02191002525

تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

از نکات قابل توجه در رابطه با تحصیل رشته داروسازی در ترکیه عدم وجود محدودیت سنی و عدم توجه به دیپلم شما است شما با هر دو دیپلم تجربی و ریاضی می توانید داروسازی بخوانید.

بله ، تحصیل بدون آزمون در دانشگاه های خصوصی که شهریه بالاتری را دریافت می کنند امکان پذیر است اما نباید انتظاراتی مانند دانشگاه های دولتی در رتبه و جایگاه آموزشی داشته باشید.

دانشجویانی باید در یکی از آزمون های ورودی دانشگاه به نام SAT و یا YOS به قبولی برسند.

پذیرش در این دانشگاه از طریق آزمون SAT ، ACT و یا TQDK انجام شده و پس از آن یک مصاحبه به صورت حضوری انجام می شود ، ظرفیت دانشگاه هر ساله تغییر می کند اما این دانشگاه هر ساله از 20 تا 40 دانشجوی بین المللی در زمینه داروسازی را پذیرش می کند ، شما جهت ثبت نام در این دانشگاه باید در کاه های آگوست تا سپتامبر اقدام کنید.

تحصیل رشته داروسازی در دانشگاه های متعددی از این کشور ارائه می شود که هر یک می توانند به نوبه خود مقصد تحصیلی خوبی برای شما عزیزان باشد. داروسازی که به عنوان یکی از کم هزینه ترین رشته های علوم پزشکی شناخته می شود ، آینده ای روشن را برایتان رقم زده و بدون هیچ گونه مانعی شما را به علم طبابت وارد می سازد.

ویدیو تحصیل داروسازی در ترکیه

تحصیل داروسازی در ترکیه را از همکار ما بشنوید و می توانید از طریق تماس با مشاورین ما برای اولین فرصت موجود در دانشگاه های این کشور اقدام کنید.

کارشناسان ما با داشتن سابقه طولانی و درخشان در زمینه اخذ ویزا توانسته اند دانشجویان زیادی را به پذیرش در دانشگاه های ترکیه و مطرح ترین دانشگاه های جهان برسانند.

رشته داروسازی در دانشگاه های ترکیه

قبل از بررسی شرایط تحصیل در ترکیه در رشته داروسازی خوب است ابتدا به یک شناخت کلی از این رشته برسیم ، داروسازی به معنای علم تولید و توزیع داروها و چگونگی تاثیر آنها بر بدن انسان است ، این رشته از مقاطع مختلف تحصیلی تشکیل شده و دوره کارشناسی اصلی ترین علوم را در این زمینه به دانشجویان آموزش می دهد.

در این رشته شیمی آلی و معدنی ، بیوشیمی ، فیزیولوژی ، شیمی و غیره به صورت تخصصی آموزش داده شده و داورسازان به عنوان افراد تضمین کننده سلامت انسان به جامعه درمان وارد می شوند ، رشته داروسازی در دانشگاه های ترکیه در طی ۵ سال به دانشجویان ارائه می شود و دانشجویانی باید در یکی از آزمون های ورودی دانشگاه به نام SAT و یا YOS به قبولی برسند.

از نکات قابل توجه در رابطه با تحصیل رشته داروسازی در ترکیه عدم وجود محدودیت سنی برای متقاضیان است و دانشجویان حتما دو بخش تئوری و عملی را در طول تحصیل خود پشت سر بگذارند ، شما برای تحصیل در این رشته باید در یکی از رشته های ریاضی و یا تجربی تحصیل کرده باشید و مدرک پیش دانشگاهی خود را نیز گرفته باشید. هم اکنون دانشگاه های ترکیه با تلاش های فراوان و بالا بردن سطح علمی خود در حال رسیدن به دانشگاه های مطرح در اروپا بوده و شما با تحصیل در آنها مدرکی معتبر و پذیرفته شده در اکثر کشورهای جهان خواهید داشت.

تحصیل رشته داروسازی در ترکیه

بهترین دانشگاه های داروسازی ترکیه

یکی از صاحب نام ترین دانشگاه های کشور ترکیه در رشته داروسازی ، دانشگاه حاجت تپه واقع در آنکارا است که از میان ۱۶ دانشکده آن ، یک دانشکده مخصوص دانشجویان رشته داروسازی بوده و طی یک دوره ۵ ساله به زبان انگلیسی و ترکی دانشجویان را آموزش می دهد.

پذیرش در این دانشگاه از طریق آزمون SAT ، ACT و یا TQDK انجام شده و پس از آن یک مصاحبه به صورت حضوری انجام می شود ، ظرفیت دانشگاه هر ساله تغییر می کند اما این دانشگاه هر ساله از ۲۰ تا ۴۰ دانشجوی بین المللی در زمینه داروسازی را پذیرش می کند ، شما جهت ثبت نام در این دانشگاه باید در کاه های آگوست تا سپتامبر اقدام کنید. هم اکنون بورسیه مشخصی از سوی دانشگاه برای دانشجویان رشته داروسازی وجود ندارد ، اما داشتن مدرک زبان انگلیسی ، مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با معدل ۱۸ به بالا به همراه شرایط سنی از مهم ترین مورادی هستند که از سوی دانشگاه در زمینه بورسیه درنظر گرفته می شوند.

بهترین دانشگاه های داروسازی ترکیه

داروسازی در دانشگاه آنکارا

دوره داروسازی طی ۵ سال به زبان انگلیسی در دانشگاه آنکارا تدریس می شود و دانشجویان زندگی در آنکارا یکی از بهترین شهرهای ترکیه را تجربه خواهند کرد ، درس مهم این رشته در هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد شامل شیمی تحلیلی ، بیوشیمی ، فارماکوگنوزی ، فارماکولوژی ، شیمی دارویی ، سم شناسی دارویی ، فناوری دارویی ، برنامه بین المللی داروخانه و مهارت های مراقبت از بیماران را در زمینه تحول به خوبی یاد می گیرند.

در دانشکده داروسازی این دانشگاه شما می توانید در یکی از رشته های شیمی تحصیلی ، بیوشیمی ، مدیریت بازرگانی داروخانه ، فارماکولوژی ، فارماکولوژی بالینی ، شیمی دارویی ، تکنولوژی شیمی ، سم شناسی دارویی به تحصیل بپردازید.

داروسازی در دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول همانگونه که از نام آن مشخص است در شهر استانبول قرار گرفته در دانشکده داروسازی خود طی ۵ سال رشته داروسازی را به زبان انگلیسی آموزش می دهد از اساتید صاحب نام این دانشگاه می توان به دکتر Prof، dr، AHMET OLCAY SAĞIRLI و Prof، dr، GÜL ÖZHAN اشاره کرد که تحقیقات مطرحی در سطح جهان دارند. جهت پذیرش در این دانشگاه باید در یکی از دو آزمون SAT و یا YOS به نمره قبولی رسیده و معدل بالایی داشته باشید ، به دلیل ارائه شدن دروس به زبان انگلیسی ، داشتن مدرک زبان الزامی است.

داروسازی در دانشگاه قاضی

این دانشگاه در شهر آنکارا پایتخت ترکیه قرار گرفته و با ۲۰ دانشکده ، رشته داروسازی را در یک دانشکده جدا به دانشجویان تدریس می نماید ، دانشکده داروسازی این دانشگاه به سه بخش علوم حرفه ای داوریی ، فناوری دارویی و علوم پایه دارویی تقسیم می شود. درک زبان انگلیسی به همراه نمرات بالا در اخرین مقطع تحصیلی از شرایط مهم پذیرش در سایت این دانشگاه ذکر شده است ، به دلیل دولتی بودن این دانشگاه ، شهریه پذیرش در ان کمتر از دانشگاه های دیگر بوده و ظرفیت دانشجویان بین المللی نیز از ۲۵ تا ۳۰ نفر می باشد.

داروسازی در دانشگاه آجی بادم

این دانشگاه در میان علوم پزشکی هم اکنون رشته داروسازی و پرستاری را به علاقه مندان ارائه می دهد و با قرار گرفتن در شهر استانبول امکان استفاده از خدمات درمانی را در دوره آموزشی فراهم می سازد ، بخش داروسازی این دانشکده شامل سه بخش علوم پایه دارویی ، علوم تخصصی دارویی و تکنولوژی دارویی می شود. پذیرش دانشجویان از طریق آزمون SAT صورت گرفته و داشتن مدرک زبان در دوره کارشناسی ارشد از اهمیت ویزه ای بخوردار می باشد.

