تحصیل در پاکستان

تحصیل در پاکستان

شهریه دانشگاه‌های دولتی در پاکستان بین 5000 تا 20000 دلار آمریکا در سال است.
شهریه دانشگاه‌های خصوصی بین 10000 تا 30000 دلار آمریکا در سال است.

زبان رسمی کشور پاکستان زبان اردو است و دروس در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی این کشور به این زبان ارائه می شود ، امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های این کشور وجود دارد ، این رشته ها در تمامی مقاطع تحصیلی به ویژه تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری می باشد ، برای تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور تسلط به زبان انگلیسی و ارائه نمره آیلتس الزامی است ، حداقل نمره آیلتس قابل قبول 6 می باشد.

هزینه زندگی یک دانشجو در این شهر 320 دلار برای هر ماه است.

هزینه اجاره آپارتمان در این کشور بین 1000 تا 15000 روپیه می باشد.

اولین دوره در رشته تحصیلی مهندسی دوره کارشناسی است که 3 تا چهار سال طول می کشد ، برای پذیرش در این رشته ها اتمام دوره دبیرستان و نمرات بالا در دروس ریاضی ، فیزیک و در برخی موارد شیمی مورد نیاز است ، اساسا مهندسی کاربرد ریاضیات و دانش علمی ، اقتصادی ، اجتماعی و نیز عملی برای اختراع ، نوسازی ، طراحی ، ساخت ، نگهداری ، تحقیق و همچنین تقویت سازه ها ، ماشین ها ، ابزارها ، سیستم ها ، اجزاء ، مواد ، فرآیند ها ، راه حل ها و سازمان ها است.

تحصیل در پاکستان در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، به خصوص کشورهای غربی، بسیار ارزان‌تر است. شهریه دانشگاه‌ها و هزینه‌های زندگی به طور قابل توجهی پایین‌تر است، که این امر می‌تواند آن را به گزینه مناسبی برای دانشجویانی با بودجه محدود تبدیل کند. شاید تعجب کنید اگر بدانید، پاکستان دارای سابقه طولانی در زمینه آموزش عالی است و دانشگاه‌های بسیار معتبری در این کشور وجود دارند. بسیاری از این دانشگاه‌ها به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند و برنامه‌های درسی با کیفیت بالا ارائه می‌کنند.

تحصیل در پاکستان گزینه ای برای افرادی است که قصد تحصیل در یکی از کشور هایی آسیایی را دارند ، این کشور دارای بیش از 200 دانشگاه و موسسه اعطای مدرک (DAIs) است که بین بخش خصوصی و دولتی تقسیم شده است.

در پاکستان ، دانش جویان این فرصت را خواهند داشت که هم مدرنیته و هم سنت را تجربه کنند ، هر ساله دانشجویان بسیاری از سراسر جهان برای تحصیل در پاکستان به این کشور می آیند ، کیفیت آموزش در دانشگاه های پاکستان فرصت هایی را برای به دست آوردن مهارت هایی که برای رقابت در بازار جهانی لازم است فراهم می کند.

مدارک اعطا شده توسط دانشگاه های پاکستان در سراسر جهان شناخته شده است و به دانشجویان فرصت می دهد تا تحصیلات خود را در دانشگاه های بین المللی در سطح جهانی ادامه دهند ، پس از کلاس دوازدهم، دانش آموزان وارد سیستم آموزشی کالج می شوند که مشابه سیستم کالج جامعه آمریکایی است، در ادامه به معرفی سیستم آموزشی پاکستان و جنبه های مختلف تحصیل می پردازیم.

بررسی تحصیل در دانشگاه های پاکستان

پاکستان دارای شبکه پیشرفته ای از بیش از 200 دانشگاه است که آموزش با کیفیتی را در همه رشته های مهم دانشگاهی ارائه می دهد ، این کشور به دلیل هزینه های مناسب زندگی و محیط زندگی دوستانه ، دانشجویان بین المللی را از سراسر قاره های آسیا و آفریقا جذب می کند ، دانشگاه های پاکستان دارای روابط صنعتی قوی هستند و پس از فارغ التحصیلی ، کارآموزی و فرصت های شغلی را ارائه می دهند.

علاقه مندان تحصیل در این کشور می توانند طیف وسیعی از موضوعات را در پاکستان در مقاطع تحصیلی مختلف دنبال کنند ، دوره تحصیل در دانشگاه های پاکستان با دوره 3 تا 4 ساله کارشناسی آغاز می شود ، فارغ التحصیلان این مقطع می توانند ورود به بازار کار را انتخاب کرده و یا برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و پس از آن دکتری در داخل پاکستان و یا دانشگاه های خارج از کشور اقدام کنند.

دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه های پاکستان 1 تا 2 سال و دوره دکتری در این کشور 3 تا 5 سال طول می کشد ، انتخاب محل تحصیل برای تحصیل در پاکستان یکی از بزرگترین تصمیماتی است که فرد می تواند داشته باشد که با مطالعه این مقاله و مشاوره با مشاوران هلدینگ حقوقی مهاجرتی رجبی این تصمیم گیری راحت می شود.

تحصیل در پاکستان

ویزای تحصیلی پاکستان

دانشجویانی که مایل به ادامه تحصیل در پاکستان هستند می توانند برای ویزای دانشجویی 2 ساله اقدام کنند ، دانشجویان می توانند برای دو نوع ویزا به صورت آنلاین درخواست دهند:

  • اولین بار (جدید) : اگر ویزای پاکستان معتبر ندارید ، می توانید برای ویزای جدید اقدام کنید.
  • تمدید : در صورت داشتن ویزای پاکستان معتبر و مقیم پاکستان ، می توانید برای تمدید ویزا اقدام کنید.

پس از جمع آوری مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای دانشجویی بایستی به سایت سفارت پاکستان مراجعه کرده و پس از بارگذاری مدارک و ثبت درخواست و ایمیل خود در زمان مقرر ( تعیین شده توسط ایمیل دریافتی از سوی سفارت ) برای مصاحبه به سفارت پاکستان در تهران مراجعه کرد.

مدارک مورد نیاز جهت درخواست ویزای دانشجویی پاکستان

  • گذرنامه معتبر
  • نامه پذیرش از یکی از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پاکستان
  • تکمیل فرم درخواست ویزا
  • رزومه تحصیلی
  • گواهی تمکن مالی برای تامین هزینه تحصیل و زندگی در پاکستان
  • عکس پاسپورتی

تحصیل به زبان انگلیسی در پاکستان

زبان رسمی کشور پاکستان زبان اردو است و دروس در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی این کشور به این زبان ارائه می شود ، امکان تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه های این کشور وجود دارد ، این رشته ها در تمامی مقاطع تحصیلی به ویژه تحصیلات تکمیلی یعنی کارشناسی ارشد و دکتری می باشد ، برای تحصیل به زبان انگلیسی در این کشور تسلط به زبان انگلیسی و ارائه نمره آیلتس الزامی است ، حداقل نمره آیلتس قابل قبول 6 می باشد.

در مالزی هم میتوانید به زبان انگلیسی در بسیاری از دانشگاه ها و رشته ها تحصیل کنید ؛ مقاله تحصیل در مالزی را از دست ندهید.

تحصیل در پاکستان

هزینه های تحصیل در پاکستان

هزینه تحصیل در پاکستان بسته به رشته ، مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است.

دانشگاه‌های دولتی به طور قابل توجهی ارزان‌تر از دانشگاه‌های خصوصی هستند. 

شهریه دانشگاه‌های دولتی در پاکستان بین 5000 تا 20000 دلار آمریکا در سال است.
شهریه دانشگاه‌های خصوصی بین 10000 تا 30000 دلار آمریکا در سال است.

بورسیه های تحصیلی در پاکستان

برای تحصیل در دانشگاه های پاکستان بورسیه های تحصیلی مختلفی طراحی شده است این بورسیه ها از سوی دولت ، دانشگاه ها و سایر موسسات ارائه می شوند و بخشی یا کل هزینه تحصیل را پوشش می دهند ، هر بورسیه شرایط و الزامات خود را داراست و به دانشجویان واجد الشرایط اعطا می شود.

بورسیه های تحصیلی دولتی پاکستان برای دانشجویان بین المللی

بورسیه ها یا کمک های بین المللی به دانشجویان خارج از کشور محل دانشگاه ارائه می شود ، این بورسیه ها کمک های مالی نیز نامیده می شود و بار ها دفتر کمک های مالی دولت پاکستان با آن برخورد می کند ، بورسیه های دولت پاکستان توسط دولت پاکستان برای تحصیل یا تحقیق در این کشور ارائه می شود.

بورسیه های دیوید L. Boren

این برنامه بورسیه توسط برنامه آموزش امنیت ملی اجرا می شود و دریافت کنندگان باید مایل باشند که بورسیه تحصیلی را با یک دوره خدمت با دولت فدرال پس دهند ، متقاضیان باید دانشجویانی باشند که در حال تحصیل در رشته زبان و فرهنگ پیشرفته یا رشته ای مانند تجارت ، حقوق ، علوم یا کشاورزی هستند ، آنها همچنین باید مشخص کنند که برنامه تحصیل در خارج از کشور و اهداف شغلی آینده آنها چگونه به امنیت ملی ایالات متحده کمک می کند ، بورسیه های حداکثر 20000 دلار برای یک سال تحصیل در خارج از کشور اعطا می شود.

بورسیه تحصیلی فولبرایت

برنامه بورسیه تحصیلی فولبرایت به دانشجویان برجسته این فرصت را می دهد که برای یکی از معتبرترین بورسیه های تحصیلی در جهان درخواست دهند ، متقاضیان بر اساس وضعیت علمی و تحقیق یا پروژه پیشنهادی مورد قضاوت قرار می گیرند ، محققان فولبرایت با ارائه برنامه های آموزشی و سخنرانی بیشتر به دلیل مشارکت خود در آموزش بین المللی شناخته شده اند.

داوطلبان علاقه مند باید برای تحصیل در بورسیه تحصیلی از مشاور بین المللی خود در خارج از کشور استفاده کنند ، این برنامه تا چند سال پیش متوقف شده بود اما در حال حاضر، برنامه بورسیه تحصیلی فولبرایت برای دانشجویان ایرانی در پاکستان فعال است. (سال 2024)

هر ساله، تعداد مشخصی از فارغ التحصیلان برگزیده ایرانی می توانند برای انجام تحقیقات یا تدریس در دانشگاه های پاکستان به این کشور سفر کنند.

بورسیه تحصیلی فولبرایت برای دانشجویان ایرانی در پاکستان شامل موارد زیر می شود:

  • کمک هزینه ماهانه: برای پوشش هزینه های زندگی
  • شهریه: برای پرداخت شهریه دانشگاه
  • بیمه درمانی: برای پوشش هزینه های پزشکی
  • بلیط رفت و برگشت: به پاکستان و ایران

داشتن مدرک کارشناسی یا بالاتر از دانشگاه معتبر، تسلط به زبان انگلیسی، داشتن سابقه تحقیقاتی یا تدریسی قوی، ارائه پیشنهاد تحقیقاتی یا برنامه آموزشی منسجم و تعهد به بازگشت به ایران پس از اتمام برنامه از جمله شرایط دریافت این بورسیه است؛ این بورسیه برای دانشجویان افغانستانی متوقف شده است!

بهترین دانشگاه های پاکستان

بهترین دانشگاه های پاکستان

پاکستان دارای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی متعددی است که تعدادی از آن ها در بین برترین دانشگاه های آسیا و حتی جهان رتبه بندی شده اند ، در ادامه با برخی از آن ها آشنا خواهیم شد.

دانشگاه ملی علوم و فناوری (NUST)

دانشگاه ملی علوم و فناوری (NUST) یک دانشگاه تحقیقاتی دولتی تحت مدیریت نیرو های مسلح پاکستان که پردیس های اصلی آن در اسلام آباد پاکستان قرار دارد.

این دانشگاه دارای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد از جمله مدارک دکتری و حرفه ای است و در سال 1991 تأسیس شد ، در ابتدا برای نیاز به افسران مأمور با ترکیب دانشکده های مهندسی و مدارس نیروهای مسلح پاکستان شکل گرفت ، بعدا این دانشگاه به منظور توسعه علم و فناوری در پاکستان به دانشگاه تحقیقاتی عمومی با مرکز اصلی دانشگاه در اسلام آباد تبدیل شد.

مدارس و کالج های UST برنامه های تحصیلی مختلف را ارائه می دهند که شامل حسابداری ، مهندسی هوا و فضا ، معماری ، شیمی ، مهندسی شیمی ، مهندسی عمران ، مهندسی کامپیوتر ، اقتصاد ، مهندسی برق ، ریاضیات ، مهندسی مکانیک ، فیزیک ، روانشناسی ، مهندسی نرم افزار و غیره است.

دانشگاه ملی علوم و فناوری بالاترین رتبه را در رتبه بندی دانشگاه های QS در رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS ، در محدوده 501-550 دارد ، این دانشگاه به چشم انداز نوآورانه خود می بالد و به عنوان یکی از 250 دانشگاه برتر جهان برای مهندسی برق در رتبه بندی دانشگاه های جهان QS بر اساس موضوع شناخته می شود.

دانشگاه قائد اعظم

دانشگاه Quaid-I-قائد اعظم که معمولا به آن QAU گفته می شود با عنوان دانشگاه اسلام آباد تأسیس شده است ، یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی در اسلام آباد پاکستان است ، این دانشگاه در سال 1967 به عنوان دانشگاه اسلام آباد تأسیس شد ، در ابتدا به مطالعه تحصیلات تکمیلی اختصاص داشت ، اما در دهه 1980 به یک دانشگاه بین رشته ای ارائه شد که تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد را ارائه می داد.

QAU که به چهار دانشکده یعنی دانشگاه علوم طبیعی ، علوم اجتماعی ، علوم پزشکی و علوم زیستی و نه موسسه تحقیقاتی وابسته تقسیم می شود ، یکی از بزرگترین و بالاترین رتبه های دانشگاه های دولتی پاکستان است که  در مجموع بین 510-520 رتبه بندی می شود در حالی که در گروه های فیزیک ، ریاضی و کشاورزی به ترتیب 225 ، 225 و 125 در سراسر جهان رتبه بندی می شود ، در اقتصاد نوظهور رتبه زیر 100 است که احتمالا یک اعتبار است و همچنین در آسیا توسط QS رتبه 111 را کسب می کند.

دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)

دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است که به دلیل تحصیلاتش معروف است ، این شهر در لاهور ، پنجاب ، پاکستان واقع شده است ؛ این دانشگاه در سال 2001 یک برنامه ملی اطلاع رسانی (NOP) برای ارائه کمک های مالی به دانشجویان راه اندازی کرد و در سال 2015 ، با مشارکت دولت افغانستان یک برنامه بورسیه تحصیلی برای دانشجویان افغان برای تنوع بخشیدن به گروه دانشجویی خود راه اندازی کرد.

دانشگاه علوم مدیریت لاهور که در سال 1984 تأسیس شد ، یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است که در جهان 701+ قرار دارد و در رتبه بندی آسیا ، با رتبه 111 (از 160-170 در سال قبل) در بین دانشگاه های برتر در رتبه بندی آسیا جای دارد و یکی از انتخابی ترین دانشگاه ها در پاکستان است ، همچنین نسبتا کوچک است و حدود 3500 دانشجو توسط 200 نفر از اعضای هیئت علمی تدریس می شوند ؛ این دانشگاه شامل پنج دانشکده یعنی تجارت ، علوم انسانی و علوم اجتماعی ، مهندسی ، حقوق و آموزش است که به دپارتمان ها تقسیم می شوند.

دانشگاه کراچی

دانشگاه کراچی یک دانشگاه تحقیقاتی عمومی است که در کراچی ، سند ، پاکستان واقع شده است ؛ این دانشگاه با ظهور ملی و جانشین دانشگاه سند ، که اکنون در جمشورو واقع شده است ، تأسیس شد و در 1951 با عنوان “دانشگاه فدرال” تأسیس شد و توسط محسن بایگ به عنوان معمار اصلی آن طراحی شد.

دانشگاه کراچی با مجموع 41000 دانشجو تمام وقت و محوطه دانشگاهی به وسعت بیش از 1200 هکتار ، یکی از بزرگترین دانشگاههای پاکستان است که شهرت ویژه ای در تحقیقات چند رشته ای در علوم و فناوری ، پزشکی و علوم اجتماعی دارد ؛ این دانشگاه دارای بیش از 53 دپارتمان و 19 موسسه تحقیقاتی است که تحت نه دانشکده فعالیت می کنند و بیش از 893 دانشگاهی و بیش از 2500 کارمند حمایتی در این دانشگاه مشغول به کار هستند.

دانشگاه کراچی دارای 9 دانشکده است که شامل دانشکده علوم اجتماعی ، مهندسی ، مدیریت ، مهندسی ، آموزش ، مطالعات اسلامی ، حقوق ، پزشکی ، داروسازی و علوم است.

دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در پاکستان

کارشناسان وزارت علوم و فناوری ایران هر ساله فهرستی از دانشگاه های مورد تایید این وزارت را ارائه می دهند این فهرست بر اساس دانشگاه های برتر جهان در رتبه بندی های مختلف تنظیم شده و هر ساله بازنگری می شود که امکان دارد برخی دانشگاه ها به این فهرست افزوده و برخی دیگر حذف شوند ، این فهرست شامل گروه های الف ( ممتاز ) ، ب ( خوب ) و ج ( متوسط ) می باشد.

گروه الف ( ممتاز )

  • Quaid-I- Azam University, Islamabad (QAU)

گروه ب ( خوب )

  • Abdul Walikhan University Mardan
  • Comsats University, Islamabad
  • Government College University, Faisalabad
  • Lahore University of Management Sciences
  • National University of Sciences and Technology, Islamabad
  • University of Agriculture, Faisalabad
  • University of Engineering and Technology Lahore
  • University of Karachi
  • University of Lahore
  • University of the Punjab

گروه ج ( متوسط )

  • Iqra University IU Karachi
  • University of Sargodha
تحصیل در پاکستان

تحصیل مقطع دکترا در پاکستان

مانند تمام کشورهای دیگر، دکترا بالاترین سطح تحصیل در پاکستان است که بین 3 تا 4 سال طول می کشد.

اساسا دکترا در طیف گسترده ای از برنامه های دانشگاهی اعم از علوم ، مهندسی و علوم انسانی اعطا می شود ، اغلب تکمیل مدرک دکترا برای استخدام به عنوان مدرس دانشگاه ، محقق یا دانشمند در زمینه های مختلف ضروری است.

شرایط لازم برای اخذ مدرک دکتری بسته به معیار های تعیین شده در دانشگاه مورد نظر متفاوت است ، البته پایان دوره کارشناسی ارشد الزامی است ، از آن جا که اغلب دوره های دکتری در دانشگاه های پاکستان به زبان انگلیسی ارائه می شود تسلط به این زبان و ارائه مدرک آیلتس الزامی است.

دوره تحصیل در رشته دکتری در پاکستان پژوهش محور است و داوطلبانی که در مقطع دکترا در دانشگاه های پاکستان پذیرفته می شوند باید یک پروژه یا پایان نامه ارائه دهند که بیشتر شامل مجموعه ای از تحقیقات اصلی دانشگاهی است.

  • شهریه دانشگاه‌های دولتی: بین 5000 تا 20000 دلار آمریکا در سال
  • شهریه دانشگاه‌های خصوصی: بین 10000 تا 30000 دلار آمریکا در سال
  • هزینه‌های زندگی: بین 500 تا 1000 دلار آمریکا در ماه

در عمان هم می تواند در مقطع دکترا به زبان انگلیسی و با هزینه های مقرون به صرفه تحصیل کنید ، مقاله تحصیل در عمان را بخوانید.

تحصیل در پاکستان

تحصیل رشته های مهندسی در پاکستان

رشته های مهندسی در میان پر طرفدار ترین رشته های تحصیل در پاکستان قرار دارد ، بیش از 100 موسسه آموزش عالی و دانشگاه مهندسی در پاکستان وجود دارد ، این دانشگاه ها رشته مهندسی را در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می دهند.

اولین دوره در رشته تحصیلی مهندسی دوره کارشناسی است که 3 تا چهار سال طول می کشد ، برای پذیرش در این رشته ها اتمام دوره دبیرستان و نمرات بالا در دروس ریاضی ، فیزیک و در برخی موارد شیمی مورد نیاز است ، اساسا مهندسی کاربرد ریاضیات و دانش علمی ، اقتصادی ، اجتماعی و نیز عملی برای اختراع ، نوسازی ، طراحی ، ساخت ، نگهداری ، تحقیق و همچنین تقویت سازه ها ، ماشین ها ، ابزارها ، سیستم ها ، اجزاء ، مواد ، فرآیند ها ، راه حل ها و سازمان ها است.

رشته مهندسی بسیار گسترده است و شامل طیف وسیعی از زمینه های تخصصی تر مهندسی می شود که هر یک از آنها همراه با تأکید بیشتر بر حوزه های خاص علم کاربردی ، فناوری و انواع مختلف کاربرد ها هستند ، رشته های مهندسی محبوب در این کشور شامل مهندسی عمران ، مهندسی کامپیوتر ، مهندسی مکانیک ، مهندسی برق ، مهندسی نرم افزار ، مهندسی شیمی ، مهندسی هوا و فضا ، مهندسی پزشکی و مهندسی نفت است.

تحصیل در پاکستان

بهترین شهر های پاکستان برای تحصیل

پاکستان جایگاه شهر های دانشجویی متعددی است که فرصت های عالی را برای تحصیل دانشجویان فراهم می کند ، این شهر های مهم در پاکستان هزینه های ارزان برای اقامت و زندگی دانشجویان و مکان های عالی برای بازدید آن ها ارائه می دهند.

کراچی

کراچی بزرگترین شهر پاکستان و دوازدهمین شهر بزرگ جهان است ، این شهر مرکز استان پاکستان است ، این شهر به عنوان یک شهر جهانی با برجسته ترین مرکز صنعتی و مالی پاکستان است ،کراچی جهانی ترین شهر پاکستان از نظر زبانی ، قومی و مذهبی متنوع است و یکی از سکولارترین و لیبرال ترین شهر های پاکستان است.

کراچی در خط ساحلی استان سند در جنوب پاکستان ، در امتداد بندر کراچی ، بندر طبیعی در دریای عرب واقع شده است ، کراچی در یک دشت ساحلی با برآمدگی های سنگی پراکنده ، تپه ها و باتلاق ها ساخته شده است ؛ جنگل های حرا در آبهای شور اطراف بندر کراچی و در جنوب شرقی به سمت دلتای وسیع رود سند رشد می کنند.

کراچی میزبان چندین دانشگاه بزرگ دولتی است ، تاریخ اولین دانشگاه دولتی کراچی به دوران استعمار بریتانیا بر می گردد ؛ علاوه بر این این شهر دارای چندین دانشگاه خصوصی است.

لاهور

لاهور مرکز استان پنجاب پاکستان است و پس از کراچی دومین شهر بزرگ این کشور و همچنین بیست و ششمین شهر بزرگ جهان است ، این شهر یکی از ثروتمند ترین شهر های پاکستان و بزرگترین شهر و مرکز فرهنگی تاریخی منطقه وسیعتر پنجاب است.

لاهور از نفوذ فرهنگی قوی بر پاکستان برخوردار است ، این شهر ادبیات یونسکو و مرکز اصلی صنعت نشر پاکستان است ، همچنان مهمترین مرکز صحنه ادبی پاکستان است ، همچنین مرکز اصلی آموزش در پاکستان می باشد که برخی از دانشگاه های برجسته پاکستان در این شهر مستقر هستند.

لاهور به عنوان پایتخت آموزشی پاکستان شناخته می شود چرا که تعداد کالج ها و دانشگاه ها بیشتر از هر شهر دیگر در پاکستان است.

لاهور بزرگترین تولیدکننده متخصصان پاکستانی در زمینه های علم ، فناوری ، فناوری اطلاعات ، حقوق ، مهندسی ، پزشکی ، علوم هسته ای ، داروسازی ، مخابرات ، بیوتکنولوژی و میکروالکترونیک ، فناوری نانو و تنها مرکز فوق پیشرفته فناوری پاکستان در آینده است.

اکثر دانشگاه های معتبر دولتی هستند ، اما در سال های اخیر تعداد دانشگاه های خصوصی نیز افزایش یافته است ، لاهور میزبان برخی از قدیمی ترین و بهترین موسسه های آموزشی پاکستان است ؛ هزینه زندگی یک دانشجو در این شهر 320 دلار برای هر ماه است.

اسلام آباد

اسلام آباد پایتخت پاکستان است و توسط دولت فدرال پاکستان به عنوان بخشی از قلمرو پایتخت اسلام آباد اداره می شود ، این شهر نهمین شهر بزرگ پاکستان است ، در حالی که کلانشهر بزرگتر اسلام آباد-روالپندی سومین کشور بزرگ با جمعیتی در حدود 4.1 میلیون نفر است ، به دلیل استاندارد های بالای زندگی ، ایمنی و سرسبزی فراوان مشهور است.

این کشور دارای بالاترین هزینه زندگی در پاکستان است و جمعیت آن تحت سلطه شهروندان طبقه متوسط و بالا است ، اسلام آباد یک سهم خالص در اقتصاد پاکستان است ، زیرا در حالی که تنها 0.8 درصد از جمعیت این کشور را در اختیار دارد ، 1 درصد به تولید ناخالص داخلی این کشور کمک می کند.

اسلام آباد دارای بالاترین میزان سواد در پاکستان با 98٪ و دارای برخی از پیشرفته ترین موسسات آموزشی در این کشور است ، تعداد زیادی موسسه آموزشی دولتی و خصوصی در این شهر حضور دارند ، موسسات آموزش عالی در پایتخت یا به صورت فدرال منصوب شده اند.

خوابگاه های دانشجویی کشور پاکستان

خوابگاه های دانشجویی کشور پاکستان

اغلب دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی پاکستان برای دانشجویان خود خوابگاه هایی تدارک دیده اند این خوابگاه در محوطه دانشگاه ها و یا در نزدیکی محوطه دانشگاه قرار دارند و از اتاق های یک یا چند نفره با امکانات متفاوت مانند اتاق نشیمن مشترک ، آشپزخانه و سرویس بهداشتی مشترک تشکیل شده اند.

از آنجا که فضای خوابگاه ها محدود است ، بایستی در زمان مقرر برای دریافت خوابگاه درخواست داد ؛ تعیین فضاهای خوابگاه با توجه به اولویت زیر انجام می شود:

  • دانشجویان سال اول کارشناسی
  • دانشجوی کارشناسی
  • دانشجویان تحصیلات تکمیلی
  • دانشجویان تحصیلات تکمیلی آموزش پزشکی

اگر می خواهید به جای خوابگاه به آپارتمان بروید، خوب است بدانید آپارتمان ها در پاکستان با آشپزخانه و حمام کاملا مجهز معمولا با توجه به ویژگی های پاکستانی مبله می شوند ، اتاقهای یک یا دو نفر معمولا در آپارتمانهای یکسان ارائه می شود آشپزی و کار های خانه توسط خود دانش آموزان انجام می شود.

آپارتمان ها عموما بدون نظارت زیادی هستند اما به امکانات محلی مانند کافه ها ، بارها ، رستوران ها ، مغازه ها و ایستگاه های اتوبوس نزدیک هستند ، اگر در طول تحصیل به دنبال شیوه زندگی مستقل تری هستید و با دیگر دانشجویان خارجی ملاقات و تعامل دارید ، اقامتگاه های دانشجویی/گزینه های خانه ایده آل است.

هزینه اجاره این آپارتمان ها بسته به محل مسکونی ، متراژ و امکانات متفاوت است و دانشجو می تواند به صورت فردی و یا با دانشجو های دیگر آپارتمان اجاره کند ، هزینه اجاره آپارتمان در این کشور بین 1000 تا 15000 روپیه می باشد.

مزایا و معایب تحصیل در پاکستان

پاکستان یکی از کشور های آسیایی است که با وجود دانشگاه های معتبر ، امکان تحصیل به زبان انگلیسی و مقرون به صرفه بودن هزینه تحصیل می تواند یک گزینه مناسب برای تحصیل در خارج از کشور باشد البته به طور قطع تحصیل در این کشور بدون مشکل نیست و با چالش هایی همراه هست که می تواند برخی از علاقمندان تحصیل در خارج از کشور را از انتخاب این کشور مصرف کند ، در ادامه با این مزایا و معایب بیشتر آشنا خواهیم شد.

مزایای تحصیل در پاکستان

  • یک مکان آموزشی برتر برای آموزش عالی
  • محیط خوب برای تحصیل
  • افزودن ارزش به رزومه تحصیلی
  • یادگیری فرهنگ ناب آسیایی
  • ایجاد روابط مادام العمر
  • سرگرمی باور نکردنی با دوستان
  • فرصت های شغلی بهتر
  • وجود دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم

معایب تحصیل در پاکستان

  • بالا بودن هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی پاکستان
  • نیاز به فراگیری زبان اردو برای ارتباط برقرار کردن و زندگی در این کشور
5/5 - (8 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *