اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

 باید بدانید که شهر استانبول در هر فصل می تواند جاذبه های مختلف و جذابی را به شما ارائه دهد، اما به طورکلی فصول بهار و تابستان که آب و هوا ملایم است و زیبایی های شهر خودنمایی می کنند را بهترین موقع برای سفر و بازدید شهر می دانند.

 جالب است بدانید که استانبول تنها شهر جهان است که در دو قاره آسیا و اروپا واقع شده است و دارای بخش آسایی و اروپایی است.

 بله این شهر با جمعیتی بیش از 14 میلیون نفر، جز 10 شهر پر جمعیت و بزرگ جهان است و جمعیت آن روز به روز در حال افزایش می باشد.

مردم این شهر به زبان رسمی کشور ترکیه، یعنی ترکی استانبولی سحبت می کنند، اما بازهم اقلیت های کردی، عربی و ارمنی زبان را هم می توان در این شهر یافت.

بله طبق آمار و اطلاعاتی که FCO منتشر کرد، استانبول یکی از شهرهای امن جهان تلقی می شود و برای زندگی و اقامت مهاجرین مقصد مناسبی است.

 خیر استانبول در مقایسه با بسیاری از شهرهای اروپایی و آمریکایی ارزان تر است و یک مقصد مناسب و بسیار ارزان برای مهاجرت و سفر تلقی می شود.

استانبول، شهری که در تقاطع اروپا و آسیا واقع شده، با تاریخ غنی، فرهنگ پویا و جاذبه های بی‌نظیر، همواره مسافران را مجذوب خود کرده است. این کلان شهر پر جنب و جوش، زمانی پایتخت امپراطوری های قدرتمندی مانند روم و عثمانی بوده و میراث این دوران باشکوه در گوشه و کنار آن به چشم می‌خورد.

این شهر یکی از شهرهای مهم و تاثیرگذار کشور ترکیه است که نقش بسیار مهمی را در اقتصاد این کشور ایفا می کند و مقر صنایع، شرکت ها و کارخانجات متعددی است که محصولات و خدمات خود را به داخل و خارج از کشور ارائه نموده و بازار کاری بزرگ را به وجود می آورند. علاوه بر این استانبول یک شهر توریستی بسیار مطرح در منطقه است و سالانه جهانگردان بسیاری به آن سفر می کنند.

نکته جالبی که در رابطه با استانبول باید بدانید، این که این شهر در محل تلاقی قاره اروپا و آسیا قرار گرفته است و تنها شهر جهان است که نیمی از آن در اروپا و نیمی در آسیا واقع شده است. با کارشناسان موسسه رجبی همراه شوید تا در ادامه استانبول را بیش از پیش شناخته با تاریخ و فرهنگ آن آشنا شوید. همچنین عنوانِ شهرهای ترکیه را نیز برای شما تهیه کرده ایم که بتوانید سایر شهرهای مهم این کشور را نیز به طور خلاصه بشناسید.

تاریخچه غنی و جذاب استانبول

استانبول بزرگ ترین شهر ترکیه است که قلب اقتصادی، فرهنگی و تاریخی این کشور را تشکیل می دهد. مرکز تجاری و تاریخی آن در بخش اروپایی اوراسیا قرار دارد، در حالی که حدود یک سوم جمعیت آن در بخش آسیایی زندگی می کنند. این شهر با جمعیت 14.1 میلیون نفر، بزرگ ترین تراکم شهری در اروپا و همچنین بزرگ ترین در خاورمیانه و ششمین شهر بزرگ جهان را تشکیل می دهد.

مساحت استانبول 5343 کیلومتر مربع است ، استانبول شهری بین قاره ای است که در تنگه بسفر در شمال غربی ترکیه بین دریای مرمره و دریای سیاه قرار دارد. شهری که در حدود سال 660 قبل از میلاد به عنوان بیزانس در دماغه سارایبورنو تأسیس شد، شهری که اکنون به نام استانبول شناخته می شود، به یکی از مهم ترین شهرهای تاریخ تبدیل شده است.