داروسازی در دانشگاه باشکنت

تحصیل داروسازی در دانشگاه خصوصی باشکنت شما را از زندگی در شهر آنکارا بهره مند می سازد و می توانید با ارائه معدل بالا در دیپلم از آزمون ورودی معاف شوید ، شرکت در یکی از دو آزمون SAT و YOS نیز می تواند شما را به تحصیل در این دانشگاه نزدیک سازد.

داروسازی در دانشگاه اژه

یکی از دانشگاه های دولتی کشور ترکیه در شهر ازمیر است که در سطح جهان شناخته شده بوده و دانشکده داروسازی یکی از اصلی ترین بخش های آن در میان ۱۵ دانشکده است ، پذیرش در این دانشگاه از طریق آزمون YOS انجام می شود و دانشگاه دوره های زبان انگلیسی و ترکی را برای علاقه مندان برگزار می نماید.

داروسازی در دانشگاه آتاتورک

این دانشگاه با قرار گرفتن در شهر ارزروم ترکیه یکی از مراکز دولتی این کشور است که در نزدیکی مرز کشورمان واقع شده است ، دانشکده داروسازی یکی از ۱۹ دانشکده این دانشگاه بوده و تدریس به هر دو زبان ترکی و انگلیسی انجام می شود ، با ارائه قبولی هر دو نتیجه آزمون SAT و YOS می توانید در رشته داروسازی پذیرفته شوید.

داروسازی در دانشگاه مارمارا

یک دانشگاه دولتی در سطح عالی است که با داشتن ۱۷ دانشکده دانشجویان علاقه مند به رشته داروسازی را به دو زبان انگلیسی و ترکی آموزش می دهد ، این دانشگاه که در شهر زیبای استانبول قرار گرفته برای پیرش دانشجویان از نتایج آزمون YOS استفاده می کند ، زبان ترکی را نسبت به زبان انگلیسی در الویت پذیرش قرار می دهد.

هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه

هزینه تحصیل در رشه داروسازی می تواند یکی از فاکتورهای اصلی در انتخاب دانشگاه مقصد باشد ، اما امروز دانشگاه های ترکیه یکی از مقرون به صرفه ترین دانشگاه های خارجی برای دانشجویان ایرانی به شمار می روند که هزینه بالای را برای تحصیل در رشته هایی همچون داروسازی ندارند ، شهریه رشته داروسازی در برخی از دانشگاه های این کشور به شرح زیر است:

  • دانشگاه باشکنت ۸۵۰۰۰ لیر
  • دانشگاه آنکارا ۳۳۰۰۰ لیر در سال
  • دانشگاه حاجت تپه ۲۴۷۰۰ لیر در سال
  • دانشگاه استانبول ۱۵۰۰۰ لیر در سال
  • دانشگاه قاضی ۱۵۵۰۰ لیر در سال

البته هزینه زندگی و مخارج رفت و آمد به کشور را نیز باید جزو هزینه های تحصیل خود بدانید و برآوردی صحیح از آن داشته باشید ، شما عزیزان می توانید با مراجعه به مقاله تحصیل در ترکیه تمامی این اطلاعات را به دست آورید.

هزینه تحصیل رشته داروسازی در ترکیه
تحصیل داروسازی در ترکیه بدون آزمون

تحصیل داروسازی در ترکیه بدون آزمون

تحصیل داروسازی در دانشگاه های ترکیه به دو شیوه امکان پذیر است : شرکت در یکی از دو آزمون ورودی YOS یا SAT و یا کلا بدون شرکت در آزمون ، دانشجویان علاقه مند به این رشته می توانند بدون آزمون و با ارائه معدل دبیرستان در برخی از دانشگاه ها به تحصیل مشغول شوند.

شهریه تحصیل به همراه زبان انتخابی در هر دانشگاه متغیر است اما این نکته را مدنظر داشته باشید که دانشگاه های مطرح و معتبر ترکیه در صورت نداشتن بورسیه دانشجویان خود را از طریق آزمون پذیرش می کنند و تحصیل بدون آزمون در دانشگاه های خصوصی که شهریه بالاتری را دریافت می کنند امکان پذیر است اما نباید انتظاراتی مانند دانشگاه های دولتی در رتبه و جایگاه آموزشی داشته باشید.

 

البته برخی از دانشگاه های دولتی و حتی خصوصی با داشتن رزومه تحصیلی درخشان افراد تیز هوش را بدون آزمون ورودی پذیرش می کنند که به ظرفیت تعیین شده از سوی دانشگاه وابسته است ، معمولا دانشجویانی که موفق به اخذ بورسیه از دانشگاه می شوند از آزمون معاف شده و به راحتی به پذیرش می رسند ، دانشگاه هایی همچون آنکارا ، باشکنت ، آتاتورک و استینیه از جمله مواردی هستند که با اخذ بورسیه می توانید از شرکت در آزمون معاف شوید.

در رابطه با تحصیل داروسازی در دانشگاه های دولتی دقت داشته باشید که برای دریافت بورسیه و عدم شرکت در آزمون ورودی باید منتظر خالی شدن ظرفیت باشید و مانند دانشگاه های خصوصی ظرفیت و تاریخ مشخصی برای ثبت نام وجود ندارد.

آزمون های YOS و SAT داروسازی ترکیه

همانگونه که در ابتدا گفتیم تحصیل در هر یک از رشته های علوم پزشکی از جمله داروسازی در ترکیه نیازمند پشت سر گذاشتن یکی از دو آزمون ورودی به نام YOS و یا SAT است ، هر یک از این دو آزمون شرایط جداگانه ای داشته و پیش نیازهای مختلفی را از متقاضیان درخواست می کنند.

برای قبولی در رشته داروسازی باید در یکی از این دو آزمون به حد نصاب مشخص شده از سوی دانشگاه رسیده و پیش نیازهای لازم را فراهم سازید ، آزمون YOS در هر دانشگاه به صورت جداگانه برگزار می شود و با توجه به دانشگاه مورد نظر باید در تاریخ و زمان تعیین شده در آزمون ثبت نام و شرکت کنید ، این آزمون به هر دو زبان ترکی و انگلیسی برگزار می شود و دقت داشته باشید که نمره منفی دارد.

در صورتی که در آزمون SAT شر کت می کنید به دلیل بین المللی بودن آن باید به مهارت کافی در زبان انگلیسی رسیده باشید و برخی از دانشگاه ها تنها نتیجه این آزمون را ملاک پذیرش دانشجو می دانند ، دقت داشته باشید که این آزمون سخت تر از آزمون YOS است و فاقد نمره منفی می باشد. دوره آمادگی جهت شرکت در این دو آزمون می تواند از شش ماه تا یک سال راه حل خوبی جهت رسیدن به نمره حد نصاب دانشگاه باشد.

تخصص داروسازی در ترکیه

پس از به پایان رساندن دوره ۵ ساله کارشناسی می توانید به تخصص سه ساله در این رشته وارد شده و به عنوان یک داروساز متخصص فارغ التحصیل شوید ، در این دوره دانشجویان به یادگیری داروسازی بالینی و یا گیاهی پرداخته و حتما باید در آزمون تخصص EUC قبول شوید.

برخی از دانشگاه ها نیز دوره ای یک ساله را برای دانشجویانی که مدرک کارشناسی خود را از دانشگاهی دیگر دریافت کرده اند اجباری ساخته و مدرک آیلتس و یا تافل را الزاما درخواست می کنند ، پس از پیمودن دوره کارشناسی ارشد می توانید با پذیرش در مقطع دکترا چهار سال دیگر تحصیلات در این رشته را ادامه دهید ، دوره دکترا در رشته داروسازی شما را به یک استاد و پژوهشگر مبدل می سازد و در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی جذب خواهید شد.

رشته داروسازی یکی از پردرآمدترین رشته های دانشگاهی برای فارغ التحصیلان به شمار می رود و شما هزینه پرداختی در طول تحصیل را در مدت کوتاهی به دست خواهید آورد.

بورسیه داروسازی در ترکیه

حمایت های تحصیلی که به صورت بورسیه به دانشجویان خارجی تعلق می گیرد می تواند یکی از انگیزه های اصلی برای انتخاب هر دانشگاه به شمار برود، دانشگاه های ترکیه نیز بورسیه های مختلفی را به دانشجویان بین المللی ارائه می دهند که از جمله آنها می توان به بورسیه دولتی این کشور اشاره کرد که شامل دانشجویان با هر ملیتی شده و می تواند از بخشی تا تمام هزینه تحصیل را در برگیرد.

جهت دریافت بورسیه باید هر دانشگاه را به صورت جداگانه بررسی نموده و شرایط را نیز بررسی کنید ، البته خوب است این نکته را به شما یادآور شویم که بورسیه تحصیلی رشته های علوم پزشکی مانند داروسازی به ویژه در مقع کارشناسی شامل بورسیه نشده و دانشجویان بین المللی بتوانند در شهریه پرداختی خود تخفیفی از دانشگاه دریافت کنند. 

در دوره تخصص شانس دریافت بورسیه از دانشگاه بسیار بالاتر می رود و در صورتی که بتوانید معدل بالا به همراه مدرک زبان بین المللی نیز ارائه دهید در صدر دریافت کنندگان بورسیه قرار خواهید گرفت.

بورسیه داروسازی در ترکیه

مزایا و معایب تحصیل داروسازی ترکیه

تحصیل در کشور ترکیه مانند هر کشور دیگری با مزایا و معایب خاص خود همراه است اما این کشور برای ایرانیان نسبت به سایر مهاجرین نقاط قوت بیشتری دارد ، با انتخاب این کشور شما می توانید به راحتی با داخل کشور رفت و آمد کرده و با نزدیک بودن فرهنگ میان هر دو کشور زندگی راحتی را در آن سپری کنید.

ترکیه از ارزانترین مقصدهای تحصیلی برای ایرانیان است و در رشته داروسازی هزینه ها می تواند بسیار کمتر از سایر کشورهای اروپایی برایتان تمام شود و مدرکی به همان میزان معتبر برایتان به ارمغان آورد. علاوه بر این پذیرش تنها بر اساس دیپلم رشته تجربی صورت نگرفته و با داشتن دیپلم ریاضی نیز می توانید به رویای خود برسید.

مدرک صادره از دانشگاه های ترکیه به شما این فرصت را می دهند تا به بازار کار اروپا وارد شده و یا دوره تخصص خود را در یکی از کشورهای اروپا سپری کنید. در صورتی که تمایل به کار در این کشور نیز داشته باشید با بازار کار خوبی رو به رو می شوید که درآمد بالایی نیز برایتان به همراه دارد ، شغل داروسازی در تمامی کشورهای جهان دارای اعتبار و ارزش بالایی است و شما با در دست داشتن مدرک آن در زمینه کاری و داشتن درآمد کافی باز نخواهید ماند.

معایب تحصیل داروسازی در ترکیه

در رابطه با تحصیل داروسازی در ترکیه شاید کمتر ویژگی را بتوان به عنوان نقطه ضعف این کشور دانست ، اما درنظر گرفتن تمامی جوانب در داشتن دوران تحصیل هر چه بهتر بسیار موثر است ، به عنوان مثال یادگیری زبان ترکی برای برخی از دانشجویان یک چالش جدی محسوب شده و صرف هزینه و زمان زیادی را از آنها می طلبد.

البته به این مورد باید به عنوان یک نقطه مثبت در یادگیری زبانی جدید نگاه کرد که شما را به فرهنگی جدید مرتبط می سازد ، هم چنین گرچه فرصت کار دانشجویی در ترکیه فراهم است اما نباید توقع کار مرتبط با رشته خود و حوزه داروسازی را همزمان با تحصیل داشته باشید.

کسب نمره قبولی درآزمون های ورودی دانشگاه نیز خود می تواند از معایب تحصیل داروسازی در ترکیه باشد که برای برخی این مسیر را دشوار می سازد ، در رابطه با انتخاب دانشگاه نیز خوب است یادآور شویم که تلاش کنید دانشگاهی با بالاترین سطح علمی را انتخاب و در یکی از شهرهای مهم ساکن شوید.

دانشگاه های داروسازی مورد تایید ایران در ترکیه

گرچه در کشور ترکیه انتخاب های مختلفی برای تحصیل رشته داروسازی وجود دارد اما انتخاب مقصد تحصیلی باید با درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف انجام شود ، وزارت بهداشت هر ساله فهرستی از دانشگاه های مورد تایید خود منتشر می کند که مطابق با آخرین تغییرات بازبینی شده و اسامی به ان افزوده و یا از آن کم می شود. هم اکنون اسامی برخی از دانشگاه های مورد تایید این سازمان در ترکیه عبارتند از:

  • دانشگاه اتاتورک
  • دانشگاه آنکارا
  • دانشگاه استانبول
  • دانشگاه خصوصی باشکنت
  • دانشگاه باهچه شهیر
  • دانشگاه یدی تپه
دانشگاه های داروسازی مورد تایید ایران در ترکیه
5/5 - (1 امتیاز)

18 پاسخ

  1. سلام خسته نباشید ی سوال داشتم من امسال کنکور دادم و اینکه معدل نهاییم 15وخورده ای شد میخواست بدونم ک میتونم با معدل پایین پذیرش در رشته های داروسازی و دندون تو دانشگاهای دولتی ترکیه بگیرم و اینکه اگه میشه چ کارایی باید برای پذیرش انجام بدم؟

    1. با سلام

      برای تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه باید در ازمون ورودی یوس شرکت کنید و با شرط معدل امکان پذیرش در دانشگاه های خصوصی ترکیه را دارید.

      با تشکر از سوال شما

  2. سلام مدرک داروسازی ترکیه چه اندازه معتبر هست؟ اگه بعد از تحصیل برگردیم ایران میتونیم داروخانه باز کنیم؟

    1. با سلام

      برای ایجاد داروخانه در ایران می‌بایست یک مقطع تحصیلی بعد از فارغ التحصیلی بخوانید.

      با تشکر از سوال شما

  3. سلام.
    ظرفیت پذیرش دوره تخصص داروسازی در آزمون EUS در سال چند نفر است؟ و آیا هر دانشگاه جدا آزمون می گیرد.؟ ممنون

    1. با سلام

      هر دانشگاهی به صورت جداگانه آزمون yos را برگزار می کند.
      ظرفیت پذیرش هر دانشگاهی متفاوت است و ممکن‌است در هر سال تحصیلی تغییر کند.

      با تشکر از سوال شما

  4. سلام ممنون از مطلب مفیدتون. داروسازی 5 ساله در ترکیه اینطور که نوشتین کارشناسی ارشد هست و مثل ایران دکترای داروسازی نیست. آیا با این مدرک داروسازی 5 ساله امکان گرفتن مجوز داروخانه در ایران هست؟

    1. با سلام

      برای دریافت مجوز داروخانه در ایران حتما باید فارغ التحصیل مقطع دکترا باشید.

      با تشکر از سوال شما

    1. با سلام

      طول تحصيل در رشته داروسازى در تركيه ٥ ساله بوده و از ابتدا كارشناسى ارشد ميباشد

      با تشکر از سوال شما

  5. سلام و خسته نباشید
    کدوم در یک از دانشگاهای ترکیه میتونیم تخصص داروسازی بگیریم؟یا اصلا تخصص نداره در ترکیه؟

    1. با سلام

      شما در اکثر دانشگاه های معتبر ترکیه از جمله :اژه ،حاچه تپه ،اتاتورک و…میتوانید جهت پذیرش تخصص داروسازی اقدام نمایید.

      با تشکر از سوال شما

  6. سلام من فارغ التحصیل رشته میکروبیولوژی هستم و 5سال در کمپانی نوارتیس ایران مشغول به کار هستم میخواستم بدونم برای کار در همین حوزه در ترکیه چطور میتواانم اقدام کنم .. ممنون از راهنماییتون

  7. سلام وخسته نباشید میخاستم بدونم با۳۰۰میلیون میتونم رشته داروسازیو تو ترکیه بخونم؟ممنون میشم جواب بدین

  8. سلام بنده مهندسی داروسازی دانشگاه تهران (خودگردان) را در سال 96اخذ کردم والان میخواستم بدونم برای وارد شدن به بازار کار در کشور ترکیه میتونم مدرکمو معادلسازی کنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *