. با توجه به این که اقتصاد هر کشور تاثیر زیادی بر وضعیت مردم و اشتغال دارد، بررسی کلی اقتصاد به شما کمک می کند که با آگاهی بیشتر به بازار کار این کشور وارد شوید و بهترین تصمیم را جهت انتخاب این کشور برای زندگی اتخاذ فرمایید.
به صورت کلی ساختار اقتصاد کشور مجارستان عمدتا با سایر کشورهای توسعه یافته سازگار است و در حال حاضر اقتصاد این کشور از نظر پیچیدگی در دنیا در رتبه نهم قرار گرفته است. جالب است بدانید اقتصاد این کشور در طول زمان دچار دگرگونی های متفاوتی شده است، تا به آنچه امروزه می شناسیم تبدیل شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بخش های مختلف اقتصادی مجارستان، در ادامه این مطلب با مشاورین شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت 562051 (موسسه حقوقی رجبی ثبت 40451) همراه باشید.
جالب است بدانید در سال های اخیر بیش از 80% ظرفیت تولید مجارستان به بخش خصوصی تعلق داشته و علاوه بر آن حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی نیز در این کشور بسیار بالاست. بدین ترتیب مجارستان کشور عالی برای راه اندازی کسب و کارتان به شمار می رود و با ثبت شرکت در این کشور می توانید درآمد بسیار خوبی کسب کنید. برای آشنایی با شرایط و جزئیات ثبت شرکت در این کشور مطالعه مقاله سرمایه گذاری و ثبت شرکت در مجارستان را به هیچ عنوان از دست ندهید.
کشور فرانسه بر اساس رتبه بندی شاخص مصرف کننده سلامت یورو 2018 در رتبه یازدهم قرار دارد و به دلیل کارایی و نتایج فوق العاده در زمینه بهداشت و درمان عمومی در فرانسه مورد تحسین قرار گرفته است ، برای مثال ، این کشور کمترین میزان مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی را در اروپا دارد.
اقتصاد کشور مجارستان برای گردشگران و مهاجران می توان بسیار مهم باشد ، همکار ما از شرکت رجبی در این بخش از مقاله اقتصاد مجارستان را بطور مختصر و مفید بررسی و تحلیل می نماید.
پادکست اقتصاد کشور مجارستان
تاریخ اقتصاد مجارستان
نکته قابل توجه این است که اولین گام جهت آشنایی با نظام اقتصادی این کشور، آشنایی با تاریخ اقتصاد مجارستان می باشد. جالب است بدانید این کشور پیش از جنگ جهانی دوم دارای دشت های کم ارتفاع و حاصل خیز بود بدین جهت اقتصاد آن نیز به کشاورزی و تولید در مقیاس بسیار کم، تمرکز داشت.
به صورت کلی پس از جنگ جهانی دوم اقتصاد کشور مجارستان رو به افول بود و بدین ترتیب دولت این کشور برخی برنامه ها را در جهت توسعه و پیشرفت اقتصاد انجام داده است. در سال 1968، دولت مجارستان به عنوان اولین کشور در اروپای مرکزی و شرقی، اصلاحات سیاسی و اقتصادی خود را با نام «مکانیسم اقتصادی جدید» آغاز کرد. این اصلاحات بر بخش های مختلف اقتصادی این کشور اثر گذاشت و در طولانی مدت تاثیر بسیار مثبتی بر ابعاد مختلف این کشور داشت.
جالب است بدانید در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 قوانین اساسی کشور مجارستان در زمینه سیستم بانکی، سرمایه گذاری های خارجی، بنیاد شرکت ها، تجارت، رقابت، نیروی کار، مالکیت معنوی و ورشکستگی وضع شد و وضعیت کلی اقتصادی این کشور پیشرفت چشم گیری را تجربه کرد.
همچنین حائز اهمیت است که مجارستان جزو اولین کشورهای در منطقه بود که خصوصی سازی مبتنی بر بازار را آغاز کرد. به صورت کلی این اصلاحات بیشتر بر انرژی و بانکداری و اصلاحات بخش عمومی بهداشت و آموزش تمرکز داشت بدین ترتیب به سرعت تعداد سرمایه گذاری های مستقیم خارجی را در مجارستان افزایش داد و موجب رشد اقتصادی شد.
چشم انداز اقتصادی مجارستان
طبق چشم انداز اقتصادی مجارستان اقتصاد این کشور به شدت تحت تاثیر بحران جهانی قرار گرفت و علاوه بر آن در نیمه دوم سال 2022 این کشور به دلیل افزایش قیمت انرژی و انقباض پولی وارد رکود شد. در این بین سرمایه گذاری، رشد مصرف و صادرات و همچنین تولید ناخالص داخلی به میزان 0.4 درصد کاهش یافت.
امروزه پیش بینی شده که رشد سالانه تولید ناخالص داخلی در کشور مجارستان به 2.8% درصد برسید و این موضوع عموما با کاهش قیمت های کالا و انرژی و همچنین کاهش تورم همراه خواهد بود. همچنین طبق اطلاعات به دست آمده از اقتصاد کشور مجارستان در طول افق پیش بینی، بخش سرمایه گذاری نیز به دلیل تقاضای کم، شرایط سخت تامین مالی و تلاش برای تثبیت مالی، شاهد رشد زیادی نخواهد بود.
میزان صادرات نیز پیش بینی شده که کاهش یابد اما در سال 2025 با توجه به اتمام برخی پروژه های صنعتی و تولیدی در این کشو انتظار رفته که تقاضای خارجی و صادرات افزایش یابد. از سوی دیگر بخش کشاورزی به دلیل خشکسالی شدید رو به افول است.
طبق اطلاعات به دست آمده از اقتصاد کشور مجارستان افزایش قیمت انرژی باعث بدتر شدن وضعیت تولید ناخالص داخلی این کشور شده است. اما به هر حال انتظار می رود که اخیر قیمت کالاها و تعدیل تقاضای واردات این تحول را معکوس کند و حساب جاری تا سال 2024 به -2.8٪ بهبود یابد.
بخش های مختلف اقتصاد مجارستان
آشنایی با بخش های مختلف اقتصاد مجارستان به شما کمک کرده تا نقش هر بخش را در اقتصاد در یابید و در نهایت دید گسترده تری از فضای اقتصادی این کشور داشته باشید. در حال حاضر خدمات حدود دو سوم تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده و تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد این کشور دارد.
بخش خدمات به خصوص خدمات خصوصی که شامل تجارت، گردشگری، مالی و سایر خدمات اقتصادی است، به شدت توسعه یافته می باشد. چنانچه قصد دارید تا در این بخش مشغول به کار شوید برای آشنایی با شرایط و الزامات توصیه می کنیم به مقاله کار در مجارستان مراجعه فرمایید.
تولید بخش قابل توجهی از صادرات این کشور را تشکیل می دهد و از طرفی دیگر بخش حمل و نقل نیز به دلیل موقعیت جغرافیایی مجارستان حائز اهمیت است و شرایط بهینه ای را برای ترافیک ترانزیتی فراهم می کند. با توجه به این که مجارستان از شرایط و آب و هوای مطلوبی برخودار است، حدود 3.1 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را بخش کشاورزی تشکیل می دهد. اما با این حال این بخش نیز نیاز به سرمایه گذاری و تشویق بیشتری داشته تا بیشتر رشد کند.
بخش صنعت حدود یک چهارم تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل داده و جالب است بدانید اخیراً صنایعی که عمدتاً صادرات محور هستند مانند صنعت خودرو، مخابرات و فناوری رایانه، توانسته اند تولید خود را افزایش دهند. برای آشنایی با مهم ترین بخش های اقتصاد کشور مجارستان در ادامه ابن مطلب با ما همراه باشید.
نقش منابع در اقتصاد مجارستان
با توجه به موقعیت جغرافیایی این کشور، مهم ترین مواهب طبیعی مجارستان شامل خاک حاصل خیز و منابع آبی فراوان می شود. بدین ترتیب در حال حاضر دریاچه بالتون به عنوان یکی از مهم ترین جاذبه های طبیعی این کشور برای گردشگری به شمار رفته و هر ساله طیف وسیعی از گردشگران را به خود جذب می کند. علاوه بر این منابع طبیعی دیگری نیز در نقاط مختلف این کشور وجود دارد.
نقش منابع در اقتصاد مجارستان طی سالیان طولانی و به تدریج، دچار تغییرات فراوانی شده است. در سال 1930 در ترانس دانوبیا، پس از جنگ جهانی در آلفولد بزرگ، به ویژه در نزدیکی سگد، منابعی از گاز و نفت طبیعی پیدا شد. ابتدا میزان تاثیر این منابع بر اقتصاد کشور مجارستان حدود یک سوم بود و به تدریج این میزان به کمتر از یک پنجم کاهش یافت تا جایی که امروزه مجارستان قادر است که بخشی از نیاز خود را از طریق منابع داخلی تامین کند و دیگر بخش ها عموما با واردات تامین می شود.
این موضوع درمورد زغال سنگ قهوه ای نیز صادق است و این کشور در کوه های شمالی خود دارای منابعی از زغال سنگ می باشد. در ابتدا زغال سنگ حدود 50% از تولید انرژی را تشکیل می داد و به تدریج این میزان به کم تر از یک پنجم کاهش یافت. منابع معدنی مهم اقتصاد کشور مجارستان شامل مس و روی توسعه نیافته است و سایر منابع نیز شامل جیوه، بنتونیت، زئولیت و دولومیت می شود.
بخش صنعت در اقتصاد مجارستان
بخش صنعت در اقتصاد مجارستان یکی از بخش های اقتصادی بود که در طول زمان تحت تاثیر اصلاحات خصوصی سازی قرار گرفت. طی اعمال این اصلاحات تا اواخر سال 19080 صنعت در این کشور رشد بسیار بالایی را تجربه کرد و تاثیر آن بر تولید ناخالص داخلی به حدود دو پنجم رسید. از مهم ترین بخش های صنعت می توان به معدن و متالورژی، صنایع شیمیایی و مهندسی اشاره داشت. این سه بخش جزو برنامه و اصلاحات دولت قرار گرفته اند و در واقع نیمی از تولیدات صنعتی مجارستان توسط این سه بخش تولید شده است.
از آنجایی که صنعت و اقتصاد این کشور در دهه 1990 تحت بازسازی و نوسازی قرار گرفت، برخی از صنایع مانند صنایع غذایی، دخانیات و صنایع چوب و کاغذ در این اصلاحات بهتر توانستند با شرایط جدید سازگار شوند و بدین ترتیب رشد بیشتری را تجربه کردند. اما متاسفانه با توجه به این که صنعت مجارستان فاقد هر گونه فناوری و زیر ساخت های مدرن بود، این پیشرفت ها تداوم نداشتند.
سرمایه گذاری خارجی نیز تاثیر بسیار زیادی بر این بخش داشته و طی آن بخش تولید ماشین آلات پیشرفت چشم گیری را تجربه کرد تا جایی که در سال های اخیر بخش صنعت بیش از دو پنجم تولید ناخالص داخلی مجارستان را تشکیل داده و تقریباً یک سوم نیروی کار را به خود اختصاص می دهد. از صنایع اصلی اقتصاد کشور مجارستان می توان به صنعت خودرو، فرآوری مواد غذایی، نساجی، مواد شیمیایی، مخابرات، فناوری کامپیوتر، الکترونیک و مصالح ساختمانی اشاره کرد.
کشاورزی در مجارستان
نقش کشاورزی در مجارستان پیش از جنگ جهانی دوم پر رنگ تر بود و به مرور زمان تاثیر این بخش بر اقتصاد کاهش یافت. پیش از جنگ جهانی دوم حدود نیمی از تولید ناخالص داخلی این کشور را بخش کشاورزی تشکیل می داد، با این حال پس از جنگ تا سال 2005 این مقدار به حدود 4% تولید ناخالص داخلی کاهش یافت.
آب و هوای مجارستان برای کشاورزی مناسب است و بیش از نیمی از زمین ها قابلیت کشت را دارند و از این میزان 10% زمین ها زیر کشت دائمی هستند. از محصولات عمده کشاورزی این کشور می توان به گندم، ذرت، آفتابگردان، دانه ها، سیب زمینی، چغندرقند، میوه ها، گوشت خوک، گاو، طیور و لبنیات اشاره کرد. مهم ترین میوه های کشت شده در مجارستان نیز اصولا شامل سیب، انگور و آلو می شوند.
بخش دارایی مجارستان
بخش دارایی مجارستان یکی دیگر از بخش های مهم و اساسی در اقتصاد این کشور می باشد. به صورت کلی در گذشته بخش مالی این کشور تحت سیستم بانکداری تک لایه به فعالیت می پرداخت و تحت این سیستم بانک ملی مسئول اصلی صادر کردن پول و تامین مالی بود.
پس از آن در سال 1987 دولت این کشور سیستم اصلی دارایی خود را به دو لایه تغییر داد و طی اصلاحات این بخش، بانک ملی مجارستان وظیفه اصیل خود به عنوان صادر کننده پول را ادامه داد اما در کنار آن برخی از بانک های تجاری مختلف نیز تاسیس شدند.
نکات اصلی اقتصاد مجارستان | هزینه |
---|---|
تولید ناخالص داخلی | 19590 دلار |
رشد تولید ناخالص داخلی | 1٪+ |
نرخ تورم | 3.9% |
میانگین درآمد | 1160 دلار |
حداقل دستمزد | 388 دلار |
نرخ بیکاری | 10.6% |
در این دوران روند اصلاحات با تأسیس بانک های خصوصی، فروش سهام بانک های دولتی و تصویب قانونی که استقلال بانک ها را تضمین می کرد، ادامه یافت. طی سالیان طولانی با توجه به افزایش سرمایه گذاری خارجی، برخی از بانک ها با مالکیت خارجی تحت عنوان بانک های «کنسرسیوم» تشکیل شدند.
در قرن بیست و یکم با افزایش چشم گیر سرمایه گذاری های خارجی و تعداد بانک های تجاری موجود در این کشور، سیستم بانکی اقتصاد کشور مجارستان به سمت خصوصی شدن گام برداشت و در سال 1986 بود که سیستم بیمه دولتی این کشور به دو شرکت جداگانه تقسیم شد تا جای که امروزه شرکت های بیمه متنوعی در این کشور مشغول به کار هستند.
تجارت در اقتصاد مجارستان
تجارت در اقتصاد مجارستان در طول زمان و با توجه به تغییرات تاریخی، دچار دگرگونی های زیادی شده است. برای مثال پیش از جنگ جهانی دوم اتحاد جماهیر شوروی مهم ترین شریک تجاری مجارستان در نظر گرفته می شد و در این بین تحت منشور شورای کمک های اقتصادی متقابل، تجارت این کشور با دیگر کشورهای عضو شوروی، بر اساس تولید تخصصی، قیمت های ثابت و مبادله کالا انجام می شد.
در نهایت پس از جنگ جهانی دوم و از بین رفتن شوروی کم تر از نیمی از تجارت این کشور با دیگر کشورهای منطقه صورت می گرفت و بدین ترتیب مجارستان به بازار تجارت جهانی وارد شد. متاسفانه با توجه به این که مجارستان که برای رقابت نیروهای بازار جهانی آماده نبود، کسری بودجه زیادی به وجود آمد که این موضوع اصولا با استفاده از وام های خارجی پوشش داده شد و تاثیر بسیار بدی بر اقتصاد کشور مجارستان داشت.
به صورت کلی طبق اطلاعات به دست آمده از سال 2023 صادرات با 16.5 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل به 14111 میلیون یورو و واردات با 2.1 درصد افزایش به 13212 میلیون یورو رسید. جالب است بدانید در حال حاضر آلمان مهم ترین شریک تجاری مجارستان به شمار رفته و در کنار آن سایر شرکای تجاری شامل جمهوری چک، لهستان، چین، اسلواکی، ایتالیا، رومانی و هلند می شوند. علاوه بر این از مهم ترین کالاهای تجاری این کشور می توان به ماشین آلات و تجهیزات حمل و نقل اشاره کرد.
مشکلات اقتصادی مجارستان
مشکلات اقتصادی مجارستان یکی دیگر از بخش هایی است که آگاهی از آن برای تمامی علاقمندان مهاجرت و زندگی در این کشور ضروری می باشد. به صورت کلی در طول زمان و طی اعمال اصلاحات و برنامه های مختلف اقتصاد این کشور رشد زیادی را تجربه کرده با این حال مواردی مانند رکود اقتصادی جهانی یا ویروس کرونا نیز تاثیر بسیار بدی بر اقتصاد داشته است.
سوالات پر تکرار اقتصاد کشور مجارستان
به صورت کلی ساختار اقتصاد کشور مجارستان عمدتا با سایر کشورهای توسعه یافته سازگار است و در حال حاضر اقتصاد این کشور از نظر پیچیدگی در رتبه نهم دنیا قرار دارد.
از مهم ترین بخش های اقتصادی این کشور می توان به منابع، تولید، صنعت، دارایی و کشاورزی اشاره کرد.
از محصولات عمده کشاورزی این کشور می توان به گندم، ذرت، آفتابگردان، دانه ها، سیب زمینی، چغندرقند، میوه ها، گوشت خوک، گاو، طیور و لبنیات اشاره کرد.
شرکای تجاری شامل آلمان، جمهوری چک، لهستان، چین، اسلواکی، ایتالیا، رومانی و هلند می شوند.
منابع معدنی مهم شامل مس و روی توسعه نیافته است و سایر منابع نیز شامل جیوه، بنتونیت، زئولیت و دولومیت می شود.
اقتصاد کشور مجارستان اقتصادی قوی و رو به رشد است و مطمئنا در سال های آینده نیز پیشرفت چشم گیری را تجربه خواهد کرد. شما نیز می توانید با اشتغال در این محیط به کسب درآمد بسیار خوبی دست پیدا کنید. توصیه می کنیم اطلاعات بیشتر ار از طریق مشاورین شرکت مهاجرتی رجبی در دفتر غرب و دفتر مرکزی تهران یا دفتر شیراز به دست آورید. همچنین می توانید اطلاعات بیشتر در مورد شرایط کاری و زندگی این کشور را در مقاله مهاجرت به مجارستان مطالعه فرمایید.