافته و کمک درآمدی از طریق آن به دست آورند.
شرایط دریافت ویزای همراه هلند
به عنوان فردی که قصد تحصیل در هلند را دارد، شما می توانید با دریافت ویزای تحصیلی این کشور نسبت به بردن اعضای خانواده خود به این کشور به عنوان همراه اقدام نموده و در کنار هم در هلند زندگی کنید. برای این امر شما و همسرتان هر دو باید بالای 21 سال سن داشته و فرزندان تان نیز باید کمتر از 18 سال سن داشته و مجرد باشند.
همچنین شما باید قادر به پوشش هزینه ها و مخارج همراهانتان باشید و به ازای هریک تمکن مالی مورد نیاز را به سفارت این کشور ارائه دهید. ضمنا امکان اخذ ویزای همراه همزمان با اخذ ویزای تحصیلی هلند ممکن نیست و شما به عنوان دانشجو می توانید پس از 1 سال اقامت و تحصیل در هلند برای دریافت ویزای همراه اقدام کنید.
برای درخواست ویزای همراه باید مبلغ 228 یورو را پرداخت کنید و مدت اعتبار ویزای همراهان شما نیز به مدت اعتبار ویزای شما (فرد اصلی) بستگی دارد و به همان اندازه خواهد بود. فرزندان شما پس از اخذ ویزای همراه و ورود به هلند می توانند در مدارس دولتی این کشور به طور رایگان مشغول به تحصیل شوند اما همسرتان با این ویزا دارای اجازه کارنخواهد بود.
البته در صورت اخذ مجوز و تحت شرایط خاصی همراهان دانشجویان می توانند در هلند مشغول به کار شوند، در صورتی که نسبت به اخذ مجوز کار اقدام کرده باشند و یا قصد فعالیت در یک شغل به صورت خود اشغتالی را داشته باشند، می توانند مجوز لازم برای آن را دریافت کنند.
مزایا و معایب تحصیل در هلند
تحصیل در هلند با سیستم آموزشی قوی و دانشگاه های معتبر جهانی، مقصد جذابی برای دانشجویان بین المللی از جمله ایرانی ها است. تحصیل در این کشور اروپایی مزایای بسیاری دارد که این مزایا در کنار هم در محدود کشورهایی در جهان دست یافتنی است. در ادامه این بخش به برخی از مهمترین مزایا و معایب تحصیل در هلند اشاره می کنیم:
- تحصیل در دانشگاه های بسیار معتبر و شناخته شده در این کشور
- استفاده از روش های آموزشی مدرن و تعاملی در یک سیستم آموزشی برتر در این کشور
- توجه بسیار به امر تحقیق و پژوهش و تاثیر بر دانش و تجربه دانشجویان
- تعامل با دانشجویان بین المللی بسیار و شناخت فرهنگ های مختلف
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی و فراگیر بودن آن در دانشگاه و رشته های بسیار
- دسترسی به بازار کاری قوی و متنوع پس از پایان تحصیلات
- ارائه فرجه کافی پس از اتمام تحصیلات برای اقامت در هلند و جستجوی کار
- امکان اشتغال در شرکت های بین المللی و مطرح بسیاری که هلند فعال هستند
- بهره مندی از محیط زندگی امن، آرام، زیبا و جذاب
- امکان دستیابی به اقامت دائم و حتی تابعیت این کشور
- دسترسی به خدمات امکانات رفاهی بسیار خوبی مانند بیمارستان ها، مدارس، فروشگاه ها و رستوران های متنوع برای خود و خانواده تان
- هزینه های تحصیل و اقامت مقرون به صرفه و نسبتا ارزان
به طور خلاصه، تحصیل در هلند فرصت های بی نظیری را برای رشد شخصی و حرفه ای فراهم می کند. اگر به دنبال تحصیل در یک محیط بین المللی با کیفیت آموزشی بالا و فرصت های شغلی متنوع هستید، هلند می تواند انتتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد.
شرایط اقامت بعد از تحصیل در هلند
هلند کشوری است که به مهاجران خوش آمد می گوید و فرصت های خوبی را برای اقامت پس از تحصیل در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهد. با این حال، شرایط و قوانین اقامت پس از تحصیل در هلند مرتباً در حال تغییر هستند و بهتر است قبل از هر اقدامی، اطلاعات خود را از منابع معتبر به روز کنید.
لازم است بدانید که با پایان تحصیل در هلند، ویزای تحصیلی نیز پایان می یابد و شخص باید به کشور خود بازگردد اما دولت به دانشجویان خارجی حداکثر 12 ماه مهلت می دهد تا اضافه تر در این کشور مانده و به جستجوی شغل مناسب باشند. در صورت نیافتن شغل در این مدت باید هلند را ترک کنند و این مدت قابل تمدید نیست.
البته فرصت های شغلی پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه های هلند زیاد و متنوع هستند و دانشجویان خارجی نباید نسبت به شرایط کار پس از تحصیل در هلند دلهره و یا تفکری منفی داشته باشند. دانشجویان بسیاری تاکنون از این طریق موفق به مهاجرت دائم به هلند شده اند.
در نهایت با یافتن شغل مناسب، ویزای تحصیلی به ویزای کاری مبدل خواهد شد و در صورتی که شخص 5 سال در هلند بماند، کار کند و مالیات بپردازد، امکان اخذ اقامت دائم هلند از طریق تحصیل برای وی فراهم می آید. همچنین پس از دریافت اقامت دائم پس از 5 سال می تواند برای رسیدن به تابعیت و شهروندی و در نهایت پاسپورت هلند نیز اقدام کند.
حتی اگر در این مدت با یک شهروند هلندی ازدواج کنید، به جای 5 سال پس از 3 سال می توانید به تابعیت این کشور برسید. اما یاد داشته باشید که هلند تابعیت دوگانه را نمی پذیرد، مگر در شرایط خاص و حساس. به همین خاطر برای دریافت تابعیت این کشور باید از تابعیت اولیه خود انصراف دهید.
این مطلب برای معرفی جامعی از تحصیل در هلند برای شما تهیه شده است تا اطلاعاتی مختصر اما به روز را در این باره دست آورید. برای شناخت دقیق دانشگاه ها و رشته های تحصیلی در این کشور و همچنین بررسی تخصصی شرایط و مدارک لازم جهت پذیرش در هریک از دانشگاه های هلند، با تیم مشاوران مهاجرت تحصیلی موسسه رجبی در دفاتر تهران یا شیراز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت کنید.