برای نزدیک به شانزده قرن پس از تأسیس مجدد آن به عنوان قسطنطنیه در سال 330 پس از میلاد، به عنوان پایتخت چهار امپراتوری عمل کرد: امپراتوری روم، امپراتوری بیزانس، امپراتوری لاتین و امپراتوری عثمانی. این امر در پیشرفت مسیحیت در دوران روم و بیزانس، قبل از این که عثمانی ها شهر را در سال 1453 فتح کردند و آن را به یک دژ اسلامی و مقر آخرین خلافت تبدیل کردند، نقش اساسی داشت.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

موقعیت و جمعیت استانبول

موقعیت استراتژیک استانبول در امتداد جاده تاریخی ابریشم، شبکه های ریلی به اروپا و خاورمیانه و تنها مسیر دریایی بین دریای سیاه و مدیترانه، به پرورش جمعیتی چند نژادی کمک کرده است، اگرچه از زمان تأسیس جمهوری در سال 1923 کمتر این کار را انجام داده است.

برای پایتخت جدید در طول دوره بین دو جنگ، شهر از آن زمان تا به حال بیش تر شهرت خود را به دست آورده است. جمعیت شهر از دهه 1950 ده برابر شده است، زیرا مهاجران از سراسر آناتولی به کلان شهر هجوم آورده اند و محدوده شهر برای پذیرش آن ها گسترش یافته است. جشنواره های هنری در پایان قرن بیستم تأسیس شدند، در حالی که بهبود زیرساخت ها شبکه حمل و نقل پیچیده ای را ایجاد کرده است.

تقریباً 11.6 میلیون بازدیدکننده خارجی در سال 2012، دو سال پس از انتخاب استانبول به عنوان پایتخت فرهنگی اروپا، وارد استانبول شدند و این شهر را به پنجمین مقصد محبوب گردشگری جهان تبدیل کرد. سایت میراث جهانی، و مرکز فرهنگی و سرگرمی آن را می‌توان در سراسر بندر طبیعی شهر، شاخ طلایی، در منطقه بی اوغلو یافت.

استانبول که به عنوان یک شهر جهانی در نظر گرفته می شود، یکی از سریع ترین اقتصادهای کلان شهری در جهان است. این مرکز میزبان بسیاری از شرکت ها و رسانه های ترکیه است و بیش از یک چهارم تولید ناخالص داخلی این کشور را به خود اختصاص داده است.

میراث فرهنگی شهر

استانبول، این شهر باستانی با میراث فرهنگی بی نظیر و همچنین اقتصاد قوی، جمعیت جوان و صحنه های فرهنگی در حال رشد معاصر است. البته چالشی که شهر با آن مواجه است استفاده از این فرصت ها و در عین حال مدیریت موثر رشد برای حفظ منحصر به فرد بودن فرهنگ و میراث خود است.

استانبول با هزاره ها تاریخ، ساختارهای معماری منحصر به فرد، ملیله های فرهنگی غنی، جمعیت زیاد و فعالیت‌های اقتصادی پویا، امروزه مرکز مهمی از یک جاذبه قوی اقتصادی و گردشگری شناخته می شود. این شهر در دوران روم، روم شرقی/بیزانس و عثمانی به عنوان پایتخت بوده است.

تاریخ در این شهر تنها به کتاب و آرشیو محدود نمی شود، در ساختمان ها، خیابان ها، گورستان ها، پارک ها، باغ ها و حتی درختان، گیاهان و نام محله ها می توان ردی از تاریخ غنی این شهر را پیدا کرد. استانبول از نظر میراث فرهنگی بسیار غنی است و شبه جزیره تاریخی این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

قدمت برخی بناهای دیدنی به دوران رومیان بر می گردد، از جمله قنات عظیم والنس. با این حال، ساختمان های دوران بیزانس و عثمانی بر خط افق شهر تسلط دارند. ایاصوفیه در سال 537 پس از میلاد افتتاح شد و بزرگ ترین کلیسای جامع جهان بود که امروز مسجد است.

مسجد سلیمانیه قرن شانزدهم و مسجد آبی قرن هفدهم دو تا از مهم ترین بناهای تاریخی هستند. از دیگر نقاط دیدنی دوران عثمانی می توان به کاخ توپکاپی اشاره کرد که برای قرن ها به عنوان محل سکونت و مرکز اداری سلاطین عثمانی عمل می کرد.

زبان و مذهب مردم در استانبول

استانبولی، که به عنوان زبان ملی ترکیه نیز شناخته می شود، زبان غالب در استانبول است. این زبان در مدارس تدریس می شود و توسط اکثر مردم در زندگی روزمره نیز صحبت می شود. اما به دلیل تنوع قومی و تاریخی استانبول، زبان های دیگری نیز در این شهر رایج هستند. این زبان ها بدین شرح هستند:

زبانشرایط
زبان کردیزبان مادری اقلیت قابل توجهی از مردم استانبول است و تعدا قابل توجهی از مردم به این زبان صحبت می کنند.
زبان ارمنیزبان جامعه ارمنی این شهر که سابقه طولانی در استانبول دارند.
زبان عربیبه دلیل نزدیکی به کشورهای عربی، زبان عربی نیز در میان برخی از مردم، به خصوص در مناطق تجاری، صحبت می شود. ضمنا طی سالیان گذشته تعداد عرب زبانان این شهر افزایش یافته است.
زبان انگلیسیانگلیسی به عنوان زبان بین المللی، در بخش گردشگری و تجارت کاربرد دارد و در بین مردم قسمت اروپایی استانبول رایج تر است و افراد بیش تری به آن تسلط دارند.

مذهب مردم استانبول

استانبول به عنوان شهری با تنوع قومی و مذهبی، سابقه طولانی در همزیستی مسالمت آمیز بین ادیان و فرهنگ های مختلف دارد. وجود بناهای مذهبی متعلق به ادیان مختلف مانند مساجد، کلیساها و کنیسه ها در کنار هم، نمادی از این تنوع و احترام متقابل است. با این حال، در سال های اخیر، مانند سایر نقاط جهان، شاهد افزایش تنش ها و اختلافات مذهبی در استانبول نیز بوده ایم.

اما در حال حاضر اسلام، با99.8 % جمعیت مسلمان، دین اکثریت در استانبول است. اکثر مسلمانان این شهر سنی مذهب و از شاخه حنفی هستند و این مذهب رسمی امپراطوری عثمانی بوده و تاثیر عمیقی بر فرهنگ و تاریخ این شهر گذاشته است. اما اقلیت های مذهبی کوچکی نیز در استانبول وجود دارند، از جمله مسیحیان که با وجود کاهش تعدادشان در طول تاریخ، اما هنوز هم تعداد قابل توجهی از آنان در استانبول وجود دارد.

نباید جامعه یهودیان استانبول را نیز فراموش کنیم که قدمتی چند هزار ساله دارد و یکی از قدیمی ترین جوامع یهودی در جهان است. با این حال، تعداد یهودیان این شهر در طول قرن گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

آب و هوا و اقلیم استانبول

استانبول دارای آب و هوایی چند اقلیمی و متفاوت است که بیش ترین تاثیر خود را از دریای مدیترانه می گیرد. شما در نقاط مختلف این شهر می توانید آب و هوای مدیترانه ای، آب و هوای گرمسیری مرطوب و حتی آب و هوای اقیانوسی را تجربه نمایید که البته بیش تر مناطق تحت تاثیر آب و هوای معتدل هستند.

اما باید به این امر نیز توجه داشته باشید که تابستان های این شهر می تواند گاهاً گرم و خشک باشد و زمستان آن که اغلب معتدل است، در برخی از روزها بسیار سرد و حتی یخبندان باشد. همچنین در فصل زمستان اغلب روزه ها هوا مه آلود است و رطوبت بالایی در شهر وجود دارد و هر لحظه امکان بارندگی وجود خواهد داشت.

اما طبق آماری که طی سالیان گذشته به ثبت رسیده، در فصل زمستان حداکثر دما به 7 تا 9 درجه سانتی گراد می رسد و در فصل تابستان نیز حداکثر گرمی هوا اطراف 23 تا 24 درجه سانتی گراد خواهد بود که یقینا برای ما ایرانیان هوای مطلوب و دلچسبی است.

بهترین زمان برای تفریح و گردش در استانبول

با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم شهر استانبول باید بگوییم که تفریح و گردش در فصول گرم بهتر از فصول سرما است، اما استانبول در هر فصلی می تواند جذابیت منحصر به فردی را برای شما ارائه دهد. اگر قصد لذت بردن از بهترین آب و هوای این شهر را دارید، فصل بهار بهترین زمان برای تفریح و گردش در این شهر است.

برای فصل تابستان شما می توانید از بهترین مناظر و زیبایی شهر و طبیعت اطراف شهر بهره مند شوید. سفر در فصل زمستان هم جذابیت خاص خود را دارد و معمولا اکثر مراکز تجاری و خرید در این شهر تخفیف های ویژه ای را برای فروش محصولات و کالاهای خود در نظر می گیرند که می تواند این شهر را مکانی مناسب برای خریدهایتان کند.

نقاط جذاب و دیدنی برای گردشگران در استانبول

استانبول به عنوان یک مقصد گردشگری بسیار جذاب در جهان جاذبه های بسیاری دارد که هریک خود می تواند به تنهایی وقت زیادی از شما برای تفریح و دیدن و گشت و گذار بگیرد. این شهر قدمت تاریخی بسیاری دارد که باعث شده شما با امکان تاریخی بسیاری در این شهر مواجه شوید که این در کنار دیگر جاذبه های موجود در آن است.

برای شناخت مناطق و جاذبه های دیدنی استانبول باید یک مقاله مفصل و جداگانه تدارک دید و تمامی این جاذبه ها را تعریف و معرفی نمود. در ادامه برای این که این شهر بزرگ و زیبا را بهتر بشناسید، برخی از بهترین و معروف ترین مناطق و جذاب ترین دیدنی های این شهر را به شما معرفی خواهیم کرد.

مسجد ایاصوفیه

شناخته شده ترین بنای تاریخی استانبول، ایاصوفیه، به عنوان یک بنای مذهبی، تاریخی طولانی در خود جای داده است. نام این بنا به معنای «حکمت مقدس»، در ابتدا به عنوان یک کلیسای مسیحی در قرن ششم ساخته شد و از آن به عنوان مسجد و اکنون موزه استفاده شده است.

با گشت و گذار در این اثر معماری تاریخی و میراث جهانی یونسکو و بازدید از کاشی های موزاییکی پیچیده در فضای داخلی آن شگفت زده خواهید شد. همچنین گنبد نمادین ساختمان از سرتاسر شهر دیده می شود و هنگام غروب آفتاب از پشت بامی که در افق استانبول می نشینید، بهترین لذت را خواهید برد.

بازدید ایاصوفیه را نباید از دست داد، زیرا این مکان یکی از باورنکردنی ترین مکان های دیدنی در استانبول است که حتما تا پایان عمرتان به عنوان یک خاطره و اثری خاص و ناب در یادتان باقی می ماند.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

بازار بزرگ استانبول

بازار بزرگ استانبول یکی از برجسته ترین بازارهای جهان است که با کاوش در مسیرهای پیچ و خم مانند پر از غرفه های رنگارنگ که آثار هنری، منسوجات و کالاهای محلی را می فروشند، می توانید در گذشته های این شهر غرق شوید. فضای پرهیاهو همراه با مناظری خاص، صداها و بوهای کاه و گِل بازار، تجربه ای است که شاید یک بار در طول عمرتان تکرار شود.

در این بازار بیش از 4 هزار مغازه و فروشنده اجناس خود را به گردشگران می فروشند. در این جا سوغاتی های باورنکردنی ترکیه مانند ادویه جات ترشی جات، جواهرات، عتیقه جات، سرامیک، فرش، حوله، کفش و لباس را خواهید یافت.

هنگام خرید در این بازار مهارت های چانه زنی خود را با مغازه داران تمرین کنید تا قیمت بهتری به دست آورید. همچنین با یک فنجان قهوه یا چای ترکی در رستوران ها و غرفه های غذای بازار بزرگ، یک استراحت دلچسب را هم در هنگام خرید تجربه کنید.

بازار بزرگ استانبول

مسجد آبی استانبول

یکی دیگر از محبوب ترین مکان های دیدنی ترکیه، مسجد آبی (همچنین به عنوان مسجد سلطان احمد شناخته می شود) را باید حتما دیدن کنید و از معماری آن شگفت زده شوید. این بنای تاریخی شاخص در دهه 1600 ساخته شده و عناصر معماری اسلامی و بیزانسی را با هم ترکیب می کند.

هم از نمای بیرونی چشم گیر آن و هم از فضای داخلی پیچیده آن، شگفت زده خواهید شد. دیوارها با بیش از 20 هزار کاشی و سرامیک دست ساز تزئین شده است. بیش از 200 پنجره شیشه ای رنگی نورپردازی سینمایی را ارائه می دهد و به فضای جذاب و عرفانی در داخل مسجد آبی می افزاید. همچنین مدتی را در میدان حیاط بگذرانید، و از تماشای مردم و زیبایی محوطه لذت ببرید.

مسجد آبی استانبول

شهر قدیمی استانبول

با کاوش در شبه جزیره تاریخی یا شهر قدیمی استانبول، شما به نوعی به گذشته سفر می کنید. این سایت میراث جهانی یونسکو میزبان بناهای دیدنی و مکان های تاریخی مهمی است که در قدیمی ترین قسمت شهر واقع شده اند.

مساجد، حمام ها، کاخ های عثمانی و کلیساهای بیزانسی تنها برخی از نقاط دیدنی فوق العاده‌ای هستند که هنگام بازدید از این بخش فرهنگی مملو از شهر با آن ها روبرو می شوید. به طرح های معماری امپراتوری هایی که مدت ها پیش در شهری که در آن زندگی مدرن در پس زمینه ای از تاریخ زنده شکوفا می شود، نگاه بیندازید.

در امتداد دیوارهای باستانی قسطنطنیه قدم بزنید که قدمت آن به دوران روم می رسد. از مسجد میهریمه عثمانی و کلیسای سنت منجی عبور کنید. پل گالاتا مکان محبوبی برای عکاسی است، به خصوص در غروب آفتاب. در این جا افق گنبدی شکل نفس شما را بند می آورد زیرا رنگ های غروب یک کارت پستال واقعی را خلق می کنند.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

آب انبار باسیلیکا

به زیر زمین بروید تا دنیای عرفانی زیر شهر استانبول را کشف کنید. آب انبار باسیلیکا یک جاذبه محبوب است که چشم انداز بی نظیری از تاریخ شهر را به نمایش می گذارد. در زمان به قرن ششم قدم بزنید و با بزرگ ترین آب انبار باستانی استانبول آشنا شوید که در گذشته در زیر کلیسای Stoa، یک میدان عمومی بزرگ قرار داشت.

336 ستون باستانی را که از ساختمان ها و معابد دیگر تغییر کاربری داده اند را در این اتاق زیرزمینی جذاب مشاهده کنید و در مسیرهای چوبی در فضایی قدم بزنید که بیش از 20 هزار فوت مربع آب را به عنوان بخشی از عملکرد تاریخی خود ذخیره می کرده است. آب انبار باسیلیکا همچنین به عنوان پس زمینه چندین فیلم مهم نیز تاکنون عمل کرده است و در آثار سینمایی از زیبایی آن استفاده شده است.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

کاخ توپکاپی

کاخ توپکاپی که در بخش قدیمی شهر استانبول قرار دارد، یک نقطه عطف تاریخی مهم است که موزه فرهنگی مهمی را در خود جای داده است. در این کاخ تقریباً 30 سلطان در طول چندین قرن حکومت کردند. این امر در ترکیب طرح ها با عناصر تزئینی از سبک های اروپایی، اسلامی و عثمانی منعکس شده است.

در اینجا مجموعه ای چشمگیر از نمایشگاه ها را مشاهده می کنید که مصنوعات، کتاب ها و دست نوشته های امپراتوری عثمانی را به نمایش می گذارد. از حیاط بیرونی وسیع و باغ های زیبا در محوطه کاخ لذت ببرید و از مناظر فوق العاده دریای مرمره، شاخ طلایی و بسفر نهایت لذت را ببرید.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

جنگل دوست داشتنی بلگراد

شاید دوست داشتنی ترین فضای سبز استانبول، جنگل بلگراد است، سرزمین عجایب جنگلی که در بیش از 1300 هکتار گسترده شده است. این جنگل که مقصد محبوب آخر هفته ها است، مناطق پیک نیک و مسیری به طول 6.5 کیلومتر دارد که توسط دوندگان و پیاده روها استفاده می شود.

هنگامی که چند قدم به داخل جنگل رفتید، به سرعت حس احیاگر هوای تازه و تمیز را احساس خواهید کرد. فراموش نکنید که در نزدیکی درختستان آتاتورک، از فضای سبز کمتر شناخته شده و در عین حال به همان اندازه الهی که دارای مجموعه متنوعی از گیاهان از سراسر جهان و همچنین حوضچه های متعدد است نیز بازدید کنید.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

دانشگاه های مطرح و معتبر استانبول

کشور ترکیه و شهر استانبول طی یک دهه گذشته، با استقبال بالایی از سوی دانشجویان خارجی مواجه بوده است که تعداد بالایی از این دانشجویان را نیز شهروندان ایرانیان در بر می گیرند. هزینه های ارزان زندگی، شهریه ارزان، امکان تحصیل به زبان انگلیسی، پذیرش ساده و راحت، رشته های بزرگ و آینده دار و مدارک معتبر و قابل ارائه در جهان از عمده دلایل استقبال افراد از دانشگاه های این شهر هستند. مقاله تحصیل در ترکیه را مطالعه کنید تا بدانید برای دریافت پذیرش از دانشگاه های این کشور باید دقیقا از کجا شروع کنید.

اگر قصد تحصیل در خارج از ایران را دارید و به دنبال یک مقصد ارزان و معتبر هستید، ترکیه را یکی از گزینه های اصلی خود قرار دهید. ضمنا برخی از دانشگاه های این شهر نیز مورد تایید وزارت بهداشت و وزارت علوم نیز قرار دارند و شما می توانید مدرک خود را در کشورمان معادل سازی نموده و به راحتی مشغول به کار شوید. در ادامه اسامی معتبرترین دانشگاه های این شهر را مشاهده می کنید:

  • دانشگاه استانبول (İstanbul Üniversitesi)
  • دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi University) (اطلاعات دانشگاه بغازیچی ترکیه را بخوانید.)
  • دانشگاه فنی استانبول (İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • دانشگاه مارمارا ( Marmara Üniversitesi)
  • دانشگاه کوچ (Koc University)  (دانشگاه علوم پزشکی کوچ استانبول ترکیه در همین سایت معرفی شده است.)
  • دانشگاه سابانجی ( Sabancı Üniversitesi)
  • دانشگاه فنی ییلدیز استانبول (Yıldız Teknik Üniversitesi)

هزینه ها و مخارج در استانبول

فرقی ندارد که شما قصد مهاجرت به استانبول را دارید و یا بزدید و گردش در آن را، در هر صورت باید با برخی از هزینه ها و مخارج در این شهر و قیمت اقلام و خدمات پیش از سفر خود آشنا شوید تا از پرداخت مبالغ بیهوده یا گزاف خودداری نمایید.

خوشبختانه هزینه ها در استانبول با این که از کشورمان گران تر است، اما در مقابل اغلب کشورهای اروپایی و آمریکایی ارزان تر است و این مخارج را برای ما ایرانیان به صرفه تر می کند. برای بررسی دقیق از میزان مخارج این شهر توصیه می کنیم که حتما عنوانِ هزینه های زندگی در ترکیه را مطالعه کنید تا از آخرین و دقیق ترین جزئیات مخارج و هزینه ها در سال 2024 مطلع شوید.

اما در این جا نیز برخی از مهم ترین مخارج پیش روی شما در این شهر را خواهیم گفت:

هزینه های و مخارج مختلفآخرین مبالغ در سال 2024
هزینه زندگی ماهانه یک نفر بدون هزینه اجاره623.1 دلار
هزینه زندگی ماهانه خانواده 4 نفره بدون هزینه اجاره2,265.7 دلار
هزینه خوراک یک نفره در رستوران معمولی9.22 دلار
هزینه غذای 2 نفره در رستورانی معمولی46.12 دلار
هزینه اجاره آپارتمان یک خوابه650.12 دلار
هزینه اجاره آپارتمان سه خوابه1,245.45 دلار

آینده استانبول و در آغوش گرفتن تغییر

استانبول شهری باستانی با میراث فرهنگی بی‌نظیر، اقتصاد قوی، جمعیت جوان و صحنه فرهنگی معاصر پر جنب و جوش است. چالش آن در استفاده از این فرصت ها و در عین حال مدیریت موثر رشد برای حفظ منحصر به فرد بودن فرهنگ و میراث آن نهفته است.

جمعیت استانبول از اواسط قرن بیستم به سرعت رشد کرده است که عمدتاً ناشی از مهاجرت داخلی از مناطق روستایی ترکیه بوده می باشد. یکی از چالش های اصلی شهر مقابله با پیامدهای این رشد و اسکان ساکنان جدید آن در عین حفظ دسترسی به فضای سبز، منابع آبی و کیفیت بالای زندگی است.

در سال های اخیر شاهد افزایش های قابل توجهی در زیرساخت های شهر برای رفع این مسائل بوده ایم. به عنوان مثال، یازده باغ ملی در حال حاضر در دست اجرا هستند تا مناطق باز و سبز را بر اساس ارزش های زیبایی شناختی، اکولوژیکی و پایدار فراهم کنند.

همچنین پیوندهای حمل و نقل جدید بخش مهمی از توسعه زیرساخت های شهر هستند. پل یاووز سلطان سلیم، تونل مارمارای، تونل اوراسیا و بزرگراه کوزی مرمره مهم ترین پیوندها هستند. علاوه بر این فرودگاه استانبول به عنوان یکی از بزرگ ترین فرودگاه های جهان عمل می کند.

اطلاعات جامع درباره شهر استانبول ترکیه

با انتقال موزه Sadberk Hanim به Tersane İstanbul، همراه با هتل ها، دفاتر اداری، فضاهای ماهی گیران و رستوران ها، این مجموعه یک فضای زندگی چند منظوره را ارائه می دهد. یکی دیگر از مکان های دیدنی استانبول، مرکز فرهنگی آتاتورک که از سال 2012 در حال ساخت است، اکنون میزبان هنرهای نمایشی و نمایشگاه هایی با معماری منحصر به فرد خود شده است.

مانند بسیاری از شهرهای تاریخی دیگر، استانبول با معضل مدرنیزاسیون در مقابل حفظ اصالت دست و پنجه نرم می کند. مطالعات گسترده ای در این مورد انجام شده است، به عنوان مثال، منطقه تاریخی کاراکوی به یک محله شیک و هنری تبدیل شده است و یا پروژه گالاتاپورت با هدف تبدیل این منطقه به دروازه ای جدید به استانبول، دارای پایانه کشتی های تفریحی بزرگ، یک هتل مجلل و مراکز فرهنگی و هنری از جمله استانبول مدرن و موزه نقاشی و مجسمه سازی دانشگاه هنرهای زیبای معمار سینان است.

شهر استانبول وسعتی بسیار دارد و شناخت کامل و دقیق آن باید از طریق زندگی در این شهر و یا مطالعات گسترده صورت پذیرد. شما عزیزان اگر در رابطه با مهاجرت به این شهر و اقامت در آن نیاز به راهنمایی و مشاوره تخصصی دارید، تیم کارشناسان موسسه رجبی در دفاتر تهران و شیراز آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.

همچنین از آنجا که سوالات زیادی برای خرید ملک و دریافت اقامت از این طریق ار مشاوران ما پرسیده می شود ، دعوت می کنیم مقاله اقامت با اجاره خانه در ترکیه و اجاره و خرید ملک در ترکیه را بخوانید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *