تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر

تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر در برگیرنده حوادث، اتفاقات و شکوه بسیاری است که شاید برای بسیاری از ایرانیان ناشناخته باشد ، با ما در این مقاله همراه باشید تا با تاریخ کشور اوکراین آشنا شوید.

باید بدانید که اوکراین بخش زیادی از تاریخ شرق اروپا را در خود جای داده است و  تاریخ این قاره فقط در ایتالیا و یونان خلاصه نمی شود؛ بلکه بخش شرق نیز میراث و تمدن خود را داشته و دارد که در حال حاضر بسیاری از آن ها در اوکراین قرار گرفته اند. با مشاورین شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ )  همراه شده و تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر را بهتر بشناسید.

تاریخ ناحیه یا کشور اوکراین به سال های بسیار دور و دوران پارینه سنگی باز می گردد و این سرزمین در طول تاریخ خود پذیرای اقوام و نژادهای مختلفی همچون سکاها، کیمری ها و غیره بوده است. همچنین سال های زیادی این بخش از از اروپا تحت سلطه سکاها قرا گرفت که با حمله و یورش رومی ها و یوانی ها معادله عوض شد و این خاک به استعمار امپراطوری روم درآمد.

البته این ها همه مربوط به پیش از میلاد می باشد و پس از آن نیز اتفاقات بسیاری برای این مردم افتاد و اوکراینی ها با مسائل بسیاری دست و پنجه نرم کردند؛ که مهم ترین آن ها را شاید بتوان جنگ های جهانی اول و دوم معرفی کرد که سایه آن تا سال ها بر این کشور افتاد و در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. 

مقاله مهاجرت به اوکراین هرآنچه شما برای این امر نیاز دارید را در اختیارتان خواهد گذاشت.

فهرست مطالب
تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر

عصر حجر در تاریخ اوکراین

قدیمی ترین آثار وجود انسان در اوکراین، مربوط به اوایل دوره پارینه سنگی (حدود 900 هزار سال قبل از میلاد) عصر حجر در تاریخ اوکراین ، در نزدیکی کورولف در رودخانه تیسا (محل باستان شناسی کورولف) و در نزدیکی مدژیبیژ در رودخانه باه کشف شد. شواهد باستان شناسی نشان می دهد که در دوره پارینه سنگی فوقانی (40000 تا 15000 قبل از میلاد) تقریباً تمام اوکراین توسط قبیله های شکارچی و گردآورنده ساکن شده بوده است.

در طول دوره میان سنگی (10000 تا 7000 قبل از میلاد) ساکنان اوکراین به ماهیگیری مشغول بودند، سگ ها را اهلی کرده بودند و از تیر و کمان استفاده می کردند که سپس اولین واحدهای قبیله ای ظاهر شدند. در طول دوره نوسنگی (7000 تا 4000 قبل از میلاد) کشاورزی و دامپروری بدوی، مانند سفالگری و بافندگی، در فرهنگ هایی مانند فرهنگ Boh-Dnister و فرهنگ سفال مارپیچی میاندر خطی به وجود آمد.

این فعالیت ها در طول عصر مس و عصر برنز توسعه بیشتری یافتند. در دوران نوسنگی فرهنگ کوکوتنی – تریپلی در منطقه وسیعی گسترش یافت که بخش هایی از اوکراین امروزی شامل تریپیلیا و تمام منطقه دنیپر و دنیستر را در بر می گرفت.

منتظر شما هستیم!

مشاوره رایگان

مهاجرت به کشورهای اروپایی با شیوه های امن و قانونی در اسرع وقت ؛ مشاوره بگیرید!

کارشناسان مهاجرتی رجبی

سوالی دارید؟

مشاوره دقیق و رایگان ما را از دست ندهید.

عصر مس و عصر برنز در اوکراین

در عصر مس و عصر برنز در اوکراین فرهنگ تریپیلی (اولین بار در سال 1896 کشف شد)، که تقریباً از 5000 تا 2500 قبل از میلاد در حوضه رودخانه دنیپرو و رودخانه دنیستر در کرانه راست اوکراین وجود داشت، پیشرفته ترین فرهنگ در این دوره در خاک اوکراین بود. بسیاری از فرهنگ های همزمان دیگر از اواخر هزاره چهارم تا اوایل هزاره اول قبل از میلاد تکامل یافته اند.

استپ و استپ جنگلی در کرانه چپ اوکراین توسط قبایل کشاورزی – مرغی از فرهنگ گور گور، فرهنگ کاتاکومب، فرهنگ سردنی استیح، فرهنگ ماریانیوکا، فرهنگ الوار گور و فرهنگ بونداریخا زندگی می کردند. پولیسیا بانک راست و بخش‌هایی از استپ جنگلی خانه فرهنگ دنیپرو میانه و فرهنگ بیلوهرودیوکا بود.

قبایل فرهنگ سفال بند ناف، فرهنگ قیفی، فرهنگ آمفورای کروی، فرهنگ لوساشیان در ولهینیا و بخش هایی از پادیلیا ساکن بودند. فرهنگ کوماریو، فرهنگ ویسوتسکه و فرهنگ نوآ در حوضه دنیستر و فرهنگ استانو در ماوراء کارپاتیا تکامل یافتند.

عصر آهن در تاریخ کهن اوکراین

در طول عصر آهن در تاریخ کهن اوکراین این مردمان توسط داکی ها و همچنین مردمان چادرنشین مانند سیمریان (فرهنگ باستان شناسی نووچرکاسک)، سکاها و سارماتی ها دنبال شدند. پادشاهی سکاها از 750 تا 250 قبل از میلاد در اینجا وجود داشته است. همراه با دیگر مستعمرات یونان باستان که در قرن ششم قبل از میلاد در ساحل شمال شرقی دریای سیاه تأسیس شدند، مستعمرات تیراس، اولبیا و هرموناسا تا قرن ششم پس از میلاد به عنوان شهرهای رومی و بیزانسی ادامه یافتند.

در لشکرکشی داریوش اول به سکاها، ارتش داریوش چندین قوم تراکیا و تقریبا تمام مناطق دیگری را که قسمت اروپایی دریای سیاه را در بر می گیرند، مانند بخش هایی از بلغارستان، رومانی، اوکراین و روسیه امروزی را تحت سلطه خود درآورد تا به آسیا بازگردد.

در قرن سوم پس از میلاد، گوت ها در حدود سال های 250 تا 375 پس از میلاد به سرزمین های اوکراین مدرن رسیدند که آنها را اویوم می نامیدند که مطابق با فرهنگ باستان شناسی چرنیاخوف است. استروگوت ها در این منطقه ماندند اما از دهه 370 تحت سلطه هون ها قرار گرفتند. شمال پادشاهی اوستروگوتیک، فرهنگ کیف بود که از قرن دوم تا پنجم شکوفا شد، زمانی که هون ها نیز بر آن تسلط یافتند.

عصر آهن در تاریخ کهن اوکراین

قرون وسطی در تاریخ اوکراین

قرون وسطی در تاریخ اوکراین چه ویژگی هایی داشت؟ در قرن هفتم، قلمرو اوکراین مدرن هسته اصلی دولت بلغارها (اغلب به عنوان بلغارستان بزرگ قدیمی) با پایتخت آن فاناگوریا بود. در پایان قرن هفتم، اکثر قبایل بلغار به چندین جهت مهاجرت کردند و بقایای دولت آنها توسط خزرها، مردمی نیمه کوچ نشین از آسیای مرکزی جذب شد.

خزرها پادشاهی خزر را در نزدیکی دریای خزر و قفقاز تأسیس کردند. این پادشاهی شامل غرب قزاقستان و بخش‌هایی از کریمه، شرق اوکراین، جنوب روسیه و آذربایجان بود. خزرها به اندازه کافی بر استپ پونتیک – کاسپین تسلط داشتند، که اجازه می داد تجارت از راه دور در امنیت انجام شود، از جمله گروه هایی مانند یهودیان رادانی که از چین تا تبریز تجارت می کردند و همچنین. شبکه های تجاری که ولگا بلغارستان را احاطه کرده بودند. این امر باعث جذب بازرگانان دیگری مانند وایکینگ‌ها در عصر وایکینگ‌ها شد که روسیه کیوان را تأسیس کردند.

پیش از ادامه مقاله تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر لازم است به شما عزیزان پیشنهاد دهیم تا عنوان تحصیل در اوکراین را نیز مطالعه کرده تا با دانشگاه ها، قوانین آموزشی، سیستم تحصیل و چگونگی پذیرش در دانشگاه های اوکراین دقیق و با جزئیات آشنا شوید.

حکومت لهستان و لیتوانی در سرزمین اوکراین

حکومت لهستان و لیتوانی در سرزمین اوکراین

آیا می دانید در زمان حکومت لهستان و لیتوانی در سرزمین اوکراین چه وقایعی رخ داد؟ در طول قرن چهاردهم، لهستان و لیتوانی علیه مهاجمان مغول جنگیدند و در نهایت بیشتر اوکراین به حکومت لهستان و لیتوانی رسید. به ویژه، روتنی سرخ، و بخشی از والهینیا و پادولیا بخشی از لهستان شد. لیتوانی پس از نبرد آبهای آبی کنترل پولوتسک، وولینیا، چرنیهیو و کیف را به دست گرفت و حاکمان لیتوانی پس از آن عنوان فرمانروای روسیه را پذیرفتند. همچنین جنواها تا زمان فتح عثمانی در دهه 1470، مستعمراتی را در سواحل کریمه تأسیس کردند.

در نهایت، لهستان کنترل منطقه جنوب غربی را به دست گرفت. به دنبال اتحاد بین لهستان و لیتوانی، لهستانی ها، آلمانی ها و یهودیان به این منطقه مهاجرت کردند و اوکراینی ها را مجبور به کنار گذاشتن موقعیت های قدرتی که با لیتوانیایی ها مشترک داشتند، کردند.

در سال 1490، به دلیل افزایش ظلم و ستم اوکراینی ها توسط لهستانی ها، یک سری شورش های موفق توسط پترو موخا اوکراینی رهبری شد و علاوه بر مولداوی ها (رومانیایی ها) سایر اوکراینی ها مانند قزاق ها و هوتسل های اولیه به آن ها پیوستند. این سلسله نبردها که به شورش موخا معروف است، توسط شاهزاده مولداوی، استفان کبیر، حمایت شد و یکی از اولین قیام های شناخته شده اوکراینی ها علیه ظلم لهستانی است.

تا اواخر قرن هجدهم، خانات کریمه تجارت گسترده برده را با امپراتوری عثمانی و خاورمیانه انجام داد،که در طول دوره 1500-1700 حدود 2 میلیون برده از روسیه و اوکراین صادر کرد. این کشور تا سال 1774 به عنوان یک دولت تحت سلطه امپراتوری عثمانی باقی ماند و سرانجام در سال 1783 توسط امپراتوری روسیه منحل شد.

پادشاهی لهستان

پس از اتحاد لوبلین در سال 1569 و تشکیل اتحادیه مشترک المنافع لهستان – لیتوانی، اوکراین تحت مدیریت لهستان قرار گرفت و بخشی از تاج پادشاهی لهستان شد. این دوره بلافاصله پس از ایجاد مشترک المنافع شاهد احیای عظیمی در تلاش های استعماری بود. بسیاری از شهرها و روستاهای جدید تأسیس شدند و پیوندهای بین مناطق مختلف اوکراین، مانند هالیچ لند و والهینیا بسیار گسترش یافت.

مدارس جدید ایده های رنسانس را گسترش دادند. دهقانان لهستانی به تعداد زیادی وارد شدند و به سرعت با جمعیت محلی مخلوط شدند. در این زمان، اکثر نجیب زادگان اوکراینی لهستانی شدند و به مذهب کاتولیک گرویدند و در حالی که بیشتر دهقانان روتنی زبان در کلیسای ارتدکس شرقی باقی ماندند، تنش اجتماعی افزایش یافت. به عنوان مثال، استانیسلاو اورزچوفسکی، برخی از تحرک های پولونیزه شده به شدت فرهنگ لهستان را شکل می دهد.

دهقانان روتنی که از تلاش برای وادار کردن آنه ا به رعیت گریختند، به عنوان قزاق شناخته شدند و به خاطر روحیه جنگی خشن خود شهرت یافتند. برخی از قزاق ها توسط کشورهای مشترک المنافع به عنوان سرباز برای محافظت از مرزهای جنوب شرقی مشترک المنافع در برابر تاتارها یا شرکت در لشکرکشی های خارج از کشور استخدام شدند. واحدهای قزاق نیز در جنگ بین کشورهای مشترک المنافع لهستان – لیتوانی و تزاروم روسیه فعال بودند. 

اوکراین در قرن 17 و 18

و اما اوکراین در قرن 17 و 18 ؛ اوکراین به عنوان مفهوم یک ملت و اوکراینی ها به عنوان یک ملیت با احیای ملی اوکراین در اواسط قرن هجدهم، در پی شورش دهقانان و تجزیه نهایی مشترک المنافع لهستان-لیتوانی ظاهر شد. گالیسیا به دست امپراتوری اتریش افتاد و بقیه اوکراین به دست امپراتوری روسیه.

در حالی که کرانه راست اوکراین تا اواخر سال 1793 به کشورهای مشترک المنافع لهستان-لیتوانی تعلق داشت، کرانه چپ اوکراین در سال 1667 به تزاروم روسیه پیوسته بود. در سال 1672، پودولیا توسط امپراتوری عثمانی ترکیه اشغال شد، در حالی که کیف و براسلاو تا سال 1681 تحت کنترل هتمان پترو دوروشنکو قرار گرفتند، تا زمانی که آنها نیز توسط ترک ها دستگیر شدند، اما در سال 1699 معاهده کارلوویتز آن سرزمین ها را به کشورهای مشترک المنافع بازگرداند.

بیشتر اوکراین تحت سلطنت کاترین کبیر به دست امپراتوری روسیه افتاد. خانات کریمه در سال 1783 به دنبال مهاجرت مسیحیان از کریمه در سال 1778 توسط روسیه ضمیمه شد و در سال 1793 کرانه راست اوکراین در تقسیم دوم لهستان به روسیه ضمیمه شد.

اوکراین در قرن 17 و 18

نویسندگان و روشنفکران اوکراینی از روحیه ناسیونالیستی الهام گرفته شدند که سایر مردمان اروپایی را که تحت حکومت های دیگر امپراتوری بودند، تحریک می کرد. روسیه از ترس جدایی‌طلبی، محدودیت های سختی را برای تلاش‌ها برای ارتقای زبان و فرهنگ اوکراینی وضع کرد، حتی استفاده و مطالعه آن را ممنوع کرد. سیاست های روسوفیلی روسی سازی و پانسلاویسم منجر به مهاجرت تعدادی از روشنفکران اوکراینی به غرب اوکراین شد، در حالی که برخی دیگر هویت پان اسلاوی یا روسی را پذیرفتند.

با کشور اوکراین از جنبه های مختلف آشنا شوید.

اوکراین در جنگ اول جهانی

اوکراین در جنگ اول جهانی در خط مقدم بود. پس از حمله بروسیلوف ارتش روسیه اقدام به تصرف مناطقی در این بخش کرد و گالیسیای شرقی و ولینیا را دوباره تحت اشغال خود درآورد اما یک انقلاب در روسیه نیاز بود تا بسیاری از مردم این سرزمین علم طغیان و استقلال خواهی را بر دوش بگیرند و ادعای خودمختاری کنند و چنین هم شد. انقلاب سال 1917 روسیه سبب شد خیلی از مردم تحت حاکمیت روسیه خواهان آزادی بیشتر شوند و تمایل به خود گردانی پیدا کنند.

در جریان این انقلاب اندکی بعد مردم اوکراین هم در این جرگه قرار گرفتند و در کیف اعلام خودمختاری کردند و در عین حال مدعی بودند با دولت انتقالی روسیه ارتباطات تنگاتنگی دارد. دولت انتقالی روسیه در پتروگراد وفاداری خود را به درگیری های کرسنکی اعلام کرد. این جنگ و درگیری ها فاجعه‌ ای عظیم برای ارتش روسیه محسوب می شد.

اما در این زمان آلمان‌ها با یک ضد حمله ضربه ی بزرگی به روسیه زدند و باعث شدند که روسیه همه ی آنچه که سال 1916 به آن رسیده بود را از دست داده و همچنین ارتش روسیه از نظر شرایط نظامی و روحی در وضعیت بسیار وخیمی بود و نیروهای ارتش به شدت در هم شکسته شده بودند. آنچه از این اوضاع حاصل شد ارتشی نابسامان و حاکمیتی متزلزل و از درون فرو ریخته در سرتاسر امپراتوری روسیه بود.

اوکراین در جنگ دوم جهانی

اوکراین در جنگ دوم جهانی

جنگ جهانی دوم در سپتامبر 1939 آغاز شد، زمانی که هیتلر و استالین به لهستان حمله کردند و اتحاد جماهیر شوروی بیشتر لهستان شرقی را گرفت. آلمان نازی با متحدانش در سال 1941 به اتحاد جماهیر شوروی حمله کرد. برخی از اوکراینی ها در ابتدا سربازان ورماخت را به عنوان آزادی بخش از حاکمیت شوروی می دانستند، در حالی که برخی دیگر یک جنبش پارتیزانی تشکیل دادند.

اوکراین در جنگ دوم جهانی چه نقشی داشت؟ برخی از عناصر زیرزمینی ملی‌گرای اوکراین، ارتش شورشی اوکراین را تشکیل دادند که هم با نیروهای شوروی و هم با نازی ها می جنگید و دیگران با آلمانی ها همکاری کردند. حدود 1.5 میلیون یهودی در طول اشغال توسط نازی ها به قتل رسیدند. در والهینیا مبارزان اوکراینی قتل عام بیش از 100 هزار غیرنظامی لهستانی را مرتکب شدند.

گروه‌های کوچک باقی‌مانده از طرفداران UPA تا دهه 1950 در نزدیکی مرز لهستان و شوروی عمل کردند. گالیسیا، بسارابی جنوبی، بوکوینای شمالی و روتنیا کارپات در نتیجه پیمان مولوتوف-ریبنتروپ در سال 1939 و پیروزی شوروی بر آلمان در جنگ جهانی دوم به آن اضافه شدند.

پس از جنگ جهانی دوم، برخی اصلاحات در قانون اساسی اتحاد جماهیر شوروی اوکراین پذیرفته شد که به آن اجازه می داد در برخی موارد و تا حدی به عنوان موضوع جداگانه ای از حقوق بین الملل عمل کند و در همان زمان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی باقی بماند. به ویژه، این اصلاحات به اتحاد جماهیر شوروی اوکراین اجازه داد تا به همراه اتحاد جماهیر شوروی و بلاروس به یکی از اعضای موسس سازمان ملل متحد تبدیل شود.

اوکراین معاصر

اقتصاد اوکراین بعد از فروپاشی شوروی به شکل بازار آزاد و مالکیت خصوصی درآمد این روند تغییر سیاست های اقتصادی و شکل جدیدی که در جامعه اوکراین معاصر پدید آمد چندان مناسب شرایط اجتماعی این کشور نبود و با جامعه اوکراینی هم خوانی نداشت؛ چون مردم و خانواده های اوکراینی اکثرا با فقر و تهیدستی دست و پنجه نرم می کردند و شرایط سختی را داشتند و حالا این شیوه ی فعالیت های اقتصادی و مالکیت خصوصی هم مزید بر علت شده بود و شرایط و اوضاع را برای آن ها سخت و سخت تر می کرد.

جمعیت کشور رو به افزایش و در اوج بود اما اقتصاد آن فلاکت بار بود. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی رشد اقتصاد این کشور به مدت یک دهه منفی بود و فقر، تورم و مشکلات اجتماعی همه و همه اوضاع کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده بود. عنوان اقتصاد کشور اوکراین را مطالعه نمایید تا بدانید اوضاع اقتصادی این کشور در حال حاضر چگونه است و شرکای بزرگ اقتصادی اش چه کسانی هستند.

انقلاب اقتصادی اوکراین

انقلاب اقتصادی اوکراین

سال 1994 یک شروع تازه برای تاریخ اوکراین بود؛ سالی که به عنوان سال شروع تغییرات و انقلاب اقتصادی اوکراین از آن یاد می شود. مردم خسته و فلاکت زده و فقیر که هیچ امیدی به تحول اقتصادی نداشتند به سوی صندوق های رای روانه شدند و لئونید کوچما را به عنوان دومین رئیس ‌جمهور اوکراین انتخاب کردند.

اقدامات موثر او در عرصه اقتصاد و سیاست اوکراین قابل توجه و بررسی است. از جمله این اقدامات، کاهش کسری بودجه، کاهش استقراض از بانک مرکزی، انتشار اوراق قرضه داخلی و وام گرفتن از دولت‌های خارجی و حذف ۵ صفر از پول ملی بود. اقدامات او آرام آرام ثمر داد تورم کاهش یافت و رشد اقتصادی در اوکراین آغاز شد.

در حال حاضر نیز کشور تحت مدیریت ولادیمیر زلانسکی (رئیس جمهور) و دنیس شمیهال (نخست وزیر) می باشد و اوضاع اقتصادی در حال رشد بسیار خوب و قابل ملاحظه ای بود و زندگی مردم کشور بسیار رو به بهبود بود؛ تا اینکه روسیه به این کشور حمله کرد و هم اکنون اوکراین درگیر جنگ است و این بر اقتصاد، رفاه و امنیت مردم تاثیر بسیار بدی گذاشته است.

تاریخچه جنگ های معاصر اوکراین

در جدول زیر تاریخچه جنگ های معاصر اوکراین را برای شما تهیه کرده ایم که مشاهده می نمایید:

ردیف تاریخ جنگ کشورهای درگیر جنگ
1 جنگ با روسیه از 2014 تاکنون روسیه و اوکراین
2 جنگ با مقدونیه از 2001 به مدت 9 ماه روسیه و مقدونیه
3 جنگ جهانی دوم 1939 تا 1945 شوروی، آمریکا، آلمان، ایتالیا، ژاپن و غیره
4 جنگ داخلی روسیه 1917 تا 1923 آذربایجان، ارمنستان، شوروی

سوالات پر تکرار تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر

کشور اوکراین طی سال های بسیاری زیر سلطه کشورهای لیتوانی، لهستانی، روسیه و شوروی سابق بوده است؛ اما در حال حاضر کشوری مستقل و خودکفا می باشد.

 بله اوکراین در هر دو جنگ جهانی اول و دوم شرکت داشته است و این جنگ ها تاثیر بسیاری بر کشور داشته اند.

 اوکراین در سال 1917 از سوروی جدا شده و یک کشور مستقل شد و از 1918 روابط خود را با این کشور قطع کرده بود.

در سال 2023 ولادیمیر زلانسکی به عنوان رئیس جمهور و دنیس شمیهال به عنوان نخست وزیر در حال فعالیت هستند.

 اوکراین کشوری واقع در شرق اروپا و دومین کشور بزرگ پس از روسیه می باشد ، پایتخت این کشور کیف است که بر روی رودخانه دنیپر در شمال مرکزی اوکراین واقع شده است.

امیدواریم در این مقاله که با تلاش کارشناسان شرکت مهاجرتی رجبی تهیه شده است، با تاریخ کشور اوکراین از گذشته تا معاصر خلاصه و مفید آشنا شده باشید؛ در صورت نیاز به راهنمایی یا کسب مشاوره در هر زمینه مهاجرتی با مشاورین ما در دفاتر مرکزی و غرب تهران و یا دفتر معالی آباد شیراز تماس حاصل فرمایید. همچنین عنوان کار در اوکراین شما را با یافتن شغل، اخذ ویزای کاری و قوانین کاری این کشور کاملا دقیق و قدم به قدم آشنا خواهد کرد.

با تاریخ کشورهایی که به گونه ای در سرنوشت اوکراین نقش داشته اند آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Rate this post
منو
خانه