تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه به دانشجویان کمک می کند تا بر اساس درک خود از پویایی های اجتماعی و همچنین روابط بین المللی بین کشورها نماینده مردم باشند ، در طول تحصیل در این رشته دانشجویان در مورد نحوه مدیریت و توزیع قدرت سیاسی ، نحوه عملکرد دولت ها ، نحوه ایجاد و تغییر قوانین آموزش خواهند دید ، افراد علاقمند به شرکت در بحث ها با موضوعات سیاسی به روز و مشارکت در تصمیم گیری های موثر بر زندگی بایستی در رشته علوم سیاسی تحصیل کنند.
هدف دانشگاه های علوم سیاسی ترکیه تولید دانش جهانی در زمینه های علوم سیاسی و روابط بین الملل و آموزش آن دانش از طریق روش مشارکتی است که فراتر از انتقال رویکرد های موجود علوم سیاسی است ، هدف این رشته آماده سازی دانشجویان برای پست های بخش دولتی و خصوصی می باشد ؛ برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) تماس بگیرید.
در کنار این مقاله می توانید مقاله تحصیل رشته حقوق در ترکیه را نیز مطالعه نمایید و شرایط دانشگاه ها در این دو رشته را با هم مقایسه نمایید.
علوم سیاسی رشته ای است که به مطالعه نظام های حکومتی ، تاریخ سیاسی ، فرآیند ها و نظریه ها میپردازد ، مدرک کارشناسی علوم سیاسی در دانشگاه های ترکیه شامل دوره هایی در تحلیل سیاسی ، سیاست و دولت ، روابط بین الملل ، حقوق و تاریخ است.
علوم سیاسی رشته ای از علوم اجتماعی است که هر شکلی از روابط سیاسی را بررسی می کند ، با استفاده از مفاهیمی مانند قدرت ، نظام ، دولت ، حکومت و غیره موضوعاتی را که به عنوان پیامد همزیستی انسانی در نظمهای سیاسی پدیدار میشوند بررسی میکند ؛ این رشته تحصیلی تحلیل و مقایسه می کند که چه کسی به چه دلیل و چگونه در حوزه سیاست چیزی به دست می آورد.
رشته علوم سیاسی در دانشگاه های ترکیه در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می شود که شامل دوره 4 ساله کارشناسی ، دوره 2 ساله کارشناسی ارشد و دوره 3 تا 5 ساله دکتری است ، برای تحصیل در این رشته اتمام دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی الزامی است.
برنامه دانشگاهی علوم سیاسی در ترکیه چهار زیر شاخه اصلی در این رشته را پوشش می دهد که شامل سیاست تطبیقی ، روابط بین الملل ، نظریه سیاسی و سیاست ترکیه است.
هدف اصلی دپارتمان های علوم سیاسی در این کشور ارائه آموزش متوازن متعهد به تنوع است ، علاوه بر دروسی که آنها را به این رشته هدایت می کند، به دانشجویان فرصت داده می شود تا تحقیقات گسترده ای در مورد موضوعات معاصر مانند اتحادیه اروپا ، اقتصاد سیاسی ، دموکراسی سازی ، حقوق بشر ، جنسیت و سیاست هویت انجام دهند ، کارکنان متخصص شامل اساتید مدعو از خارج از کشور طیف وسیعی از دروس انتخابی را ارائه میدهند تا به دانشجویان اجازه دهند از سال اول به بعد در زمینه های مورد نظر خود تخصص پیدا کنند.
مدارک پذیرش رشته علوم سیاسی در ترکیه
- اتمام دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی در رشته های علوم ( برای تحصیل در مقطع کارشناسی )
- اتمام دوره کارشناسی ( تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد )
- ریز نمرات
- گواهی تسلط به زبان ترکی ( در صورت تمایل به تحصیل به ترکی )
- گواهی تسلط به زبان انگلیسی (در صورت تمایل به تحصیل به انگلیسی )
- گواهی تمکن مالی
- پرداخت هزینه درخواست پذیرش
- تکمیل فرم پذیرش دانشگاه مورد نظر
بهترین دانشگاه های علوم سیاسی ترکیه
ترکیه دارای دانشگاه ها و موسسلت آموزش عالی متعددی است که برخی از آن ها در رتبه بندی های مختلف جهان مانند تایمز ، QS و شانگهای قرار گرفته اند ، این دانشگاه ها هر ساله پذیرای دانشجویان بین المللی از سراسر جهان به ویژه کشور های همسایه خود مانند ایران هستند ، در ادامه با بهترین دانشگاه های علوم سیاسی ترکیه آشنا می شویم.
دانشگاه سابانجی
دانشگاه سابانچی در سال 1994 تاسیس شد و یک دانشگاه پایه جوان واقع در فاصله حدود 40 کیلومتری از مرکز شهر استانبول است ، اولین دانشجویان این دانشگاه در سال 1999 ثبت نام کردند و اولین جلسه تحصیلی در 20 اکتبر 1999 آغاز شد.
دانشگاه سابانچی دارای دانشکده های مهندسی و علوم طبیعی ، هنر و علوم اجتماعی و تجارت است ، رشته های مختلف تحصیلی مانند اقتصاد ، مدیریت ، علوم سیاسی ، روانشناسی ، هنر های بصری ، مطالعات جنسیتی ، مکاترونیک ، تجارت ، شیمی و غیره در این دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف ارائه می شوند.
دانشگاه آنکارا
دانشگاه آنکارا یک دانشگاه دولتی در آنکارا پایتخت ترکیه است ، این اولین موسسه آموزش عالی بود که پس از تشکیل جمهوری در سال 1923 در ترکیه تأسیس شد و دارای 40 برنامه حرفه ای، 120 برنامه کارشناسی و 110 برنامه تحصیلات تکمیلی است.
این دانشگاه دارای دانشکده های مختلفی از جمله دانشکده علوم سیاسی ، حقوق ، زبان ، تاریخ و جغرافیا ، علوم ، پزشکی ، دامپزشکی ، الهیات ، داروسازی ، علوم آموزشی ، ارتباطات ، جنگلبانی ، هنر های زیبا ، علوم کاربردی و آموزش از راه دور می باشد.
دانشگاه بیلکنت
یک دانشگاه خصوصی واقع در آنکارا، ترکیه است ، این موسسه در سال 1984 تأسیس شد و اولین دانشگاه خصوصی غیرانتفاعی بود که در این کشور تأسیس شد و از زمان تأسیس خود همواره در میان برترین دانشگاه های ترکیه قرار دارد.
این دانشگاه دارای 33 رشته در مقطع کارشناسی ، 32 برنامه تحصیلات تکمیلی در 22 رشته مختلف است ، علاوه بر این دارای دانشکده های مختلف مانند دانشکده هنر، طراحی و معماری ، دانشکده مدیریت بازرگانی ، دانشکده اقتصاد ، علوم اداری و اجتماعی ، دانشکده تعلیم و تربیت ، دانشکده مهندسی ، دانشکده علوم انسانی و ادبیات ، دانشکده حقوق ، دانشکده موسیقی و هنر های نمایشی و دانشکده علوم است.
هزینه تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه مقرون به صرفه است ، البته این هزینه بسته به رشته و مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است ، هزینه تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه در مقطع کارشناسی در دانشگاه های خصوصی 12000 دلار برای هر سال تحصیلی است و در دانشگاه دولتی 2000 دلار برای هر سال تحصیلی است.
دانشجویان بین المللی می توانند انتظار داشته باشند که حدود 400 تا 500 دلار در ماه برای سفر ، اقامت ، غذا ، سرگرمی ، تلفن و اینترنت و پوشاک هزینه کنند.
اگر می خواهید در کشور های اروپایی ، رشته علوم سیاسی را بخوانید می توانید کشور لهستان را انتخاب کنید که کمترین هزینه تحصیل در اروپا را دارد ؛ توصیه می کنیم مقاله تحصیل در لهستان را بخوانید.
زبان تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
از آن جا که زبان رسمی ترکیه زبان ترکی است ، دروس در دانشگاه های این کشور به زبان ترکی ارائه می شوند ، البته در برخی دانشگاه های این کشور به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد ، برای تحصیل به زبان ترکی تسلط به این زبان در سطح B2 و برای تحصیل به زبان انگلیسی نمره آیلتس 5.5 یا 6 بسته به دانشگاه مورد نیاز است.
چارت درسی علوم سیاسی در ترکیه
دانشجویان محصل در کارشناسی علوم سیاسی در دانشگاه های ترکیه ملزم به گذراندن 138 واحد درسی هستند که شامل دروس اختیاری و اجباری می باشد.
سال اول شامل
- اصول آتاتورک و تاریخ جمهوری ترکیه I
- مقدمه ای بر مدیریت بازرگانی
- مقدمه ای بر اقتصاد I
- انگلیسی I
- مقدمه ای بر محاسبات و سیستم های اطلاعاتی
- ریاضیات
- زبان ترکی I
- اصول آتاتورک و تاریخ جمهوری ترکیه II
- مقدمه ای بر اقتصاد II
- انگلیسی II
- مقدمه ای بر حقوق
- ریاضی دوم
- مقدمه ای بر جامعه شناسی
- زبان ترکی II
سال 2
- حسابداری مالی
- انگلیسی-III
- مقدمه ای بر علوم سیاسی
- جامعه شناسی سیاسی
- مقدمه ای بر آمار
- KHAS انتخابی
- رفتار سازمانی
- انگلیسی-IV
- سیاست گذاری و تحلیل
- تاریخ اندیشه سیاسی
- روش های پژوهش
سال 3
- مالیه عمومی
- قانون اساسی
- سیاست تطبیقی
- احزاب سیاسی و رفتار رأی دهی
- تغییر و توسعه اجتماعی
- درس انتخابی
- مقدمه ای بر حقوق اداری
- سیاست ترکیه
- جامعه مدنی و حکومت داری
- دولتهای محلی
- درس انتخابی
سال 4
- مدیریت دولتی در ترکیه
- دروس انتخابی
- سمینار علوم سیاسی
دروس انتخابی
- نهادهای سیاسی و فرهنگ
- جنسیت و سیاست
- سیاست عمومی و مدیریت
- زنان و مطالعات جنسیتی
- بازار، دولت و جامعه
- سیاست فضا و مکان
- دموکراسی و شهروندی
- جهانی شدن و سیاست
- احزاب سیاسی و افکار عمومی
- حقوق بشر
- نظریه های دولت
- جامعه مدنی در ترکیه
- دولت و بوروکراسی
- نظریه سیاسی
تحصیل دکترا علوم سیاسی در ترکیه
تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه با هدف ارائه یک قابلیت علمی جامع به داوطلبان دکترا میپردازد که آنها را قادر میسازد تا تحولات سیاسی و اجتماعی را که در سیستم جهانی ، سیاست داخلی و خارجی ترکیه و همچنین سیاست های سیاسی رخ میدهد.
از نظر نظری ، تحلیلی و انتقادی ، مسائل و تحولات منطقه پیرامون ترکیه ارزیابی کنند ؛ این برنامه دروس اصلی مسائل جاری در روابط بین الملل، سیاست تطبیقی، نظریه سیاسی و روش های تحقیق و همچنین طیف گسترده ای از دروس انتخابی از حوزه های مختلف را به داوطلبان دکترا ارائه می دهد.
برنامه دکتری به گونه ای طراحی شده است که دانش نظری و مفهومی لازم را در دو ترم اول تحصیلی در اختیار دانشجویان قرار دهد و بعدا بتواند داوطلبان موفق دکتری را قادر به نوشتن و دفاع از پایان نامه خود در زمینه های مختلف برنامه و تحت نظارت کارکنان متخصص دانشکده کند.
دانشجویان محصل در مقطع دکتری ملزم به گذراندن 240 واحد درسی و ارائه و دفاع پایان نامه دکتری خود هستند که این پایان نامه تحت نظارت یک استاد راهنما که عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل فرد است گردآوری و ارائه می شود.
مزایا و معایب تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
تحصیل در ترکیه به دلیل نزدیکی و تشابهات فرهنگی ایران و ترکیه می تواند دارای مزایای زیادی برای دانشجویان ایرانی باشد اما به طور قطع چالش هایی پیش رو دانشجویان ایرانی محصل در این کشور هست که بایستی از آن ها آگاه بوده و انتخابی درست و هدفمند برای ساختن آینده تحصیلی ، شغلی و زندگی خود داشت.
مزایای تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
- مقرون به صرفه بودن هزینه تحصیل در ترکیه
- پایین بودن هزینه زندگی در ترکیه
- اعتبار دانشگاه های دولتی و خصوصی ترکیه
- امکان تحصیل به زبان انگلیسی
معایب تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
- نیاز به فراگیری زبان ترکی
- احتمال تحصیل در مقطع کارشناسی به زبان انگلیسی در دانشگاه های دولتی ترکیه کم است.
- هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه بالا است.
برای شناخت راه های ورود و اقامت در ترکیه می توانید مقاله مهاجرت به ترکیه را بخوانید ، مقاله ای جامع که مزایا و معایب این انتخاب را به شما خواهد شناساند.
بازار کار ترکیه پس از تحصیل رشته علوم سیاسی
فارغ التحصیلان رشته علوم سیاسی عموما توسط وزارت امور خارجه ، وزارت امور داخلی ترکیه و سایر سازمان های دولتی مشابه ، دولت های محلی ، سازمان های بین المللی ، اندیشکده ها ، بخش خصوصی و سازمان های غیردولتی استخدام می شوند ، دپارتمان های علوم سیاسی منابع لازم را برای رویارویی با چالش های مدیریت دولتی از طریق خدمات و تحقیقات در دسترس قرار می دهند.
بازار کار ترکیه بازار بزرگ و پیچیده ایست ، برای شناخت بهتر قوانین حاکم بر این بازار ، مقاله کار در ترکیه را بخوانید.
سوالات پر تکرار تحصیل علوم سیاسی در ترکیه
ما در شرکت مهاجرتی رجبی به شماره ثبت ۵۶۲۰۵۱ ( موسسه حقوقی رجبی ثبت ۴۰۴۵۱ ) تلاش کردیم مطالب مفیدی در خصوص تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه را به شما ارائه دهیم ، برای ارتباط با ما از باکس دیدگاه استفاده نمایید.
هزینه تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه چقدر است؟
هزینه تحصیل در دانشگاه های ترکیه مقرون به صرفه است ، البته این هزینه بسته به رشته و مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل متفاوت است ، هزینه تحصیل در رشته علوم سیاسی در مقطع کارشناسی در دانشگاه های خصوصی 12000 دلار برای هر سال تحصیلی است و در دانشگاه دولتی 2000 دلار برای هر سال تحصیلی است.
زبان تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه چیست؟
از آن جا که زبان رسمی ترکیه زبان ترکی است ، دروس در دانشگاه های این کشور به زبان ترکی ارائه می شوند ، البته در برخی دانشگاه های این کشور به ویژه در مقطع تحصیلات تکمیلی امکان تحصیل به زبان انگلیسی وجود دارد ، برای تحصیل به زبان ترکی تسلط به این زبان در سطح B2 و برای تحصیل به زبان انگلیسی نمره آیلتس 5.5 یا 6 بسته به دانشگاه مورد نیاز است.
تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه در مقطع دکترا چه ویژگی هایی دارد؟
برنامه دکتری به گونه ای طراحی شده است که دانش نظری و مفهومی لازم را در دو ترم اول تحصیلی در اختیار دانشجویان قرار دهد و بعدا بتواند داوطلبان موفق دکتری را قادر به نوشتن و دفاع از پایان نامه خود در زمینه های مختلف برنامه و تحت نظارت کارکنان متخصص دانشکده کند. دانشجویان محصل در مقطع دکتری ملزم به گذراندن 240 واحد درسی و ارائه و دفاع پایان نامه دکتری خود هستند که این پایان نامه تحت نظارت یک استاد راهنما که عضو هیئت علمی دانشگاه محل تحصیل فرد است گردآوری و ارائه می شود.
برای تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه بهترین دانشگاه ها کدامند؟
دانشگاه سابانچی و دانشگاه آنکارا
در این مقاله مشاوران موسسه مهاجرتی رجبی ، تحصیل رشته علوم سیاسی در ترکیه را بررسی کردند ، در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با دفاتر موسسه در شیراز و تهران تماس بگیرید ، همچنین اگر به رشته های علوم پزشکی علاقه مندید می توانید با مطالعه مقاله تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در ترکیه ، اطلاعات به روز و جامعی در این زمینه بدست آورید.
2 پاسخ
سلام وقت تون بخیر من ۱۷ سالم است و در یکی از مدارس ترکیه سال آخر دبیرستانم است اما نظر به بعضی مشکلاتی که داشتم نتوانستم از کشور خودم ریز نمرات کلاس های ۹ و ۱۰ را با خود بگیرم یعنی فقط از کلاس های ۱۱ و ۱۲ را از مدرسه ترکیه دارم آیا میتوانم برای دانشگاه های ترکیه اپلای کنم. ممنون
با سلام
برای دریافت پذیرش دانشگاه ، ریز نمرات کلاس نهم و دهم نیز لازم است.
با تشکر از سوال شما